وبلاگ

12 عرقیات گیاهی ادرار آور + 8 بیماری که موجب احتباس آب می‌شود

کاربرد عرقیات گیاهی ادرار آور

عرقیات گیاهی ادرار آور چه کاربردی دارند؟

شاید دیدن این تیتر و این متن کمی شما را به تعجب وادارد که آخر مگر نیازی به عرقیات گیاهی ادرار آور هم وجود دارد؟ وقتی بدن انسان دچار تجمع آب اضافی و یا سموم مختلف شده باشد، یکی از راه‌های آسان دفع آن، استفاده از عرقیات گیاهی ادرار آور است. عرقیات گیاهی با استفاده از گیاهیان مختلف به دست می‌آیند. ما در مقالات پیشین انواع عرقیات گیاهی ارگانیک و طبیعی را معرفی کردیم و کاربرد بسیاری از آن‌ها را بررسی نمودیم. در این متن به عرقیات گیاهی ادرار آور خواهیم پرداخت؛ اما لازم است پیش از آن به موضوع مهمی بپردازیم.

چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟

محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در هنگام تولید آن‌ها از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشود؛ یعنی این محصولات بدون استفاده از کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و دیگر مواد مضر کاشته می‌شوند. علاوه بر این هنگام فرآوری محصولات ارگانیک از مواد مصنوعی استفاده نمی‌کنند. به عبارتی خبری از طعم‌دهنده‌ها، رنگ‌های خوراکی، هورمون‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و حتی نگه‌دارنده‌ها در این محصولات نیست.

به همین دلیل محصولات ارگانیک سالم و بدون ضرر هستند و طعم آن‌ها اصیل و واقعی است. نکته مهم این است که نباید محصولات ارگانیک را با محصولات طبیعی اشتباه گرفت. محصولات طبیعی دارای روش دیگری برای تولید هستند و نسبت به محصولات ارگانیک در جایگاه پایین‌تری قرار دارند. برای دانستن تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید تا سایر ویژگی‌های این محصولات را نیز بشناسید. عرقیات گیاهی ادرار آور یکی از این محصولات است.

در چه مواقعی نیاز است از عرقیات گیاهی ادرار آور استفاده کنیم؟

هنگامی که بدن مایعات زیادی را در خود نگه می‌دارد، پزشکان دیورتیک‌ها یا همان ادرار آورها را تجویز می‌کنند. احتباس آب در افراد مسن بیشتر دیده می‌شود و می‌تواند موجب بروز تورم در مچ‌ها، پاها و دست‌ها شود. داروهای ادرار آور به بدن کمک می‌کنند تا از شر مایعات اضافی به‌ویژه آب و سدیم خلاص شود. این داروها کلیه‌ها را تحریک می‌کنند تا سدیم بیشتری را همراه با ادرار دفع کنند. در این زمان، بدن آب اضافی را نیز دفع می‌کند.

شرایط زیادی وجود دارد که در آن ممکن است بدن نیاز به تنظیم مایعات داشته باشد و یا اینکه خود این شرایط می‌توانند باعث احتباس آب و دیگر مایعات در بدن شوند:

      • فشار خون بالا
      • نارسایی احتقانی قلب
      • سیروز
      • اختلال عملکرد کلیه
      • سنگ کلیه
      • تورم بافت، مانند تورم پاها
      • سندرم تخمدان پلی کیستیک
      • دیابت

در این شرایط پزشک می‌بایست داروی مناسب برای دفع آب از بدن را تجویز نماید. در برخی موارد این تجویز می‌تواند نسخه‌ای از عرقیات گیاهی ادرار آور باشد تا به درمان طبیعی فرد کمک کند.

12 عرق گیاهی ادرار آور

پیشنهاد مطالعه: مقاله 15 عرق گیاهی برای رفع یبوست – درمان یبوست با عرقیات گیاهی

گیاهان ادرار آور کدام است؟

گیاهان زیادی وجود دارند که از آن‌ها می‌توان به‌عنوان یک ادرار آور طبیعی استفاده کرد. این گیاهان به‌صورت دمنوش و یا عرقیات گیاهی ادرار آور استفاده می‌شوند. علاوه بر این برخی از میوه‌ها به دفع ادرار و افزایش میزان آن کمک می‌کنند. برای مثال خرمالو به‌شدت ادرار آور است. تا جایی که می‌توان از آن به‌عنوان یک داروی ادرار آور استفاده کرد. کسانی که مشکل کلیوی دارند، می‌توانند از خواص مفید این میوه استفاده کنند.

علاوه بر این، میوه‌ها و سبزیجاتی مانند خیار، گیلاس، انگور، کرفس و کلم نیز می‌توانند در این راستا مفید باشند. به هر حال موضوع مورد بحث ما عرقیات گیاهی ادرار آور است. برخی از این عرقیات ارگانیک و طبیعی را در ادامه معرفی می‌کنیم.

1. عرق قاصدک

قاصدک خاصیت ادرار آوری زیادی دارد و به این طریق سموم را از بدن خارج می‌کند. خواص قاصدک تا جایی است که می‌تواند سنگ کلیه را نیز دفع کند. از این گیاه به‌صورت دمنوش نیز می‌توان استفاده کرد. دمنوش قاصدک را می‌توان از ریشه، گل و برگ قاصدک تهیه کرد.

2. عرق آلوئه ورا

آلوئه ورا با پاک‌سازی و شست و شوی بدن، ناخالصی‌ها و مواد زائد را از بدن دور می‌کند و سلامت را به جسم بازمی‌گرداند. این سموم از طریق ادرار دفع می‌شوند.

3. عرق جعفری

جعفری گیاهی است که از قدیم‌الایام به ادرار آور بودن معروف است. درمان بیماری‌های کلیه از قبیل سنگ کلیه و عفونت‌های ادراری از کارکردهای عرق جعفری است که با استفاده از خاصیت ادرار آوری به دست می‌آید.

4. عرق زنیان

عرق زنیان یکی دیگر از عرقیات گیاهی ادرار آور است که با دفع ادرار، از رسوب املاح کلسیم و تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. این عرق عملکرد کلیه را بهبود می‌بخشد و از اختلالات و نارسایی کلیه پیشگیری می‌نماید.

5. عرق دم اسب

نه اشتباه نکنید! دم اسب نام یک گیاه بدون گل است که بیشتر به‌صورت دمنوش استفاده می‌شود. چه به‌صورت دمنوش و چه به‌صورت عرق گیاهی، این گیاه خاصیت ادرار آوری دارد. البته موارد دیگری نظیر جلوگیری از خونریزی، التیام زخم‌ها و درمان سل از خواص گیاه دم اسب است.

6. عرق زیره

عرق زیره یکی از عرقیات گیاهی ادرار آور است که می‌تواند از زیره سبز، زیره سیاه و زیره کوهی به دست آید. در طب مراکشی از زیره به‌عنوان یک داروی دیورتیک استفاده می‌شود. مطالعات روی موش‌های صحرایی نیز نشان داده است که مصرف عرق زیره در طی 24 ساعت، حجم ادرار را افزایش می‌دهد.

7. عرق خارشتر

این گیاه به‌شدت ادرار آور است. به‌طوری‌که اگر برای درمان دیگر بیماری‌ها از آن استفاده می‌کنید باید مراقب باشید که بدنتان با کم‌آبی مواجه نشود؛ بنابراین اگر بدن شما با احتباس آب و مایعات دیگر مواجه است، می‌توانید از عرق خارشتر بهره‌مند شوید.

8. عرق گزنه

گزنه گیاهی با سابقه دارویی طولانی است و از گذشته تاکنون به‌عنوان یک عرق گیاهی ادرار آور مورد استفاده است. دمنوش و عرق گزنه برای کسانی که مشکل احتباس آب در بدن دارند مفید است.

9. عرق زالزالک

عرق زالزالک نیز یکی از عرقیات گیاهی ادرار آور است و بهترین دارو برای پایین آوردن فشار خون و بیماری‌های قلبی به شمار می‌آید. این عرق گیاهی درمانی برای قطره‌قطره آمدن ادرار است.

از دیگر عرقیات گیاهی ادرار آور می‌توان به عرقیات زیر اشاره کرد:

10. عرق دارچین

11. عرق شاتره یا عرق شاه تره

12. عرق نسترن

نکته قابل توجه این است که هیچ‌یک از این عرقیات گیاهی ادرار آور را نباید بدون مشورت پزشک مصرف کنید؛ زیرا هر فرد با توجه به طبع و شرایط جسمی خود باید عرقیات مورد نیاز خود را مصرف کند.

بیماری‌هایی که باعث احتباس آب در بدن می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: مقاله 14 علامت بی خوابی و 14 عرق گیاهی خواب آور

چگونه مصرف عرقیات ادرار آور را شروع کنیم؟

اگر به هر دلیل به احتباس آب دچار شده‌اید، نیاز دارید که از شر آب اضافی خلاص شوید. برای این کار نیاز به یک نسخه تخصصی دارید تا به شما کمک کند بدون ابتلا به عوارض، به درمان قطعی برسید؛ اما نسخه تخصصی نیاز به یک متخصص دارد؛ بنابراین شما نیاز دارید تا به یک متخصص مراجعه کنید و در کنار سایر روش‌های درمان، از عرقیات گیاهی ادرار آور نیز استفاده نمایید.

مصرف خودسرانه داروها نه‌تنها به بهبود وضعیت شما کمکی نمی‌کند، بلکه موجب بروز انواع مشکلات دیگر نیز می‌شود. استفاده از عرقیات گیاهی، برای رسیدن به درمان بدون عوارض جانبی است؛ بنابراین مصرف خودسرانه این عرقیات، ما را از هدف اصلی دور می‌کند. علاوه بر این هر فرد طبع خاصی دارد که در هنگام تجویز داروی گیاهی، باید به آن توجه شود. در غیر این صورت درمان به‌خوبی صورت نمی‌پذیرد.

خرید عرقیات گیاهی ادرار آور

همان‌طور که پیش از این اشاره شد، برای خرید عرقیات گیاهی ادرار آور نیاز است ابتدا با متخصص طب سنتی مشورت کنید و وضعیت خود را برای وی شرح دهید. متخصص طب سنتی با استفاده از علائم وضعیت شما و همچنین طبع شما، عرقیات لازم را تجویز خواهد نمود. برای خرید عرقیات ارگانیک می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید. این فروشگاه دارای مجوزهای لازم از جمله نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران و همچنین نماد تجارت الکترونیک از وزارت صنعت، معدن و تجارت است و محصولات خود را از تولیدکنندگان معتبر تهیه می‌نماید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

در برخی از شرایط جسمانی، بدن با احتباس آب مواجه می‌شود. آب اضافی می‌تواند مشکلاتی نظیر تورم در مچ‌ها، دست‌ها و پاها شود و مشکلات دیگری را به وجود بیاورد. برای دفع آب اضافی پزشکان روش‌های مختلفی را پیشنهاد می‌دهند که می‌تواند بر اساس وضعیت جسمانی فرد باشد. یکی از این روش‌ها، استفاده از عرقیات گیاهی ادرار آور است. این عرقیات کمک می‌کنند تا فرد بدون عوارض یا با عوارض بسیار ناچیز، به درمان برسد. هرچند عرقیات گیاهی همیشه و همه‌جا در دسترس است اما نباید به‌صورت خودسرانه مصرف شود.

مصرف خودسرانه عرقیات گیاهی ادرار آور و هر داروی گیاهی و غیر گیاهی دیگر ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد که برطرف کردن آن‌ها زمان و انرژی زیادی از فرد بگیرد؛ بنابراین قبل از مصرف آن‌ها، حتماً با پزشک مشورت کنید. برای خرید محصولات ارگانیک از جمله عرقیات گیاهی ارگانیک می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *