وبلاگ

محصولات طبیعی و ویژگی‌های آن که باید بدانید!

محصولات طبیعی

محصولات طبیعی

در مقاله پیشین درباره محصولات ارگانیک و ویژگی‌های آن صحبت کردیم و گفتیم که این محصولات، متفاوت از محصولات طبیعی هستند. در این مقاله به توضیح محصولات طبیعی و خواص و ویژگی‌های آن خواهیم پرداخت.

 

تعریف و ویژگی‌ها

به‌طورکلی می‌توان گفت محصولات طبیعی محصولاتی هستند که حداقل پردازش و فرآوری روی آن انجام گرفته باشد. به‌طوری‌که هم مواد تشکیل‌دهنده آن مصنوعی نباشد و هم حاوی مواد افزودنی خاص مانند هورمون‌ها، رنگ‌های خوراکی، نگهدارنده‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی نباشند.

با این تعریف، محصولات مختلف، با ویژگی‌های غیر یکسان در دسته محصولات طبیعی قرار می‌گیرند. برای مثال چای طبیعی به چایی گفته می‌شود که دارای هیچ‌یک از افزودنی‌های شیمیایی نظیر رنگ و طعم‌دهنده نباشد. درحالی‌که عسل طبیعی عسلی است که زنبور به‌طور طبیعی با استفاده از شهد گل‌های فصلی آن را تولید کرده و با موادی نظیر آب و شکر تغذیه نشده باشد.

 

مزایا

این محصولات به دلیل یونیک و غیر مصنوعی بودن، خواص و مواد مغذی بیشتری دارند و به دلیل مخلوط نشدن با مواد غیرطبیعی، برای درمان برخی از بیماری‌ها و جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر مؤثر است. برای مثال عسل طبیعی دارای خواص درمانی بسیاری ازجمله خواص ضد باکتریایی، کمک به رفع آلرژی، تقویت حافظه، تسکین و درمان خراش‌ها و سوختگی‌ها، درمان ناراحتی‌های چشم و … است. این در حالی‌ است که عسل غیرطبیعی و به‌دست‌آمده از آب و شکر، این ویژگی‌ها را ندارد.

ویژگی‌های یادشده برای هر محصول مجزا است. به همین دلیل نمی‌توان آن‌ها را به‌طور کامل بیان کرد. به‌طور خلاصه می‌توان مزایای استفاده از محصولات طبیعی را به‌صورت زیر بیان کرد:

    • سازگاری بیشتر با بدن
    • دارا بودن خواص درمانی
    • پیشگیری از بیماری‌های مربوط به مواد ترا ریخته
    • عدم مواجهه با مشکلاتی که استفاده از نگهدارنده‌ها به وجود می‌آورند.
    • ایمنی محیط‌زیست
    • فاقد اصلاحات ژنتیکی
    • و …

 

معایب

این محصولات با وجود دارا بودن خواص و ویژگی‌های بسیار، دارای معایبی نیز هستند. در ادامه به بررسی این معایب می‌پردازیم.

قیمت

محصولات طبیعی نسبت به محصولات صنعتی دارای قیمت بالاتری هستند. دلیل قابل‌ذکر برای این تفاوت قیمت، مراحل تولید و حساسیت این مواد است.

ماندگاری

در تولید مواد طبیعی از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود. این امر باعث کوتاه شدن طول عمر این محصولات می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان آن‌ها را برای مدت طولانی نگهداری کرد.

عدم وجود واحد نظارتی بر محصولات طبیعی

مواد غذایی ارگانیک تحت نظارت نهادهای گواهی کننده، نظیر سازمان کشاورزی ایالات‌متحده امریکا (USDA) تولید می‌شوند اما محصولات طبیعی تحت نظارت هیچ ارگانی نیستند. همین امر موجب سوءاستفاده افراد سودجو شده و هرکسی می‌تواند با استفاده از برچسب طبیعی، تولیدات غیرطبیعی خود را به فروش برساند و تشخیص این محصولات را در مرحله اول دچار مشکل کند.

 

تفاوت ارگانیک و طبیعی

واضح است که ارگانیک و طبیعی با هم یکسان نیستند. محصولات طبیعی را پیش‌ازاین تعریف کردیم. حال به بررسی محصولات ارگانیک می‌پردازیم تا تفاوت این دو، برای خوانندگان این مقاله نیز آشکار شود.

محصول ارگانیک به محصولی می‌گویند که منشأ طبیعی داشته و در فرآیند تولید آن، هیچ‌گونه ماده شیمیایی، افزودنی یا فرایندی که باعث تغییر ماهیت طبیعی مواد تشکیل‌دهنده آن باشد، به کار نرود. این تعریف شامل استفاده از کودهای شیمیایی در مراحل رشد گیاهان و استفاده از داروهای دامی در مراحل پرورش دام و طیور نیز می‌شود.

علاوه بر این موارد، تفاوت‌های دیگری نیز بین این دو محصول وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تفاوت در قیمت

محصولات ارگانیک، به‌طورمعمول قیمت بالاتری نسبت به محصولات طبیعی دارند. چراکه محصول ارگانیک در مراحل تولید تحت مراقبت و نظارت بیشتری است.

تفاوت در تضمین و نظارت

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز به آن اشاره شد، مواد غذایی ارگانیک تحت نظارت نهادهای گواهی کننده، نظیر سازمان کشاورزی ایالات‌متحده امریکا (USDA) تولید می‌شوند اما محصولات طبیعی تحت نظارت هیچ ارگانی نیستند. همین امر می‌تواند موجب سوءاستفاده افراد سودجو شود.

تفاوت در تولید و خواص

در تولید مواد طبیعی، کمترین میزان فرآوری انجام می‌شود اما محصولات ارگانیک به‌هیچ‌عنوان دست‌کاری نمی‌شود و حتی در مراحل تولید نیز کودهای شیمیایی یا داروهای صنعتی به کار نمی‌رود.

 

چگونه محصولات طبیعی را تشخیص دهیم؟

شاید تشخیص محصولات طبیعی از غیرطبیعی کار آسانی نباشد؛ اما برای کسانی که معمولاً از این مواد استفاده می‌کنند، چندان هم مشکل نیست. چراکه این تولیدات، دارای ویژگی‌های غیرقابل‌انکاری ازجمله بوی خوش، طعم متفاوت و رنگ طبیعی هستند.

برای مثل گل محمدی طبیعی عطر بهتری دارد و چای طبیعی، در قوری سیاه نمی‌شود، بوی برنج طبیعی هنگام پخت تمام خانه و حتی محله را پر می‌کند و آبغوره طبیعی، طعم بهتری به سالاد می‌دهد.

با مصرف این مواد طبیعی شما می‌توانید برای همیشه آن‌ها را تشخیص دهید و این کار برای شما دیگر مشکل نخواهد بود.

 

جمع‌بندی

محصولات طبیعی دارای خواص درمانی و ویژگی‌های قابل شناخت هستند و می‌توانند سلامتی را آسان‌تر در اختیار شما قرار دهند. استفاده مداوم از مواد غیرطبیعی باعث بروز بیماری‌های زیادی در جوامع شده و وجد آن‌ها غیرقابل‌انکار است. در جوامع امروزی، اکثر افراد از معایب استفاده از مواد غیرطبیعی و غیر ارگانیک آگاه‌اند اما بیشتر آن‌ها برای رفع این مشکل اقدامی نمی‌کنند و شاید یکی از این دلایل، بی‌اعتمادی مردم نسبت به شعارهای دروغین تولیدکنندگان باشد.

فروشگاه محصولات طبیعی سفره سلامت با تکیه بر اعتماد شما، بهترین و اصیل‌ترین برندهای محصولات ارگانیک و محصولات طبیعی را در اختیار شما مشتریان عزیز قرار داده است. همچنین با تأکید بر ضمانت بازگشت کالا، به شما اطمینان می‌دهد که در صورت وجود هرگونه مشکل در محصول و حتی بدون وجود مشکل، می‌توانید محصولات را مرجوع نمایید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید