وبلاگ

حبوبات و غلات طبیعی و هر آنچه باید درباره آن بدانید!

حبوبات و غلات طبیعی

چرا حبوبات و غلات طبیعی؟

حبوبات و غلات از اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های هرم تغذیه است که برای داشتن جسمی سالم لازم بوده و حذف آن‌ها از سبد غذایی غیرممکن است. حبوبات و غلات طبیعی نیازهای اصلی بدن به انواع پروتئین گیاهی را تأمین و از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند. در ادامه به بررسی حبوبات و غلات طبیعی، انواع حبوبات طبیعی، انواع غلات طبیعی و روش پخت حبوبات و غلات می‌پردازیم.

چرا محصولات طبیعی؟

شاید این سؤال به ذهنتان برسد که چه تفاوتی بین محصولات طبیعی و دیگر محصولات وجود دارد و چرا باید محصولات طبیعی را خریداری کنیم. پاسخ این سؤال در نحوه تولید محصولات طبیعی است. در تولید محصولات طبیعی، تولیدکننده از تمام راه‌ها و امکانات استفاده می‌کند تا محصولی کاملاً طبیعی و بدون فرآوری و افزودن مواد مضر را به مشتری ارائه دهد. به‌این‌ترتیب محصول به‌دست‌آمده هیچ‌یک از انواع رنگ‌ها، اسانس‌ها، هورمون‌ها، نگه‌دارنده‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی را ندارند و از طرفی کمترین میزان پردازش و فرآوری روی آن‌ها انجام شده است. به‌این‌ترتیب شما در دل شهر، از محصولاتی استفاده می‌کنید که باید برای تهیه آن‌ها به دورترین روستاهای کشور سفر می‌کردید تا بتوانید آن‌ها را تهیه کنید.

محصولات طبیعی طعم و عطر بهتری دارند و موجب بروز بیماری نمی‌شوند. برخلاف محصولات غیرطبیعی یا به عبارتی محصولات صنعتی که برای نگهداری بیشتر و ظاهر بهتر محصول، هر نوع افزودنی را به مواد خوراکی اضافه می‌کنند و باعث می‌شوند انواع بیماری‌ها وارد بدن انسان شود. در نهایت محصولات صنعتی موفق به طعم بهتر نمی‌شود اما محصولات طبیعی علاوه بر طعم بهتر، سالم نیز هستند. یکی از انواع محصولات طبیعی، حبوبات و غلات طبیعی است که در این متن به آن می‌پردازیم.

انواع حبوبات طبیعی کدام است؟

حبوبات طبیعی شامل انواع لوبیا، انواع نخود، انواع لپه، انواع عدس و ماش است که ارزش غذایی بالایی دارند. در ادامه به خواص هر یک به‌صورت خلاصه می‌پردازیم.

انواع لوبیا

لوبیا انواع و رنگ‌های مختلفی دارد. از جمله

      • لوبیا سفید
      • لوبیا قرمز
      • لوبیاچیتی
      • لوبیا چشم‌بلبلی
      • لوبیا سیاه
      • لوبیا عروس

هر لوبیا خواص مخصوص به خود را دارد که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.

  • لوبیا سفید طبیعی

لوبیا سفید یکی از انواع حبوبات و غلات طبیعی است که با دارا بودن پروتئین بالا به رشد و ترمیم عضلات کمک می‌کند. بهبود گردش خون، بهبود هضم، سلامت قلب، پیشگیری از دیابت، پیشگیری از سرطان و تناسب‌اندام از دیگر مزایا و خواص لوبیا سفید است. این لوبیا مواد معنی زیادی از جمله مس، پتاسیم، ویتامین k و ویتامین B1 را داراست.

  • لوبیا قرمز طبیعی

احتمالاً برخی از خواص لوبیا قرمز را می‌دانید اما نه همه را! این لوبیا سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر رژیمی، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، کولین، فولات، اسید پانتوتنیک، ویتامین E، ویتامین K، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، مولیبدنوم، فسفر، پتاسیم، سلنیوم، سدیم، روی، اسید چرب امگا ۳ و اسید چرب امگا ۶ است.

وجود این همه مواد مغذی و معدنی خواص و فواید بسیار زیادی به لوبیا قرمز بخشیده است که از جمله آن می‌توان به کاهش کلسترول، تنظیم فشارخون، تنظیم سطح قند خون، تقویت حافظه، افزایش انرژی، پیشگیری از سرطان، تقویت استخوان، جلوگیری از پوکی استخوان، درمان یبوست، سم‌زدایی از بدن، کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از ریزش مو، تقویت ناخن‌ها، ضد چین‌وچروک، حفظ سلامت قلب، کاهش میگرن، ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده، کاهش آب‌مروارید، درمان آرتریت روماتوئید، کاهش آسم، سلامت پوست و درمان روماتیسم مفصلی اشاره کرد!

  • لوبیاچیتی طبیعی

لوبیاچیتی یکی از انواع حبوبات طبیعی است که برای بیماری روماتیسم، بیماری کلیوی، پوکی استخوان و فشارخون مفید است. این لوبیا از افزایش وزن جلوگیری نموده و به بهبود سیستم ایمنی، جلوگیری از کم‌خونی، پیشگیری از سرطان، پاک‌سازی بدن و … کمک می‌کند. مواد معدنی موجود در لوبیاچیتی شامل کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، تیامین، نیاسین، سدیم و پتاسیم است.

  • لوبیا چشم‌بلبلی طبیعی

لوبیا چشم‌بلبلی سرشار از ویتامین C و A، مواد معدنی و مواد مغذی است و به همین دلیل خواص بسیاری برای سلامت بدن دارد. از جمله این خواص می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

      • پیشگیری و درمان کم‌خونی
      • تب بر
      • رفع مشکلات ادرار
      • درمان ترشحات غیرطبیعی واژن
      • تقویت میل جنسی
      • ضد اسپاسم
      • درمان بی‌خوابی
      • تقویت ذهن
      • افزایش شیر مادر
      • رفع مشکلات قلبی
      • سلامت عضله
      • جلوگیری از پوکی استخوان
      • سم‌زدایی بدن
      • تقویت رشد مو
      • درمان ریزش مو
      • جلوگیری از سرطان
      • تقویت سیستم ایمنی بدن
      • درمان زخم
  • لوبیا سیاه طبیعی

در بین انواع حبوبات و غلات طبیعی، احتمالاً اسم لوبیا سیاه کم‌تر به گوشتان خورده است. این لوبیا بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است که البته در ایران نیز کشت می‌شود. از جمله خواص لوبیا سیاه می‌توان به کاهش وزن، رفع چین‌وچروک پوست، کاهش چربی و کلسترول، درمان اختلالات جنسی، بهبود عملکرد سیستم عصبی و درمان ام اس اشاره کرد. لوبیا سیاه ضمن داشتن کالری پایین، از مقادیر فراوان پروتئین، آهن، مولیبدن، فیبر، آنتی‌اکسیدان، فسفر، کلسیم، پتاسیم، زینک، سدیم، ویتامین‌های A، گروه B و K برخوردار است.

  • لوبیا عروس طبیعی

لوبیا عروس بومی کشور پرو است. اندازه این لوبیا کمی بزرگ‌تر از سایر انواع است و به رنگ‌های قرمز، بنفش، قهوه‌ای و سیاه دیده می‌شود. از خواص این لوبیا می‌توان به درمان حساسیت به سولفیت‌ها، بهبود سطح انرژی، بهترین منبع آهن برای زنان باردار اشاره کرد. این لوبیا خواص مشترک دیگر لوبیاها را نیز داراست.

انواع نخود

نخود نیز مانند لوبیا انواع مختلفی دارد. این تنوع، باعث تنوع در خواص آن نیز می‌شود. برای مثال نخود زرد در کاهش فشارخون و سلامت چشم مؤثر است درحالی‌که نخود سیاه سرشار از آهن بوده و برای قلب و عروق مناسب است. در ادامه به بررسی خواص هر یک می‌پردازیم.

نخود طبیعی آبگینه

  • نخود زرد

مواد معدنی موجود در نخود زرد عبارت‌اند از کلسیم، آهن، لیستین، ساکارز، سلولز، گالاکتان و دکستروز. وجود این مواد در این نخود طبیعی باعث خواصی از جمله کاهش فشارخون، کمک به سلامت چشم، جوان‌سازی پوست، کمک به سلامت دستگاه گوارش، کاهش وزن، کاهش قند خون، کمک به قوای جنسی در مردان و درمان یبوست شده است.

  • نخود سبز طبیعی

نخود سبز یا به عبارتی نخودفرنگی سرشار از آهن و ویتامین C است. بسیاری از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین A، انواع ویتامین B، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین D، نشاسته، چربی‌ها و پروتئین‌‌ها در این نخود وجود دارد. فیبر، فولات و آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی مانند لوتئین، کاروتن و زیکسانتین از دیگر مواد موجود در نخود سبز طبیعی است.

مجموع این مواد باعث خواصی از جمله بهبود هضم، سلامت چشم، جلوگیری از چین‌وچروک پوست، کاهش خطر بیماری‌های قلبی، کاهش قند، کاهش وزن، افزایش سطح اکسیژن، حفظ فشارخون، جلوگیری از پوکی استخوان، پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی شده و نخود سبز طبیعی را به یک ماده مفید و مغذی علی‌الخصوص برای زنان باردار تبدیل کرده است.

  • نخود سیاه

شاید شنیدن همیشگی ضرب‌المثل «فرستادن دنبال نخود سیاه» باعث شده باشد بیشتر مردم فکر کنند نخود سیاه یک دانه‌ی نایاب است؛ اما این نخود در فروشگاه محصولات طبیعی سفره سلامت اصلاً نایاب نیست و به‌راحتی می‌توانید آن را از میان انواع غلات و حبوبات طبیعی سفارش دهید؛ اما قبل از سفارش بهتر است خواص منحصربه‌فرد آن را نیز بدانید.

نخود سیاه دارای مواد معدنی زیر است:

      • کربوهیدرات
      • چربی
      • سدیم
      • کلسیم
      • پروتئین
      • آهن
      • ویتامین A,C

وجود این مواد باعث خواصی از جمله کاهش کلسترول، تقویت مو، درمان دیابت و درمان سنگ کلیه شده است. علاوه‌براین، نخود سبز خواص موجود در سایر نخودها را نیز دارد.

انواع لپه

همه ما لپه را با خورش قیمه می‌شناسیم؛ اما این تنها یکی از چندین نوع لپه‌ای است که وجود دارد. خوب است بدانید برای به دست آوردن لپه، نخود را ۲۴ ساعت خیس و بعد به مدت یک روز در آفتاب خشک می‌کنند. سپس آن را با آسیاب سنگی آسیاب می‌کنند؛ بنابراین از حبوبات مختلفی می‌توان لپه به دست آورد و خواص آن نیز، بسته به خواص دانه‌ای است که لپه از آن به‌دست‌آمده است. انواع لپه عبارت‌اند از:

      • لپه معمولی (نخود کفتری)
      • لپه زرد (نخود معمولی)
      • دال چانا (نخود سیاه هندی)
      • لپه سبز (لپه ماش)

مول مولی یا سنگک

مول مولی یا سنگک نام گیاهی کم یاب است و بومی استان خراسان است. این گیاه مزه‌ای بین نخود و عدس دارد و سرشار از پروتئین است. در قدیم در شب یلدا آن را آماده می‌کردند. این دانه خواص عجیبی دارد و در حال انقارض نیز هست. برای دیدن خواص آن می‌توانید اینجا کلیک کنید.

انواع عدس

عدس یکی از قدیمی‌ترین دانه‌های کشف‌شده توسط بشر است. تحقیقات نشان می‌دهد قدمت کاشت عدس به بیش از 11000 سال پیش بازمی‌گردد. این دانه انواع مختلفی دارد؛ از جمله:

      • عدس سبز
      • عدس سیاه
      • عدس قرمز
      • عدس دال
      • عدس قهوه‌ای

در ادامه به بررسی خواص انواع عدس طبیعی می‌پردازیم.

عدس طبیعی آبگینه

  • عدس سبز طبیعی

عدس سبز، معروف‌ترین نوع عدس است که در انواع غذاها از جمله آش رشته و عدس‌پلو استفاده می‌شود. مواد معدنی موجود در این عدس عبارت‌اند از:

      • کالری
      • پروتئین
      • فیبر
      • کربوهیدرات
      • کلسیم
      • آهن
      • منیزیم
      • فسفر
      • روی
      • پتاسیم
      • ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، ویتامین K
      • مس

در مجموع می‌توان گفت خواص عدس در بین همه عدس‌ها مشترک است اما برخی دارای خواص منحصربه‌فرد دیگری نیز هستند. به‌طورکلی عدس خواص زیر را داراست:

      • تقویت عضلات
      • کنترل وزن
      • بهبود گوارش
      • کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی
      • کنترل قند خون
      • جلوگیری از کم‌خونی
      • جلوگیری از بعضی اختلالات نورولوژیکی در جنین
      • پیشگیری از بیماری‌های مزمن
      • کاهش خطر بیماری‌های التهابی
      • تقویت سیستم ایمنی بدن
      • کاهش ریسک اختلالات عصبی
      • کاهش کلسترول
      • و…

به همین دلیل ورزشکاران رشته‌های پرورش اندام از این ماده غذایی به‌صورت روزانه استفاده می‌کنند.

  • عدس سیاه

عدس سیاه طبیعی نوعی عدس بسیار ریز است که ظاهری شبیه به خاویار دارد. درون این عدس کرمی رنگ است و در آب‌وهوای سرد و خشک کشت می‌شود. پخت این عدس تنها به 15 تا 20 دقیقه زمان نیاز دارد و پس از پخت، رنگ آن به سبز پررنگ تمایل پیدا می‌کند.

عدس سیاه طبیعی دارای پروتئین فوق‌العاده‌ای است. میزان پروتئین این عدس حتی از گوشت قرمز هم بیشتر است.

  • عدس دال

عدس دال در حقیقت همان عدس پوست‌کنده است. عدس به‌تنهایی کمی طعم تلخ دارد. برای از بین بردن این طعم، پوست عدس را جدا می‌کنند. لایه داخلی عدس، قرمز یا زرد است و طعم شیرینی دارد که می‌توان از آن در تهیه انواع سوپ و خورش استفاده کرد.

  • عدس قهوه‌ای

در میان انواع حبوبات طبیعی، عدس قهوه‌ای زمان پخت کمتری دارد و معمولاً به‌صورت پوست‌کنده استفاده می‌شود. هر 1000 دانه آن حدوداً ۳۴-۴۲ گرم وزن دارد و در ایران بسیار کم کشت می‌شود.

  • عدس قرمز

عدس قرمز در حقیقت همان عدس پوست‌کنده یا عدس دال است که از عدس قهوه‌ای به دست می‌آید. عدس قرمز به دلیل جداسازی پوسته آن، هنگام پخت شکل ظاهری خود را حفظ نمی‌کند و نسبت به نوع باپوست آن، تلخی کمتری دارد و حتی کمی شیرین است. استفاده از عدس پوست‌کنده برای زمانی که می‌خواهیم غذا زودتر آماده شود و لعاب بهتری داشته باشد بهتر است.

  • ماش طبیعی

ماش طبیعی یکی از انواع حبوبات و غلات طبیعی است که کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرد. این دانه مواد معدنی زیادی دارد؛ از جمله:

      • انواع ویتامین B
      • ویتامین K
      • ویتامین E
      • ویتامین C
      • کلسیم
      • آهن
      • پروتئین
      • پتاسیم
      • فسفر
      • منگنز و…

بنابراین خواصی نظیر، کاهش خطر بیماری‌های قلبی، تقویت سیستم ایمنی، کمک به کنترل قند خون، تنظیم فشارخون و پیشگیری از کم‌خونی را داراست.

غلات طبیعی چه مواردی را شامل می‌شود؟

پس از بررسی انواع حبوبات طبیعی ، نوبت به غلات طبیعی و انواع آن می‌رسد. غلات از پرمصرف‌ترین محصولات کشاورزی است و در تمام دنیا، مردم به‌طور روزانه از آن استفاده می‌کنند. از انواع نان‌ها که در وعده‌های غذایی روزانه مورداستفاده است تا انواع سوپ، آش، پلو و سالاد و …؛ بنابراین استفاده از غلات طبیعی بسیار حائز اهمیت است.

انواع غلات طبیعی

انواع غلات در یک نگاه عبارت‌اند از:

      • گندم
      • جو
      • ذرت
      • برنج
      • ارزن
      • چاودار

برخی از انواع غلات مورداستفاده بیشتری هستند و برخی کمتر مورداستفاده است؛ برای مثال به خاطر نوع فرهنگ غذایی حاکم در ایران، گندم و برنج بیشتر از سایر موارد استفاده می‌شوند.

  • گندم طبیعی و خواص آن

گندم پرمصرف‌ترین غله در خانواده غلات است. تمامی قسمت‌های گندم از پوسته و دانه گرفته تا ساقه آن قابل‌استفاده است و هیچ بخشی از آن دورریختنی نیست. ساقه گندم برای استفاده دام و سایر بخش‌های آن برای استفاده انسان است. این موضوع، اهمیت گندم را نشان می‌دهد.

از گندم در تهیه انواع نان، شیرینی، کیک، کلوچه، سوپ، آش، سالاد و انواع غذاهای مختلف در کشورهای مختلف استفاده می‌شود. این غله ارزش غذایی بالا و خواص جالبی دارد.

گندم طبیعی تصفیه نشده دارای کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر غذایی و مقدار متوسطی از پروتئین است. گندم جوانه‌زده غنی از عناصر کاتالیستی، نمک‌های معدنی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، گوگرد، کلر، آرسنیک، سیلیکون، منگنز، روی، ید، مس، ویتامین B و ویتامین E است. همچنین این دانه به میزان فراوانی آنتی‌اکسیدان به‌ویژه کاروتنوئیدهایی مانند بتا کاروتن دارد.

جنین گندم که قلب دانه است ویتامین E بسیار زیادی دارد و منبع اصلی ویتامین B کمپلکس در ساختارهای رژیم غذایی در سراسر جهان است. همچنین ویتامین‌هایی مانند تیامین، اسیدفولیک، ویتامین ۶B و مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم و روی را شامل می‌شود. روغن جنین گندم باعث افزایش قدرت و طول عمر می‌شود. در ادامه خواص گندم را مرور می‌کنیم.

خواص گندم طبیعی

      • کنترل چاقی
      • افزایش سطح انرژی
      • جلوگیری از بروز اختلالات متابولیکی
      • جلوگیری از دیابت
      • کاهش التهاب مزمن
      • جلوگیری از تشکیل سنگ‌های صفراوی
      • بهبود متابولیسم
      • دارای فیبر بالا
      • ارتقا سلامت زنان
      • کاهش علائم پس از یائسگی
      • جلوگیری از بروز حمله قلبی
      • بهبود سلامت روده
      • ارتقاء سلامت پوست
      • مراقبت از موها
      • ارتقا سلامت چشم
      • ضد سرطان
      • بهبود خلق‌وخو

با توجه به این خواص متوجه می‌شویم که چرا گندم برای همه مردم دنیا، اصلی‌ترین غذا به‌حساب می‌آید!

  • جو طبیعی

جو از خانواده گندمیان و از گروه غلات سبوس دار است. این غله که به شاه غلات معروف است، در تهیه انواع نان رژیمی، بیسکوییت، انواع غذا و وعده صبحانه بسیار پرکاربرد است. جو خواص و مواد معدنی بسیار زیادی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در جو بر اساس نیاز روزانه

      • ۳ درصد از کلسیم
      • ۱۸ درصد از آهن
      • ۴۰ درصد از تیامین
      • ۱۵ درصد از ریبوفلاوین
      • ۲۱ درصد از نیاسین
      • ۱۵ درصد از ویتامین B6
      • ۵ درصد از فولات
      • ۳۰ درصد از منیزیم
      • ۲۵ درصد از فسفر
      • ۱۲ درصد از پتاسیم
      • ۱۷ درصد از روی
      • ۲۳ درصد از مس
      • ۵۰ درصد از سلنیوم
      • ۹۰ درصد از منگنز

با این حساب می‌توان گفت نان جو یکی از بهترین مواد غذایی موجود است!

خواص شگفت‌انگیز جو طبیعی

      • سالم نگه‌داشتن دستگاه گوارش
      • جلوگیری از بروز سنگ کیسه صفرا
      • جلوگیری از پوکی استخوان
      • محافظت از سیستم ایمنی بدن
      • حفظ الاستیسیته پوست
      • کنترل سطح کلسترول بد
      • کنترل دیابت
      • پیشگیری از بیماری‌های قلبی
      • کاهش خطر سرطان
      • جلوگیری از بروز آسم
      • کمک به کاهش وزن
      • کنترل فشارخون
      • کاهش علائم التهاب مفصل
      • کمک به رشد و ترمیم بافت‌های بدن
      • کاهش چربی‌های شکمی
      • کمک به درمان کم‌خونی
      • تقویت کلیه
      • کمک به سلامت استخوان‌ها
      • سلامت دندان‌ها
      • افزایش انعطاف‌پذیری پوست
      • ایجاد پوستی خوش‌رنگ
      • خاصیت ضد پیری پوست
      • کمک به سلامت مو
      • کمک به رشد مو
      • مبارزه با ریزش مو
      • احیای رنگ مو
  • ذرت طبیعی

ذرت یکی از محبوب‌ترین غلات جهان است که در انواع مختلف و در سراسر جهان کشت می‌شود. این غله سرشار از فیبر، ویتامین‌ B، ویتامین E، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، منگنز، فیبر، منیزیم، روی، مس، فولات، نیاسین، پتاسیم و … است.

این مواد معدنی باعث می‌شود ذرت طبیعی خواص زیادی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، کاهش کلسترول، کنترل فشارخون، کاهش ابتلا به دیابت نوع 2، حفظ سلامت چشم، پیشگیری از کیست‌های گوارشی، کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن، ماده مغذی برای دوران بارداری، بهبود سلامت قلب و پیشگیری از بیماری دیورتیکولار را داشته باشد.

  • برنج طبیعی

برنج یکی از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به‌عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند؛ بنابراین طبیعی بودن این محصول می‌تواند بر سلامت انسان نقش مؤثری داشته باشد. برنج طبیعی انواع مختلفی دارد که

      • برنج سفید
      • برنج قرمز
      • برنج قهوه‌ای
      • برنج سیاه

از انواع آن هستند. برنج سفید، برنجی است که سبوس آن جدا شده باشد. این برنج خواص کمتری نسبت به سایر اقلام آن دارد. برنج قهوه‌ای برنج سبوس دار است. پخت این برنج زمان بیشتری لازم دارد و هنگام صرف، باید بیشتر جویده شود؛ اما خواص بسیاری دارد. برنج قرمز نوعی برنج است که در مناطق خاص رشد می‌کند و پس از شالی‌کوبی، مقداری از سبوس آن روی برنج باقی مانده است. برنج سیاه نوعی برنج با رنگ بنفش مایل به سیاه است. این برنج به‌عنوان کامل‌ترین و مقوی‌ترین نوع برنج شناخته می‌شود. در ادامه خواص و مواد معدنی موجود در برنج را بررسی می‌کنیم.

مواد معدنی موجود در برنج سفید

      • پروتئین
      • قند
      • امگا ۳
      • امگا ۶
      • چربی
      • فیبر
      • نیاسین
      • ویتامین D
      • آهن

مواد معدنی موجود در سبوس برنج

      • انرژی
      • پروتئین
      • چربی
      • کربوهیدرات
      • فیبر
      • کلسیم
      • آهن
      • منیزیم
      • فسفر
      • پتاسیم
      • روی
      • منگنز
      • نیاسین
      • تیامین
      • ویتامین B6
      • اسیدفولیک

خواص برنج قهوه‌ای

      • بهبود عمل دستگاه
      • قلبی عروقی
      • گوارش
      • مغز و سیستم عصبی
      • مفید برای دیابت
      • مؤثر در لاغری
      • سلامت استخوان
      • رشد سالم جنین
      • سلامت پوست و مو
      • مانع از استرس زنان شیرده
      • جلوگیری از انواع سرطان‌ها
      • جلوگیری از آلزایمر
      • جلوگیری از افسردگی
      • جلوگیری از بی‌خوابی

فواید برنج قرمز

      • کاهش وزن
      • کاهش نفخ معده
      • جلوگیری از زخم معده
      • جلوگیری از بیماری‌های دستگاه گوارش
      • کمک به بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
      • کاهش فشارخون
      • کاهش کلسترول
      • پیشگیری از پوکی استخوان به دلیل وجود کلسیم بالا

خواص برنج سیاه

      • پیشگیری از دیابت
      • تقویت پوست و مو
      • کاهش بیماری قلبی
      • کنترل بسیاری از سرطان‌ها
      • کنترل فشارخون
      • کاهش وزن و لاغری
      • کنترل کلسترول
      • درمان یبوست
      • کاهش کم‌خونی

ارزن طبیعی

ارزن می‌تواند مانند سایر غلات معمولی استفاده شود. در برخی از کشورها ارزن را مانند برنج می‌پزند. این غله، هم خوراک پرندگان و هم خوراک انسان به‌حساب می‌آید. ارزن طبیعی نشاسته بسیار زیادی دارد و بنابراین می‌تواند در فرنی‌ها، میان وعده‌ها و انواع نان‌ها مورداستفاده قرار بگیرد.

مواد معدنی موجود در ارزن طبیعی

      • ویتامین‌های گروه B
      • نشاسته
      • کلسیم
      • آهن
      • پتاسیم
      • روی
      • منیزیم
      • فیبر
      • پروتئین

خواص ارزن طبیعی

      • افزایش سلامت قلب
      • کنترل کلسترول
      • پیشگیری از دیابت
      • سلامت دستگاه گوارش
      • کنترل سرطان
      • سم‌زدایی از بدن
      • بهبود بیماری آسم
      • کنترل آسم

چاودار طبیعی

چاودار یکی از رایج‌ترین غلات طبیعی در جهان است که کاملاً شبیه به گندم و جو بوده و مانند آن نیز استفاده می‌شود.

گیاه چاودار گیاهی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ زیرا سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌های مهم، کربوهیدرات و فیبر غذایی است و همچنین مقدار کمی پروتئین، پتاسیم و ویتامین‌های گروه B را فراهم می‌کند. از خواص این دانه می‌توان به کمک به رژیم لاغری، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی، پاک‌سازی پوست صورت، جوان‌سازی پوست، تقویت و افزایش رشد مو، کاهش وزن، کاهش قند خون، درمان یبوست، درمان سنگ کیسه صفرا، ضدالتهاب طبیعی، تقویت استخوان و دندان و… اشاره کرد.

مواد مغذی موجود در چاودار

      • سدیم
      • پتاسیم
      • کربوهیدرات
      • پروتئین
      • آهن
      • کلسیم
      • ویتامین B

روش پخت حبوبات و غلات طبیعی

برای پخت بهتر، سریع‌تر و بدون عوارضی نظیر نفخ، بهتر است حبوبات را حدود 12 ساعت قبل از پخت، در آب ولرم خیس کنید. البته لپه نیازی به خیساندن ندارد و عدس را نیز لازم است تنها نیم ساعت قبل از پخت، خیس کنید. زمان پخت انواع عدس 30 تا 40 دقیقه، انواع نخود 60 تا 90 دقیقه، انواع لوبیا 50 تا 90 دقیقه و زمان پخت ماش 50 تا 90 دقیقه است.

زمان پخت غلات کمی متفاوت از حبوبات است. برای مثال گندم به دو ساعت زمان برای پخت نیاز دارد ولی جو در طی یک ساعت نرم می‌شود. ارزن نیم ساعت پخته می‌شود و برنج فقط در 10 دقیقه طبخ می‌شود.

جمع‌بندی

حبوبات و غلات مهم‌ترین مواد غذایی در سراسر جهان به شمار می‌رود و سهم عمده‌ای از سبد غذایی را به خود اختصاص داده است. سالم بودن این مواد و استفاده از حبوبات و غلات طبیعی باعث سلامتی افراد جامعه شده و ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد؛ بنابراین انتخاب حبوبات طبیعی در انواع سوپ و آش و غلات طبیعی در انواع غذاها می‌تواند شاخص سلامتی را بهبود ببخشد. برای خرید حبوبات و غلات طبیعی می‌توانید به سفره سلامت که یک فروشگاه محصولات طبیعی و ارگانیک است، مراجعه و قیمت‌ها را مقایسه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *