وبلاگ

برنج ارگانیک، اصلی‌ترین ماده غذایی سفره‌های ایرانی

انواع برنج ارگانیک و برنج ایرانی

برنج یکی از قدیمی‌ترین محصولات زراعی جهان و اصلی‌ترین غذای مردم در سراسر دنیاست. نشانه‌ها حاکی از آن است که این غله باارزش، از حدود 5 هزار سال پیش کشت می‌شده است. در این متن به بررسی برنج ارگانیک که از خانواده حبوبات و غلات ارگانیک است می‌پردازیم.

حدود 2000 نوع برنج در دنیا کشت می‌شود که هر کدام دارای طعم مختلف است و این تفاوت طعم به دلیل نوع خاک، آب، آب‌وهوا و… است. جالب است بدانید حدود 90 درصد برنج مصرفی در جهان، در آسیا کشت می‌شود. این ماده غذایی خواص و فواید زیادی دارد اما اگر نوع ارگانیک آن را مصرف کنیم، خواص بیشتری را دریافت خواهیم کرد.

برنج ارگانیک

شاید به این فکر کنید که برنج ارگانیک چه نوع برنجی است و چه تفاوتی با سایر انواع برنج دارد. پاسخ این پرسش، در نوع کشت این برنج است.

برنج ارگانیک و همه محصولات ارگانیک دیگر، به‌وسیله کشاورزی ارگانیک به دست می‌آید. این کشاورزی روشی نوین و البته باستانی است! این پارادوکس را به شما توضیح خواهیم داد.

در کشاورزی ارگانیک، کشاورزان برای کاشت، داشت، برداشت و فرآوری محصولات خود از هیچ‌گونه مواد شیمیایی نظیر کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و سموم کشاورزی استفاده نمی‌کنند و به‌جای آن، از برخی حیوانات و موجودات زنده دیگر کمک می‌گیرند. به‌این‌ترتیب هیچ‌گونه ماده شیمیایی وارد گیاه نمی‌شود و محصولی سالم و مغذی را به ارمغان می‌آورد.

محصولات ارگانیک با این روش تولید خاص، به محیط‌زیست انسانی، زیست‌بوم جانوری، آب، خاک و البته خود انسان کمک می‌کند تا از تمامی آلودگی‌های کشاورزی صنعتی دور بماند که نتیجه آن، پیشگیری از بیماری‌های مختلف و تقویت سلامتی است.

در گذشته‌های دور، مردم از همین شیوه کشاورزی استفاده می‌کردند و غذای سالم‌تری داشتند. در نتیجه میزان ابتلا به سرطان‌های مختلف هم در آن‌ها بسیار پایین بود و یا حتی بسیاری از سرطان‌ها اصلاً وجود نداشت.
برنج ارگانیک که از انواع محصولات ارگانیک است، با همین شیوه کشاورزی ارگانیک کشت می‌شود و فواید زیادی برای سلامتی دارد.

در ادامه به خواص و فواید برنج ارگانیک می‌پردازیم.

برنج طارم ارگانیک و برنج سفید ایرانی

پیشنهاد مطالعه: مقاله 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی

خواص برنج ارگانیک

        1. هضم آسان
        2. کاهش احتمال بیماری‌های قلبی
        3. کنترل دیابت
        4. کندتر کردن روند پیری
        5. منبع طبیعی از انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها
        6. کمک به بهبود سیستم ایمنی بدن
        7. محافظت از بدن در برابر سرطان
        8. محافظت از بدن در برابر اسهال خونی
        9. کمک به کاهش وزن
        10. فاقد گلوتن و مفید برای کسانی که به گلوتن حساسیت دارند
        11. غنی از کربوهیدرات و منبع انرژی
        12. تقویت سلامت روده
        13. سرشار از آنتی‌اکسیدان

ارزش غذایی برنج ارگانیک

مواد مغذی و مواد معدنی و موجود در برنج ارگانیک به‌مراتب بهتر و بیشتر از برنج معمولی است. این مواد عبارت‌اند از:

      • انواع پروتئین
      • انواع ویتامین
      • فیبر
      • منیزیم
      • تیامین
      • کلسیم
      • پتاسیم
      • سلنیوم
      • منگنز
      • آهن
      • آنتی‌اکسیدان‌ها
      • کربوهیدرات

وجود همه این مواد باعث می‌شود تا این برنج بسیار غنی باشد و در هضم آن نیز مشکلی به وجود نیاید.

انواع برنج ارگانیک

برنج ارگانیک دارای انواع و نمونه‌های متعددی است. این تعدد نتیجه تفاوت در رنگ، اندازه، طعم و خواص برنج ارگانیک است که هر یک را از دیگری متمایز می‌کند. انواع برنج ارگانیک عبارت است از:

      • برنج سفید
      • برنج قهوه‌ای
      • برنج قرمز
      • برنج سیاه
      • برنج نیم دانه

برنج سفید ارگانیک

برنج سفید شاید معروف‌ترین و پرمصرف‌ترین برنج در جهان باشد. این برنج، برنجی کوبیده شده است که پوسته و سبوس و جوانه آن جداسازی شده است. این کار باعث می‌شود تا طعم و ظاهر برنج تغییر کند و حتی برخی از مهم‌ترین خواص خود از جمله ویتامین‌های گروه ب را از دست بدهد. در عوض، این کار از خراب شدن برنج جلوگیری می‌کند و طول عمر آن را افزایش می‌دهد و همچنین هضم را آسان‌تر می‌کند. مصرف همیشگی این برنج به دلیل عدم وجود سبوس در آن، باعث بروز بیماری بری بری می‌شود. برای جبران این کمبود، لازم است ویتامین‌های گروه B و A را به سبد غذایی خود اضافه کنید. این ویتامین‌ها در سبوس برنج و سبوس گندم موجود است.

برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای ارگانیک همان برنج سفید است که در مرحله شالی‌کوبی، فقط یک لایه از پوسته آن جدا شده است. این برنج سرشار از آهن، روی، فسفر، منگنز، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سلنیم، ویتامین‌های E،B1، B2، B3، B6، K است که باعث می‌شود خواص بهتری داشته باشد. برنج قهوه‌ای منبع قوی از پروتئین است و مقدار زیادی فیبر به رژیم غذایی شما می‌افزاید. این برنج به دلیل اینکه دارای پوسته برنج نیز هست، پخت و هضم دیرتری دارد؛ بنابراین باید بیشتر آن را بپزید و بهتر بجوید تا بتوانید خواص آن را به‌خوبی دریافت کنید و در هضم آن به مشکل برخورد نکنید.

خواص برنج قهوه‌ای ارگانیک عبارت از:

      • کنترل دیابت
      • کاهش مصرف کربوهیدرات
      • تأمین آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن
      • بهبود سلامت دستگاه گوارش
      • بهبود اختلالات عصبی
      • جلوگیری از افزایش کبد چرب
      • بدون گلوتن است
      • کنترل عفونت‌ کاندیدا
      • کمک به عملکرد صحیح روده
      • کاهش افسردگی و اضطراب
      • مفید برای زنان شیرده
      • تقویت سیستم ایمنی
      • درمان آسم
      • پیشگیری از پوکی استخوان
      • جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
      • رفع بی‌خوابی
      • پیشگیری از سرطان
      • کنترل کلسترول خون
      • درمان آکنه

برنج قهوه‌ای ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی چیست؟

برنج قرمز

دلیل نام‌گذاری این برنج، رنگ قرمز آن است. در تهیه این برنج و در هنگام شالی‌کوبی، از روشی خاص استفاده می‌شود که باعث می‌شود مقداری از سبوس برنج، روس برنج باقی بماند و به آن رنگ قرمز بدهد. وجود بخشی از سبوس برنج روی آن، باعث افزایش برخی خواص برنج شده و ارزش غذایی آن را بالا می‌برد. خواص برنج قرمز ارگانیک عبارت است از:

      • کاهش اشتها و کمک به لاغری
      • پاک‌سازی روده‌ها
      • کاهش نفخ معده
      • جلوگیری از زخم معده
      • کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2
      • کاهش فشارخون
      • کاهش کلسترول خون
      • جلوگیری از پیدایش بیماری‌های قلبی
      • پیشگیری از پوکی استخوان
      • کنترل کم‌خونی
      • کنترل آسم
      • کنترل افسردگی

برنج قرمز ارگانیک سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگون است؛ بنابراین کسانی که به مصرف زیاد این مواد حساسیت دارند، بهتر است این برنج را در حد اعتدال مصرف نمایند. همچنین طبع این برنج خشک است و برای کسانی که طبع گرم و خشک دارند و یا به چنین موادی حساس هستند مناسب نیست.

برنج قرمز ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله 26 خاصیت انواع لوبیا ارگانیک که فکرش را هم نمی‌کردید!

برنج سیاه

این برنج به دلیل رنگ‌دانه‌های سیاه موجود در آن، به رنگ سیاه یا بنفش و ارغوانی دیده می‌شود. برنج سیاه ارگانیک کامل‌ترین و مقوی‌ترین نوع برنج شناخته شده است. این برنج در گذشته بسیار کمیاب بوده و به همین دلیل فقط خانواده سلطنتی از آن استفاده می‌کردند و مصرف آن برای همه مردم ممنوع بود. از این رو به آن برنج ممنوعه می‌گفتند. خواص برنج سیاه ارگانیک عبارت‌اند از:

      • جوان‌سازی پوست
      • کاهش وزن و لاغری
      • از بین بردن خطر ابتلا به سرطان و تومور
      • کاهش التهاب بدن
      • کاهش کلسترول
      • کاهش فشارخون
      • کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی
      • تقویت حافظه
      • کاهش بیماری کبد چرب
      • جلوگیری از زخم معده
      • درمان یبوست
      • درمان آسم
      • تقویت بینایی

برنج سیاه ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله نخود ارگانیک و 20 خاصیت مهم آن که لازم است بدانید!

برنج نیم دانه

برنج نیم دانه برنجی است که در اثر شالی‌کوبی شکسته می‌شود. این برنج فرقی با سایر برنج‌ها ندارد و فقط به دلیل کوبیده شدن در کارخانه به این شکل درمی‌آید؛ بنابراین خواص این برنج، همان خواص گفته‌شده در بخش برنج سفید است.

انواع برنج ایرانی

برنج ایرانی با دارا بودن عطروطعم عالی، متفاوت از برنج‌های دیگر کشورهاست. این برنج با مزاج و طبع مردم ایران سازگارتر بوده و مشکلات گوارشی برای مصرف‌کنندگان آن به وجود نمی‌آورد. از معروف‌ترین برنج‌های ایرانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

      • برنج طارم
      • برنج صدری
      • برنج پر محصول
      • برنج گرده
  • برنج طارم

برنج طارم یکی محبوب‌ترین و پرطرفدارترین انواع برنج ایرانی است که عطروطعم و کیفیت بسیار بالایی دارد. این برنج بیشتر در مناطق شمالی ایران و در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان کشت می‌شود.

  • برنج صدری

برنج صدری از برنج‌های باکیفیت و مرغوب ایرانی است که در شمال کشور کاشت و برداشت می‌شود. این برنج از عطروطعم فوق‌العاده‌ای داشته و در جزو برنج‌های باکیفیت به شمار می‌رود. علاوه بر این، برنج صدری بعد از پخت، ماندگاری عالی دارد، یعنی بعد از پخت تا چند ساعت نرم و خوش‌طعم باقی می‌ماند.

  • برنج پر محصول

برنج پر محصول در واقع نوعی برنج است که در هنگام برداشت و در مقیاس برابر با سایر برنج‌ها، میزان بیشتری برنج می‌دهد و کشاورزان این نام را برای آن انتخاب کرده‌اند. این برنج در مقایسه با برنج طارم کیفیت پایین‌تری دارد اما همچنان نسبت به برنج‌های پاکستانی، هندی و… باکیفیت‌تر و با مزاج مردم ایران سازگارتر است. برنج فجر که یکی از برنج‌های مرغوب و باکیفیت و خوش عطر است، نوعی برنج پر محصول است. این برنج به دلیل عطروطعم عالی در رستوران‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد و به برنج رستورانی معروف است.

  • برنج گرده

برنج گرده در حقیقت همان برنج نیم دانه است که در مراحل شالی‌کوبی شکسته و خرد می‌شود. این برنج از سایر برنج‌ها جدا می‌شود تا باعث افت کیفیت محصول نشود اما خواص آن در حقیقت خواص همان برنج است و می‌توان در غذاهایی نظیر کوفته برنجی از آن استفاده نمود.

خرید برنج ارگانیک

برای خرید برنج ارگانیک بهتر است از فروشگاه‌های معتبر خرید کنید. چراکه تفاوت ظاهری این برنج با برنج معمولی چندان قابل تشخیص نیست و ممکن است در هنگام خرید، مورد مشابه را به‌جای برنج ارگانیک خریداری کنید. از طرفی آگاهی از قیمت برنج ارگانیک نیز می‌تواند به شما کمک کند تا در مواجهه با قیمت‌های عجیب و غریب، از خرید این محصول خودداری نمایید. قیمت برنج ارگانیک به دلیل نوع خاص کشاورزی آن، بالاتر از برنج‌های دیگر است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

برنج ارگانیک یکی از انواع محصولات ارگانیک است که به دلیل نوع خاص کشاورزی ارگانیک دارای خواص بسیار زیادی است. این برنج انواع مختلفی دارد که هر یک دارای خواص منحصربه‌فرد خود است. برای خرید برنج ارگانیک و یا سایر محصولات ارگانیک می‌توانید به فروشگاه‌های معتبر و یا سایت‌هایی که دارای نشان ارگانیک هستند مراجعه نمایید. سفره سلامت، ارزان‌ترین فروشگاه ارگانیک در ایران، این محصولات را در اختیار همراهان عزیز قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *