وبلاگ

رب نارنج طبیعی، یک چاشنی استثنائی

خواص رب نارنج طبیعی

رب نارنج طبیعی چیست؟

رب نارنج طبیعی یک چاشنی طبیعی، فوق‌العاده و از انواع رب ارگانیک و طبیعی است که مختص آشپزی ایرانی است. نارنج از خانواده مرکبات و دارای مزه ترش است که آن را برای چاشنی بودن مناسب می‌کند. این میوه که به‌عنوان مادر همه مرکبات معروف است، بومی آسیا و مدیترانه بوده و طبع سرد و خشک دارد. این میوه و فرآورده‌هایش خواص بسیار زیادی دارد که در این مقاله به برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم؟

پیش از بررسی رب نارنج طبیعی ابتدا به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم. محصولات طبیعی محصولاتی هستند که در هنگام فرآوری آن‌ها از هیچ ماده شیمیایی نظیر طعم‌دهنده‌ها، هورمون‌ها، رنگ‌های خوراکی، آنتی بیوتیک‌ها و حتی نگه‌دارنده‌ها استفاده نمی‌شود. به همین دلیل این محصولات دارای طعم واقعی و طبیعی هستند و خواص بهتری دارند.

نکته مهم این است که نباید محصولات طبیعی را با محصولات ارگانیک اشتباه گرفت. این محصولات با رویکرد متفاوتی تولید می‌شوند و در نتیجه خواص آن‌ها متفاوت است. به‌طورکلی محصولات ارگانیک در جایگاه بالاتری از کیفیت قرار دارند و به همین دلیل قیمت آن‌ها نیز بالاتر است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

ویتامین‌ها، مواد معدنی و ارزش غذایی رب نارنج طبیعی

شاید فکر کنید رب نارنج طبیعی و یا دیگر چاشنی‌ها فقط می‌توانند طعم غذا را بهتر کنند و خاصیت دیگری ندارند؛ اما باید بدانید که این چاشنی خوشمزه دارای مواد مغذی فراوانی است که خواص بسیاری را برای آن به وجود می‌آورد. برخی از این مواد مغذی عبارت است از:

      • پتاسیم
      • منیزیم
      • فسفر
      • آهن
      • منگنز
      • ویتامین A
      • ویتامین B12
      • ویتامین C
      • ویتامین E
      • فیبر

بنابراین هرگز این چاشنی طبیعی را دست کم نگیرید.

کاربرد و موارد مصرف رب نارنج طبیعی

پیشنهاد مطالعه: مقاله رب آلوچه ارگانیک و 28 خاصیت باورنکردنی آلوچه

خواص رب نارنج

وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان در رب نارنج طبیعی باعث شده این چاشنی علاوه بر طعم خوب، خواص زیادی نیز داشته باشد. برخی از خواص رب نارنج طبیعی عبارت است از:

      1. مرطوب کننده پوست
      2. درمان جوش و آکنه
      3. جلوگیری از پیری زودرس پوست
      4. درمان زخم‌ها و التهابات پوست
      5. درمان قارچ پای ورزشکاران
      6. درمان ریزش مو
      7. نرم‌کننده طبیعی مو
      8. درمان شوره سر و یا چرب بودن موها با استفاده موضعی
      9. درمان شکننده بودن ناخن‌ها با استفاده موضعی از رب نارنج طبیعی
      10. افزایش سوخت‌وساز بدن و سوزاندن چربی‌ها
      11. ایجاد احساس سیری و کمک به لاغری و کاهش وزن
      12. درمان سرماخوردگی
      13. درمان درد سینه
      14. درمان سرفه
      15. نشاط‌آور
      16. تقویت کننده معده
      17. رفع حالت تهوع
      18. کمک به هضم غذا
      19. رفع یبوست
      20. از بین بردن انگل‌های معده و روده
      21. کاهش چربی و کلسترول خون
      22. کاهش فشار خون
      23. درمان کم خونی
      24. تنظیم قند خون
      25. اشتها آور
      26. از بین بردن انگل‌های معده و روده
      27. تقویت عضلات
      28. افزایش انرژی
      29. بهبود خواب آلودگی و کسلی
      30. آرامش اعصاب
      31. ضد سرطان
      32. ضد حساسیت
      33. محافظ کبد
      34. تقویت سیستم ایمنی بدن
      35. به‌عنوان مرهم روی زخم
      36. درمان زخم دهان و لثه

برای درمان زخم دهان و لثه می‌توانید یک قاشق مرباخوری رب نارنج طبیعی را با یک فنجان آب جوشیده مخلوط کنید و پس از اینکه خنک شد، دهان خود را با آن بشویید و غرغره کنید.

اگر موهای شما چرب است یا شوره دارد، می‌توانید مقداری رب نارنج روی آن‌ها بمالید تا برطرف شود. همچنین اگر ناخن‌های شما شکننده است می‌توانید رب نارنج را روزی دو بار به مدت 9 روز روی آن‌ها بمالید. خواهید دید که ناخن‌های شما تقویت خواهند شد.

رب نارنج طبیعی مصلح غذاهایی نظیر ماهی و فسنجان محسوب می‌شود.

طرز تهیه رب نارنج طبیعی

پیشنهاد مطالعه: مقاله برگه هلو ارگانیک و 39 خواص آن + روش خشک کردن هلو

طرز تهیه رب نارنج خانگی

بسیاری از کدبانوهای ایرانی خودشان انواع رب و چاشنی را درست می‌کنند. البته این امر پیش از این بسیار مرسوم بود؛ زیرا اکثر خانه‌ها ویلایی و دارای حیاط بودند و تهیه رب، ترشی، مربا و دیگر مواد غذایی در خانه، کار راحت‌تری بود. به هر حال اگر شما هم دوست دارید رب نارنج طبیعی را خودتان در خانه درست کنید و شرایط آن را دارید، می‌توانید از این روش استفاده کنید.

مقدار 10 کیلوگرم نارنج را به‌دقت بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا خشک شود. یک قابلمه از جنس روی یا مس انتخاب کنید. آب نارنج را بگیرید و پس از اینکه به‌خوبی صافی کردید، آن را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. توجه کنید که قابلمه باید بزرگ باشد تا مایع سر نرود. در حین جوشیدن مایع، مدام آن را هم بزنید و کف روی آن را بردارید. این کار را تا جایی ادامه دهید که رب غلیظ و تیره شود.

پس از اینکه رب غلیظ شد، ظرف را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. در آخر هم رب را به ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز منتقل کنید و در یخچال نگهدارید. غلظت رب نارنج طبیعی شبیه سایر رب‌ها نیست.

اگر دوست دارید رب شما کمی ملس باشد، می‌توانید در مرحله پخت آن، کمی شکر اضافه کنید؛ اما اگر دوست دارید ترش‌مزه باشد، نیازی به اضافه کردن هیچ چیزی ندارید.

توجه کنید که نباید رب نارنج را درون ظرف پلاستیکی بریزید؛ زیرا اسیدی است و با ظرف واکنش می‌دهد.

راه‌های جلوگیری از تلخ شدن رب نارنج

بسیار پیش می‌آید که رب نارنج طبیعی تلخ می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است از آبمیوه گیری برقی استفاده نکنید؛ زیرا هسته‌های نارنج را له می‌کند و این کار باعث تلخ شدن رب می‌شود. دستگاه آب انار گیری برای آب‌گیری نارنج بسیار مناسب‌تر است.

بنابراین مهم است که هنگام آبگیری نارنج، پوست و هسته‌های آن را کاملاً جدا کنید. علاوه بر این، کف روی مایع را مرتباً جدا کنید و دور بریزید تا از تلخی رب جلوگیری شود.

کاربرد و موارد مصرف رب نارنج

رب نارنج طبیعی یک چاشنی خوشمزه است که برای مزه دار کردن انواع غذاهای گوشتی، مرغ و ماهی بسیار عالی است. علاوه بر این می‌توان از آن برای تهیه انواع غذاهای ترش استفاده کرد. کباب ترش، بادمجان شکم پر و سس مرغ از غذاهایی است که با رب نارنج طبیعی درست می‌شوند.

استفاده موضعی از رب نارنج به تقویت مو و ناخن کمک می‌کند. همچنین می‌تواند لکه‌های قرمز روی پوست را با آن از بین ببرید. در همه این حالات کافی است مقداری رب نارنج را روی محل مورد نظر بمالید و کمی زمان بدهید. سپس محل را شست‌وشو دهید. برای از بین بردن لکه‌های قرمز پوست، کمی نمک به رب بیفزایید.

عوارض مصرف رب نارنج

هر ماده غذایی هرچند مفید باشد در صورتی که در مصرف آن زیاده‌روی شود ممکن است مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد. نارنج نیز همین‌طور است. زیاده‌روی در مصرف نارنج کبد را ضعیف می‌کند. رب نارنج طبیعی نیز غلیظ شده میوه نارنج است و زیاده‌روی در مصرف آن ممکن است به کبد آسیب بزند؛ بنابراین بهتر است در مصرف آن افراط نکنید.

خرید رب نارنج طبیعی

برای خرید رب نارنج طبیعی بهتر است از طریق فروشگاه محصولات ارگانیک و طبیعی اقدام نمایید. این فروشگاه‌ها باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشند. دلیل این توصیه این است که بسیار دیده می‌شود که افراد، رب خانگی را به‌عنوان رب طبیعی می‌فروشند. هرچند این مواد طبیعی باشند اما تحت نظارت ارگان‌های بهداشتی مربوطه نیستند؛ بنابراین بهتر است از خرید این محصولات خودداری نموده و به فروشگاه‌های معتبر مراجعه نمایید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

رب نارنج طبیعی یک چاشنی طبیعی و فوق‌العاده است که برای طعم دار کردن انواع غذاهایی گوشتی، مرغ و ماهی بسیار پرکاربرد است. این چاشنی خواص زیادی دارد که آرامش اعصاب و تقویت عضلات از جمله‌ی آن است. وجود خواص زیاد در رب نارنج نباید باعث زیاده‌روی در مصرف آن شود؛ زیرا ممکن است باعث آسیب به کبد شود. برای خرید محصولات طبیعی به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *