خواص رب انار طبیعی + 26 غذا با رب انار
رب انار طبیعی چیست؟
رب انار طبیعی یکی از انواع رب ارگانیک و طبیعی است که بهعنوان یک چاشنی طبیعی در هنگام پخت غذا استفاده میشود. غذاهای اصیل ایرانی دارای انواع رب طبیعی با طعمهای متفاوت و خواص فوقالعاده هستند؛ اما متأسفانه فرهنگ غذایی نادرست از جمله مصرف فست فود و همچنین استفاده از رب گوجه فرنگی بهجای همه انواع رب، باعث شده است تا طعم غذاهای اصیل کمکم فراموش شود. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی رب انار طبیعی و خواص آن میپردازیم اما پیش از آن بهتر است مفهوم محصولات طبیعی را بهطور واضحتر بیان کنیم.
چرا محصولات طبیعی؟
محصولات طبیعی محصولاتی هستند که از مواد اولیه طبیعی تهیه شدهاند و در هنگام فرآوری آنها، از هیچ ماده شیمیایی نظیر طعمدهندهها، رنگهای خوراکی، هورمونها، آنتی بیوتیکها و حتی مواد نگهدارنده استفاده نشده است. به همین دلیل این محصولات سالمتر و سازگاری آن با بدن انسان بیشتر است. استفاده از محصولات طبیعی به کمتر شدن میزان بیماریها کمک میکند. رب انار طبیعی یکی از این محصولات است.
خواص رب انار طبیعی
در آشپزی قدیم طبع غذا و مواد اولیه آن بسیار اهمیت داشته است؛ زیرا غذای انسان بهعنوان داروی او نیز کاربرد داشته است. از این رو موادی را تهیه و انتخاب میکردند که خواص زیادی داشته باشد و بتواند نیاز بدن به مواد ضروری را برطرف نماید. رب انار طبیعی یکی از این مواد اولیه سالم و پرخاصیت است که خواص زیر را دارد:
- کاهش فشار خون
- کاهش خطر بروز حملات قلبی
- کاهش خطر بروز سکته مغزی
- کمک به لاغری
- کاهش چربیهای اطراف شکم
- کمک به هضم غذا
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- ضد سرطان
- کمک به درمان برخی سرطانها
- تصفیه خون
- پاکسازی بدن
- رفع کم خونی
- درمان آفت دهان
- ترمیم زخم داخل بینی
- پیشگیری از آلزایمر
- تقویت توان و نیرو
- تقویت نیروی جنسی
- ایجاد اعتدال در طبع انسان
- ضد ویروس و باکتری
- کنترل افسردگی
- کاهش کلسترول خون
- درمان اسهال
- شادابی پوست و مو
- بهبود دهنده زخم
- مبارزه با آرتروز
- کاهش حالت تهوع زنان باردار
- کاهش اشتهای زنان باردار به خوردن مواد غیر طبیعی
- افزایش اشتهای زنان باردار
- زیبایی چهره نوزاد
- مفید برای رشد جنین
- کاهش صفرا
- کاهش حرارت معده
- کاهش حرارت کبد
- افزایش سوختوساز بدن
- پیشگیری از پیری زودرس
- سلامت پوست
- تقویت کننده معده
- تقویت کننده کبد
- سم زدایی از کبد
- جلوگیری از خونریزی لثه
- تقویت لثه
- کاهش چینوچروک پوست
- درمان جوش صورت
- از بین بردن لکههای آکنه
- لطافت و روشن شدن پوست
- رفع مشکلات طاسی
- استحکام استخوانها
- رفع سرفههای گرم
- رفع خارش بدن
- کاهش رفلاکس معده
وجود این خواص رب انار طبیعی را به یک چاشنی پرخاصیت و مفید تبدیل کرده است که نمیتوان جایگزینی برای آن یافت.
پیشنهاد مطالعه: مقاله رب زرشک ارگانیک و 48 خاصیت ناب آن!
ویتامینها و مواد معدنی انار
ارزش غذایی رب انار طبیعی بسیار بالاست و به همین دلیل است که خواص زیادی دارد. برخی از ویتامینها و مواد معدنی موجود در رب انار عبارت است از:
- ویتامینهای گروه B
- ویتامین C
- ویتامین A
- ویتامین E
- فیبر
- پتاسیم
- آهن
- سدیم
- منیزیم
- منگنز
خواص انار در احادیث و روایات
خواص انار برای بدن انسان آنقدر زیاد است که معصومین (ع) نیز مردم را به خوردن آن سفارش و تأکید کردهاند. انار نهتنها برای جسم مفید است، بلکه برای روح و روان نیز اهمیت دارد. برخی سفارشهای معصومین (ع) درباره خوردن انار را در ادامه ذکر میکنیم.
پیامبر اسلام (ص): انار مهمتر از همه میوهها است و هر کس یک انار بخورد، چهل پگاه شیطان را به خشم میآورد. هر کس اناری را کامل بخورد، خداوند قلب او را چهل شب نورانی میدارد.
امام صادق (ع): میوه صد و بیست گونه است و مهمتر از همه آنها انار است. هر کس یک دانه از انار بخورد، آن یک دانه شیطان وسوسه را تا چهل روز زمینگیر میکند. انار را با پیهاش بخور. چراکه معده را پاک میکند و ذهن را افزون میسازد.
امام عسکری (ع): انار بخور چراکه خون را فرومینشاند و آن را در درون تصفیه میکند.
انواع رب انار طبیعی
رب انار با توجه به مزه اناری که انتخاب میکنید به سه نوع رب انار شیرین، رب انار ترش و رب انار ملس تقسیم میشود. طبع رب انار شیرین سرد مایل به اعتدال است. در حالی که رب انار ترش دارای طبع سرد و تر است. همچنین طبع رب انار ملس سرد مایل به اعتدال و تر است. رب انار شیرین خواص کمتری نسبت به دو نوع دیگر آن دارد.
رب انار در چه غذاهایی استفاده میشود؟
مردم ایران از قدیم از رب انار بهعنوان چاشنی استفاده میکردند. رب گوجه فرنگی در 150 سال اخیر در این کشور باب شده است و مضرات بسیار زیادی دارد که پرداختن به آن از حوصله این مقاله خارج است؛ اما در حد اختصار باید گفت که گوجه فرنگی یک گیاه سمی بومی آمریکا است و با اصلاحات ژنتیکی قابل مصرف شده است. با این وجود میزان اسیدیته و مواد مضر آن به حدی زیاد است که برخی پزشکان مصرف آن را اصلاً درست نمیدانند. به همین دلیل بهتر است به اصل خودمان بازگردیم و از انواع رب ارگانیک و طبیعی که در فرهنگ غذایی ما وجود داشته است استفاده کنیم. برای مقدمه میتوانیم غذاهای زیر را که در گذشته با رب انار تهیه میشدند، دوباره با رب انار طبیعی درست کنیم:
- مرغ ترش
- کویی تره یا کدو فسنجان
- فسنجان
- قورمه سبزی
- خورشت انار و بادمجان
- خورشت انار مسما
- خورشت داوود پاشا
- خورشت ترش واش
- خورشت شیش انداز
- ماهی سفید شکم پر
- شامی ترش رشتی
- اردک شکم پر
- خورشت مرغ ناردونی
- اکبر جوجه
- خورشت قلیه کدو حلوایی
- رولت فیله ماهی با رب انار
- خورشت انار بیج
- دلمه برگ مو
- دلمه کلم برگ
- خورشت کباب ترش
- آش انار
- لونگی مرغ یا اردک
- کال کباب
- خورشت مرغ ترش مازندرانی
- گردو پلو
- رب پلو شیرازی
اگر رب انار طبیعی را حذف کنیم، باید همه این غذاها را هم حذف کنیم. آن وقت دیگر از غذاهای اصیل ایرانی چه چیزی باقی میماند؟
پیشنهاد مطالعه: مقاله رب آلوچه ارگانیک و 28 خاصیت باورنکردنی آلوچه
طرز تهیه رب انار خانگی
اگر دوست دارید طرز تهیه رب انار طبیعی و خانگی را یاد بگیرید و آن را در خانه تهیه کنید، میتوانید از روش زیر استفاده کنید.
برای تهیه این رب مواد زیر را آماده کنید:
- انار: 8 کیلوگرم
- نمک: یک قاشق چایخوری
ابتدا انارها را دانه کنید و آب آن را بگیرید. برای این کار میتوانید از دستگاه آب انار گیر یا دستگاه غذا ساز استفاده کنید. اگر هیچ دستگاهی ندارید میتوانید با استفاده از گوشتکوب آب انار را جدا کنید. سپس آب انار را از صافی رد کنید تا تمامی تفاله آن بهخوبی جدا شود.
آب انار را در یک قابلمه بزرگ بریزید. بهطوریکه اندازه قابلمه دو برابر حجم آب انار باشد. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید. کفی را که حین جوشیدن روی سطح آب انار قرار میگیرد با استفاده از یک کفگیر چوبی جدا کنید. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا رب قوام بگیرد. هر از گاهی مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد.
پس از اینکه رب قوام گرفت، نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. پس از اینکه رب به قوام دلخواه شما رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید رب خنک شود. سپس رب را درون ظرف شیشهای ریخته و درب آن را ببندید. رب انار طبیعی را در یخچال نگهداری کنید.
عوارض و مضرات رب انار
هرچند رب انار طبیعی خواص بسیار زیادی دارد اما میدانید که هر ماده غذایی اگر بیش از حد نیاز مصرف شود میتواند مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد. عوارض و مضرات زیادهروی در مصرف رب انار طبیعی عبارت است از:
- درد گلو
- ضعف و ناراحتی معده
- ابتلا به یبوست
- سستی معده و نفخ در افراد سرد مزاج
- تداخل با داروهای فشار خون و داروهای کاهش کلسترول خون
همچنین افرادی که دچار زخم معده، یبوست مزمن، گلودرد و مشکلات ریوی نظیر آسم شدید هستند نباید از رب انار استفاده کنند.
خرید رب انار طبیعی
با یک جستوجوی ساده در سایتهای چند فروشندگی متوجه خواهید شد که این سایتها انواع رب از جمله رب انار را عرضه میکنند. نکته این است که آنها رب انار خانگی را بهعنوان رب انار طبیعی معرفی میکنند در حالی که مشخص نیست قواعد بهداشتی مورد تائید سازمان غذا و دارو و همچنین وزارت بهداشت در آنها رعایت شده است یا خیر. برای اطمینان از طبیعی بودن و همچنین بهداشتی بودن محصولات، بهتر است آنها را از فروشگاه محصولات طبیعی و ارگانیک تهیه کنید. این فروشگاهها باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشند و محصولات آنها مورد تائید نهادهای مربوطه باشد. در غیر این صورت بهتر است از خرید آن محصول خودداری نمایید. فروشگاه محصولات طبیعی و ارگانیک سفره سلامت رب انار طبیعی را از شرکتهای معتبر تهیه نموده و در اختیار مشتریان عزیز قرار میدهد.
جمعبندی و سخن پایانی در باب رب انار طبیعی
رب انار طبیعی یک چاشنی قدیمی و مورد استفاده ایرانیان است. غذاهای اصیل ایرانی سرشار از مواد مفید برای بدن است که طعم خوبی نیز دارند. این غذاها به دلیل مواد اولیه مفید و پرخاصیت، داروی انسان نیز به حساب میآیند. رب انار طبیعی یکی از این مواد اولیه پرخاصیت است. البته نباید در مصرف آن زیادهروی کرد؛ چراکه مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلات زیادی را برای فرد به وجود بیاورد. به همین دلیل رعایت اعتدال در مصرف، از نکات جدی و مهمی است که باید حتماً رعایت شود. برای خرید رب انار طبیعی میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.