وبلاگ

هر آنچه باید درباره چاشنی ارگانیک بدانید!

هر آنچه باید درباره چاشنی ارگانیک بدانید.

چاشنی و ادویه ارگانیک

امروزه با آشکار شدن مضرات مواد غیر ارگانیک از جمله چاشنی‌های غیر ارگانیک، افراد بسیاری به استفاده از محصولات ارگانیک و چاشنی‌ ارگانیک روی آورده‌اند. چاشنی ارگانیک علاوه بر دارا بودن طعم و رایحه بهتر، خواص دارویی و مواد مغذی بیشتری نیز دارد که چاشنی‌های غیر ارگانیک از آن بی‌بهره‌اند. این موارد درباره ادویه ارگانیک که جزوی از چاشنی‌ها است، نیز صادق است.

تعریف چاشنی ارگانیک

چاشنی به موادی گفته می‌شود که در هنگام پخت غذا و یا بعد از آماده شدن آن، برای طعم بهتر غذا به آن اضافه می‌شود. این مواد به شکل‌های مختلفی تهیه می‎شوند. برخی از آن‌ها از سنگ‌های معدنی به دست می‌آیند و برخی دیگر، از گیاهان مختلفی که خواص دارویی و طعم دهندگی دارند. چاشنی ارگانیک گیاهی، از برگ، ریشه، ساقه، میوه و یا پوسته گیاهان به دست می‌آید. دسته دیگری از چاشنی‌ها، مخلوطی از مواد معدنی و داروهای گیاهی و سایر مواد تهیه می‌شوند. نظیر انواع سس‌ها.

انواع چاشنی و ادویه ارگانیک

با توجه به تعریف چاشنی، می‌توان گفت که این افزودنی‌ها انواع مختلفی دارند. یک دسته‌بندی جامع برای چاشنی‌های ارگانیک به‌صورت زیر است:

    • چاشنی‌های معدنی مثل نمک
    • ادویه‌ها
    • شیرین‌کننده
    • سس‌ها
    • سرکه‌ها
    • ترشیجات
    • شربت‌ها
    • لبنیات

1. چاشنی‌های معدنی

چاشنی‌های معدنی به موادی گفته می‌شود که به‌طور خالص در طبیعت وجود دارد و یا با پردازش از یک گیاه خاص به دست می‌آید. نمک و شکر معروف‌ترین و پرکاربردترین چاشنی‌های معدنی هستند. برای خرید شکر و نمک ارگانیک به فروشگاه سفره سلامت مراجعه نماید.

2. ادویه‌ها

ادویه در هنگام پخت غذا برای طعم دهندگی به غذا و افزودن خواص و مواد مغذی بیشتر به کار می‌رود. این نوع چاشنی ارگانیک زیردسته‌ها و نمونه‌های فراوانی دارد و از انواع گیاهان به دست می‌آید. به این صورت که گیاه موردنظر را شسته و خشک می‌کنند و سپس با استفاده از دستگاه، آن را آسیاب و بسته‌بندی می‌نمایند. از پرکاربردترین ادویه‌ها می‌توان به زردچوبه، فلفل و دارچین اشاره کرد.

3. شیرین‌کننده‌ها

دسته دیگری از چاشنی‌ها برای شیرین کردن انواع کیک، شیرینی، دسر و حتی غذا استفاده می‌شوند. معروف‌ترین شیرین‌کننده‌ها برای آشپزی، شکر و شیرین‌کننده استویا هستند.

4. سس

یکی دیگر از چاشنی‌های ارگانیک است که به روش‌های مختلف و با مواد و کاربرهای گوناگون تهیه می‌شود. هر کشوری سس معروف و مخصوص خود را دارد. برای مثال در آسیای شرقی، مردم به‌جای استفاده از نمک، از سس سویا استفاده می‌کنند و این سس برای آن‌ها غذای باارزش و مقدسی به شمار می‌رود. این چاشنی ارگانیک بوده و هیچ نوع ماده صنعتی در آن به کار نمی‌رود.

5. سرکه

سرکه ارگانیک یک چاشنی فوق‌العاده است که از با نگهداری طولانی‌مدت آب‌میوه و فیلتر چندباره آن برای گرفتن رسوبات ته‌نشین شده به دست می‌آید. انواع سرکه کاربردهای مختلفی دارد. یکی از این کاربردهای خوشمزه، تهیه ترشی ارگانیک است.

6. ترشیجات

ترشی یک چاشنی آسیایی است و مورخان پیدایش آن را به هند و یا بین‌النهرین نسبت داده‌اند. این چاشنی خوشمزه در کنار غذا استفاده می‌شود و هر کشوری با توجه به فرهنگ غذایی خود، روش متفاوتی برای تهیه آن به کار می‌برد؛ اما چیزی که در همه آن‌ها مشترک است، وجود انواع سرکه در ترشی ارگانیک برای ماندگاری مواد و تولید طعم بی‌نظیر آن است. ترشی از افزودن سبزیجات مختلف در سرکه و نگهداری طولانی‌مدت آن درون یک ظرف دربسته در یک جای تاریک و خنک به دست می‌آید. یکی از بهترین و پرخاصیت‌ترین چاشنی‌ها در کنار غذا، زیتون ارگانیک است. توصیه می‌شود نمونه این چاشنی ارگانیک خوشمزه را حتماً امتحان کنید.

7. شربت‌ها

این چاشنی شامل انواع شیرین‌کننده‌های غلیظ کارامل و … است که در تهیه انواع غذاها و دسرها استفاده می‌شود.

8. انواع رب

رب ارگانیک یکی از پراستفاده‌ترین چاشنی‌هاست که از گذشته در ایران مورد استفاده بوده و از جوشاندن و تغلیظ میوه‌ها به دست می‌آید. برای نگهداری طولانی‌تر انواع رب، به آن نمک می‌افزایند.

9. لبنیات

چاشنی‌های لبنیاتی شامل انواع پنیر و خامه است که در تهیه غذاها کاربرد دارد. ازجمله پنیر پیتزا که یک چاشنی حیاتی برای این غذای محبوب به‌حساب می‌آید.

ادویه جات طبیعی

کاربردها

همان‌طور که پیش‌ازاین گفته شد، چاشنی ارگانیک می‌تواند کاربردهای زیادی داشته باشد. ایجاد طعم بهتر در غذا، رایحه خوش‌تر، افزودن مواد مغذی و ویتامینی بیشتر در غذا، استفاده‌های درمانی و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها با استفاده از چاشنی ارگانیک امکان‌پذیر و میسر است. درحالی‌که همین مواد به‌صورت غیر ارگانیک ممکن است هیچ‌یک از این موارد را به همراه نداشته باشد.

خواص و مزایا

در بخش کاربردها، به مواردی درباره مصرف چاشنی ارگانیک اشاره کردیم. این موارد در خواص نیز وجود دارد. هرچند هر یک از چاشنی‌ها خواص منحصربه‌فرد خود را دارند، اما وجود ویژگی مشترکی به نام ارگانیک، خواص مشترکی نیز به این محصولات داده‌اند. ازجمله:

    • کیفیت و طعم بهتر
    • ارزش غذایی بیشتر به دلیل وجود مقدار بیشتر آنتی‌اکسیدان، منیزیوم، آهن، ویتامین c، فسفر و کلسیم
    • سلامت خاک و محیط‌زیست
    • مغذی شدن و بهبود خاک کشاورزی
    • مناسب برای تغذیه کودکان
    • جلوگیری از ابتلا به سرطان
    • کاهش انواع بیماری به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان
    • کاهش خطر ابتلا به سرطان به دلیل عدم استفاده از آفت‌کش‌ها
    • کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی و بیماری‌های ناباروری و ضعف سیستم عصبی
    • عدم دست‌کاری ازلحاظ ژنتیکی
    • عدم استفاده از هورمون‌ها و مواد شیمیایی در پرورش دام و طیور ارگانیک
    • افزایش تنوع زیستی
    • عدم استفاده از آنتی‌بیوتیک در پرورش حیوانات
    • مناسب برای افرادی که به مواد افزودنی و نگه‌دارنده حساسیت دارند

در ادامه خواص چند مورد از پراستفاده‌ترین ادویه و چاشنی ارگانیک را بررسی می‌کنیم:

    • آویشن

این ادویه ارگانیک محبوب برای درمان گلودرد مفید و در مبارزه و درمان تومورهای سرطانی مؤثر است. همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن را نیز به همراه دارد.

    • دارچین

دارچین انواع مختلفی دارد و برای پیشگیری از آلزایمر و تسکین دردهای عضلانی و دندان‌درد مفید است. همچنین برای مبتلایان به دیابت نوع 2 مفید بوده و قند خون را کنترل می‌کند.

    • زردچوبه

زردچوبه پرکاربردترین ادویه‌ ارگانیک در آشپزی است. این ادویه یک آنتی‌اکسیدان قوی بوده و در سلامت پوست تأثیرگذار است. همچنین برای متوقف شدن خونریزی لثه پس از جراحی بسیار مؤثر و برای تسکین درد و سلامت قلب نیز مفید است.

    • فلفل سیاه

فلفل سیاه ارگانیک منبعی غنی از فیبر و آهن است. این ادویه ارگانیک برای درمان سرفه و سرماخوردگی مفید بوده و خاصیت ضدافسردگی دارد. همچنین به کاهش کلسترول خون و کاهش وزن کمک می‌کند.

    • زرشک

زرشک ارگانیک یکی از چاشنی‌های پراستفاده ایرانیان است که معروف‌ترین استفاده آن در زرشک پلو است. از ویژگی‌های آن می‌توان به تصفیه خون اشاره کرد.

نحوه تشخیص چاشنی ارگانیک و غیر ارگانیک

برای تشخیص ادویه ارگانیک و غیر ارگانیک کافی است به قبل از استفاده، به رنگ و بوی آن توجه کنید. اصلی‌ترین فرق چاشنی ارگانیک و غیر ارگانیک در طعم، رنگ و بوی آن قابل‌مشاهده است. برای مثال عطر خوش زعفران ارگانیک را از درون بسته‌بندی پلمپ آن نیز می‌توان استشمام کرد؛ اما از زعفران غیر ارگانیک، تا زمانی که دم نشود، چندان عطر خوشی به مشام نمی‌رسد. همچنین فلفل سیاه ارگانیک را می‌توان به‌راحتی از رنگ آن تشخیص داد. حتی به‌محض بو کردن این ادویه، تا مدتی عطسه امانتان نخواهد داد؛ درحالی‌که فلفل صنعتی به دلیل مخلوط شدن با دیگر مواد، رنگ کمرنگ‌تری داشته و اگر آن را بو کنید، کمتر دچار عطسه می‎شوید. از طرفی مقدار کمی از فلفل سیاه ارگانیک برای طعم دار کردن غذا کافی است؛ درحالی‌که از فلفل غیر ارگانیک، باید دو یا سه برابر مصرف، در غذا ریخته شود تا غذا طعم بگیرد.

برای خرید چاشنی ارگانیک کلیک کنید!

جمع‌بندی

استفاده از چاشنی ارگانیک به خصوص ادویه ارگانیک به‌جای چاشنی‌های صنعتی می‌تواند علاوه بر پیشگیری از انواع بیماری، به درمان بسیاری از بیماری‌ها نیز کمک کند. خوشبختانه امروزه بسیاری از مردم به این خواص درمانی پی برده و به استفاده از این مواد رو آورده‌اند. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت، با در پیش گرفتن صداقت و مشتری مداری، همواره تلاش می‌کند تا بهترین برندهای محصولات ارگانیک را برای مشتریان خود فراهم نماید. این برای ما فقط یک شعار نیست، بلکه حقیقتی است که در عمل نیز آن را ثابت کرده‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *