وبلاگ

قهوه خرما ارگانیک چیست و چه خواصی دارد؟

روش دم کردن قهوه خرما ارگانیک

قهوه خرما ارگانیک چیست؟

قهوه خرما ارگانیک یک نوشیدنی ارگانیک، سالم و بدون کافئین است که از خرما ارگانیک به دست می‌آید و می‌تواند جایگزین خوبی برای قهوه‌های کافئین دار نظیر اسپرسو شود. خواص بی‌نظیر این قهوه آن را به یک نوشیدنی مفید و مقوی تبدیل کرده است. از حفظ سلامت گوارش تا کاهش کلسترول خون و کمک به سلامت قلب از خواص این قهوه خاص است. جالب است بدانید مصرف این قهوه به گذشته‌های دور بازمی‌گردد و مردم خاورمیانه همگی از آن استفاده می‌کنند. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی ویژگی‌ها و معرفی خواص قهوه خرما ارگانیک می‌پردازیم.

چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟

پیش از بررسی خواص قهوه خرما ارگانیک ابتدا به این موضوع می‌پردازیم که چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم. محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در مراحل تولید آن، از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده باشد؛ یعنی نه کودهای شیمیایی و نه آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها. همچنین در مراحل فرآوری آن‌ها هیچ ماده مضر و مصنوعی به آن نیفزایند. نه رنگ خوراکی، نه طعم‌دهنده، نه آنتی بیوتیک و نه نگه‌دارنده.

این محصولات عاری از هرگونه سم بوده و کاملاً سالم هستند. به همین دلیل خواص ویژه‌ای از جمله آنتی اکسیدان بالا دارند که در پیشگیری و درمان سرطان بسیار مفید و مؤثر عمل می‌کند. قهوه خرما ارگانیک یکی از این محصولات است.

نکته مهم این است که نباید محصولات ارگانیک را با محصولات طبیعی اشتباه گرفت. این محصولات روش‌های تولید مختلفی دارند و به همین دلیل ویژگی‌ها و خواصشان متفاوت از یکدیگر است. یکی از تفاوت‌های این دو نوع محصول، تفاوت در قیمت آن‌ها است. محصولات ارگانیک در جایگاه کیفی بالاتری هستند و به همین دلیل قیمت آن‌ها بالاتر است. برای اطلاع کامل از تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

ارزش غذایی قهوه خرما ارگانیک

هسته برخی از میوه‌ها سمی هستند و به هیچ عنوان نباید آن‌ها را مصرف نمود؛ اما جالب است بدانید هسته خرما ارگانیک نه‌تنها به هیچ عنوان سمی نیست، بلکه دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی فراوانی است. به همین دلیل در برخی از استان‌ها از پودر هسته خرما نان می‌پزند. قهوه خرما ارگانیک نیز که محصولی از هسته خرما است، دارای این مواد معدنی است:

      • روی
      • فسفر
      • پتاسیم
      • منیزیم
      • سدیم
      • کلسیم
      • آهن
      • منگنز
      • مس
      • پروتئین
      • امگا 3
      • امگا 6

البته پودر هسته خرما دارای ویتامین‌های A، E و K نیز هست اما این ویتامین‌ها در هنگام حرارت دادن هسته‌های خرما از بین می‌روند؛ زیرا در برابر میزان حرارت وارده، مقاوم نیستند.

خواص قهوه خرما ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله 50 خاصیت شگفت انگیز سنجد ارگانیک که کسی به شما نمی‌گوید!

خواص قهوه خرما

خواص قهوه خرما ارگانیک شگفت آور است. شاید پیش از این کسی فکر نمی‌کرد یک هسته که همیشه دور ریخته می‌شود تا این حد دارای خواص مفید باشد. حتماً شما هم پس از مطالعه این مقاله دیگر هسته‌های خرما را دور نخواهید ریخت؛ زیرا می‌توانید با آن‌ها قهوه خرما تهیه کنید و خواص زیر را به دست آوردید:

      1. یک نوشیدنی انرژی‌زا و بدون کافئین
      2. کمک به بهبود سلامت دستگاه گوارش
      3. درمان اسهال
      4. بهبود زخم معده
      5. تقویت معده
      6. کاهش سطح کلسترول خون
      7. کاهش قند خون و کنترل بیماری دیابت
      8. رفع گرفتگی‌های عروق
      9. تنظیم ضربان قلب
      10. کاهش چربی خون
      11. کنترل فشار خون
      12. ضد ویروس
      13. کمک به کاهش وزن، لاغری و تناسب اندام
      14. پاک‌سازی کبد
      15. دفع سنگ کلیه
      16. محافظت از کبد و کلیه در برابر آسیب‌های مواد شیمیایی
      17. تقویت ریشه مو و کاهش ریزش مو
      18. ترمیم بافت‌های پوستی
      19. کاهش التهابات
      20. آرامش اعصاب
      21. بهبود خلق‌وخو
      22. بهبود عملکرد مغز
      23. کاهش استرس
      24. تقویت سیستم ایمنی بدن
      25. پیشگیری از سرطان
      26. درمان بیماری‌های عفونی
      27. کاهش ابتلا به پروستات
      28. افزایش شیر مادر
      29. افزایش میل جنسی
      30. کاهش درد

مجموع این خواص باعث می‌شود این نوشیدنی یک محصول مهم و مفید در سبد غذایی باشد.

طبع قهوه خرما چیست؟

در طب سنتی و طب اسلامی، تعادل مزاج بسیار مهم است. در این راستا به افراد موادی برای تغذیه پیشنهاد می‌شود که بتواند به این هدف کمک نماید. توجه به طبع غذاها مهم‌ترین راه حفظ تعادل مزاج است. بیشتر بیماری‌های موجود به دلیل غلبه طبع سرد اتفاق می‌افتد. امروزه نیز طبع بیشتر مواد غذایی مورد استفاده مردم، سرد است و به این موضوع دامن میزند. فست فودها نمونه بارز این غذاهاست که موجب بروز انواع بیماری شده است.

اما طبع قهوه خرما ارگانیک گرم و خشک است و می‌تواند برای افرادی که علائم سردی و رطوبت در مزاج خود دارند مفید باشد. از طرفی مصرف این دمنوش در فصل سرما کمک زیادی به بدن می‌کند و با حفظ گرمای بدن، می‌تواند موجب پیشگیری از سرماخوردگی شود. البته برای داشتن بدن سالم، بهترین کار این است که پیش از اضافه کردن ماده غذایی جدید به رژیم غذایی‌تان، با پزشک و یا متخصص طب سنتی مشورت کنید. هرچند که مصرف متعادل قهوه خرما تا به حال برای هیچ کسی مشکلی ایجاد نکرده است. مهم است که شما در مصرف هیچ‌یک از مواد غذایی زیاده‌روی نکنید.

چگونه هسته خرما را پودر کنیم؟ (طرز تهیه قهوه خرما)

شما می‌توانید هر بار که خرما مصرف می‌کنید، هسته آن را نگه دارید و برای تهیه قهوه خرما از آن استفاده کنید.

برای تهیه قهوه خرما، ابتدا هسته‌هایی را که جمع‌آوری کرده‌اید، در آب بخیسانید. پس از اینکه به‌خوبی خیس شدند، آن‌ها را بشویید و آب بکشید. دقت کنید که هیچ اثری از خرما روی آن‌ها نماند؛ زیرا در هنگام حرارت دادن می‌سوزد و طعم قهوه شما را تغییر می‌دهد.

در ادامه هسته‌های خرما را روی یک پارچه یا سینی پهن کنید و چند روز در مقابل نور آفتاب قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. سپس آن‌ها را در سینی فر بریزید و پهن کنید. سینی را در فر قرار دهید و دما را روی 175 درجه تنظیم نمایید و اجازه دهید به مدت 30 الی 45 دقیقه حرارت ببیند.

حالا هسته‌های برشته را در آسیا برقی مخصوص قهوه بریزید و پودر کنید. توجه کنید که آسیا قدرت کافی داشته باشد تا در زمان پودر کردن هسته‌ها آسیب نبیند. پس از این مرحله، پودر را الک و تکه‌های بزرگ‌تر را دوباره آسیا کنید. پودر حاصل را در ظرف در دار بریزید و در جای مناسب نگهداری کنید.

طزر تهیه قهوه خرما

پیشنهاد مطالعه: مقاله عسل وحشی ارگانیک چیست و چه تفاوتی با عسل کندو دارد؟

نحوه دم کردن قهوه خرما ارگانیک

اگر نمی‌توانید قهوه خرما را در خانه آسیا کنید، می‌توانید آن را به‌صورت آماده خریداری کنید. به هر حال حالا نوبت به دم کردن قهوه خرما ارگانیک رسیده. برای این کار می‌توانید از جذوه، موکاپات و یا قوری استفاده کنید.

دم کردن قهوه خرما در موکاپات: اگر می‌خواهید قهوه خرما ارگانیک را در موکاپات دم کنید، به ازای هر نفر، یک فنجان آب جوش در آن بریزید و یک الی دو قاشق مرباخوری قهوه خرما ارگانیک به فیلتر آن اضافه کنید. موکاپات را روی شعله قرار دهید تا قهوه شما آماده شود.

دم کردن قهوه خرما در قوری: این کار شبیه به دم کردن دمنوش است. به ازای هر یک فنجان آب جوش میزان 1 الی 2 قاشق مرباخوری قهوه هسته خرما درون قوری بریزید و بگذارید روی شعله تا به‌آرامی بجوشد. چون مقداری از آب تبخیر می‌شود، از همان ابتدا به ازای هر فنجان آب، یک‌سوم فنجان آب اضافه بریزید. بگذارید مخلوط به مدت 10 الی 20 دقیقه بجوشد. می‌توانید مقداری هل، دارچین و زعفران هم به آن اضافه کنید. قهوه خرما شما آماده است.

عوارض و مضرات قهوه هسته خرما

هر ماده غذایی هرچند مفید و پرخاصیت باشد، اگر در مصرف آن زیاده‌روی شود می‌تواند مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد. البته در مورد قهوه خرما هیچ عوارض و مضراتی ثبت نشده است و ادعا می‌شود هیچ ضرری برای کسی ندارد؛ اما به هر حال قهوه خرما ارگانیک دارای طبع گرم و خشک است و برای افراد دارای مزاج گرم، می‌تواند باعث ایجاد جوش و حساسیت شود. خارش و قرمز شدن پوست نیز گزارشی است که برخی خریداران این محصول ارائه داده‌اند؛ بنابراین در مصرف این قهوه زیاده‌روی نکنید.

خرید قهوه هسته خرما

برای خرید قهوه خرما ارگانیک لازم است به فروشگاه محصولات ارگانیک به‌صورت حضوری و یا اینترنتی مراجعه نمایید و از خرید محصولات ناآشنا خودداری کنید. فروشگاه مورد نظر و محصولات آن باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشد. سفره سلامت یکی از این فروشگاه‌هاست.

جمع‌بندی و سخن پایانی

قهوه خرما ارگانیک یک نوشیدنی ارگانیک و سالم است که خواص زیادی دارد. این خواص از افزایش انرژی تا پیشگیری از سرطان را در برمی‌گیرد. اگر از نوشیدنی‌های کافئین دار خسته شده‌اید اما نمی‌توانید آن‌ها را کنار بگذارید، بهترین راه جایگزین کردن یک نوشیدنی مشابه و البته سالم است. قهوه خرما همان گزینه‌ای است که به دنبال آن هستید. برای خرید محصولات ارگانیک به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *