وبلاگ

گندم ارگانیک و خواص آن

گندم ارگانیک و خواص آن

گندم ارگانیک چیست؟

گندم ارگانیک یکی از محصولات ارگانیک است که در خانواده حبوبات و غلات ارگانیک قرار می‌گیرد. این محصول رایج‌ترین و پرکاربردترین غله در خانواده غلات است. تمام قسمت‌های گندم اعم از سبوس، جنین گندم و درون دانه و همچنین پوسته و ساقه‌های آن قابل استفاده و منبع انرژی است. جنین گندم، درون دانه و سبوس آن برای انسان و پوست و ساقه آن برای دام؛ بنابراین این غله بسیار مفید و پراستفاده است. گندم در تمام نقاط جهان رشد می‌کند و ماده اولیه برای پخت انواع نان، کیک، شیرینی، کلوچه و انواع غذاهایی نظیر سوپ، آش و سالاد و حتی پیتزا و همبرگر است.

چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟

همان‌طور که میدانید گندم پرمصرف‌ترین غله است. اگر این غله به‌صورت ارگانیک تولید شود، سلامت جسمی افراد بهبود می‌یابد و به‌طور قابل توجهی ارتقاء پیدا می‌کند. چراکه محصولات ارگانیک عاری از هرگونه سم هستند. باید بدانید که استفاده از کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و سایر مواد شیمیایی که در کشاورزی صنعتی استفاده می‌شوند، به بافت گیاه وارد شده و محصول را تا حدودی مسموم می‌کند. این سم به حدی نیست که افراد را دچار مسمومیت کند اما در گذر زمان باعث بروز انواع بیماری از جمله سرطان می‌شود.

علاوه بر آن، سموم کشاورزی با ورود به آب و سپس خاک، محیط زیست و اکوسیستم را تحت تأثیر قرار داده و زیست جانوری را با مخاطرات گسترده‌ای مواجه می‌کند. آلودگی آب‌ها، ایجاد انواع بیماری در کارگران کشاورزی، مرگ آبزیان، مهاجرت پرندگان و… همگی به دلیل وجود آلودگی‌های کشاورزی اتفاق می‌افتد.

اما محصولات ارگانیک از هیچ‌گونه ماده شیمیایی در فرآیند تولید و فرآوری استفاده نمی‌کند. به این ترتیب نه اکوسیستم دچار مشکل می‌شود و نه گیاهان و غذای انسان. به این ترتیب، استفاده از محصولات ارگانیک به ارتقاء سلامت انسان و محیط زیست کمک می‌کند. علاوه بر این، محصولات ارگانیک دارای خواص آنتی اکسیدانی بالا هستند که در مقابله با سرطان بسیار مؤثر عمل می‌کند.

خواص گندم ارگانیک

به‌طورکلی گندم ارگانیک و سالم خواص بسیار زیادی دارد. این سالم بودن به نحوه کشت نیز مرتبط است که پیش از این توضیح دادیم. اگر گندم سالم، کامل و ارگانیک باشد، خواص زیر را دارا خواهد بود:

      1. کنترل چاقی
      2. کنترل اشتها
      3. افزایش سطح انرژی و کاهش خستگی
      4. جلوگیری از بروز اختلالات متابولیکی
      5. جلوگیری از دیابت
      6. کاهش التهاب مزمن
      7. جلوگیری از تشکیل سنگ‌های صفراوی
      8. جلوگیری از آسم
      9. بهبود متابولیسم
      10. دارای فیبر بالا
      11. بهبود سلامت روده
      12. جلوگیری از تنبلی روده
      13. تقویت سیستم ایمنی
      14. پیشگیری از یبوست
      15. بهبود زخم‌ها و التهابات گوارشی
      16. ارتقا سلامت زنان
      17. کاهش علائم پس از یائسگی
      18. جلوگیری از بروز حمله قلبی
      19. کاهش فشار خون
      20. کاهش کلسترول بد
      21. کاهش التهاب
      22. پیشگیری از تشکیل چربی در شرایین
      23. ارتقاء سلامت پوست
      24. کاهش علائم پیری زودرس پوست
      25. نرم کننده پوست و ایجاد لطافت
      26. ایجاد رطوبت و انعطاف پذیری پوست
      27. مراقبت از موها
      28. ارتقا سلامت چشم
      29. آنتی اکسیدان قوی
      30. ضد سرطان
      31. بهبود خلق‌وخو
      32. تقویت سلامت استخوان
      33. کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با استخوان
      34. حفظ سلول‌های عصبی
      35. بهبود عملکرد مغز
      36. تقویت حافظه
      37. افزایش تمرکز
      38. سم‌زدایی از کبد

توجه داشته باشید که این خواص مربوط به گندم کامل است نه گندم سفید؛ یعنی برای رسیدن به این خواص، باید از گندم کامل یا همان گندم سبوس دار استفاده کنید. البته می‌تواند در تهیه غذا از گندم پوست کنده استفاده کنید و در عوض، سبوس گندم را نیز به سبد غذایی بیفزایید تا از خواص آن بهره ببرید. سبوس دارای مقادیر زیادی از ویتامین‌های گروه B است که از بروز بیماری‌هایی نظیر بری بری جلوگیری می‌کند. همچنین اگر به اندازه کافی از سبوس گندم استفاده نکنید، دچار مشکلاتی نظیر ریزش مو می‌شوید. نان بربری مقادیر زیادی سبوس گندم دارد که از بروز این مشکلات جلوگیری می‌کند.

گندم ارگانیک سبوس‌دار

پیشنهاد مطالعه: مقاله 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی

ارزش غذایی و مواد معدنی گندم

گندم ارزش غذایی بالایی دارد و به همین دلیل غذای اصلی اکثر انسان‌ها در کره زمین است. ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری در گندم ارگانیک به‌خوبی یافت می‌شود که می‌تواند بخش قابل توجهی از نیاز انسان را برطرف نماید. برخی از این ویتامین‌ها و مواد معدنی را در این بخش مشاهده می‌کنید:

      • ویتامین‌های گروه B
      • ویتامین E
      • ویتامین D
      • ویتامین C
      • اسید چرب امگا 3
      • دارای اسیدهای آمینه ضروری
      • آهن
      • سلنیوم
      • فیبر بالا
      • روی
      • مس
      • منیزیم
      • کلسیم
      • فسفر

توجه کنید که این مواد در گندم کامل یا گندم سبوس دار وجود دارد و نه گندم پوست کنده. اگر معمولاً از گندم پوست کنده استفاده می‌کنید، بهتر است سبوس آن را نیز به سبد غذایی خود اضافه کنید. در حقیقت مواردی نظیر ویتامین B در سبوس گندم وجود دارد. همچنین میزان آهن و کلسیم گندم کم است و برای رفع نیاز به این دو ماده، باید از سایر مواد غذایی که دارای آهن و کلسیم هستند استفاده کنید. نظیر کشک طبیعی و انواع لوبیا ارگانیک.

از گندم در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

گندم سهم عظیمی از محصولات غذایی را به خود اختصاص داده است. از تهیه انواع نان، شیرینی، کیک، کلوچه و بیسکویت گرفته تا ماکارونی و رشته آشی از گندم تهیه می‌شود. حلوا نیز که انواع مختلفی دارد با استفاده از آرد گندم تهیه می‌شود؛ اما علاوه بر این مواد، غذاهای دیگری نیز هستند که در آن‌ها گندم ارگانیک و یا بلغور گندم می‌تواند ماده اصلی باشد. برخی از این غذاها را در ادامه مشاهده می‌کنید:

      1. گندم برشته
      2. آش گندم
      3. جوانه گندم
      4. کاچی
      5. حلیم
      6. خوراک لوبیا چیتی با بلغور
      7. سوپ گندم و کدو سبز
      8. سوپ گندم با شیر
      9. بلغور پلو و بادمجان
      10. کوفته بلغور و عدس
      11. سوپ بلغور و عدس
      12. آش بلغور گندم بدون گوشت
      13. حلیم بلغور و شیر
      14. دمی گمنه
      15. گمنه گوجه
      16. آبگوشت گندم
      17. شله گمنه با مرغ
      18. آش کشک با بلغور
      19. سوپ مرغ
      20. کوکو
      21. سالاد جوانه گندم
      22. سوپ جوانه گندم
      23. برگر جوانه گندم
      24. سمنو
      25. پیتزای جوانه گندم

می‌بینید که این لیست غذا تمامی طیف غذاها از سنتی تا مدرن و فست فودی را در برمی‌گیرد. همچنین شما می‌توانید جوانه گندم را در هر سالادی که دوست داشته باشید بریزید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

مزرعه کشت گندم ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی

انواع محصولات گندم ارگانیک

گندم فرآورده‌های مختلفی دارد که در غذاهای مختلف استفاده می‌شود. برای مثال سوپ مرغ با بلغور گندم درست می‌شود اما آش گندم با گندم پوست کنده و سالم؛ بنابراین برای تهیه غذاهای مختلف به محصولات متفاوتی از گندم نیاز دارید. این محصولات را در ادامه معرفی می‌کنیم:

خرید گندم

از آنجایی که گندم ماده مهمی است، سالم بودن آن بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل نیاز است گندم سالم و کامل خریداری کنید. برای خرید گندم ارگانیک بهتر است از فروشگاه‌های ارگانیک خرید کنید. خرید از فروشگاه‌های نامعتبر و برندهای شناخته نشده ممکن است تجربه تلخ تقلبی بودن یا همان فیک بودن محصولات را برای شما به همراه داشته باشد. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت انواع گندم ارگانیک و طبیعی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

جمع‌بندی و سخن پایانی

گندم یکی از پراستفاده‌ترین غلات در جهان است و سلامت آن در سلامت افراد بسیار مؤثر است. اگر گندم ارگانیک باشد خواص زیادی دارد و می‌تواند از بیماری‌های زیادی نظیر بیماری‌های قلبی و دیابت جلوگیری کند. بنابراین مهم است که افراد از این محصول ارگانیک در غذاهای خود استفاده کنند. غذاهای زیادی وجود دارد که گندم ماده اصلی آن است. این غذاها در شهرهای مختلف با روش‌های مختلف تهیه می‌شنود اما معروف‌ترین آن همان حلیم است که همه آن را دوست دارند و در افطار نقش اول سفره است. برای خرید گندم ارگانیک می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *