عسل طبیعی چیست؟
عسل طبیعی و بهطورکلی عسل، مایعی گرانرو است که طعمی شیرین و خواصی شفابخش و معجزهآسا دارد. این ماده غذایی عجیب و پرخاصیت توسط زنبور عسل ساخته میشود و مادهای برای تغذیه خود اوست. عسل از زمانهای قدیم موردتوجه انسان بوده و علاوه بر مصرف خوراکی، خواص ضد باکتری و ضدالتهاب نیز دارد. گفتهشده مصریان باستان برای مومیایی کردن اجساد مردگان، از ترکیبی استفاده میکردهاند که مقدار زیادی از آن، عسل بوده است. آنها این روش را از خود زنبور عسل فراگرفته بودند. در این مقاله از فروشگاه محصولات طبیعی سفره سلامت به بررسی این محصول پرخاصیت و عجیب میپردازیم.
خواص عسل طبیعی بر کسی پوشیده نیست. بسیاری از پزشکان طب سنتی نسخههای خود را بر اساس عسل طبیعی و ارگانیک مینویسند؛ اما آیا همه افراد از همه این خواص آگاهی دارند؟ واضح است که خیر! هر فرد برخی از این خواص را میداند. در این متن ما به معرفی خواص عسل طبیعی و بهترین راه شناسایی آن میپردازیم.
عسل چگونه تولید میشود؟
شاید تاکنون نمیدانستید که هر زنبور عسل در تمام زندگی خود تنها میتواند بهاندازه یک قاشق چای خوری عسل تولید کند. پس یک قاشق چای خوری عسل، ثمره همه عمر یک زنبور عسل است! روند تولید عسل طبیعی به این صورت است که زنبور عسل با تغذیه از شهد گلهای اطراف کندو و سپس فرآیندی که صورت میگیرد، عسل را تولید و آن را در کندوی خود ذخیره میکند. این عسل، ذخیره غذای زنبور است که توسط انسان برداشت میشود.
واضح است که گلها و گیاهان موجود در اطراف کندو، طعم، عطر و حتی رنگ عسل را تحت تأثیر قرار میدهد. پس نباید از شنیدن اسامی مختلف برای عسل متعجب شوید. عسل آویشن و عسل چهل گیاه، دو نمونه عسل طبیعی هستند که توسط زنبور تولید میشوند.
خواص عسل طبیعی
افراد زیادی به تشریح خواص عسل طبیعی پرداختهاند. طب سنتی از هزاران سال پیش تاکنون از عسل برای درمان انواع بیماری استفاده کرده و در همه این موارد نیز پاسخ مثبت دریافت نموده است. در احادیث نیز به مصرف عسل طبیعی و برخی ویژگیهای آن اشاره شده و این ماده غذایی را درمانی برای 70 بیماری دانسته است. این بیماریها با عسل آزموده شده و پاسخ مثبت دریافت کردهاند. در این متن به معرفی برخی خواص عسل طبیعی میپردازیم که تا امروز کشف شده است.
- شیرین کننده سالم و بدون ضرر
- کمک به کاهش وزن
- کمک به رفع سرفه
- درمان سرماخوردگی
- ضد عفونی کننده داخلی بدن
- ضد عفونی کننده خارجی بدن (استفاده موضعی)
- تقویت کننده انرژی بدن
- بهبود کلی عملکرد بدن
- بهبود حافظه
- تعدیل اعمال عصبی
- دارای انواع ویتامینها و مواد معدنی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش فشار خون
- درخشان کننده پوست
- درمان سوختگی
- درمان زخم
- درمان مشکلات تنفسی
- افزایش طول عمر
- بهبود کیفیت خواب
- بهبود سطح کلسترول خون
- ارتقا سلامت قلب
- افزایش مقاومت در برابر حساسیتها
- کاهش استرس
- بهبود روند هضم
- درمان آکنه
- مرطوب کننده پوست
- تسکین آب مروارید و ناراحتیهای مختلف چشم
- تقویت قوای جنسی در مردان
- درمان عفونتهای قارچی در زنان
- آشکار کردن تبهای پنهان
- درمان پوکی استخوان
- درمان روماتیسم
- تقویت کبد
- رفع خستگی
- درمان آسم و مشکلات تنفسی
- تقویت جنین ضعیف در رحم مادر
- رشد و تقویت مغز کودک و کاهش خطر آلزایمر در بزرگسالی
- سفید کننده دندان
- جلوگیری از سکته و بیماریهای قلبی
- درمان اختلالات ریوی
پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی
انواع عسل طبیعی
عسل طبیعی انواع زیادی دارد. وقتی گلهای غالب در اطراف کندوی عسل از نوع خاصی باشند، عسل را به آن نام میخوانند. برای مثال اگر بیشتر گلهای موجود در اطراف کندو، گلهای آویشن باشد و زنبور از آنها تغذیه کند، محصول بهدستآمده را عسل آویشن مینامند.
گاهی در اطراف کندو شمار بسیار زیادی از گلهای مختلف وجود دارد و زنبور از همه آنها تغذیه میکند. در این صورت به عسل تولید شده، عسل چهل گیاه میگویند. (در این نامگذاری، عدد چهل، نمادی از کثرت است.) برخی از انواع عسل طبیعی و عسل ارگانیک را در لیست زیر مشاهده میکنید:
- عسل آویشن
- عسل کنار
- عسل سماق
- عسل چهل گیاه
- عسل مرکبات
- عسل سفید
- عسل گون
- عسل گون گز
- عسل یونجه
- عسل شوید
- عسل وحشی
- عسل گشنیز
- عسل اقاقیا
تفاوت عسل ارگانیک و طبیعی
شاید اسم عسل ارگانیک را زیاد شنیده باشید و اکنون برای شما این سؤال پیش آمده باشد که تفاوت عسل طبیعی و ارگانیک چیست. به عبارتی چه فرقی بین عسل طبیعی و عسل ارگانیک وجود دارد. پاسخ این سؤال در نحوه کاشت گلهای مورد تغذیه زنبور است.
گیاهان ارگانیک گیاهانی هستند که در کاشت آنها از هیچ ماده شیمیایی و افزودنیهایی نظیر سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی استفاده نشده باشد. اگر زنبور از چنین گیاهانی تغذیه و عسل سازی کند، عسل بهدستآمده ارگانیک است.
اما اگر این موارد رعایت نشود، محصول بهدستآمده طبیعی است. حال سؤال اینجاست که با این توصیفات، عسل تقلبی چیست؟ عسل تقلبی در واقع اصلاً عسل نیست و جوشاندهای از آب و شکر غلیظ شده است و نهتنها هیچ خاصیتی ندارد، بلکه به دلیل وجود شکر، مملو از مضرات است. متأسفانه تشخیص عسل تقلبی در هنگام خرید چندان کار سادهای نیست. به همین دلیل بهتر است عسل را از برندهای معتبر و شناخته شدهای تهیه کنید که صداقت آنها اثبات شده است.
بهترین راه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی
راههای زیادی برای تشخیص عسل طبیعی یا ارگانیک از عسل تقلبی وجود دارد. ما 9 روش تشخیص عسل ارگانیک را در مقاله عسل ارگانیک تشریح کردیم. شاید عمل به تمامی این 9 روش کار سادهای نباشد. سادهترین راه و بهترین راه برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی، حل کردن آن در آب ولرم یا به عبارتی تست انحلال است.
برای این کار یک لیوان آب ولرم تهیه کنید و یک قاشق غذا خوری از عسل موجود را در آن بریزید. اگر عسل زود در آب حل شد، به این معنی است که عسل شما تقلبی بوده است؛ اما اگر تودههایی از عسل در آب باقی ماند و بهخوبی حل نشد، به این معناست که عسل شما طبیعی یا ارگانیک است.
جمعبندی و سخن پایانی
عسل یک ماده غذایی مورد تائید تمام فرهنگهای غذایی و تمامی پزشکان اعم از طب سنتی و نوین است. خواص عسل و ضرورت استفاده از آن بر کسی پوشیده نیست و مانند زیتون ارگانیک، این ماده شفابخش هم باید در همه خانهها وجود داشته باشد. عسل سلم بیش از آنکه مصرف غذایی داشته باشد، یک خوراکی دارویی خوشمزه است. برای خرید عسل طبیعی و مطمئن به فروشگاههای محصولات ارگانیک و طبیعی در سراسر کشور مراجعه نمایید و یا از طریق سایت بهصورت آنلاین سفارش دهید. فروشگاه محصولات طبیعی سفره سلامت انواع عسل طبیعی و ارگانیک را در اختیار مشتریان عزیز قرار میدهد.