آبغوره طبیعی چیست؟
آبغوره طبیعی همان آب غوره یا انگور کال است که برای دادن طعم ترش به غذا استفاده میشود. ایرانیان از قدیم الایام آبغوره را بهعنوان یک چاشنی طبیعی خوشمزه در انواع غذا از جمله آش و خورش مصرف میکردند. این چاشنی طبیعی به میزان زیادی ویتامین ث دارد و میتواند در رفع بسیاری از مشکلات از جمله خونریزی لثه مؤثر واقع شود. در این مقاله از سفره سلامت به معرفی خواص آبغوره طبیعی و بررسی دیگر ویژگیهای آن میپردازیم؛ اما پیش از آن لازم است مطلب مهمی را بیان کنیم.
چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم؟
شاید از بزرگترهای فامیل مثل پدربزرگ و مادربزرگ این جمله را شنیده باشید که میگویند: زمانه عوض شده و حتی غذاهای امروزی هم عطر و طعم غذاهای قدیم را ندارند. به نظر شما این جمله درست است یا فکر میکنید آنها اشتباه میکنند؟
در زمانهای گذشته مردم خوراکیها و مواد غذایی را بهصورت طبیعی تهیه میکردند؛ زیرا هنوز روشهای صنعتی در ایران رایج نبود. این محصولات فاقد هرگونه مواد شیمیایی نظیر رنگهای خوراکی، طعم دهندهها، هورمونها، مواد نگهدارنده، آنتی بیوتیکها و… بودند و از مواد کاملاً طبیعی تهیه میشدند. به همین دلیل طعم بسیار خوبی داشتند و علاوه بر آن، باعث بروز بیماریهای امروزی نمیشدند.
ما امروزه این محصولات را محصولات طبیعی مینامیم. محصولات طبیعی عطر و طعم بهتری دارند و از بروز انواع بیماری از جمله سرطان جلوگیری میکنند. بیشتر محصولاتی که در بازار به فروش میرسد، در حقیقت مواد مصنوعی هستند که با افزودن طعم دهنده و رنگهای خوراکی شبیه به مواد غذایی شدهاند. مصرف این مواد در طولانی مدت باعث بروز انواع بیماری در انسان میشود که البته هم اکنون نیز جوامع گرفتار آن هستند. برای رهایی از این مشکلات بهتر است همه ما از محصولات طبیعی و یا محصولات ارگانیک استفاده کنیم. آبغوره طبیعی یکی از این محصولات است که میتوانید آن را در خانه نیز تهیه کنید. به این ترتیب میتوانید از خواص فوقالعاده آن بهرهمند شده، از بروز مشکلات ناشی از مصرف آبغوره صنعتی بکاهید. برای دیدن تفاوت ارگانیک و طبیعی میتوانید روی عنوان آن کلیک نمایید.
خواص آبغوره طبیعی
آبغوره طبیعی مستقیماً از انگور خام گرفته میشود و هیچگونه افزودنی شیمیایی ندارد. به همین دلیل خواص زیادی دارد. برخی از این خواص عبارتاند از:
- درمان التهاب دهان
- رفع خونریزی لثه
- پاکسازی معده و روده
- ضد عفونی کننده روده
- ضد یبوست
- دفع کرم روده
- از بین برنده صفرا و دفع کننده زردی
- تقویت کبد
- کمک به درمان پا درد و کمر درد
- کمک به درمان سیاتیک
- کمک به درمان روماتیسم
- ادرار آور
- دفع سموم از طریق کلیهها
- کاهش حرارت بدن و رفع عطش
- محرک اشتها
- افزایش جذب املاح مدنی بهویژه آهن
- باز شدن قاعدگی در زنان
- درمان ورم گلو با قرقره کردن آن
- درمان دیابت
- درمان قاعدگی نامنظم
- خنثی کردن تجمع کلسیم در عروق
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- مبارزه با تومورهای سرطانی
- کاهش فشار خون
- کاهش کلسترول بد خون
- افزایش سطح HDL یا همان کلسترول خوب خون
- درمان تب
- درمان سل ریوی
- درمان چاقی برای افراد دارای طبع گرم و تر
- کمک به هضم غذاهای چرب و سنگین
- کاهش چربی خون
- درمان اسهال
- درمان بواسیر
- درمان برخی از بیماریهای چشمی
- ضد عفونی کننده چشم
- تقویت بینایی
- کمک به کاهش خونریزی بینی با چکاندن آبغوره طبیعی داخل بینی
- کمک به درمان عفونت گوش با چکاندن آبغوره داخل گوش
- زیبایی پوست در صورت استفاده از آن در ماسک صورت
برای بهرهمندی از خواص آبغوره طبیعی لازم آن را بهصورت متعادل و همراه با غذا مصرف کنید. هرگز آبغوره را با معده خالی نخورید و یا در مصرف آن زیادهروی نکنید؛ زیرا باعث بروز مشکل میشود.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 22 خواص درمانی سرکه انجیر طبیعی که از آن بیخبرید!
ارزش غذایی آبغوره
آبغوره به دلیل اینکه آب انگور کال است و هیچ ماده افزودنی دیگری ندارد، دارای مواد معدنی مفید زیادی است که برخی از آنها عبارتاند از:
- سرشار از ویتامین C
- پتاسیم
- پروتئین
- فیبر
- کلسیم
- آهن
- فسفر
- سدیم
در میان همه این مواد، میزان پتاسیم بیشتر از سایر مواد است. به عبارتی در 100 گرم آبغوره میزان 156 میلیلیتر پتاسیم وجود دارد.
چه کسانی نباید آبغوره مصرف کنند؟
همانطور که میدانید آبغوره طبیعی دارای طبع سرد و خشک است. این بدان معنی است که افرادی که طبع سرد دارند و یا دچار ضعف اعصاب هستند، نباید آبغوره مصرف کنند. از طرفی مصرف آبغوره برای زنان باردار ممکن است موجب سقط جنین شود. مبتلایان به بیماریهای زخم معده، التهاب روده و بیماریهای کلیوی نیز بهتر است از مصرف آبغوره اجتناب کنند. آبغورههایی که دارای نمک هستند، برای افراد دارای فشار خون بسیار مضر شمرده میشود.
مضرات آبغوره و عوارض زیادهروی در مصرف آن
هر ماده غذایی هرچند مفید و دارای خواص درمانی بالا باشد، باز هم در صورت استفاده بیش از حد ممکن است مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد. از قدیم هم مردم به این نکته واقف بودهاند که هر چیزی در مقدار کم، دارو و در مقدار زیاد سم بهحساب میآید. آبغوره طبیعی نیز به همین صورت است و اگر در مصرف آن افراط شود، میتواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. از جمله این مشکلات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد نفخ در دستگاه گوارش
- دلپیچه
- تضعیف قوای جنسی
- بروز بلوغ زودرس در دختران نوجوان
البته برخی افراد بیان میدارند که مصرف معمول آبغوره نیز باعث بروز بلوغ زودرس در دختران میشود و این امر ارتباطی با زیادهروی در مصرف آن ندارد.
طرز تهیه آبغوره طبیعی
برای تهیه آبغوره دو روش متفاوت وجود دارد. در یکی از این روشها، آب غوره را میجوشانند تا زمان نگهداری آن را افزایش دهند. از طرفی مقداری نمک به آن میافزایند. این باعث میشود آبغوره فشار خون را بالا ببرد؛ بنابراین ما از ارائه این روش خودداری نموده و روش طبیعی آن را توضیح میدهیم. هدف ما از آموزش و ارائه محصولات طبیعی، داشتن جسم و روحی سالم است و بنابراین روشهای سالم را نیز ارائه میدهیم.
برای تهیه آبغوره طبیعی شما تنها به غوره نیاز دارید. غورهها را پاک کنید و چوبهای اضافه را کاملاً جداسازی نمایید. سپس آنها را بهخوبی بشویید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا بهخوبی خشک شوند.
حالا وقت آن رسیده که غورهها را آبگیری کنید. برای این کار از دستگاه آبمیوه گیری استفاده کنید. سپس آبغوره را صاف کنید. برای این کار میتوانید از یک پارچه نخی تمیز استفاده نمایید.
اگر دستگاه آبمیوه گیری ندارید، میتوانید غورهها را در مخلوطکن بریزید و سپس آن را صاف کنید تا همه پوست و هسته آن جدا شود.
به همین راحتی آبغوره شما آماده است. اگر میخواهید زمان ماندگاری آن را افزایش دهید، میتوانید مقداری نمک به آن بیفزایید. در برخی از روشها، آبغوره را میجوشانند تا به میزان نصف کاهش پیدا کند و غلیظ شود. میتوانید این کار را نیز انجام دهید؛ اما اگر آن را بهصورت طبیعی و بدون نمک و جوشاندن در غذا بریزید، طعم طبیعیتری خواهد داشت.
توجه داشته باشید که همه شاخه و چوبهای اضافه غوره را جدا کنید. در غیر ای صورت آبغوره شما طعم گس به خود میگیرد.
از آبغوره چه استفادههایی میشود؟
آبغوره طبیعی یک چاشنی طبیعی و خوشمزه برای انواع غذاهای ایرانی است که استفادههای زیادی دارد. برخی از استفادههای آبغوره عبارت است از:
- شربت آبغوره
- انواع آش
- قورمهسبزی
- انواع سالاد
- خورشت
- خوراک
- و…
برخی از پزشکان معتقدند کسانی که دچار کرم روده هستند اگر آش آبغوره را به همراه زیره سیاه به مدت 5 روز استفاده کنند، کرم روده آنها رفع شده و معده نیز تقویت میشود.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 29 خواص سرکه انار طبیعی + روش تهیه آن
خرید آبغوره طبیعی
خرید محصولات ارگانیک و طبیعی دقت زیادی نیاز دارد تا مبادا افراد سودجو محصولات صنعتی خود را بهعنوان محصولات ارگانیک و طبیعی به خریدار بفروشند. از طرفی بسیارند کسانی که آبغوره خانگی تهیه میکنند و آن را بهعنوان محصولات طبیعی میفروشند. بدون اینکه تحت نظارت سازمان بهداشت باشند. توصیه میشود برای خرید آبغوره طبیعی از طریق فروشگاه محصولات ارگانیک و محصولات طبیعی اقدام کنید تا هم محصول سالم و طبیعی خریداری نمایید و هم این محصولات از نظر بهداشتی مورد تائید باشند. برای خرید آبغوره طبیعی میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.
جمعبندی و سخن پایانی
آبغوره طبیعی یکی از چاشنیهای ترشمزه ایرانی است که از آب غوره و انگور خام گرفته میشود. همه افراد میتوانند در فصل غوره، این محصول را بهراحتی در خانه تهیه کنند. آبغوره خواص بسیار زیادی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با تومورهای سرطانی دارد. به همین دلیل لازم است همیشه در خانه وجود داشته باشد و در غذا و سالاد استفاده شود؛ اما نباید در استفاده از آن زیادهروی کرد؛ زیرا میتواند مشکلات زیادی از جمله نفخ و دلپیچه به وجود بیاورد. همچنین برای زنان باردار خطر سقط جنین را به همراه خواهد داشت. برای خرید این محصول میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.