وبلاگ

شکلات طبیعی چیست؟ 11 مزیت شکلات طبیعی و شکلات گیاهی

شکلات طبیعی نفس

شکلات طبیعی چیست؟

شکلات یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های شناخته شده در جهان است. مردم جهان سالانه بیش از 3 میلیون تن شکلات مصرف می‌کنند. طعم خوب انواع شکلات باعث این مصرف بالا شده است اما جالب است بدانید که شکلات طبیعی علاوه بر طعم و مزه خوب، خواص زیادی نیز دارد. در این مقاله از محصولات طبیعی سفره سلامت، به بررسی شکلات طبیعی که در حقیقت آن را می‌توان شکلات گیاهی نیز نامید، می‌پردازیم.

تاریخچه کاکائو

شکلات طبیعی یکی از زیرمجموعه‌های خشکبار و تنقلات طبیعی است. در واقع شکلات یا کاکائو یک گیاه نواحی گرمسیری است که در نزدیکی خط استوا رشد می‌کند. واژه کاکائو در زبان یونانی به معنای خوراک خدایان است. دلیل انتخاب این نام در زمان‌های قدیم، گران قیمت بودن آن بوده است. اعتقادات عجیبی در رابطه با مصرف کاکائو وجود داشته که مصرف آن را خاص نشان می‌داده است. به همین دلیل پادشاهان و نجیب زادگان از آن استفاده می‌کردند و مردم عادی مجاز به استفاده آن نبوده‌اند.

حدود 4000 سال پیش ارزش کاکائو به حدی بالا بود که یک دانه آن به‌عنوان قیمت یک گوجه فرنگی، چهار دانه آن برای مبادله با یک کدو و 100 دانه آن به‌عنوان بهای یک برده مبادله می‌شد! از گیاه کاکائو به‌عنوان درخت مقدس نیز یاد می‌شد. در آن زمان کاکائو به‌صورت نوشیدنی مصرف می‌شد. بعدها با آشنا شدن دیگر مردم دنیا با کاکائو، به‌مرور خواص درمانی آن کشف و برای تولید دارو به کار برده شد.

امروزه از هر 100 دانه کاکائو حدود 110 گرم شکلات به دست می‌آید که در واقع یک قرص شکلات است. گیاه کاکائو نیاز به مراقبت زیادی دارد و تا زمانی که کاکائو به شکلات تبدیل شود، تولیدکنندگان و کارگران، مراحل زیادی را پشت سر می‌گذارند. تولید شکلات طبیعی که از گیاه ارگانیک و یا طبیعی کاکائو به دست می‌آید، سختی بیشتری دارد اما در نتیجه، محصول به‌دست‌آمده سالم‌تر است و ارزش غذایی بیشتری دارد. این همان چیزی است که تولیدکنندگان محصولات طبیعی و ارگانیک برای آن تلاش می‌کنند.

مضرات شکلات صنعتی

درست است که امروزه دیگر همه مردم می‌توانند از انواع شکلات استفاده کنند اما خوب است بدانید این فراگیری چندان هم به سود مردم نبوده است. صنعتی شدن اگرچه مزایای زیادی از جمله فراوانی غذا و دارو داشته و توانسته است تا حدود زیادی مشکل کمبود غذا را در جهان حل کند اما مشکلاتی را نیز در حوزه غذا و دارو به وجود آورده است.

کشاورزی صنعتی با ورود سموم و آفت‌کش‌های صنعتی و کودهای شیمیایی، سال‌هاست که غذا و دارو را با سموم مختلف همراه کرده است. شکلات نیز از این قضیه مستثنا نبوده است. شکلات صنعتی با تمام خوشمزگی که دارد، به دلیل روش‌های کاشت صنعتی و تولید و فرآوری صنعتی، مضرات زیادی را به همراه آورده است. کمترین ضرر استفاده از محصولات صنعتی در جوامع امروزی، گسترش انواع سرطان در کشورهای مختلف از جمله ایران است. به همین دلیل نیاز است برای این مشکل، راه‌حلی پیدا کنیم.

راه‌حل اینجاست!

مخاطبین سفره سلامت به‌خوبی می‌دانند که راه‌حل این مشکل، استفاده از محصولات طبیعی و محصولات ارگانیک است. محصولات ارگانیک با استفاده از روش‌های ارگانیک تولید محصولات کشاورزی و دامی، عاری از هرگونه مواد شیمایی و سموم بوده و محصولات طبیعی نیز با فرآوری حداقلی خود، عاری از هورمون‌های شیمیایی، رنگ‌های خوراکی و انواع اسانس هستند. این محصولات سلامتی را افزایش داده و خواص موردنظر را به بدن می‌رسانند. کاهش سرطان و افزایش سلامتی از ویژگی‌هایی است که محصولات ارگانیک و طبیعی می‌توانند به مصرف‌کنندگان هدیه دهند.

شکلات طبیعی

پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی

مزایای شکلات طبیعی

حال که دانستیم محصولات صنعتی از جمله شکلات صنعتی می‌تواند باعث بروز سرطان شوند و راه‌حل را در استفاده از محصولات طبیعی و ارگانیک دیدیم، بهتر است کمی از مزایای شکلات طبیعی بدانیم. شکلات طبیعی که در حقیقت همان شکلات گیاهی است، به دلیل اینکه مواد شیمیایی ندارد و هورمون‌ها و مواد نگه‌دارنده و اسانس به آن اضافه نشده دارای خواص زیر است:

      1. وجود آنتی اکسیدان
      2. کاهش استرس
      3. کاهش بیماری‌های قلبی
      4. کاهش کلسترول
      5. کاهش فشار خون
      6. بهبود جریان خون
      7. کاهش دیابت
      8. کاهش بیماری پارکینسون
      9. کاهش آلزایمر
      10. کاهش بیماری‌های چشم
      11. بهبود عملکرد مغز
      12. و…

البته همه این موارد در صورتی است که شکلات طبیعی را به‌صورت تلخ مصرف کنید. همچنین آن را با انواع شیرین‌کننده‌های مصنوعی نظیر شکر ترکیب نکرده باشید و نیز در خوردن آن افراط نکنید. زیاده‌روی در مصرف شکلات می‌تواند عوارض زیادی داشته باشد. از طرفی افزودن شکر به آن می‌تواند تمامی مضرات شکر را نیز به آن اضافه کند که باعث انواع بیماری از جمله دیابت می‌شود. برای شیرین کردن شکلات گیاهی یا همان شکلات طبیعی، بهترین گزینه استفاده از عسل است.

انواع شکلات طبیعی

اگر دوست دارید از مزایای شکلات طبیعی بهره ببرید، انواع مختلف این شکلات را می‌توانید در مواقع مختلف همراه با چای طبیعی یا هر نوشیدنی دیگری که دوست دارید مصرف کنید. انواع شکلات در سفره سلامت عبارت است از:

هر یک از این محصولات به دلیل دارا بودن مواد ارگانیک و طبیعی نظیر ارده، عسل و یا کنجد، دارای خواص زیادی نیز هستند که می‌توانند علاوه بر ایجاد طعم و مزه عالی، به درمان برخی از و بیماری‌ها و مشکلات دیگر نیز کمک کنند. برای خرید شکلات طبیعی می‌توانید به‌صورت حضوری و آنلاین به فروشگاه سفره سلامت مراجعه نمایید.

جمع‌بندی و سخن پایانی در باب شکلات

شکلات یکی از محصولات مورد علاقه تمامی مردم دنیاست. این خوراکی پرطرفدار اگر طبیعی باشد می‌تواند علاوه بر جلوگیری از مشکلاتی که شکلات صنعتی به وجود می‌آورد، باعث بهبود برخی از مشکلات دیگر نیز بشود. برای مثال استرس موجب بروز بیماری‌های قلبی و بیماری‌های چشمی می‌شود. شکلات طبیعی از ایجاد استرس جلوگیری می‌کند. به این ترتیب این شکلات می‌تواند از بروز مشکلات قلبی و چشمی نیز جلوگیری کند؛ بنابراین مصرف به‌اندازه شکلات طبیعی می‌تواند به سلامت فرد کمک کند. پیشنهاد ما این است که از مصرف این داروی خوشمزه غافل نشوید و به خود و کودکانتان کمک کنید تا این شکلات را جایگزین شکلات صنعتی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *