لوبیا ارگانیک چیست؟
لوبیا ارگانیک زیرمجموعهای از حبوبات و غلات ارگانیک است و جایگاه مهمی در هرم غذایی دارد. بهطوریکه حذف آن از سبد غذایی غیرممکن است و نمیتوان جایگزین بهصرفهای برای آن یافت. این دانه خوراکی از دانههای دولپهای بوده و برای درمان بیماریهایی نظیر کمخونی مؤثر است. در این نوشته به بررسی لوبیا ارگانیک و خواص آن میپردازیم اما در ابتدا باید بدانیم چرا در کنار نام این محصول، از کلمه ارگانیک استفاده میکنیم.
کشاورزی ارگانیک
کشاورزی ارگانیک شیوه خاصی از کشاورزی است که در نهایت منجر به تولید محصولات ارگانیک میشود. این روش کشاورزی در مقابل کشاورزی صنعتی قرار دارد. در کشاورزی صنعتی برای رسیدن به محصول بیشتر، از کودها و مواد شیمیایی و آفتکشها و علفکشها استفاده میکنند. این مواد از طریق آب، خاک و بافت گیاه به بدن انسان منتقل شده و فجایعی را به بار میآورند. یکی از این فجایع، افزایش بروز انواع سرطان در انسان است.
در مقابل این شیوه، کشاورزی ارگانیک قرار دارد که در آن بهجای استفاده از مواد شیمیایی، از نهادههای طبیعی استفاده میشود. بهاینترتیب سمی وارد چرخه طبیعت نمیشود و در نتیجه انسان را با معضلات اکوسیستمی و تهدیدات سلامتی مواجه نمیکند. محصولات بهدستآمده از کشاورزی ارگانیک را محصولات ارگانیک مینامند. این محصولات سالم بوده و علاوه بر پیشگیری از بروز بیماریها، به درمان برخی بیماریهای دیگر نیز کمک میکنند.
انواع لوبیا ارگانیک
لوبیا ارگانیک یکی از انواع محصولات ارگانیک است که حتماً باید یک بار امتحان کنید تا تفاوت آن را با محصولات غیر ارگانیک ببینید. این محصول انواع مختلفی دارد که عبارتاند از:
- لوبیا سفید ارگانیک
- لوبیا قرمز ارگانیک
- لوبیا کپسولی ارگانیک
- لوبیا جگری ارگانیک
- لوبیا چیتی ارگانیک
- لوبیا چشم بلبلی ارگانیک
- لوبیا عروس ارگانیک
- لوبیا سیاه ارگانیک
هر یک از انواع لوبیا ممکن است بهطور ویژه دارای خواصی باشند که سایر انواع لوبیا، آن خاصیت را نداشته باشند اما همه آنها در ویژگیها و خواص اصلی، مشترک هستند. پس از معرفی انواع لوبیا ارگانیک، خواص آن را نیز بررسی میکنیم.
لوبیا سفید
لوبیا سفید را بیشتر در آبگوشت و دیزی دیدهایم. این لوبیا دانههای کاملاً سفیدرنگ دارد و برای تهیه انواع خوراک مناسب است. لوبیا سفید منبعی غنی از فولات است و میتواند در درمان کمخونی بهطور قابلتوجهی مؤثر واقع شود. همچنین مصرف مدارم آن میتواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان پروستات کمک کند. دیگر خواص لوبیا سفید عبارتاند از:
- تقویت گوارش
- جلوگیری از سرطان
- افزایش شناخت و تقویت حافظه
- کاهش قند خون
- سرشار از کلسیم
- جوانسازی پوست
- سلامت دندان
- مقابله با بیماریهای قلبی
- کمک به روند نوسازی سلولها
- بهبود عملکرد سیستم گردش خون
- تنظیم فشار خون
پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی چیست؟
لوبیا قرمز
آشناترین نوع لوبیا، لوبیا قرمز است. با استفاده از لوبیا قرمز میتوانید هر غذایی را درست کنید. خوشمزهترین غذایی که با لوبیا قرمز میتوان پخت همان قورمهسبزی موردعلاقه تمامی ایرانیهاست که واقعاً هم حرف ندارد. این لوبیا خواص فوقالعادهای برای کلیه دارد و در درمان کمخونی نیز مؤثر است. در ادامه سایر خواص لوبیا قرمز را مشاهده میکنید.
- تقویت استخوان
- افزایش انرژی
- جلوگیری از پوکی استخوان
- سمزدای طبیعی بدن
- تقویت سیستم ایمنی
- جلوگیری از ریزش مو
- تقویت ناخنها
- کاهش میگرن
- کاهش میگرن
- ترمیم بافتهای آسیبدیده
- کاهش آبمروارید
- کاهش آسم
- سلامت پوست
- درمان روماتیسم مفصلی
- درمان سندروم روده تحریکپذیر
لوبیا کپسولی
لوبیا کپسولی همان لوبیا قرمز است با این تفاوت که اندازه آن بسیار درشتتر از لوبیا قرمز معمولی است. با استفاده از لوبیا کپسولی ظاهر غذا زیباتر میشود.
لوبیا جگری
رنگ این لوبیا کمی متفاوت از لوبیا قرمز است. در تصاویر رنگ آن شبیه به نارنجی و یا قهوهای روشن دیده میشود. نمونهای از لوبیا جگری را در تصویر زیر مشاهده مینمایید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی
لوبیا چیتی
لوبیا چیتی پرمصرفترین نوع لوبیا در بین انواع آن است. کلمه چیتی ریشه اسپانیایی دارد و به معنای نقاشی شده است. این لوبیا چربی ندارد و سرشار از فیبر و مواد معدنی است. لوبیا چیتی از دو رنگ از طیف صورتی تشکیل شده است که پس از پخت بهصورت یکرنگ درمیآید. اندازه لوبیا چیتی کمی بزرگتر از انواع دیگر لوبیا است. خواص منحصربهفرد لوبیا چیتی عبارت است از:
- جلوگیری از خشکی پوست
- درمان مشکلات هضم
- مفید برای خانمهای باردار
- مفید برای جنین
- افزایش شیر مادر
- تأمین کولین
- بهبود شریانها و رگها
- کاهش علائم قاعدگی
- پیشگیری از نواقص مادرزادی
- کاهش خطر توسعه آلزایمر
لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی ارگانیک دارای رنگ کرمی و یک خال سیاه در وسط دانه است و به همین دلیل به آن چشم بلبلی میگویند. اندازه این لوبیا کمی ریزتر است و در تهیه انواع خورشت، خوراک و پلو کاربرد دارد. این لوبیا در پیشگیری و درمان برخی از بیماریها مؤثر است. برخی خواص لوبیا چشم بلبلی در این بخش آورده شده است:
- پیشگیری و درمان کمخونی
- تب بر
- رفع مشکلات ادرار
- درمان ترشحات غیرطبیعی واژن
- تقویت میل جنسی
- ضد اسپاسم
- درمان بیخوابی
- تقویت ذهن
- افزایش شیر مادر
- سلامت عضله
- جلوگیری از پوکی استخوان
- سمزدایی بدن
- تقویت رشد مو
- درمان ریزش مو
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- درمان زخم
لوبیا عروس
لوبیا عروس ارگانیک شبیه به لوبیا چیتی است. با این تفاوت که رنگ آن مایل به بنفش پررنگ با رگههای صورتی روشن است. این لوبیا ظاهری زیبا و خواصی منحصربهفرد دارد. خواص لوبیا عروس را در این بخش ملاحظه میکنید.
- کمک به درمان روماتیسم، آسم، بیماری کلیوی و فشارخون
- مفید برای استخوان و پوست و مو
- پاکسازی معده
- کمک به عملکرد سیستم عصبی و مغز
- تقویت تمرکز و حافظه
- مفید برای انعقاد خون
لوبیا سیاه
شاید نام لوبیا سیاه ارگانیک را کمتر شنیده باشید اما این لوبیا سالهاست که در کشورهای دیگر کاشته و مصرف میشود. لوبیا سیاه ارگانیک منبعی غنی از آمینه اسید است و میتواند در عضله سازی مؤثر باشد. خورش لوبیا یکی از غذاهایی است که میتوان با لوبیا سیاه تهیه کرد. خواص لوبیا سیاه را در ادامه مشاهده میکنید.
- کالری پایین
- مناسب برای تناسب اندام
- کاهش اختلال نعوظ
- درمان ناباروری مردان
- کاهش خطر ابتلا به سرطان و تومور
- درمان اسهال
خواص و فواید انواع لوبیا ارگانیک
همانطور که گفته شد همه انواع لوبیا ارگانیک خواص ویژهای دارد این خواص عبارتاند از:
- دارای انرژی بالا
- جلوگیری از افزایش فشار خون
- کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا
- سرشار از مواد معدنی
- مناسب برای بیماران دیابتی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- مفید برای بیماران دارای روماتیسم
- کمک به درمان و بهبود بیماریهای کلیوی
- کاهش ریسک عفونت در بیماران کلیوی
- از بین بردن رادیکالهای آزاد
- محافظت از سلولهای بدن
- جلوگیری از عارضههای قلبی
- پیشگیری از سرطان
- کنترل قند خون
- کمک به کاهش کلسترول
- کاهش وزن
- جلوگیری از ایجاد کبد چرب
- سلامت روده
- کمک به گوارش
- کاهش خطر ابتلا به یبوست
- پیشگیری از بیماریهای گوارشی
- کنترل اشتها
- کمک به انعقاد خون
- کمک به درمان کمخونی
- کاهش خطر عوارض شبانه در افراد دیابتی
- ضدالتهاب
این خواص در تمامی انواع لوبیا وجود دارد؛ بنابراین برای خرید لوبیا ارگانیک، گزینههای زیادی روی میز است 😉. علاوه بر این، لوبیا ارگانیک دارای مواد مغذی و مواد معدنی فراوانی است که ارزش این ماده غذایی را بیشتر میکند. در ادامه این مواد مغذی و معدنی را بررسی میکنیم.
مواد مغذی موجود در لوبیا ارگانیک
- کربوهیدرات
- ویتامین K
- ویتامین B
- ویتامین D
- ویتامین C
- فیبر
- پروتئین
مواد معدنی موجود در لوبیا ارگانیک
- آهن
- فسفر
- فولات
- پتاسیم
- منیزیم
- روی
- منگنز
- پروتئین
- آنتیاکسیدان
نحوه مصرف لوبیا
اگرچه لوبیا ارگانیک دارای خواص بسیاری است اما اگر بهدرستی طبخ نشود ممکن است باعث مشکلاتی نظیر دلدرد و نفخ شود. برای جلوگیری از این عوارض لازم است ابتدا لوبیا را به مدت 12 ساعت خیس کنید. سپس آن را کاملاً بپزید. توجه داشته باشید که باید از مصرف بیشازاندازه لوبیا بپرهیزید و آن را کمکم به برنامه غذایی اضافه نمایید تا بدون ایجاد مشکل بتوانید از خواص آن بهرهمند شوید.
قیمت لوبیا ارگانیک
قیمت لوبیا ارگانیک به عوامل زیادی بستگی دارد؛ نوع لوبیا، نحوه بستهبندی، تازه بودن، نوسانات بازار و ارز همگی در نحوه قیمتگذاری محصولات ارگانیک از جمله لوبیا تأثیرگذار هستند. به همین دلیل نمیتوان قیمت ثابتی برای این محصول اعلام نمود. در عوض شما میتوانید با مراجعه به صفحه فروشگاه و بررسی صفحه محصول موردنظر، قیمت دقیق آن را مشاهده نمایید و در همان صفحه نیز خرید خود را انجام دهید.
سخن پایانی در باب انواع لوبیا ارگانیک
لوبیا ارگانیک دارای انواع مختلفی است که هر یک خواص و ویژگیهای منحصربهفردی دارد. این محصول ارگانیک میتواند به درمان و یا پیشگیری از بسیاری از بیماریها کمک کند. برای خرید لوبیا ارگانیک و یا سایر محصولات ارگانیک بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه نمایید و یا از سایتهایی خرید کنید که مطمئن هستید محصولات غیر ارگانیک را با تقلب و به اسم محصول ارگانیک به مشتری نمیفروشند. سفره سلامت با دارا بودن نشان ارگانیک از سازمان ارگانیک ایران مفتخر است تا این محصولات ارگانیک و سالم را در اختیار شما مشتریان عزیز قرار دهد. برای خرید محصولات ارگانیک به صفحه فروشگاه مراجعه نمایید.