چرا حبوبات و غلات ارگانیک؟
بخش حبوبات و غلات از اصلیترین و مهمترین بخشهای هرم تغذیه است که برای داشتن جسمی سالم لازم بوده و حذف آنها از سبد غذایی غیرممکن است. حبوبات و غلات ارگانیک نیازهای اصلی بدن به انواع پروتئین گیاهی را تأمین و از بسیاری از بیماریها جلوگیری میکنند. در ادامه به بررسی حبوبات و غلات ارگانیک، تفاوت محصولات ارگانیک و غیر ارگانیک، انواع حبوبات ارگانیک، انواع غلات ارگانیک و روش پخت حبوبات و غلات میپردازیم.
چرا محصولات ارگانیک؟
شاید اینطور به نظر برسد که محصولات ارگانیک و غیر ارگانیک چندان تفاوتی باهم ندارند. برای پی بردن به صحتوسقم این مطلب، ابتدا معنی ارگانیک را باهم مرور میکنیم. در کشاورزی امروز، به محصولاتی که بدون هیچگونه مواد شیمیایی از جمله کودهای شیمیایی کاشت، داشت و برداشت میشوند، ارگانیک میگویند. بهاینترتیب در هیچیک از مراحل تولید محصول زراعی، از مواد شیمیایی استفاده نشده و برای رشد بهتر گیاه، از کودهای طبیعی و همچنین برای مبارزه با آفات، از حشراتی نظیر کفشدوزک استفاده میشود. در نتیجه از ورود هرگونه سم به آب، خاک و بافت گیاه جلوگیری میشود.
عدم ورد سموم به بافت گیاه، باعث سالم ماندن آن شده و در نهایت از ورود سموم مختلف به بافت بدن انسان جلوگیری میشود.
در حقیقت استفاده از کودهای شیمیایی باعث آلودگی زیست کشاورزی، جانوری و انسانی میشود. گیاهانی که از کودهای شیمیایی تغذیه میکنند، مقداری از این سموم را درون بافت خود ذخیره و به انسان منتقل میکنند. این سموم در بدن تجمع یافته و باعث بروز بیماریهای مختلفی از جمله سرطان میشود.
از طرفی این کودها آب و خاک را آلوده نموده و علاوه بر آسیب به زندگی جانوران بومی آن منطقه، باعث بیماریهایی برای انسان نیز میشوند. علاوهبرآن، کشاورزانی که با کودهای شیمیایی سروکار دارند، در معرض انواع بیماریهای پوستی و داخلی قرار دارند. بهاینترتیب کشاورزی غیر ارگانیک میتواند آسیبهای غیرقابل جبرانی به زیستبوم و انسانها وارد کند.
کشاورزی ارگانیک
اما کشاورزی ارگانیک همانطور که پیشتر گفته شد، با حذف تمامی مواد شیمیایی از فرایند تولید محصول، توانسته است محصولی سالم را در محیطی سالم پرورش دهد و از تمامی این آسیبها جلوگیری نماید.
ازآنجاییکه حبوبات و غلات سهم قابلتوجهی از سبد غذایی را به خود اختصاص داده است، سالم بودن آن نیز سهم بسزایی در سلامت فرد ایجاد میکند. با توجه به تعاریف ارائه داده شده مشخص است که خرید وحصولات ارگانیک از جمله حبوبات و غلات ارگانیک تا چه اندازه میتواند در سلامتی افراد نقش داشته باشد.
انواع حبوبات ارگانیک کدام است؟
حبوبات ارگانیک شامل انواع لوبیا، انواع نخود، انواع لپه، انواع عدس و ماش است که ارزش غذایی بالایی دارند. در ادامه به خواص هر یک بهصورت خلاصه میپردازیم.
انواع لوبیا
لوبیا انواع و رنگهای مختلفی دارد. از جمله
- لوبیا سفید
- لوبیا قرمز
- لوبیاچیتی
- لوبیا چشمبلبلی
- لوبیا سیاه
- لوبیا عروس
هر لوبیا خواص مخصوص به خود را دارد که در ادامه به آن پرداخته میشود.
پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی
لوبیا سفید ارگانیک
لوبیا سفید ارگانیک دارای خواص آنتیاکسیدانی است و با دارا بودن پروتئین بالا به رشد و ترمیم عضلات کمک میکند. بهبود گردش خون، بهبود هضم، سلامت قلب، پیشگیری از دیابت، پیشگیری از سرطان و تناسباندام از دیگر مزایا و خواص لوبیا سفید است. این لوبیا مواد معنی زیادی از جمله مس، پتاسیم، ویتامین k و ویتامین B1 را داراست.
لوبیا قرمز ارگانیک
احتمالاً برخی از خواص لوبیا قرمز ارگانیک را میدانید اما نه همه را! این لوبیا سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر رژیمی، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، کولین، فولات، اسید پانتوتنیک، ویتامین E، ویتامین K، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، مولیبدنوم، فسفر، پتاسیم، سلنیوم، سدیم، روی، اسید چرب امگا ۳ و اسید چرب امگا ۶ است.
وجود این همه مواد مغذی و معدنی خواص و فواید بسیار زیادی به لوبیا قرمز بخشیده است که از جمله آن میتوان به کاهش کلسترول، تنظیم فشارخون، تنظیم سطح قند خون، تقویت حافظه، افزایش انرژی، پیشگیری از سرطان، تقویت استخوان، جلوگیری از پوکی استخوان، درمان یبوست، سمزدایی از بدن، کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از ریزش مو، تقویت ناخنها، ضد چینوچروک، حفظ سلامت قلب، کاهش میگرن، ترمیم بافتهای آسیبدیده، کاهش آبمروارید، درمان آرتریت روماتوئید، کاهش آسم، سلامت پوست و درمان روماتیسم مفصلی اشاره کرد!
لوبیاچیتی ارگانیک
لوبیاچیتی ارگانیک یکی از انواع حبوبات ارگانیک است که برای بیماری روماتیسم، بیماری کلیوی، پوکی استخوان و فشارخون مفید است. این لوبیا از افزایش وزن جلوگیری نموده و به بهبود سیستم ایمنی، جلوگیری از کمخونی، پیشگیری از سرطان، پاکسازی بدن و … کمک میکند. مواد معدنی موجود در لوبیاچیتی شامل کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، تیامین، نیاسین، سدیم و پتاسیم است.
لوبیا چشمبلبلی ارگانیک
لوبیا چشمبلبلی ارگانیک سرشار از ویتامین C و A، مواد معدنی و مواد مغذی است و به همین دلیل خواص بسیاری برای سلامت بدن دارد. از جمله این خواص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیشگیری و درمان کمخونی
- تب بر
- رفع مشکلات ادرار
- درمان ترشحات غیرطبیعی واژن
- تقویت میل جنسی
- ضد اسپاسم
- درمان بیخوابی
- تقویت ذهن
- افزایش شیر مادر
- رفع مشکلات قلبی
- سلامت عضله
- جلوگیری از پوکی استخوان
- سمزدایی بدن
- تقویت رشد مو
- درمان ریزش مو
- جلوگیری از سرطان
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- درمان زخم
لوبیا سیاه
در بین انواع حبوبات ارگانیک، احتمالاً اسم لوبیا سیاه ارگانیک کمتر به گوشتان خورده است. این لوبیا بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است که البته در ایران نیز کشت میشود. از جمله خواص لوبیا سیاه میتوان به کاهش وزن، رفع چینوچروک پوست، کاهش چربی و کلسترول، درمان اختلالات جنسی، بهبود عملکرد سیستم عصبی و درمان ام اس اشاره کرد. لوبیا سیاه ارگانیک ضمن داشتن کالری پایین، از مقادیر فراوان پروتئین، آهن، مولیبدن، فیبر، آنتیاکسیدان، فسفر، کلسیم، پتاسیم، زینک، سدیم، ویتامینهای A، گروه B و K برخوردار است.
لوبیا عروس ارگانیک
این لوبیا بومی کشور پرو است. اندازه لوبیا عروس ارگانیک کمی بزرگتر از سایر انواع است و به رنگهای قرمز، بنفش، قهوهای و سیاه دیده میشود. از خواص این لوبیا میتوان به درمان حساسیت به سولفیتها، بهبود سطح انرژی، بهترین منبع آهن برای زنان باردار اشاره کرد. این لوبیا خواص مشترک دیگر لوبیاها را نیز داراست.
انواع نخود
نخود ارگانیک نیز مانند لوبیا ارگانیک انواع مختلفی دارد. این تنوع، باعث تنوع در خواص آن نیز میشود. برای مثال نخود زرد در کاهش فشارخون و سلامت چشم مؤثر است درحالیکه نخود سیاه سرشار از آهن بوده و برای قلب و عروق مناسب است. در ادامه به بررسی خواص هر یک میپردازیم.
نخود زرد ارگانیک
مواد معدنی موجود در نخود زرد ارگانیک عبارتاند از کلسیم، آهن، لیستین، ساکارز، سلولز، گالاکتان و دکستروز. وجود این مواد در این نخود ارگانیک باعث خواصی از جمله کاهش فشارخون، کمک به سلامت چشم، جوانسازی پوست، کمک به سلامت دستگاه گوارش، کاهش وزن، کاهش قند خون، کمک به قوای جنسی در مردان و درمان یبوست شده است.
نخود سبز ارگانیک
نخود سبز ارگانیک یا به عبارتی نخودفرنگی سرشار از آهن و ویتامین C است. بسیاری از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین A، انواع ویتامین B، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین D، نشاسته، چربیها و پروتئینها در این نخود وجود دارد. فیبر، فولات و آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی مانند لوتئین، کاروتن و زیکسانتین از دیگر مواد موجود در نخود سبز ارگانیک است.
مجموع این مواد باعث خواصی از جمله بهبود هضم، سلامت چشم، جلوگیری از چینوچروک پوست، کاهش خطر بیماریهای قلبی، کاهش قند، کاهش وزن، افزایش سطح اکسیژن، حفظ فشارخون، جلوگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی شده و نخود سبز ارگانیک را به یک ماده مفید و مغذی علیالخصوص برای زنان باردار تبدیل کرده است.
نخود سیاه
شاید شنیدن همیشگی ضربالمثل «فرستادن دنبال نخود سیاه» باعث شده باشد بیشتر مردم فکر کنند نخود سیاه ارگانیک یک دانهی نایاب است؛ اما این نخود در فروشگاه ارگانیک سفره سلامت اصلاً نایاب نیست و بهراحتی میتوانید آن را از میان انواع غلات و حبوبات ارگانیک سفارش دهید؛ اما قبل از سفارش بهتر است خواص منحصربهفرد آن را نیز بدانید.
نخود سیاه ارگانیک دارای مواد معدنی زیر است:
- کربوهیدرات
- چربی
- سدیم
- کلسیم
- پروتئین
- آهن
- ویتامین A,C
وجود این مواد باعث خواصی از جمله کاهش کلسترول، تقویت مو، درمان دیابت و درمان سنگ کلیه شده است. علاوهبراین، نخود سبز ارگانیک خواص موجود در سایر نخودها را نیز دارد.
انواع لپه
همه ما لپه ارگانیک را با خورش قیمه میشناسیم؛ اما این تنها یکی از چندین نوع لپهای است که وجود دارد. خوب است بدانید برای به دست آوردن لپه، نخود را ۲۴ ساعت خیس و بعد به مدت یک روز در آفتاب خشک میکنند. سپس آن را با آسیاب سنگی آسیاب میکنند؛ بنابراین از حبوبات مختلفی میتوان لپه به دست آورد و خواص آن نیز، بسته به خواص دانهای است که لپه از آن بهدستآمده است. انواع لپه عبارتاند از:
- لپه معمولی (نخود کفتری)
- لپه زرد (نخود معمولی)
- دال چانا (نخود سیاه هندی)
- لپه سبز (لپه ماش)
انواع عدس ارگانیک
طبق نشانههای بهدستآمده از بررسی غار فرانچزی در یونان، عدس از اولین محصولات کشاورزی مورداستفاده بشر بوده است. آثار کشفشده از این غار نشان میدهد که استفاده از عدس به 11000 سال پیش از میلاد مسیح بازمیگردد.
عدس ارگانیک انواع مختلفی دارد. از جمله:
- عدس سبز
- عدس سیاه
- عدس قرمز
- عدس دال
- عدس قهوهای
در ادامه به بررسی خواص انواع عدس ارگانیک میپردازیم.
عدس سبز ارگانیک
عدس سبز، معروفترین نوع عدس است که در انواع غذاها از جمله آش رشته و عدسپلو استفاده میشود. مواد معدنی موجود در این عدس عبارتاند از:
- کالری
- پروتئین
- فیبر
- کربوهیدرات
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- فسفر
- روی
- پتاسیم
- ویتامینهای گروه B، ویتامین C، ویتامین K
- مس
در مجموع میتوان گفت خواص عدس در بین همه عدسها مشترک است اما برخی دارای خواص منحصربهفرد دیگری نیز هستند. بهطورکلی عدس خواص زیر را داراست:
- تقویت عضلات
- کنترل وزن
- بهبود گوارش
- کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی
- کنترل قند خون
- جلوگیری از کمخونی
- جلوگیری از بعضی اختلالات نورولوژیکی در جنین
- پیشگیری از بیماریهای مزمن
- کاهش خطر بیماریهای التهابی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش ریسک اختلالات عصبی
- کاهش کلسترول
- و…
به همین دلیل ورزشکاران رشتههای پرورش اندام از این ماده غذایی بهصورت روزانه استفاده میکنند.
عدس سیاه
عدس سیاه ارگانیک نوعی عدس بسیار ریز است که ظاهری شبیه به خاویار دارد. درون این عدس کرمی رنگ است و در آبوهوای سرد و خشک کشت میشود. پخت این عدس تنها به 15 تا 20 دقیقه زمان نیاز دارد و پس از پخت، رنگ آن به سبز پررنگ تمایل پیدا میکند.
عدس سیاه ارگانیک دارای پروتئین فوقالعادهای است. میزان پروتئین این عدس حتی از گوشت قرمز هم بیشتر است.
عدس دال
عدس دال در حقیقت همان عدس پوستکنده است. طعم عدس بهتنهایی کمی رو به تلخی است. برای از بین بردن این طعم، پوست عدس را جدا میکنند. لایه داخلی عدس، قرمز یا زرد است و طعم شیرینی دارد که میتوان از آن در تهیه انواع سوپ و خورش استفاده کرد.
عدس قهوهای
در میان انواع حبوبات ارگانیک، عدس قهوهای زمان پخت کمتری دارد و معمولاً بهصورت پوستکنده استفاده میشود. هر 1000 دانه آن حدوداً ۳۴-۴۲ گرم وزن دارد و در ایران بسیار کم کشت میشود.
عدس قرمز
عدس قرمز در حقیقت همان عدس پوستکنده یا عدس دال است که از عدس قهوهای به دست میآید. این عدس به دلیل جداسازی پوسته آن، هنگام پخت شکل ظاهری خود را حفظ نمیکند و نسبت به نوع باپوست آن، تلخی کمتری دارد و حتی کمی شیرین است. استفاده از عدس پوستکنده برای زمانی که میخواهیم غذا زودتر آماده شود و لعاب بهتری داشته باشد بهتر است.
ماش ارگانیک
ماش ارگانیک یکی از حبوباتی است که کمتر مورداستفاده قرار میگیرد. این دانه مواد معدنی زیادی دارد؛ از جمله:
- انواع ویتامین B
- ویتامین K
- ویتامین E
- ویتامین C
- کلسیم
- آهن
- پروتئین
- پتاسیم
- فسفر
- منگنز و…
بنابراین خواصی نظیر، کاهش خطر بیماریهای قلبی، تقویت سیستم ایمنی، کمک به کنترل قند خون، تنظیم فشارخون و پیشگیری از کمخونی را داراست.
غلات ارگانیک چه مواردی را شامل میشود؟
پس از بررسی انواع حبوبات ارگانیک، نوبت به غلات ارگانیک و انواع آن میرسد. غلات از پرمصرفترین محصولات کشاورزی است و در تمام دنیا، مردم بهطور روزانه از آن استفاده میکنند. از انواع نانها که در وعدههای غذایی روزانه مورداستفاده است تا انواع سوپ، آش، پلو و سالاد و …؛ بنابراین استفاده از غلات ارگانیک بسیار حائز اهمیت است.
انواع غلات ارگانیک
انواع غلات در یک نگاه عبارتاند از:
- گندم
- جو
- ذرت
- برنج
- ارزن
- چاودار
برخی از انواع غلات مورداستفاده بیشتری هستند و برخی کمتر مورداستفاده است؛ برای مثال به خاطر نوع فرهنگ غذایی حاکم در ایران، گندم و برنج بیشتر از سایر موارد استفاده میشوند.
گندم ارگانیک و خواص آن
گندم ارگانیک و بهطورکلی گندم، پرمصرفترین غله در خانواده غلات ارگانیک و غیر ارگانیک است. تمامی قسمتهای گندم از پوسته و دانه گرفته تا ساقه آن قابلاستفاده است و هیچ بخشی از آن دورریختنی نیست. ساقه گندم برای استفاده دام و سایر بخشهای آن برای استفاده انسان است. این موضوع، اهمیت گندم را نشان میدهد.
از گندم در تهیه انواع نان، شیرینی، کیک، کلوچه، سوپ، آش، سالاد و انواع غذاهای مختلف در کشورهای مختلف استفاده میشود. این غله ارزش غذایی بالا و خواص جالبی دارد.
گندم ارگانیک تصفیه نشده دارای کربوهیدراتهای پیچیده، فیبر غذایی و مقدار متوسطی از پروتئین است. گندم جوانهزده غنی از عناصر کاتالیستی، نمکهای معدنی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، گوگرد، کلر، آرسنیک، سیلیکون، منگنز، روی، ید، مس، ویتامین B و ویتامین E است. همچنین این دانه به میزان فراوانی آنتیاکسیدان بهویژه کاروتنوئیدهایی مانند بتا کاروتن دارد.
جنین گندم ارگانیک که قلب دانه است ویتامین E بسیار زیادی دارد و منبع اصلی ویتامین B کمپلکس در ساختارهای رژیم غذایی در سراسر جهان است. همچنین ویتامینهایی مانند تیامین، اسیدفولیک، ویتامین ۶B و مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم و روی را شامل میشود. روغن جنین گندم باعث افزایش قدرت و طول عمر میشود. در ادامه خواص گندم را مرور میکنیم.
خواص گندم ارگانیک
- کنترل چاقی
- افزایش سطح انرژی
- جلوگیری از بروز اختلالات متابولیکی
- جلوگیری از دیابت
- کاهش التهاب مزمن
- جلوگیری از تشکیل سنگهای صفراوی
- بهبود متابولیسم
- دارای فیبر بالا
- ارتقا سلامت زنان
- کاهش علائم پس از یائسگی
- جلوگیری از بروز حمله قلبی
- بهبود سلامت روده
- ارتقاء سلامت پوست
- مراقبت از موها
- ارتقا سلامت چشم
- ضد سرطان
- بهبود خلقوخو
با توجه به این خواص متوجه میشویم که چرا گندم برای همه مردم دنیا، اصلیترین غذا بهحساب میآید!
جو ارگانیک
جو ارگانیک از خانواده گندمیان و از گروه غلات سبوس دار است. این غله که به شاه غلات معروف است، در تهیه انواع نان رژیمی، بیسکوییت، انواع غذا و وعده صبحانه بسیار پرکاربرد است. جو خواص و مواد معدنی بسیار زیادی دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در جو بر اساس نیاز روزانه
- ۳ درصد از کلسیم
- ۱۸ درصد از آهن
- ۴۰ درصد از تیامین
- ۱۵ درصد از ریبوفلاوین
- ۲۱ درصد از نیاسین
- ۱۵ درصد از ویتامین B6
- ۵ درصد از فولات
- ۳۰ درصد از منیزیم
- ۲۵ درصد از فسفر
- ۱۲ درصد از پتاسیم
- ۱۷ درصد از روی
- ۲۳ درصد از مس
- ۵۰ درصد از سلنیوم
- ۹۰ درصد از منگنز
با این حساب میتوان گفت نان جو یکی از بهترین مواد غذایی موجود است!
خواص شگفتانگیز جو ارگانیک
- سالم نگهداشتن دستگاه گوارش
- جلوگیری از بروز سنگ کیسه صفرا
- جلوگیری از پوکی استخوان
- محافظت از سیستم ایمنی بدن
- حفظ الاستیسیته پوست
- کنترل سطح کلسترول بد
- کنترل دیابت
- پیشگیری از بیماریهای قلبی
- کاهش خطر سرطان
- جلوگیری از بروز آسم
- کمک به کاهش وزن
- کنترل فشارخون
- کاهش علائم التهاب مفصل
- کمک به رشد و ترمیم بافتهای بدن
- کاهش چربیهای شکمی
- کمک به درمان کمخونی
- تقویت کلیه
- کمک به سلامت استخوانها
- سلامت دندانها
- افزایش انعطافپذیری پوست
- ایجاد پوستی خوشرنگ
- خاصیت ضد پیری پوست
- کمک به سلامت مو
- کمک به رشد مو
- مبارزه با ریزش مو
- احیای رنگ مو
ذرت ارگانیک
ذرت یکی از محبوبترین غلات جهان است که در انواع مختلف و در سراسر جهان کشت میشود. این غله سرشار از فیبر، ویتامین B، ویتامین E، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، منگنز، فیبر، منیزیم، روی، مس، فولات، نیاسین، پتاسیم و … است.
این مواد معدنی باعث میشود ذرت ارگانیک خواص زیادی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، کاهش کلسترول، کنترل فشارخون، کاهش ابتلا به دیابت نوع 2، حفظ سلامت چشم، پیشگیری از کیستهای گوارشی، کاهش ابتلا به بیماریهای مزمن، ماده مغذی برای دوران بارداری، بهبود سلامت قلب و پیشگیری از بیماری دیورتیکولار را داشته باشد.
برنج ارگانیک
برنج یکی از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج بهعنوان یک غذای اصلی وابسته هستند؛ بنابراین ارگانیک بودن این محصول میتواند بر سلامت انسان نقش مؤثری داشته باشد. برنج ارگانیک انواع مختلفی دارد که
- برنج سفید
- برنج قرمز
- برنج قهوهای
- برنج سیاه
از انواع آن هستند. برنج سفید، برنجی است که سبوس آن جدا شده باشد. این برنج خواص کمتری نسبت به سایر اقلام آن دارد. برنج قهوهای برنج سبوس دار است. پخت این برنج زمان بیشتری لازم دارد و هنگام صرف، باید بیشتر جویده شود؛ اما خواص بسیاری دارد. برنج قرمز نوعی برنج است که در مناطق خاص رشد میکند و پس از شالیکوبی، مقداری از سبوس آن روی برنج باقی مانده است. برنج سیاه نوعی برنج با رنگ بنفش مایل به سیاه است. این برنج بهعنوان کاملترین و مقویترین نوع برنج شناخته میشود. در ادامه خواص و مواد معدنی موجود در برنج را بررسی میکنیم.
مواد معدنی موجود در برنج سفید
- پروتئین
- قند
- امگا ۳
- امگا ۶
- چربی
- فیبر
- نیاسین
- ویتامین D
- آهن
مواد معدنی موجود در سبوس برنج
- انرژی
- پروتئین
- چربی
- کربوهیدرات
- فیبر
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
- روی
- منگنز
- نیاسین
- تیامین
- ویتامین B6
- اسیدفولیک
خواص برنج قهوهای
- بهبود عمل دستگاه
- قلبی عروقی
- گوارش
- مغز و سیستم عصبی
- مفید برای دیابت
- مؤثر در لاغری
- سلامت استخوان
- رشد سالم جنین
- سلامت پوست و مو
- مانع از استرس زنان شیرده
- جلوگیری از انواع سرطانها
- جلوگیری از آلزایمر
- جلوگیری از افسردگی
- جلوگیری از بیخوابی
خواص برنج قرمز
- کاهش وزن
- کاهش نفخ معده
- جلوگیری از زخم معده
- جلوگیری از بیماریهای دستگاه گوارش
- کمک به بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
- کاهش فشارخون
- کاهش کلسترول
- پیشگیری از پوکی استخوان به دلیل وجود کلسیم بالا
فواید برنج سیاه
- سرشار از آنتیاکسیدان
- پیشگیری از دیابت
- تقویت پوست و مو
- کاهش بیماری قلبی
- کنترل بسیاری از سرطانها
- کنترل فشارخون
- کاهش وزن و لاغری
- کنترل کلسترول
- درمان یبوست
- کاهش کمخونی
ارزن ارگانیک
ارزن میتواند مانند سایر غلات معمولی استفاده شود. در برخی از کشورها ارزن را مانند برنج میپزند. این غله، هم خوراک پرندگان و هم خوراک انسان بهحساب میآید. ارزن ارگانیک نشاسته بسیار زیادی دارد و بنابراین میتواند در فرنیها، میان وعدهها و انواع نانها مورداستفاده قرار بگیرد.
مواد معدنی موجود در ارزن ارگانیک
- ویتامینهای گروه B
- نشاسته
- کلسیم
- آهن
- پتاسیم
- روی
- منیزیم
- فیبر
- پروتئین
خواص ارزن ارگانیک
- افزایش سلامت قلب
- کنترل کلسترول
- پیشگیری از دیابت
- سلامت دستگاه گوارش
- کنترل سرطان
- سمزدایی از بدن
- بهبود بیماری آسم
- کنترل آسم
چاودار ارگانیک
چاودار یکی از رایجترین غلات در جهان است که کاملاً شبیه به گندم و جو بوده و مانند آن نیز استفاده میشود.
این گیاه فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ زیرا سرشار از مواد معدنی، ویتامینهای مهم، کربوهیدرات و فیبر غذایی است و همچنین مقدار کمی پروتئین، پتاسیم و ویتامینهای گروه B را فراهم میکند. از خواص این دانه میتوان به کمک به رژیم لاغری، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی، پاکسازی پوست صورت، جوانسازی پوست، تقویت و افزایش رشد مو، کاهش وزن، کاهش قند خون، درمان یبوست، درمان سنگ کیسه صفرا، ضدالتهاب طبیعی، تقویت استخوان و دندان و… اشاره کرد.
مواد مغذی موجود در چاودار
- سدیم
- پتاسیم
- کربوهیدرات
- پروتئین
- آهن
- کلسیم
- ویتامین B
روش پخت حبوبات و غلات ارگانیک
برای پخت بهتر، سریعتر و بدون عوارضی نظیر نفخ، بهتر است حبوبات را حدود 12 ساعت قبل از پخت، در آب ولرم خیس کنید. البته لپه نیازی به خیساندن ندارد و عدس را نیز لازم است تنها نیم ساعت قبل از پخت، خیس کنید. زمان پخت انواع عدس 30 تا 40 دقیقه، انواع نخود 60 تا 90 دقیقه، انواع لوبیا 50 تا 90 دقیقه و زمان پخت ماش 50 تا 90 دقیقه است.
زمان پخت غلات کمی متفاوت از حبوبات است. برای مثال گندم به دو ساعت زمان برای پخت نیاز دارد ولی جو در طی یک ساعت نرم میشود. ارزن نیم ساعت پخته میشود و برنج فقط در 10 دقیقه طبخ میشود.
لازم به ذکر است که ماکارونی ارگانیک نیز در خانواده حبوبات و غلات ارگانیک است.
جمعبندی
حبوبات و غلات مهمترین مواد غذایی در سراسر جهان به شمار میرود و سهم عمدهای از سبد غذایی را به خود اختصاص داده است. سالم بودن این مواد و استفاده از حبوبات و غلات ارگانیک باعث سلامتی افراد جامعه شده و ابتلا به بسیاری از بیماریها را کاهش میدهد؛ بنابراین انتخاب حبوبات ارگانیک در انواع سوپ و آش و غلات ارگانیک در انواع غذاها میتواند شاخص سلامتی را بهبود ببخشد. برای خرید حبوبات و غلات ارگانیک و یا خرید محصولات ارگانیک دیگر، میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.