وبلاگ

سرکه انجیر طبیعی و 22 خاصیت مهم آن

خواص سرکه انجیر طبیعی که نمی‌دانستید!

سرکه انجیر طبیعی چیست؟

سرکه انجیر طبیعی یکی از انواع سرکه ارگانیک و طبیعی است که از انجیر قاچ زده همراه با سرکه و شکر تهیه می‌شود. این سرکه خواص بسیار زیادی دارد و در اواخر فصل بهار و اوایل تابستان که انجیرها می‌رسند، می‌توان آن را تهیه نمود. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی سرکه انجیر و معرفی خواص آن می‌پردازیم.

چرا باید محصولات طبیعی را انتخاب کنیم؟

پیش از پرداختن به سرکه انجیر طبیعی ابتدا لازم است بیان کنیم که چرا بر روی واژه «طبیعی» تأکید داریم. محصولات صنعتی اغلب دارای مقادیر زیادی از نگه‌دارنده‌ها، طعم‌دهنده‌ها، رنگ‌های خوراکی، هورمون‌ها، آنتی بیوتیک‌ها و سایر مواد شیمیایی هستند تا طعم و ظاهر بهتری را در محصولات ارائه دهند.

این مواد شیمیایی در بدن انسان در طولانی مدت مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. از جمله این مشکلات، بروز انواع بیماری نظیر سرطان است. محصولات طبیعی فاقد این مواد شیمیایی بوده و با بدن انسان سازگاری بیشتری دارند. به همین دلیل موجب این بیماری‌ها نمی‌شوند بلکه از بروز آن‌ها جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، محصولات طبیعی ویژگی‌های دیگری نیز دارند که در مقاله مربوط به آن به‌طور مفصل توضیح داده شده است. با در نظر گرفتن تمامی این خصوصیات و ویژگی‌ها بهتر است به‌جای محصولات صنعتی، از محصولات طبیعی استفاده کنیم. یکی از این محصولات طبیعی، سرکه انجیر طبیعی است که در فصل تابستان به‌راحتی می‌توان آن را تهیه کرد.

خواص سرکه انجیر طبیعی

از آنجایی که انجیر خواص زیادی دارد، سرکه آن نیز حامل برخی از این خواص است. برخی از مزایای سرکه انجیر طبیعی را در این بخش معرفی می‌کنیم.

      1. پیشگیری از سرطان
      2. ضد سرماخوردگی
      3. درمان سوءهاضمه
      4. درمان یبوست
      5. رفع التهاب ریه
      6. دفع سموم بدن
      7. کنترل چربی بدن
      8. کمک به هضم غذاهای سنگین
      9. رفع گرفتگی بینی با بخور سرکه انجیر طبیعی
      10. کمک به کنترل سطح فشار خون
      11. کمک به کاهش وزن
      12. پیشگیری و مبارزه با کم خونی
      13. محافظت از قلب
      14. سالم نگه‌داشتن پوست
      15. تأمین آنتی اکسیدان بدن
      16. پیشگیری از دیابت
      17. کمک به رقیق کردن خون
      18. بهبود گرفتگی عروق
      19. دارای طبع گرم و مفید برای معده
      20. ضد روماتیسم و درد استخوان
      21. جلوگیری از پوکی استخوان
      22. درمان بیماری‌های مربوط به پوست

بنابراین با افزودن این سرکه به سبد غذایی می‌توانید از خواص فوق‌العاده آن بهره‌مند شوید.

طرز تهیه سرکه انجیر خانگی

پیشنهاد مطالعه: مقاله 24 خاصیت ناب سرکه توت طبیعی + روش تهیه آن

ارزش غذایی سرکه انجیر

سرکه انجیر طبیعی دارای خواص این میوه است. همچنین بالاترین میزان کلسیم را دارد. علاوه بر این دارای آلبومین و آهن است و به رفع کم خونی کمک می‌کند. پتاسیم از دیگر مواد معدنی موجود در سرکه انجیر است. از جمله مصارف این سرکه، تهیه سیرترشی است که پس از 7 سال برای تمامی طبع‌ها بسیار مفید خواهد بود.

طرز تهیه سرکه انجیر خانگی

اگر دوست دارید خودتان در خانه سرکه تهیه کنید، باید بگویم اصلاً کار سختی نیست. برای تهیه سرکه انجیر خانگی ابتدا مواد اولیه زیر را تهیه نمایید:

انجیر رسیده: 5 کیلوگرم
سرکه سفید: 1 لیتر
خمیرمایه: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 3 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

انجیرها را خرد کنید. می‌توانید آن‌ها را با چاقو چهارقاچ کنید و سپس درون یک ظرف بزرگ بریزید. سرکه سفید را روی انجیرها بریزید و سپس مایه خمیر و شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. درب ظرف را محکم ببندید و آن را در مکانی تاریک و دمای بین 35 تا 40 درجه قرار دهید و یک هفته صبر کنید.

پس از یک هفته درب ظرف را باز کنید و نمک را به آن اضافه کنید و دوباره درب ظرف را محکم ببندید. 35 تا 40 روز ظرف را در مکانی گرم نگهدارید. پس از این مدت درب ظرف را باز کنید. می‌بینید که انجیرها ته‌نشین شده و سرکه شفاف و خوش‌رنگ به دست آمده است. سرکه را صاف کنید و در یک قابلمه بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملاً خنک شود. حتماً برای خنک کردن آن، درب ظرف را باز کنید. سرکه انجیر طبیعی و خانگی شما آماده است.

از سرکه انجیر چه استفاده‌هایی می‌شود؟

سرکه انجیر طبیعی را می‌توان برای هر غذایی استفاده کرد. معروف‌ترین روش استفاده از آن، تهیه ترشی سیر 7 ساله است که به آن سیرترشی 7 ساله نیز میگویند. این ترشی برای تمامی طبع‌ها مناسب است و خاص زیادی دارد.

علاوه بر این، از سرکه انجیر در تهیه انواع ترشی، سالاد، غذا، طعم دار کردن گوشت، مرغ و ماهی، سوپ، دسر و کوکتل استفاده کرد.

عوارض سرکه انجیر طبیعی

پیشنهاد مطالعه: مقاله 59 خاصیت باورنکردنی سرکه انگور طبیعی

سرکه انجیر برای چه کسانی مضر است؟

از آنجایی که سرکه انجیر طبیعی دارای طبع گرم است، مضرات آن بسیار کم بوده و کمتر کسی با خوردن آن دچار مشکل می‌شود؛ اما اگر فردی دچار ضعف کبدی است، باید در مصرف آن احتیاط کند. همچنین کسانی که بیماری و اختلال روده و معده و یا قند خون دارند نباید این سرکه مصرف را کنند.

مضرات و عوارض زیاده‌روی در مصرف سرکه انجیر

هر ماده غذایی هرچند خواص بسیار زیادی داشته باشد نباید در مصرف آن افراط شود؛ زیرا مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد. زیاده‌روی در مصرف سرکه انجیر طبیعی نیز می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد. از جمله:

      • نفخ
      • اسهال
      • مشکلات چشمی

به همین دلیل لازم است در مصرف این سرکه تعادل را رعایت کنید.

خرید سرکه انجیر طبیعی

بسیار دیده شده که فروشندگان مختلف، سرکه انجیر خانگی را به‌عنوان محصول طبیعی به فروش می‌رسانند. از آنجایی که تهیه این سرکه‌ها به دور از نظارت ارگان‌های بهداشتی بوده است، لازم است از خرید آن‌ها اجتناب کنید. برای خرید سرکه انجیر طبیعی می‌توانید به فروشگاه محصولات طبیعی مراجعه نمایید. سفره سلامت یکی از این فروشگاه‌ها است که دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

سرکه انجیر طبیعی یک سرکه خاص با طبع گرم است که خواص بسیاری دارد. اکثر بیماری‌ها به دلیل غلبه سردی و بلغم اتفاق می‌افتد و این سرکه با طبع گرم خود با این بیماری‌ها مبارزه می‌کند. از جمله خواص سرکه انجیر می‌توان به بهبود گرفتگی عروق و جلوگیری از پوکی استخوان اشاره کرد. هرچند این سرکه خواص زیادی دارد اما هرگز نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود؛ زیرا باعث نفخ و اسهال و مشکلات چشمی می‌شود. برای خرید سرکه انجیر طبیعی می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *