وبلاگ

خواص گردو ارگانیک که نمی‌دانستید!

گردو ارگانیک چیست؟

گردو ارگانیک میوه درختی بسیار بلند و پهن برگ است که در نواحی کوهستانی ایران نیز رشد می‌کند. این میوه مغذی که در دسته خشکبار و تنقلات ارگانیک قرار می‌گیرد، سرشار از مواد معدنی و خواص فوق‌العاده است که وجود آن را در سبد غذایی بسیار بااهمیت می‌کند. این میوه همان‌طور که ظاهری شبیه به مغز انسان دارد، خواص بسیار زیادی هم برای آن به ارمغان آورده است. در این مقاله از سفره سلامت به معرفی خواص گردو ارگانیک، این میوه بسیار محبوب و مفید می‌پردازیم.

چرا محصولات ارگانیک؟

محصولات ارگانیک عاری از هرگونه سم و مواد شیمیایی است و به همین دلیل نسبت به سایر محصولات خواص بهتر و بیشتری دارد. در هنگام کشت محصولات ارگانیک هیچ‌گونه کود و سم شیمیایی استفاده نمی‌شود. همچنین در هنگام فرآوری این محصولات، مواد افزودنی شیمیایی نظیر رنگ‌های خوراکی، اسانس، طعم‌دهنده، هورمون و دیگر مواد شیمیایی به آن نمی‌افزایند. تا حدی که حتی از اضافه کردن مواد نگه‌دارنده نیز خودداری می‌کنند. این نحوه تولید باعث حفظ سلامت محصول و در نهایت سلامت مصرف کننده می‌شود.

در ادامه محصولات ارگانیک با پیشگیری از بیماری‌ها و درمان برخی از آن‌ها، به ارتقا سلامت افراد کمک می‌کند. یکی از ویژگی‌های بارز محصولات ارگانیک، میزان آنتی اکسیدان بالای آن است. آنتی اکسیدان به موادی گفته می‌شود که به پیشگیری و مبارزه با سرطان کمک می‌کند. البته این تنها ویژگی این محصولات نیست و خواص فوق‌العاده‌ی دیگری نیز برای این محصولات وجود دارد که در مقاله مربوط به آن به‌طور کامل شرح داده شده است. این محصولات فراتر از محصولات طبیعی هستند و خواص بیشتری نسبت به آن‌ها دارند. برای دانستن تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی اسم آن کلیک کنید.

خواص گردو ارگانیک

همان‌طور که می‌دانید گردو ارگانیک میوه مفید و البته گران قیمتی است. خواص شگفت انگیز این میوه، دشواری‌های کاشت درخت و نگهداری از آن و همچنین سختی برداشت این محصول، قیمت بالای آن را توجیه می‌کند. گردوی ارگانیک یک میوه روغنی است که در انواع غذا و تنقلات مورد استفاده است. این موضوع اهمیت مصرف آن و همچنین خواص قابل توجه آن را یادآور می‌شود. برخی از خواص این میوه عبارت است از:

      1. پیشگیری از سرطان
      2. بهبود حافظه، تمرکز و عملکرد شناختی
      3. کنترل اشتها و کمک به کاهش وزن
      4. درمان عفونت‌های قارچی
      5. ضد ویروس و قارچ
      6. کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی
      7. کاهش ریسک دیابت
      8. کاهش التهابات مزمن
      9. بهبود کارکرد مغز
      10. تقویت سیستم ایمنی
      11. حفظ سلامت استخوان
      12. سلامت پوست و مو
      13. تقویت ریشه مو و لطافت آن
      14. درمان شوره سر
      15. درمان حساسیت‌های پوستی
      16. حفظ رطوبت پوست
      17. حفظ سلامت تناسلی
      18. بهبود عملکرد جنسی
      19. بهبود نعوظ
      20. کمک به باروری مردان
      21. کاهش التهابات دستگاه تنفسی
      22. کاهش عوارض عصبی
      23. تقویت سلول‌های عصبی
      24. کاهش استرس
      25. کمک به بهبود خواب
      26. تقویت عضلات
      27. بهبود دستگاه گوارش
      28. جلوگیری از یبوست
      29. بهبود عملکرد روده‌ها
      30. کاهش فشار خون
      31. جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی
      32. جلوگیری از تنگی عروق
      33. توقف افسردگی
      34. توقف زوال عقل ناشی از افزایش سن
      35. کاهش کلسترول بد
      36. افزایش کلسترول خوب
      37. کاهش خطر پوکی استخوان
      38. کاهش چین‌وچروک پوست
      39. تقویت سلامت زنان در دوران بارداری
      40. کمک به پاک‌سازی بدن
      41. کاهش چربی خون
      42. تمیز کننده داخل بدن
      43. درمان کبد چرب
      44. سم زدایی از کبد
      45. افزایش انرژی
      46. بهبود خلق‌وخو
      47. بهبود متابولیسم

مضرات و عوارض گردو

پیشنهاد مطالعه: مقاله فندق ارگانیک و 46 خاصیت عجیب آن که نمی‌دانستید!

ارزش غذایی گردو

گردو ارگانیک منبع خوبی از برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی است که شاید کمتر بتوان در میان مواد غذایی دیگر آن‌ها را یافت. این میوه را می‌توان به همراه کشمش ارگانیک به عنوان میان‌وعده استفاده کرد. برخی از مواد مغذی و ویتامین‌های این میوه عبارت‌اند از:

      • ویتامین B
      • ویتامین E
      • ویتامین A
      • ویتامین C
      • ویتامین D
      • فسفر
      • منگنز
      • مس
      • پتاسیم
      • منیزیم
      • باریم
      • کلسیم
      • کاروتن
      • آهن
      • روی
      • سلنیوم
      • امگا 3

البته این خواص نباید باعث زیاده‌روی در مصرف این میوه شود و باید حد تعادل را در مصرف آن رعایت کرد.

مضرات و عوارض احتمالی زیاده‌روی در مصرف گردو

هر ماده غذایی هرچند مفید هم باشد در صورتی که در مصرف آن زیاده‌روی و افراط شود می‌تواند مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد. این مشکلات می‌تواند عوارض کوتاه مدت و بلند مدت مصرف بیش از حد آن ماده غذایی باشد. برای مثال در نمونه‌های نادری، مصرف بیش از اندازه گردو در بلند مدت موجب بروز سرطان لب شده است. درحالی‌که مصرف بیش از اندازه آن در یک روز ممکن است موجب اسهال در فرد شود.

برخی افراد ممکن است به مصرف گردو حساسیت داشته باشند. از این رو بهتر است با پزشک خود در این رابطه صحبت کنند. حساسیت‌های پوستی می‌تواند اولین نشانه‌های حساسیت به گردو باشد. احساس فشردگی در گلو یا قفسه سینه، کهیر و دشواری در تنفس از دیگر علائم حساسیت به گردو است.

از طرفی مصرف افراطی گردو ممکن است به کبد آسیب برساند و یا برای کسانی که سطح آهن بدنشان پایین است، موجب کمبود آهن شود. همچنین اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید بهتر است در مصرف گردو با پزشک مشورت کنید. مصرف زیاد گردو هم‌زمان با برخی داروها تداخل ایجاد می‌کند.

از آنجایی که گردو یک دانه روغنی و سرشار از مواد مغذی است، زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث چاقی و افزایش وزن شود. پس بهتر است در مصرف این مغز خوشمزه زیاده‌روی نکنید.

حتماً تا به حال پیش آمده که پس از یک دوره مصرف آجیل دچار جوش صورت شده باشید. مصرف بیش از اندازه گردو نیز ممکن است موجب جوش، تورم و خارش پوست شود. بروز اسهال، حالت تهوع، معده درد، تورم گلو و زبان، اگزما، زخم، برخی عفونت‌های پوستی و مواردی از این دست می‌تواند بر اثر مصرف زیاد گردو اتفاق بیفتد.

انواع غذا با گردو

گردو ارگانیک تنها یک آجیل نیست بلکه می‌توان از آن در پخت انواع غذا استفاده کرد. این مغز خوشمزه خواص زیادی را به غذا اضافه می‌کند و از طرفی طعم غذا را نیز بهبود می‌بخشد. ایرانیان از قدیم این مغز را در غذا استفاده می‌کردند. برخی از غذاهای ایرانی که در آن‌ها از گردو استفاده می‌شود عبارت است از:

      1. خورشت فسنجان
      2. خورشت گردو
      3. خورشت انار بیج
      4. کوکوی گردو
      5. گردو پلو
      6. ته‌چین گردو
      7. مرغ با ته‌چین گردو و رب انار
      8. خورشت بادمجان و گردو
      9. رشته پلو با گردو
      10. کشمش پلو با گردو

علاوه بر این غذاها با استفاده از گردو ارگانیک می‌توان انواع کیک، دسر، شیرینی و نوشیدنی آماده کرد. کوکی و باقلوای گردو دو میان وعده عالی و خوشمزه است که می‌توانید در خانه درست کنید.

طرز تهیه ترشی گردو

پیشنهاد مطالعه: مقاله کنجد ارگانیک و 55 خاصیت باورنکردنی آن

ترشی گردو و طرز تهیه آن

ترشی گردو یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین ترشی‌های ایرانی است که در فصل تابستان و در همدان تهیه می‌شود. این ترشی خواص زیادی از جمله کاهش فشار خون، چربی خون و افزایش جذب مواد مغذی دارد.

برای تهیه این ترشی نمی‌توان از هر گردویی استفاده کرد. بلکه گردو باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد. برای مثال نباید سفت باشد، باید بافتی نرم داشته باشد و اندازه آن تقریباً به اندازه یک فندق باشد.
برای تهیه ترشی گردو ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

      • گردو تازه با پوست یا بدون پوست: 1 کیلوگرم
      • تمر هندی: یک دوم پیمانه
      • سیر: یک بوته
      • شکر: یک دوم پیمانه
      • برگ زردآلو: 2 لیوان
      • ادویه ترشی: به میزان لازم
      • ترخون و ریحان به میزان لازم
      • نمک، جوز هندی، فلفل سیاه، گلپر، زیره و سیاه دانه به مقدار لازم
روش تهیه

ابتدا یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. سپس گردوهای شسته شده را درون آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 5 دقیقه بجوشد. این کار را تا سه مرتبه انجام دهید تا تلخی پوست گردو گرفته شود. سپس گردوها را به مدت دو روز در آب سرد بخیسانید و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید.

پس از گذشت این دو روز، مقداری سرکه و نمک را با هم ترکیب کنید و آن را بجوشانید. گردوهای آماده را آبکشی کنید و به سرکه و نمک بیفزایید. بعد از اینکه چند جوش زد، شعله را خاموش کنید و بگذارید مخلوط کاملاً سرد شود. حالا گردوها را درون شیشه بچینید و دو حبه سیر و چند برگ ترخون و ریحان به آن اضافه کنید تا خوش عطر شود. سایر طعم‌دهنده‌ها را نیز روی مواد بچینید. سپس شیشه را با همان سرکه پر کنید و درب آن را محکم ببندید. شیشه ترشی را در محلی با دمای متوسط و بیرون از یخچال به مدت 15 الی 20 روز نگهداری کنید تا جا بیفتد. ترشی شما آماده شد. نوش جان!

انواع محصولات گردو ارگانیک

از گردو ارگانیک محصولات مختلفی تولید می‌شود. برخی از این محصولات در فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت عبارت است از:

برای خرید محصولات ارگانیک و طبیعی بالا می‌توانید روی نام آن‌ها کلیک کنید.

خرید گردو ارگانیک

برای خرید گردو ارگانیک بهتر است از طریق فروشگاه محصولات ارگانیک اقدام کنید. این محصولات باید دارای نشان ارگانیک باشند و فروشگاه نیز نشان ارگانیک را از انجمن ارگانیک ایران دریافت کرده باشد. همچنین اگر از سایت‌های فروشگاهی خرید می‌کنید به نماد تجارت الکترونیک و تاریخ اعتبار آن دقت کنید. درصورتی‌که سایت مورد نظر شما این موارد را رعایت نکرده باشد، از خرید خودداری نموده و به سایت یا فروشگاه معتبر مراجعه نمایید. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت با دارا بودن مجوزهای لازم و تهیه محصولات از تولیدکنندگان معتبر، به عرضه محصولات ارگانیک و سالم می‌پردازد.

جمع‌بندی و سخن پایانی

گردو ارگانیک یک مغز خوراکی با خواص بسیار زیاد و مواد مغذی سرشار است که می‌تواند به درمان برخی بیماری‌ها و پیشگیری از برخی دیگر کمک نماید. از آنجایی که گردو مواد مغذی زیادی دارد نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد؛ زیرا ممکن است باعث مشکلات جدی و شدید شود. البته مصرف روزانه یک مشت گردو ارگانیک هیچ ضرری برای فرد ندارد اما مصرف بیش از این مقدار باعث مشکلات و بیماری‌هایی می‌شود که در بالا به آن اشاره کردیم. برای خرید محصولات ارگانیک می‌توانید به فروشگاه سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *