وبلاگ

خواص سرکه هلو طبیعی را بشناسید!

خواص سرکه هلو طبیعی

سرکه هلو طبیعی چیست؟

سرکه هلو طبیعی یکی از انواع سرکه ارگانیک و طبیعی است که در فصل تابستان از هلوی له شده و یا قاچ خورده تهیه می‌شود. به‌طورکلی برای تهیه سرکه طبیعی میوه‌ها را قاچ زده و یا له می‌کنند و سپس با نگهداری طولانی مدت و فیلتر چندباره آن، سرکه به دست می‌آورند. سرکه‌ها خواص درمانی مختلف و گسترده‌ای دارند و هر کدام برای برخی از مشکلات جسمی و بیماری‌ها مفید و مؤثر هستند. در این مقاله از سفره سلامت به معرفی و برسی خواص سرکه هلو که یک چاشنی طبیعی است می‌پردازیم.

چرا باید محصولات طبیعی را انتخاب کنیم؟

برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید تفاوت بین محصولات طبیعی و محصولات صنعتی را بدانیم. در تهیه محصولات غذایی صنعتی برای رسیدن به طعم و ظاهر بهتر، از انواع اسانس، طعم دهنده، رنگ‌های خوراکی، هورمون‌ها و مواد نگه‌دارنده شیمیایی استفاده می‌کنند. این مواد در طولانی مدت باعث بروز انواع بیماری در انسان می‌شود. محصولات طبیعی از هیچ یک از این مواد استفاده نمی‌کند و محصولی سالم و طبیعی ارائه می‌دهند. به همین دلیل می‌تواند برای سلامت افراد بسیار مفید باشد و از برخی بیماری‌ها جلوگیری نماید. برای دیدن دیگر تفاوت‌های محصولات طبیعی و محصولات صنعتی می‌توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید.

نکته مهم این است که نباید محصولات طبیعی را با محصولات ارگانیک اشتباه بگیرید؛ زیرا این دو با یکدیگر متفاوت هستند. در یک توضیح مختصر محصولات ارگانیک به محصولاتی می‌گویند که عاری از هرگونه سم و کود شیمیایی باشد. به عبارتی در هنگام کشت این محصولات از هیچ ماده شیمیایی نظیر کودهای شیمیایی، سموم دفع آفات، علف‌کش‌ها و… استفاده نشده و علاوه بر آن در فراوری آن‌ها از هورمون‌ها، نگه‌دارنده‌ها، اسانس، رنگ‌های خوراکی و دیگر مواد این چنینی استفاده نشده است. در نتیجه محصولات ارگانیک بسیار سالم‌تر از محصولات طبیعی هستند. برای دانستن تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

خواص سرکه هلو طبیعی

سرکه هلو طبیعی یک سرکه خاص با خواص فوق‌العاده است. برخی از خواص این سرکه عبارت است از:

      1. دفع کلسترول بد خون
      2. کاهش احتمال مسمومیت غذایی
      3. حفظ تعادل میزان قند خون
      4. خنثی کردن رادیکال‌های آزاد
      5. ایجاد تأخیر در روند پیری
      6. کمک به کاهش وزن و لاغری
      7. آنتی بیوتیک طبیعی
      8. محافظ از دندان در برابر خرابی
      9. مبارزه با سرطان
      10. مفید برای کبد
      11. از بین برنده بوی بدن دهان

طرز تهیه سرکه هلو

پیشنهاد مطالعه: مقاله 24 خاصیت ناب سرکه توت طبیعی + روش تهیه آن

ارزش غذایی هلو

هلو میوه‌ای تابستانی است که خواص بسیار زیادی دارد. برخی از خواص، مواد معدنی و ویتامین‌های هلو به سرکه آن منتقل می‌شود و برخی از آن‌ها تغییر پیدا می‌کند. برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در هلو عبارت است از:

      • ویتامین B
      • ویتامین C
      • فسفر
      • پتاسیم
      • کلسیم
      • منیزیم
      • برومیم
      • آهن

طرز تهیه سرکه هلو خانگی

برای تهیه سرکه هلو طبیعی و خانگی می‌توانید از یک روش ساده و در عین حال کاربردی استفاده کنید. ابتدا لازم است مواد اولیه زیر را آماده کنید:

      • هلو: 4 الی 5 کیلو
      • خمیر ترش: یک قاشق سوپ خوری
      • سرکه مادر: 2 لیوان
      • نمک: 3 قاشق غذاخوری
      • شکر: نصف لیوان

سرکه مادر به سرکه‌ای اطلاق می‌شود که برای تولید سرکه جدید استفاده می‌شود. این سرکه را می‌توانید از هر نوعی انتخاب کنید.

روش تهیه

ابتدا هلوها را بشویید و اجازه دهید تا کاملاً خشک شود. سپس هسته همه آن‌ها را بیرون آورده و هلو را خرد کنید. ظرف مناسبی برای سرکه انداختن انتخاب کنید و میوه‌ها را در آن بریزید. خمیر مایه، سرکه مادر، نمک و شکر را در یک ظرف با هم مخلوط کنید و روی هلوها بریزید. مواد را خوب مخلوط کنید. می‌تواند آن‌ها را چنگ بزنید. پس از آن، درب ظرف را ببندید و آن را در جای خنک قرار دهید. نباید هوا به داخل ظرف نفوذ کند؛ بنابراین درب ظرف را محکم ببندید.

پس از یک ماه درب ظرف را باز کنید و دوباره مواد داخل آن را مخلوط کنید و سپس آن را صاف کنید. می‌توانید برای این کار از یک پارچه نخی و نازک کمک بگیرید. حالا مایع به دست آمده را به مدت 8 الی 10 دقیقه بجوشانید و بگذارید خنک شود. پس از اینکه دمای محلول کاهش پیدا کرد، آن را در ظرف مناسبی بریزید و در جای تاریک قرار دهید. سرکه شما آماده است و می‌توانید از آن استفاده کنید. پس از هر بار مصرف، ظرف حاوی سرکه را به همان مکان تاریک منتقل کنید.

از سرکه هلو چه استفاده‌هایی می‌شود؟

سرکه هلو طبیعی یک چاشنی است که می‌توانید از آن در انواع غذا، خورش، سالاد و خوراک استفاده کنید و انواع گوشت را با آن مزه دار نمایید. البته برای برخی مصارف بهداشتی نیز می‌توان از آن بهره برد. همه انواع سرکه خاصیت پاک کنندگی دارند و بانوان خانه‌دار و کدبانو از آن برای مصارف مختلف استفاده می‌کنند. اگر مقداری سرکه را در مایع ظرفشویی بریزید، دیگر نیازی نیست نگران باقی ماندن مواد شیمیایی موجود در مایع ظرفشویی بر روی ظروف باشید. چراکه این کار باعث می‌شود مواد شیمیایی موجود در مایع ظرفشویی به‌راحتی با آب پاک شوند.

روش تهیه سرکه هلو خانگی

پیشنهاد مطالعه: مقاله سرکه سیب طبیعی و 68 خاصیت عجیب آن که نمی‌دانستید!

سرکه هلو برای چه کسانی مضر است؟

در مورد اینکه سرکه هلو برای چه کسانی مضر است اطلاعات خاصی در دسترس نیست؛ اما به‌طورکلی سرکه برای سالمندان، سوداوی‌ها و کسانی که سرفه، ضعف و درد مفاصل دارند ممکن است مشکلاتی را به وجود بیاورد؛ بنابراین این افراد باید در مصرف سرکه احتیاط کرده و پیش از مصرف آن با پزشک مشورت نمایند.

خرید سرکه هلو طبیعی

بسیار دیده شده که افراد سرکه خانگی را به‌عنوان سرکه هلو طبیعی به فروش می‌رسانند. این محصولات اگرچه خانگی و مفید هستند اما از آنجایی که زیر نظر سازمان بهداشت تولید نشده‌اند محصول مناسبی به شمار نمی‌آیند. برای جلوگیری از این نوع خرید، بهتر است محصولات خود را از فروشگاه محصولات ارگانیک و طبیعی خریداری نمایید. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران و همچنین گواهی اینماد بوده و محصولات خود را از تولیدکنندگان و شرکت‌های معتبر تهیه می‌نماید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

سرکه هلو طبیعی یکی از انواع محصولات طبیعی است که در فصل تابستان تهیه می‌شود. این سرکه خواص منحصر به فردی دارد و می‌تواند در رفع برخی مشکلات جسمی به افراد کمک نماید. البته بهتر است در مصرف این ماده زیاده‌روی نکنید؛ زیرا زیاده‌روی در مصرف هر محصولی هرچند که طبیعی و سالم باشد می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. از قدیم هم گفته‌اند هر چیزی به مقدار کم دوا است، در مقدار متوسط غذا و در مقدار زیاد سم؛ بنابراین در مصرف سرکه نیز باید اعتدال را رعایت نمایید. برای خرید محصولات ارگانیک و طبیعی به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *