وبلاگ

همه چیز درباره عدس ارگانیک + 26 خاصیت که نمی‌دانستید!

انواع عدس ارگانیک

عدس ارگانیک چیست؟

عدس ارگانیک یکی از انواع دانه‌هایی است که در خانواده حبوبات و غلات ارگانیک قرار می‌گیرد. نام فارسی این گیاه در حقیقت مَرجُمَک است و عدس نام عربی آن است. این گیاه دانه‌های ریزی دارد و در خاک‌های فقیری رشد می‌کند که سایر گیاهان در آن نمی‌توانند رشد کنند. بااین‌حال عدس ارگانیک دارای خواص ویژه‌ای است که آن را به منبع غنی از آهن تبدیل کرده است. تا جایی که می‌توان تا حد زیادی به‌جای گوشت از این گیاه استفاده کرد. در این نوشته از محصولات ارگانیک سفره سلامت، به بررسی انواع عدس ارگانیک و خواص آن می‌پردازیم.

ارگانیک چیست؟

شاید نظر شما به این کلمه جلب شده باشد و با خود گفته باشید ارگانیک چیست؟ این سؤال برای بسیاری از افراد به وجود می‌آید. برای پاسخ به این پرسش، دانستن دانش مختصری از روش کشاورزی صنعتی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

کشاورزی ارگانیک چیست؟

در کشاورزی صنعتی برای رسیدن به محصول بیشتر و پربارتر، از انواع کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و مواد شیمیایی استفاده می‌شود. این مواد شیمایی از طریق آب و خاک وارد گیاهان شده و به بافت آن‌ها نفوذ می‌کنند که در نتیجه باعث رشد بیشتر آن‌ها می‌شود؛ اما نکته اینجاست که این مواد همان‌طور که اثر خود را روی رشد بیشتر گیاه می‌گذارد، مواد سمی را نیز وارد آن می‌کند. این مواد سمی از طریق مصرف این محصولات، به بدن انسان منتقل می‌شود که نتیجه آن، افزایش انواع سرطان در جوامع است.

از طرفی کسانی که با این مواد کار می‌کنند، نظیر کارگران کشاورزی و کارگران حمل‌ونقل این مواد که در تماس مداوم با این مواد هستند، دچار مشکلات زیادی از جمله مشکلات پوستی می‌شوند. علاوه بر آن، این مواد از طریق خاک و آب وارد چرخه طبیعت شده و اکوسیستم و محیط‌زیست انسانی و حیوانی را با خطرات جدی مواجه می‌کند. در نهایت آنچه از این روش کشاورزی به دست انسان می‌رسد، محصول بیشتر، همراه با انواع بیماری‌ها و تخریب محیط‌زیست است که هم‌اکنون نیز در جامعه محقق شده است. در این موضوع، فرقی میان ما و کشورهای صنعتی پیشرفته وجود ندارد.

برای نجات از این بحران و مقابله با نتایج زیان‌بار کشاورزی صنعتی، شیوه‌ای از کشاورزی وجود دارد که از هیچ‌یک از این مواد شیمیایی استفاده نمی‌کند و در عوض، از انواع حیوانات کوچک به‌عنوان آفت‌کش بهره می‌برد و برای تولید بیشتر، کودهای طبیعی را مورداستفاده قرار می‌دهد.

محصولات تولیدشده در کشاورزی ارگانیک را محصولات ارگانیک می‌نامند. این محصولات دارای طعم بهتر، خواص درمانی بیشتر و کمک‌کننده برای درمان برخی از بیماری‌ها هستند.

انواع عدس ارگانیک

در حال حاضر تولید و مصرف محصولات ارگانیک در بین بسیاری از افراد رایج است. این افراد برای رسیدن به سلامت پایدار و حفظ آن، از این محصولات استفاده می‌کنند. یکی از این محصولات ارگانیک، عدس ارگانیک است که انواع مختلفی دارد. بیشتر افراد معمولاً از عدس سبز و یا عدس قهوه‌ای در آشپزی استفاده می‌کنند اما جالب است بدانید ما چندین نوع عدس داریم که هرکدام دارای خواص منحصربه‌فردی هستند. انواع عدس عبارت‌اند از:

      • عدس سبز
      • عدس قهوه‌ای
      • عدس قرمز
      • عدس زرد
      • عدس سیاه

هر یک از انواع عدس ارگانیک، دارای دو نوعِ عدس ریز و عدس درشت هستند که برای پخت غذای مختلف مورداستفاده است و بهتر است هرکدام در جای خود مصرف شود. در ادامه به معرفی هر یک از انواع عدس می‌پردازیم.

  • عدس سبز

عدس سبز ارگانیک دارای دانه‌های پهن و سبزرنگ است. این عدس در دو نوع ریز و درشت وجود دارد و معمولاً در تمامی فروشگاه‌ها یافت می‌شوند.

عدس سبز ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی

  • عدس زرد

وقتی پوست عدس سبز را جدا می‌کنند، مغز داخلی آن به رنگ زرد دیده می‌شود. به محصول به‌دست‌آمده از جداسازی پوست عدس سبز، عدس زرد می‌گویند. پوست عدس کمی تلخ است و از طرفی زمان پخت آن را طولانی می‌کند. کندن پوست عدس باعث پخت سریع‌تر عدس و لعاب‌دار شدن غذا می‌شود و طعم تلخ آن را نیز برطرف می‌کند.

عدس زرد ارگانیک

  • عدس قهوه‌ای

دانه‌های این نوع عدس به رنگ قهوه‌ای بوده و زمان پخت آن کوتاه‌تر از سایر عدس‌هاست. عدس قهوه‌ای را معمولاً به‌صورت پوست‌کنده استفاده می‌کنند.

عدس ارگانیک آبگینه

پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی چیست؟

  • عدس قرمز

عدس قرمز ارگانیک در واقع همان عدس قهوه‌ای است که پوست آن را جدا کرده‌اند. پوست عدس کمی دارای طعم تلخ است و از طرفی زمان پخت آن را طولانی می‌کند. کندن پوست عدس باعث پخت سریع‌تر عدس و لعاب‌دار شدن غذا می‌شود و طعم تلخ آن را نیز برطرف می‌کند. عدس‌های پوست‌کنده برای تهیه انواع سوپ مناسب هستند.

عدس ارگانیک نفس

  • عدس سیاه

عدس سیاه نوعی عدس با دانه‌های بسیار ریز و رنگ سیاه است. این عدس بعد از پخت ظاهر خود را کاملاً حفظ می‌کند و دارای طعمی ملایم است. میزان پروتئین عدس سیاه حتی از گوشت قرمز نیز بیشتر است.

عدس سیاه ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله برنج ارگانیک، اصلی‌ترین ماده غذایی سفره‌های ایرانی

طبع عدس

بسیاری از افراد هنگام پخت غذا به طبع مواد اولیه آن توجه می‌کنند. این کار باعث می‌شود این افراد همیشه غذای سالم مصرف کنند و کمتر دچار بیماری شوند. عدس دارای طبع سرد و خشک است و ترکیب آن با مواد گرم و تر می‌تواند یک غذای معتدل به شما بدهد. از طرفی خواص پوسته و مغز دانه عدس در تضاد هم عمل می‌کنند. برای مثال پوست عدس گرم بوده و مغز آن سرد است. به همین دلیل پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال است. با دانستن این موارد می‌توان از این دانه خوراکی در برخی موارد به‌عنوان داروی خانگی در غذا استفاده کرد.

ارزش غذایی عدس ارگانیک

مواد مغذی و مواد معدنی بسیار زیاد موجود در عدس ارگانیک، باعث بالا رفتن ارزش غذایی عدس شده است. این مواد مغذی عبارت است از:

      • کربوهیدرات
      • فیبر
      • پروتئین
      • ویتامین‌های گروه ب
      • ویتامین ث
      • کلسیم
      • آهن
      • منیزیم
      • فسفر
      • پتاسیم
      • سدیم
      • روی
      • مس
      • منگنز

وجود این مواد مغذی در عدس باعث شده است این محصول ارگانیک موردتوجه ورزشکاران رشته‌های مختلف ورزشی قرار بگیرد.

خواص عدس ارگانیک برای ورزشکاران

عدس به دلیل داشتن پروتئین بالا و همچنین فیبر و مواد معدنی دیگر، یک ماده غذایی مفید برای ورزشکاران رشته بدن‌سازی است. فواید عدس ارگانیک برای این ورزشکاران شامل رشد و ترمیم عضلات، حفظ سطح انرژی، کاهش التهابات عضلانی و بهبود عملکرد ورزشی است. علاوه بر این، عدس به دلیل فیبر بالایی که دارد برای بهبود عملکرد گوارشی این افراد نیز مناسب است.

عدس ارگانیک نه‌تنها برای ورزشکاران رشته بدن‌سازی، بلکه برای تمامی ورزشکاران مفید است. چراکه سطح انرژی را بالا می‌برد و گوارش را نیز آسان می‌کند. به‌این‌ترتیب ورزشکاران در طول ورزش با مشکلاتی نظیر افت انرژی برخورد نمی‌کنند.

خواص عدس ارگانیک

تا اینجا برخی از خواص عدس ارگانیک را مشاهده نمودید. در این بخش سایر خواص شگفت‌انگیز این محصول ارگانیک را بررسی می‌کنیم. این خواص عبارت‌اند از:

      1. افزایش سوخت‌وساز
      2. کمک به چربی سوزی و لاغری
      3. دفع‌کننده مواد زائد بدن
      4. کاهش کلسترول
      5. تنظیم قند خون
      6. دفع صفرا
      7. هضم آسان
      8. جلوگیری از یبوست
      9. جلوگیری از بیماری‌های گوارشی
      10. پیشگیری از چین‌وچروک پوست
      11. مقابله با بیماری‌های عفونی
      12. افزایش طول عمر
      13. جلوگیری از بیماری‌های قلبی
      14. بهبود ماهیچه‌های قلب
      15. کنترل فشارخون
      16. درمان کم‌خونی
      17. پیشگیری از بیماری‌های پوستی
      18. درخشندگی مو
      19. جلوگیری از ریزش مو
      20. تقویت عملکرد مغز
      21. جلوگیری از سکته مغزی
      22. پیشگیری از بروز آلزایمر
      23. جلوگیری از سرطان
      24. تأمین انرژی بدن و ساخت عضلات
      25. پیشگیری از بیماری سلیاک
      26. کاهش وزن

مضرات مصرف بیش‌ازحد عدس

هر ماده غذایی سالم درصورتی‌که بیش از مقدار لازم مصرف شود، ممکن است فرد را با مشکلاتی مواجه کند. عدس نیز این ویژگی را دارد و درصورتی‌که بیش از نیاز بدن مصرف شود، می‌تواند فرد را با مشکلاتی نظیر

      • کاهش قدرت دید
      • خواب آشفته
      • نفخ
      • کاهش میل جنسی
      • غلظت خون و کند شدن جریان خون در رگ‌ها

مواجه کند. توجه داشته باشید که این مشکلات در صورت استفاده متداول به وجود نمی‌آید. برای کاهش اثرات مضر عدس می‌توان کارهای زیر را انجام داد:

      1. مصرف متداول و معمول
      2. خیساندن عدس چند ساعت قبل از پخت
      3. استفاده از سبزی‌ها در کنار عدس
      4. استفاده از روغن کنجد یا روغن بادام همراه با عدس
      5. مصرف سرکه با عدس

قیمت عدس ارگانیک

قیمت عدس ارگانیک بسته به نوع آن متغیر است. برای مثال قیمت عدس زرد و عدس قرمز به دلیل اینکه پوسته آن جداسازی شده است کمی بالاتر از انواع دیگر است. همچنین عدس سیاه به دلیل اینکه در مناطق خاصی از ایران رشد می‌کند و به‌نوعی کمیاب است، قیمت بالاتری دارد. از طرفی نوسانات ارز نیز بر روی آن تأثیر می‌گذارد. برای خرید عدس ارگانیک و سایر محصولات ارگانیک و استعلام قیمت آن‌ها می‌توانید به فروشگاه‌های ارگانیک مراجعه نمایید و یا با آن‌ها تماس بگیرید تا از قیمت روز عدس ارگانیک مطلع شوید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

عدس ارگانیک یکی از انواع محصولات ارگانیک است که به‌وسیله کشاورزی ارگانیک تولید می‌شود. این محصول انواع مختلفی دارد. عدس دارای خواص زیادی از جمله کاهش وزن، چربی سوزی و عضله سازی است و آن را به یک خوراک مهم برای همه از جمله ورزشکاران تبدیل کرده است. برای اطلاع از قیمت عدس ارگانیک و خرید محصولات ارگانیک می‌توانید به فروشگاه‌های ارگانیک مراجعه نمایید. سفره سلامت یکی از فروشگاه‌های ارگانیک و دارای نشان ارگانیک از سازمان ارگانیک ایران است که می‌توانید انواع عدس ارگانیک را از این طریق تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *