وبلاگ

30 مورد از خواص زنجبیل طبیعی + بهترین زمان مصرف

خواص زنجبیل طبیعی که باید بدانید

زنجبیل طبیعی چیست و چگونه به دست می‌آید؟

زنجبیل طبیعی گیاهی از خانواده زردچوبه و هل و بومی جنوب شرق آسیا به‌ویژه هند و چین است. این ادویه و چاشنی طبیعی خواص دارویی و غذایی بسیاری دارد و به همین دلیل مردم چین همیشه در آشپزی از آن استفاده می‌کنند. زنجبیل در انواع غذا و خوراکی مورد استفاده است. از انواع بیسکویت و شیرینی تا انواع غذا و حتی دمنوش. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی این گیاه جذاب و پرخاصیت می‌پردازیم.

چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم؟

قبل از اینکه به بررسی زنجبیل طبیعی بپردازیم ابتدا این مسئله را بررسی می‌کنیم که چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم. دلیل این تأکید، سالم بودن مواد طبیعی است. وقتی محصولات غذایی طبیعی در حال فرآوری هستند، هیچ‌گونه ماده شیمیایی به آن‌ها افزوده نمی‌شود. به این ترتیب این محصولات فاقد هرگونه هورمون‌ها، رنگ‌های شیمیایی خوراکی، آنتی‌بیوتیک‌ها، طعم‌دهنده‌ها، نگه‌دارنده‌ها و مواد مصنوعی و شیمیایی دیگر هستند. این موضوع باعث می‌شود محصولات طبیعی از سلامت بالاتری برخوردار باشند.

نکته مهمی که وجود دارد این است که نباید محصولات طبیعی را با محصولات ارگانیک اشتباه بگیریم. محصولات ارگانیک علاوه بر به‌کارگیری روش گفته شده، در مراحل کاشت نیز روش ویژه‌ای دارند که به آن روش کشاورزی ارگانیک میگویند؛ بنابراین محصولات ارگانیک در جایگاه بالاتری از سلامت و کیفیت قرار دارند. شما می‌توانید برای اطلاع از تفاوت ارگانیک و طبیعی روی عنوان آن کلیک کنید.

ارزش غذایی، ویتامین‌ها و مواد معدنی زنجبیل

گفتیم که زنجبیل طبیعی خواص زیادی دارد. این خواص به دلیل وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان در این گیاه است. برخی از مواد مغذی موجود در زنجبیل عبارت است از:

      • پروتئین
      • ویتامین B
      • ویتامین C
      • پتاسیم
      • کلسیم
      • منیزیم
      • سدیم
      • منگنز
      • روی
      • فسفر
      • آهن
      • فیبر

خواص درمانی زنجبیل به دلیل وجود همین مواد است. در ادامه خواصی که از این مواد برای انسان به وجود می‌آید را بررسی می‌کنیم.

خواص زنجبیل طبیعی

شاید شنیده باشید که در هنگام بروز دردهای قاعدگی به شخص توصیه می‌کنند تا کمی دمنوش زنجبیل مصرف کند. یا اگر مادر بارداری دچار حالت تهوع شدید باشد میگویند کمی زنجبیل مصرف کند. زنجبیل خواص زیادی دارد که همه این مواد و مواردی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم بخشی از این خواص است؛ اما توجه داشته باشید که قبل از مصرف هر ماده غذایی به‌عنوان دارو، باید با پزشک مشورت کنید. به‌طورکلی خواص زنجبیل طبیعی عبارت است از:

      1. کاهش التهاب و دردهای مفصلی
      2. کمک به درمان مشکلات ریوی
      3. کمک به رفع حالت تهوع ناشی از بارداری (به مقدار کم مصرف شود)، دریازدگی، شیمی درمانی و جراحی
      4. کاهش قند خون
      5. کاهش سطح کلسترول
      6. کمک به گردش خون بهتر
      7. تقویت سیستم ایمنی
      8. کمک به کاهش وزن و لاغری
      9. کمک به هضم غذا
      10. جلوگیری از یبوست
      11. رفع عفونت و التهاب معده
      12. کاهش اسید معده
      13. درمان زخم معده
      14. رفع مشکلات روده
      15. درمان نفخ
      16. تسکین درد عضلات
      17. کمک به درمان آرتروز
      18. کاهش درد قاعدگی
      19. درمان عفونت‌های زنان
      20. پاک‌سازی کبد
      21. از بین بردن سلول‌های مرده پوست با ترکیب پودر زنجبیل طبیعی و عسل و استفاده موضعی از آن
      22. افزایش رشد مو و درمان شوره سر، با ترکیب زنجبیل رنده شده و آب و اسپری کردن آن روی پوست سر
      23. کمک به درمان سرماخوردگی
      24. کنترل حساسیت‌های فصلی نظیر عطسه و آبریزش بینی
      25. کمک به درمان انواع سرطان
      26. جلوگیری از آلزایمر
      27. رفع استرس و بهبود خلق‌وخو
      28. محافظت از مولکول‌های DNA
      29. تقویت قدرت باروری هم در مردان و هم در زنان
      30. افزایش عملکرد جنسی مردان

بنابراین اگر به هر یک از این خواص نیاز دارید، از مصرف زنجبیل طبیعی غافل نشوید. برای خرید پودر زنجبیل کلیک کنید.

عوارض مصرف زنجبیل

پیشنهاد مطالعه: مقاله 28 خاصیت زردچوبه طبیعی + روش تشخیص زردچوبه تقلبی

طبع یا طبیعت زنجبیل چیست؟

پزشکان طب سنتی بیان می‌دارند که اکثر بیماری‌ها به دلیل غلبه طبع سرد بر بدن، اتفاق می‌افتد. به همین دلیل لازم است افراد نسبت به غذاهای خود حساس باشند و به طبع خود توجه کنند. زنجبیل دارای طبیعی گرم و خشک است و می‌تواند برای درمان سرما و رطوبت بدن مؤثر باشد. این ماده به تولید صفرا کمک کرده و می‌تواند در کاهش وزن نیز مؤثر واقع شود.

نکته دیگری که وجود دارد این است که افراد دارای مزاج گرم باید در مصرف زنجبیل طبیعی احتیاط کنند و از زیاده‌روی در مصرف آن بپرهیزند؛ زیرا ممکن است دچار غلبه صفرا شوند و مشکلاتی زیادی برایشان به وجود بیاید.

زنجبیل تازه بهتر است یا زنجبیل خشک؟

بسیاری از افراد فکر می‌کنند زنجبیل طبیعی را فقط باید به‌صورت تازه مصرف کنند تا از خواص آن بهره ببرند. البته که زنجبیل تازه برای پخت غذا و تهیه دمنوش بهتر است و طعم خوبی دارد؛ اما خوب است به این نکته توجه کنیم که زنجبیل خشک و یا پودر زنجبیل به دلیل اینکه آب خود را بر اثر تبخیر از دست داده است، خواص بیشتری دارد؛ زیرا مواد مغذی تبخیر نمی‌شوند و فقط آب است که تبخیر می‌شود.

زنجبیل خشک آنتی اکسیدان بیشتری دارد و برای درمان التهاب و سرطان مفید است. در حالی که زنجبیل تازه به محافظت از سیستم تنفسی کمک بیشتری می‌کند. به هر حال خوب است که قبل از تهیه زنجبیل به خواصی که از آن انتظار دارید توجه کنید و سپس آن را تهیه نمایید.

از آنجایی که ممکن است در هر فصلی نتوان زنجبیل تازه تهیه کرد، در مواقعی می‌توان آن را به‌صورت خشک و یا پودر زنجبیل تهیه نمود.

بهترین زمان مصرف زنجبیل

زنجبیل طبیعی را می‌توان به روش‌های مختلفی مصرف نمود. برای مثال در هنگام پخت غذا و یا به‌صورت دمنوش؛ اما اینکه بهترین زمان مصرف زنجبیل طبیعی چه زمانی است، بستگی به شما دارد. اگر آن را به‌عنوان چاشنی در غذا می‌ریزید، طبیعتاً در هنگام نهار یا شام آن را مصرف خواهید کرد.

برخی از افراد زنجبیل را برای رفع حالت تهوع صبحگاهی مصرف می‌کنند و به همین دلیل سؤالشان این است که بهترین زمان مصرف آن چه زمانی است. در این حالت بهتر است نیم ساعت پس از بیداری صبح، از دمنوش زنجبیل استفاده کنید. این کار ممکن است باعث لاغری نیز بشود؛ زیرا سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد.

روش‌های مصرف زنجبیل

روش‌های زیادی برای مصرف زنجبیل طبیعی و بهره‌مندی از خواص آن وجود دارد. چای زنجبیل یا همان دمنوش زنجبیل، ماسک زنجبیل برای پوست، ترکیب آب و زنجبیل برای مو، افزودن آن به انواع غذا از جمله طعم دار کردن ماهی، تهیه سس سالاد خانگی، اسموتی، استفاده در انواع کیک و بیسکویت و دسر، تهیه سوپ زنجبیل و… همگی روش‌هایی برای مصرف زنجبیل هستند.

طرز تهیه چای زنجبیل

طرز تهیه چای زنجبیل بسیار ساده است. مقداری آب در کتری بریزید و بگذارید روی حرارت تا بجوشد. به میزان یک‌دهم وزن آب، زنجبیل طبیعی و تازه بردارید و پس از شست‌وشو، پوست آن را جدا کنید؛ یعنی اگر یک لیتر آب در کتری ریخته‌اید، 100 گرم زنجبیل نیاز دارید. اگر طعم آن برای شما زیاد است می‌توانید مقدار آن را کمتر کنید.

حالا زنجبیل را به‌صورت لایه‌ای و نازک برش دهید و آن‌ها را درون کتری بریزید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه زنجبیل روی حرارت ملایم دم بکشد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و در فنجان بریزید و صبر کنید تا کمی خنک شود. در آخر می‌توانید با مقداری عسل ارگانیک دمنوش خود را شیرین کنید.

معرفی چند غذا با زنجبیل

با دیدن این همه خواص از زنجبیل، نمی‌توان از فواید آن گذشت و چیزی که به ذهن می‌رسد این است که بهتر است زنجبیل را در انواع غذا استفاده کنیم؛ اما شاید تاکنون این کار را انجام نداده باشید و دوست داشته باشید چند غذا به شما معرفی شود. برخی از غذاهایی که می‌توان با زنجبیل درست کرد عبارت است از:

      1. خوراک جوجه زنجبیلی
      2. خوراک میکس رژیمی
      3. خوراک میگو و بادام زمینی اندونزی
      4. آلو بنگان کاری
      5. خوراک دال عدس و لوبیا چشم بلبلی
      6. خوراک گوشت چرخ‌کرده با سیب زمینی
      7. خوراک لوبیا با قارچ و زنجبیل
      8. خوراک مرغ با خامه صبحانه
      9. خوراک بامیه هندی
      10. خوراک کدو سبز
      11. خوراک لوبیا قرمز با بلغور گندم
      12. خوراک جگر مرغ و سیب زمینی
      13. خوراک میگو و پوره سیب زمینی
      14. و…

شما در استفاده از زنجبیل هیچ محدودیتی ندارید. فقط حواستان باشد که در مصرف آن زیاده‌روی نکنید. برای خرید زنجبیل ناساب کلیک کنید.

حد مجاز مصرف زنجبیل در روز چقدر است؟

اگر از کسانی هستید که عاشق زنجبیل طبیعی هستند و هر روز چای زنجبیل و دیگر ترکیبات آن را مصرف می‌کنند، باید توجه کنید که مصرف آن از حد معینی بیشتر نشود؛ زیرا ممکن است عوارض آن دامن‌گیرتان شود. طبق اعلام سازمان غذا و دارو، مصرف روزانه 1 الی 4 گرم زنجبیل طبیعی بی‌خطر است و مشکلی ایجاد نمی‌کند.

 

بهترین زمان مصرف زنجبیل و روش مصرف زنجبیل

پیشنهاد مطالعه: مقاله 28 مورد از خواص دارچین طبیعی که شما را شگفت زده می‌کند

آیا زنان باردار می‌توانند از زنجبیل استفاده کنند؟

بارداری یک شرایط خاص است که در آن، تغذیه مادر باید تحت مراقبت بیشتری قرار بگیرد. بسیاری از غذاهایی که در حالت عادی برای فرد ضرری ندارد، ممکن است برای زنان باردار مشکلاتی به همراه داشته باشد؛ بنابراین لازم است تغذیه مادر در طول بارداری تحت نظارت پزشک باشد.

زنجبیل طبیعی می‌تواند به رفع حالت تهوع مادران باردار کمک کند؛ اما اگر اندکی بیش از حد از آن استفاده کنند، خصوصاً در ماه‌های آخر بارداری، ممکن است برای جنین ضرر داشته باشد و موجب سقط جنین شود. به همین دلیل لازم است پیش از مصرف زنجبیل، با پزشک مشورت کنید. همچنین مادران بارداری که سابقه سقط جنین داشته‌اند باید از مصرف زنجبیل اجتناب کنند.

خواص زنجبیل برای زنان چیست؟

پیش از این به خواص زنجبیل طبیعی اشاره کردیم و گفتیم که این ادویه تازه می‌تواند برای همه از جمله بانوان مفید باشد. در این بخش می‌خواهیم بدانیم خواص زنجبیل به‌طور خاص برای خانم‌ها چیست.

بسیاری از خانم‌ها در دوران عادت ماهانه درد زیادی را تحمل می‌کنند که می‌تواند ناشی از سردی رحم باشد و یا مشکلات دیگری که ممکن است برای هر زنی به وجود بیاید. یکی از درمان‌های خانگی و مؤثر برای این دردها، مصرف چای زنجبیل است. البته بهتر است برای درمان قطعی به یک متخصص مراجعه نمایید اما در صورتی که بخواهید از یک تسکین دهنده بدون ضرر استفاده کنید، زنجبیل طبیعی بهترین گزینه است.

علاوه بر این خانم‌هایی که سیکل قاعدگی آن‌ها دچار مشکل شده و به تأخیر افتاده است و یا مشکل کیست تخمدان دارند، می‌توانند از خواص زنجبیل برای این مشکلات بهره‌مند شوند. زنجبیل می‌تواند به تقویت تخمدان کمک کند.

چه کسانی نباید زنجبیل مصرف کنند؟

هرچند زنجبیل طبیعی خواص زیادی دارد اما برای برخی از افراد مصرف آن ممنوع است؛ زیرا می‌تواند مشکلاتی را برای آن‌ها به وجود بیاورد و یا مشکلات جسمی آن‌ها را تشدید کند. از جمله این افراد، کودکان زیر دو سال هستند. هرگز به این کودکان زنجبیل ندهید؛ زیرا کودکان در سن رشد هستند و زنجبیل مانع از افزایش طبیعی وزن آن‌ها می‌شود.

همچنین اگر کمبود وزن دارید و از رژیم افرایش وزن پیروی می‌کنید، نباید زنجبیل بخورید؛ زیرا باعث کاهش وزن می‌شود.

زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری و زنانی که در دوران قاعدگی خونریزی شدیدی دارند نیز باید از مصرف زنجبیل خودداری کنند؛ زیرا طبع زنجبیل گرم است و باعث سقط جنین و خونریزی بیشتر می‌شود. حتی توصیه می‌شود در دوران شیردهی نیز زنجبیل مصرف نکنید؛ زیرا روی سیستم گوارش کودک تأثیر می‌گذارد.

اگر خدایی نکرده دچار بیماری هموفیلی هستید، مصرف زنجبیل برای شما ضرر دارد و بیماری شما را وخیم‌تر می‌کند.

همچنین کسانی که بر روی بدن خود دارای زخم بزرگ هستند و در مرحله بهبودی به سر می‌برند، نباید زنجبیل بخورند؛ زیرا باعث خونریزی شدید می‌شود.

اگر چه زنجبیل می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی مفید باشد، اما در صورتی که فرد دچار مشکل در شریان‌ها و رگ‌های خونی باشد باید از مصرف بیش از حد زنجبیل اجتناب کند.

در کنار همه این‌ها، اگر از داروی خاصی استفاده می‌کنید بهتر است قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کنید. به‌خصوص اگر داروی شما مربوط به فشار خون، دیابت و یا مشکلات هورمونی باشد.

مضرات و عوارض مصرف زیاد زنجبیل چیست؟

هر ماده غذایی مفید هر چند هم پرکاربرد و پرخاصیت باشد، نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد؛ زیرا افراط می‌تواند مشکلاتی را برای بدن به وجود بیاورد. زیاده‌روی در مصرف زنجبیل طبیعی نیز عوارضی به دنبال خواهد داشت. نظیر تحریک اسید معده و سوزش سر دل، اسهال، خونریزی، سقط جنین در زنان باردار، تداخل دارویی، بالارفتن ضربان قلب، افت فشار خون، سوزش و خارش چشم و بسیاری از مشکلات دیگر شود.

بنابراین لازم است از زیاده‌روی در مصرف زنجبیل طبیعی بپرهیزید و آن را به‌اندازه مصرف کنید تا علاوه بر دریافت خواص آن، از عوارض آن نیز دور بمانید.

خرید زنجبیل طبیعی

وقتی زنجبیل را به‌صورت تازه می‌خرید، دغدغه‌ای برای طبیعی بودن آن نخواهید داشت؛ اما اگر پودر زنجبیل تهیه می‌کنید، لازم است از طبیعی بودن آن اطمینان حاصل کنید. طعم زنجبیل طبیعی قوی است اما از آنجایی که در بسته‌بندی قرار دارد شاید نتوانید آن را امتحان کنید؛ بنابراین بهتر است برای خرید زنجبیل طبیعی به فروشگاه معتبر محصولات ارگانیک و طبیعی مراجعه نمایید. فروشگاهی که دارای مجوزهای لازم و ضروری باشد. نظیر اینماد و نماد ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران.

جمع‌بندی و سخن پایانی

زنجبیل طبیعی یکی از ادویه‌جات و چاشنی‌های طبیعی بومی آسیا است که در انواع غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ادویه می‌توان به‌صورت خشک و پودری و همچنین تازه استفاده نمود. زنجبیل خواص بسیار زیادی از جمله کاهش قند خون و کاهش دردهای دوران قاعدگی دارد. تقویت سیستم ایمنی بدن، پاک‌سازی کبد و درمان عفونت از دیگر خواص زنجبیل طبیعی است.

از طرفی نباید در مصرف این ادویه زیاده‌روی کرد؛ زیرا مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. مشکلاتی نظیر افت فشار خون، افزایش ضربان قلب و سوزش چشم از عوارض زیاده‌روی در مصرف زنجبیل است. برای خرید زنجبیل طبیعی و خرید محصولات ارگانیک و طبیعی دیگر به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *