وبلاگ

رب لیمو عمانی طبیعی و 32 خواص آن + طرز تهیه و روش مصرف

خواص رب لیمو عمانی طبیعی

رب لیمو عمانی طبیعی چیست؟

رب لیمو عمانی طبیعی یک چاشنی طبیعی و خوشمزه است که برخلاف سایر انواع رب ارگانیک و طبیعی، از لیمو عمانی خشک تهیه می‌شود. قبلاً گفتیم که برای رب گیری از میوه‌های تازه استفاده می‌شود. به این صورت که ابتدا آب میوه را می‌گیریم و سپس آن را می‌جوشانیم تا غلیظ شود؛ اما رب لیمو عمانی را از لیموهای خشک و زرد رنگ تهیه می‌کنند. به این ترتیب در همه فصول سال می‌توان این رب را پخت. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی کامل رب لیمو عمانی طبیعی و معرفی خواص آن خواهیم پرداخت.

چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم؟

پیش از بررسی رب لیمو عمانی طبیعی ابتدا لازم است به این نکته بپردازیم که چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم. محصولات طبیعی محصولاتی هستند که در هنگام فرآوری آن‌ها هیچ ماده افزودنی شیمیایی و مصنوعی به آن‌ها اضافه نمی‌شود. در نتیجه این محصولات فاقد نگه‌دارنده شیمیایی، رنگ‌های خوراکی، طعم‌دهنده‌ها، هورمون‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و دیگر مواد مضر هستند؛ بنابراین محصولات طبیعی سالم‌تر بوده و با بدن انسان سازگارتر هستند.

نکته مهم دیگر این است که نباید محصولات طبیعی را با محصولات ارگانیک اشتباه گرفت. محصولات ارگانیک شیوه کاشت متفاوتی دارند و این باعث شده تا این محصولات در جایگاه بالاتری از کیفیت قرار بگیرند. هرچند که محصولات طبیعی نیز کیفیت خوبی دارند و از محصولات صنعتی بهترند. برای دیدن تفاوت ارگانیک و طبیعی و دانستن ویژگی‌های هر یک، روی عنوان آن کلیک کنید.

ارزش غذایی رب لیمو عمانی

رب لیمو عمانی طبیعی دارای مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری است که می‌تواند به‌عنوان یک چاشنی و یک دارو عمل کند. این مواد ابداً در رب گوجه فرنگی وجود ندارد. برخی از ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در رب لیمو عمانی عبارت است از:

      • ویتامین A
      • ویتامین B12
      • ویتامین C
      • ویتامین D
      • ویتامین E
      • پتاسیم
      • منیزیم
      • آهن
      • فولات
      • فسفر
      • منگنز
      • روی

وجود این مواد خواص زیادی را به همراه دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

طرز تهیه رب لیمو عمانی خانگی

پیشنهاد مطالعه: مقاله رب نارنج طبیعی و 36 خاصیت آن + طرز تهیه و موارد مصرف

خواص رب لیمو عمانی طبیعی

در قدیم ایرانیان از انواع رب برای پخت غذا استفاده می‌کردند؛ اما متأسفانه امروزه رب گوجه فرنگی را جایگزین همه آن‌ها کرده‌اند. این در حالی است که رب گوجه فرنگی نه‌تنها هیچ خاصیتی ندارد، بلکه بسیار مضر است. ما در راستای ارتقای سلامتی به معرفی انواع رب پرداخته‌ایم که خواص زیادی دارد. یکی از این رب‌ها، رب لیمو عمانی طبیعی است که شامل خواص زیر است:

      1. تقویت معده
      2. ضد نفخ
      3. اشتها آور
      4. درمان سردرد
      5. کاهش فشار خون
      6. جلوگیری از لخته شدن خون
      7. درمان کم خونی
      8. حفظ سطح قند خون
      9. کاهش کلسترول
      10. جلوگیری از تصلب شرایین
      11. درمان سرفه
      12. درمان عوارض سرماخوردگی
      13. ضد عفونی کننده
      14. کمک به جذب مواد مغذی
      15. جلوگیری از یبوست
      16. درمان اسهال
      17. مرطوب کننده پوست
      18. جلوگیری از پیری زودرس پوست
      19. التیام زخم‌ها
      20. درمان عفونت‌های پوستی
      21. افزایش قدرت حافظه
      22. پیشگیری از آلزایمر
      23. کاهش التهاب
      24. کمک به کاهش وزن و لاغری
      25. صفرابر
      26. ضد سرطان
      27. ضد حساسیت
      28. محافظ کبد
      29. تقویت سیستم ایمنی بدن
      30. جلوگیری از پوکی استخوان
      31. تقویت دندان
      32. تقویت عضلات

بنابراین می‌توان رب لیمو عمانی طبیعی خوشمزه و پرخاصیت را جایگزین رب گوجه نمود.

کاربرد و موارد استفاده از رب لیمو عمانی

رب لیمو عمانی طبیعی را می‌توانید در انواع خورشت‌های ایرانی، آش، آبگوشت و انواع سالاد استفاده کنید. طعم دار کردن گوشت، مرغ، سس گوشتی پاستا و ماکارونی از دیگر کاربردهای این رب خوشمزه است. از این رب می‌توانید شربت نیز تهیه کنید و در تابستان از آن لذت ببرید.

می‌دانید که در انواع خورشت‌ها از لیمو عمانی خشک استفاده می‌شود؛ اما گاهی ممکن است خورشت به خاطر وجود لیمو عمانی تلخ شود؛ زیرا لیمو دارای هسته‌هایی است که به غذا طعم تلخ می‌دهد. رب لیمو عمانی طبیعی این طعم تلخ را ندارد؛ زیرا قبل از پخت هسته‌های آن را جدا می‌کنند.

موارد مصرف رب لیمو عمانی

پیشنهاد مطالعه: مقاله برگه هلو ارگانیک و 39 خواص آن + روش خشک کردن هلو

طرز تهیه رب لیمو عمانی طبیعی خانگی

از آنجایی که رب لیمو عمانی طبیعی با استفاده از لیمو خشک تهیه می‌شود، در هر فصلی از سال می‌توانید آن را تهیه کنید. کافی است مواد اولیه زیر را تهیه نمایید و با استفاده از دستور العملی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، رب را بپزید.

مواد لازم

لیمو عمانی خشک و زرد: 250 گرم
شکر: نیم کیلو
آب: 5 لیوان
آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

لیموها را از وسط نصف کنید و هسته آن را بیرون بیاورید و دور بریزید. قسمت تیره رنگ وسط آن را نیز جداسازی کنید تا رب تلخ نشود. وقتی همه لیموها را پاک کردید، آن را داخل یک قابلمه بریزید و آب را به آن بیفزایید. قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و صبر کنید تا با جوشیدن آب، لیموها کاملاً نرم شوند. حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد درون آن را با استفاده از غذا ساز، به پوره تبدیل کنید.

در ادامه مواد را دوباره درون قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید. شکر را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا رب لیمو عمانی طبیعی شما به غلظت مورد نظر شما برسد. دقت کنید که رب بیش از اندازه غلیظ نشود. در این صورت می‌توانید مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.

در مرحله آخر نمک و آبلیمو را به رب اضافه کنید و گاز را خاموش کنید. پس از اینکه رب خنک شد، آن را درون ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مضرات و عوارض رب لیمو عمانی

هر ماده غذایی هرچند مفید و پرخاصیت باشد در صورتی که در مصرف آن زیاده‌روی شود می‌تواند مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد. مصرف بیش از اندازه رب لیمو عمانی می‌تواند باعث افزایش اسید معده و مشکلات گوارشی شود؛ بنابراین بهتر است از زیاده‌روی در مصرف این رب خودداری کنید.

از طرفی لیمو عمانی دارای طبع سرد و خشک است و به همین دلیل افرادی که دارای طبع و مزاج سرد هستند باید در مصرف آن احتیاط کنند. مصلح این رب، عسل طبیعی است.

خرید رب لیمو عمانی

برای خرید رب لیمو عمانی طبیعی بهتر است به فروشگاه محصولات ارگانیک و طبیعی مراجعه نمایید؛ زیرا بسیار دیده می‌شود که افراد رب خانگی را به‌عنوان رب طبیعی به فروش می‌رسانند. هرچند ممکن است این رب‌ها طبیعی باشند اما تحت نظارت سازمان‌های بهداشتی مربوطه نیستند و بنابراین باید از خرید این محصولات اجتناب کرد. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت با دارا بودن مجوزهای لازم از جمله اینماد و نشان ارگانیک ایران، اقدام به تهیه محصولات طبیعی و محصولات ارگانیک از تولیدکنندگان معتبر نموده و آن‌ها را به فروش می‌رساند.

جمع‌بندی و سخن پایانی

رب لیمو عمانی طبیعی یک چاشنی خوشمزه و پرخاصیت ایرانی است که از لیمو عمانی خشک تهیه می‌شود. این رب خواص زیادی از جمله کاهش کلسترول و چربی خون، تقویت عضلات، درمان عفونت و کمک به کاهش وزن و لاغری دارد. وجود خواص سرشار در این رب نباید باعث زیاده‌روی در مصرف آن شود؛ زیرا مشکلاتی از جمله افزایش اسید معده و مشکلات گوارشی را به همراه خواهد داشت. برای خرید رب لیمو عمانی طبیعی و دیگر محصولات طبیعی به فروشگاه محصولات ارگانیک و طبیعی سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *