وبلاگ

خشکبار و تنقلات ارگانیک و هر آنچه باید درباره آن بدانیم

خشکبار و تنقلات ارگانیک و هر آنچه باید درباره آن بدانیم

خشکبار و تنقلات ارگانیک و هر آنچه باید درباره آن بدانیم

آجیل و خشکبار در هرم غذایی، در گروه گوشت، پروتئین و حبوبات قرار دارد و این یعنی مصرف خشکبار می‌تواند به دلیل مواد مغذی و پروتئینی موجود در آن، جایگزین گوشت و مواد پروتئینی باشد. با این توصیف می‌توان فهمید که چرا مصرف آجیل، خشکبار و تنقلات ارگانیک اهمیت دارد. پیش از پرداختن به خشکبار ارگانیک، ابتدا به‌صورت مختصر بیان خواهیم کرد که چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کرد و اصلاً ارگانیک چیست و چه تفاوتی بین محصولات ارگانیک و غیر ارگانیک وجود دارد.

چرا از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟

امروزه استقبال از محصولات ارگانیک نظیر خشکبار و تنقلات ارگانیک به میزان چشم‌گیری افزاش یافته است. چراکه بخش قابل‌توجهی از جامعه از ویژگی‌های منحصربه‌فرد محصولات ارگانیک آگاهی یافته‌اند. این استقبال به این خاطر است که در هیچ‌یک از مراحل تولید محصولات ارگانیک، از مواد شیمیایی نظیر کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و سموم شیمیایی استفاده نمی‌شود و در نتیجه، هیچ‌گونه سمی از طریق بافت گیاهان، به انسان منتقل نمی‌شود.

این ویژگی سبب می‌شود از بروز بسیاری از بیماری‌ها نظیر انواع سرطان در انسان پیشگیری شود. این در حالی است که کشاورزی غیر ارگانیک، در حال استفاده روزافزون از مواد شیمیایی و انواع کود شیمیایی برای برداشت هر چه بیشتر محصول، بدون در نظر گرفتن عوارض آن است.

بنابراین ورود محصولات ارگانیک به سبد غذایی می‌تواند سلامتی و آسودگی خاطر بیشتری را به افراد منتقل کند. یکی از انواع محصولات ارگانیک، آجیل، خشکبار و تنقلات ارگانیک است. این مواد به‌عنوان میان وعده و خوراکی‌های تقویتی برای افراد در سنین مختلف استفاده می‌شود. خوراکی‌ها و تنقلات ارگانیک می‌تواند جایگزین تنقلات و یا هله هوله‌های صنعتی شود و از بروز بیماری‌های مختلف در کودکان، نظیر بدغذایی، سو تغذیه و کمبود انواع ویتامین، پروتئین و اسیدهای آمینه جلوگیری نماید.

خشکبار چیست؟

میوه‌ها و دانه‌های زیادی وجود دارد که می‌توان آن را خشک و در سایر فصول سال از آن استفاده کرد. به این میوه‌های خشک‌شده، خشکبار می‌گویند. خشکبار خواص و مزایای زیادی دارد؛ برای مثال میزان ویتامین موجود در میوه خشک، بسیار بیشتر از میوه تازه آن است.

خواص خشکبار ارگانیک

خشکبار ارگانیک چیست؟

با ارائه تعریف مختصر از محصولات ارگانیک، می‌توان فهمید آجیل و خشکبار ارگانیک چیست و چگونه به دست می‌آید. در واقع خشکبار ارگانیک از خشک‌کردن میوه‌ها و دانه‌های ارگانیک به دست می‌آیند. این میوه‌ها کاملاً ارگانیک بوده و برای خشک‌کردن آن نیز از مواد غیر ارگانیک استفاده نشده است. با این توصیف، کاملاً واضح است که خواص و مزایای این محصولات، بسیار بیشتر و بهتر از خشکبار معمولی و غیر ارگانیک است.

تنقلات چیست؟

معمولاً وقتی اسم تنقلات می‌آید، همه یاد چیپس و پفک می‌افتند. درحالی‌که دایره تنقلات بسیار گسترده‌تر است و خوراکی‌های زیادی را شامل می‌شود که خیلی از آن‌ها واقعاً مفید هستند. مثل دانه لوبیا سویا، تخمه‌کدو، مغز تخمه هندوانه و تخمه آفتابگردان، انواع بیسکویت، انواع کلوچه، لواشک، برگه زردآلو و آلو خشک. خیلی از این مواد اگر سالم، طبیعی و یا ارگانیک باشند، خواص درمانی و ویتامینی زیادی دارند که در بخش‌های بعدی به آن می‌پردازیم.

تنقلات ارگانیک چیست؟

تنقلات ارگانیک شامل همه موادی است که در بالا به آن اشاره کردیم. با این تفاوت که در تهیه آن‌ها از مواد ارگانیک و به روش ارگانیک استفاده شده است. از طرفی تمامی مواد اولیه آن‌ها دارای مواد مغذی، انواع ویتامین‌ها و خواص درمانی است که در تنقلات غیر ارگانیک و غیرطبیعی یافت نمی‌شود و یا اینکه میزان آن‌ها بسیار کمتر است.

فرق خشکبار و تنقلات چیست؟

تا اینجا شاید این سؤال به ذهنتان رسیده باشد که فرق خشکبار و تنقلات چیست و یا مگر این دو یکی نیستند. در جواب باید گفت این دو خوراکی میان وعده‌ای، یکسان نیستند و هرکدام دسته‌های مخصوص به خود را دارد.

تفاوت خشکبار و تنقلات ارگانیک در این است که خشکبار ارگانیک تماماً از خشک‌کردن میوه‌ها و دانه‌های ارگانیک به دست می‌آید ولی تنقلات ارگانیک، خوراکی‌هایی هستند که از مواد ارگانیک و طبیعی ساخته شده‌اند؛ برای مثال پفک ارگانیک با فرآوری موادی نظیر نخود ارگانیک و مواد افزودنی ارگانیک تهیه می‌شود و لواشک ارگانیک از پختن میوه ارگانیک و انجام فرآیند خشک‌کردن و… به دست می‌آید. میوه‌های خشک‌شده‌ای مثل آلو خشک و آلبالو خشک در هر دو دسته خشکبار و تنقلات قرار می‌گیرند.

انواع خشکبار ارگانیک کدام است؟

با توجه به تعریف خشکبار ارگانیک مشخص است که دامنه این محصولات بسیار گسترده است. از دانه‌های مغذی نظیر پسته و گردو گرفته تا انواع میوه سبز خشک در دسته خشکبار ارگانیک قرار می‌گیرند. انواع مختلف دانه‌های خشکبار عبارت‌اند از:

میوه‌های خشک سبز نیز که اخیراً مورد استقبال قرارگرفته‌اند در دسته خشکبار قرار می‌گیرند. در این روش خشک‌کردن میوه، تمامی خواص و رنگ آن میوه حفظ می‌شود و مقدار ویتامین‌های موجود در آن بیشتر از میوه تازه است. همچنین این میوه‌ها فیبر زیادی دارند که باعث عملکرد بهتر روده‌ها شده و یبوست را برطرف می‌کنند. از طرفی میوه‌های خشک سبز به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان بالا، رادیکال‌های آزاد خون را از بین می‌برند و از رسیدن آسیب به سلول‌ها جلوگیری می‌کنند.

میوه سبز خشک ارگانیک

در ادامه انواع میوه خشک سبز را معرفی می‌کنیم:

      • کیوی خشک
      • هلو خشک
      • سیب خشک
      • پرتقال خشک
      • توت خشک
      • انجیر خشک
      • انبه خشک
      • گلابی خشک
      • موز خشک
      • توت‌فرنگی خشک
      • نارگیل خشک
      • شلیل خشک
      • خربزه خشک
      • خرمالو خشک
      • و…

روش خشک‌کردن این میوه‌ها به این صورت است که پس از شستشوی آن‌ها، میوه را برش زده و خشک می‌کنند. بااین‌حال با اعمال برخی روش‌ها، رنگ میوه عوض نمی‌شود و خواص آن از بین نمی‌رود.

انواع تنقلات ارگانیک کدام است؟

از جمله انواع تنقلات ارگانیک و طبیعی می‌توان موارد زیر را نام برد:

      • پفک ارگانیک
      • تخمه آفتابگردان ارگانیک
      • تخمه کدو ارگانیک
      • آلوچه خشک ارگانیک
      • آلبالو خشک ارگانیک
      • برگه زردآلو خشک ارگانیک
      • انواع لواشک ارگانیک با طعم‌های مختلف
      • کلوچه‌های مغزدار ارگانیک و طبیعی
      • انواع بیسکویت ارگانیک و طبیعی
      • انواع ویفر ارگانیک
      • پاپ کورن ارگانیک در طعم‌های مختلف
      • انواع شکلات طبیعی ارده‌ ای و شکلات تلخ
      • انواع شکلات صبحانه
      • شکلات کنجد عسلی طبیعی
      • قاووت
      • کشک آجیلی طبیعی
      • و…

تنقلات ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله پسته ارگانیک و 52 خاصیت باورنکردنی آن

روش تهیه خشکبار ارگانیک

همان‌طور که پیش‌ازاین گفته شد، برای تهیه خشکبار ارگانیک از میوه‌ها، ابتدا آن‌ها را شسته و سپس برش می‌زنند. پس‌ازآن، میوه‌ها را به دور از هرگونه آلودگی، خشک و بسته‌بندی می‌کنند.

برای خشک‌کردن دانه‌هایی نظیر پسته، فندق و بادام، روش‌های دیگری وجود دارد. به‌این‌ترتیب که ابتدا پوسته سبز آن را جدا می‌کنند و سپس در آفتاب و یا دستگاه‌های کشاورزی قرار می‌دهند تا خشک شود. برای جداسازی پوسته سبز آن نیز در مقیاس زیاد، از دستگاه‌های کشاورزی استفاده می‌شود.

خواص خشکبار ارگانیک چیست؟

حین خواندن این مطلب شاید به ذهنتان برسد که خواص آجیل، خشکبار و تنقلات ارگانیک چیست و چرا باید آن‌ها را در سبد غذایی گنجاند.

اولین دلیل استفاده از خشکبار و تنقلات ارگانیک، رساندن پروتئین و آمینواسیدهای ضروری به بدن است؛ اما این تنها دلیل استفاده از این مواد نیست. جدا از خواص و ویژگی‌های جداگانه‌ای که در هر یک از دانه‌ها و میوه‌های خشک وجود دارد، مجموعه‌ای از خواص مشترک و مهم نیز در آجیل و خشکبار ارگانیک وجود دارد که مصرف آن را به یک ضرورت تبدیل می‌کند. برخی از این خواص عبارت‌اند از:

      • جلوگیری از بیماری قلبی
      • محافظت از پوست و مو
      • جلوگیری از افزایش وزن
      • کاهش سطح کلسترول بد خون
      • کنترل انسولین بدن
      • افزایش سوخت‌وساز
      • درمان بسیاری از مشکلات کلیه
      • درمان بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی
      • بهداشت و سلامت پوست و مو
      • و…

مصرف آجیل و خشکبار ارگانیک چه مزایایی دارد؟

علاوه بر خواصی که برای آجیل و خشکبار ارگانیک وجود دارد، دسته‌ای از مزایا نیز هست که با مصرف و خرید این مواد می‌توان از آن‌ها بهره برد. این مزایا شامل موارد زیر است:

      • تأمین مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، پتاسیم و…
      • وجود انواع ویتامین‌ها نظیر ویتامین‌های B، C، D، E
      • دارا بودن پروتئین‌ها
      • عدم وجود مواد شیمیانی و افزودنی

علاوه بر همه این‌ها می‌توان خواص ارگانیک بودن را نیز به آن اضافه نمود. نظیر آنتی‌اکسیدان بالا در انواع محصولات ارگانیک و هر آنچه در مقالات پیشین به آن اشاره کرده‌ایم.

خشکبار و تنقلات ارگانیک رژیمی کدام است؟

شاید شما از جمله افرادی باشید که به وزن و رژیم خود اهمیت می‌دهید. در این صورت حتماً تا پیش‌ازاین قصد داشته‌اید خود را از خوردن دانه‌های روغنی نظیر گردو و فندق و سایر دانه‌های آجیلی محروم کنید؛ اما دست نگه دارید! این کار را نکنید. انواع خشکبار و تنقلات ارگانیک و رژیمی وجود دارد که شما می‌توانید با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنید. جالب است بدانید بسیاری از دانه‌ها در خشکبار ارگانیک دارای خاصیت رژمی و کاهش وزن هستند و در مسیر لاغر شدن به شما کمک می‌کنند.

این خوراکی‌ها عبارت‌اند از:

      • انواع بادام اعم از درختی، زمینی، تلخ و شیرین
      • پسته
      • فندق
      • تخمه‌کدو
      • سویا آجیلی
      • مغز گردو
      • شکلات تلخ
      • انواع میوه‌های خشک

بنابراین دیگر نیازی نیست خودتان را از خوردن این مواد مغذی محروم کنید؛ بلکه برای کاهش وزن، نیاز است این دانه‌ها را به سبد غذایی خود اضافه کنید. همچنین می‌تواند از انواع محصولات رژیمی و دیابتی حاوی استویا و ایزومالت نیز استفاده کنید. بدون اینکه نگران افزایش قند و کالری خود باشید. چراکه این مواد کاملاً رژیمی هستند و همه افراد حتی بیماران دیابتی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند بدون اینکه آسیب و مشکلی متوجه آن‌ها بشود.

کلام آخر در باب خشکبار و تنقلات ارگانیک

در این مقاله به معرفی و بررسی انواع خشکبار و تنقلات ارگانیک پرداختیم. به‌طورقطع این مواد از مهم‌ترین گروه‌های هرم غذایی بوده و حتماً باید در سبد غذایی وجود داشته باشد؛ بنابراین بهتر است به‌جای استفاده از مواد غیر ارگانیک، از خشکبار ارگانیک استفاده کنیم تا هم از خواص اصلی آن‌ها بهره‌مند شویم و هم از آسیب‌های مواد غیر ارگانیک دور بمانیم. از طرفی کودکان و حتی بسیاری از بزرگ‌سالان به مصرف تنقلاتی نظیر چیپس و پفک و لواشک عادت دارند. چه خوب است که این خوراکی‌ها را از میان تنقلات ارگانیک انتخاب کنیم تا ضرری متوجه کودکان نشود و نیز خودمان بتوانیم از آن‌ها استفاده کنیم. استفاده از مواد و محصولات ارگانیک به‌خصوص خشکبار و تنقلات ارگانیک نیاز به فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی بیشتر در جامعه دارد. شما می‌توانید با مصرف این مواد در این فرهنگ‌سازی سهیم باشید. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت در این راه همراه شما خواهد بود. برای خرید خشکبار و تنقلات ارگانیک می‌توانید اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *