18 خاصیت شگفت انگیز کلوچه طبیعی
کلوچه چیست؟
کلوچه نوعی نان شیرینی است که از آرد گندم، شکر و روغن تهیه میشود. این شیرینی ساده و خوشمزه بهعنوان میان وعده، عصرانه و در زنگ تفریح مدرسه طرفداران زیادی دارد. بااینحال وجود شکر صنعتی و دیگر مواد نامرغوب در آن باعث میشود این خوراکی مضرات زیادی داشته باشد. به همین دلیل بهتر است کمتر مورد استفاده قرار گیرد. از آنجایی که این امر غیرممکن است، تولیدکنندگان محصولات طبیعی به فکر افتادهاند و کلوچه طبیعی را تولید کردهاند. کلوچه طبیعی از خانواده خشکبار و تنقلات طبیعی بوده و مزایای زیادی دارد.
تاریخچه کلوچه
پخت اولین کلوچه در جهان به قرن هفتم میلادی بازمیگردد. شهر سیستان در ایران، اولین شهری بود که آن را ابداع کرد. امروزه این شیرینی ساده در سراسر دنیا پخته میشود و طرفداران زیادی دارد.
کلوچه سیستانی
کلوچه سیستانی، ترکیبی از آرد، روغن، خمیرمایه، سیاه دانه، رازیانه و خرما است. در واقع کلوچه خرمایی یکی از شیرینیهای مخصوص و محلی مردم سیستان است که از سالهای دور تا به امروز پخت آن در بین سیستانیها رواج داشته است.
مضرات کلوچه صنعتی
همانطور که گفته شد، کلوچه صنعتی مقدار زیادی شکر دارد و با آرد سفید پخته میشود. علاوه بر این، مواد صنعتی دیگر و انواع اسانسهای افزوده شده در آن باعث میشود از میزان خواص آن بهشدت کاسته شده و به مضرات آن افزوده شود. بهاینترتیب کلوچه صنعتی فقط چاق کننده خواهد بود و خواص زیادی نخواهد داشت.
دیگر مضرات کلوچه صنعتی عبارتاند از:
- استفاده از موادی نظیر گردوی نامرغوب که حاوی سم آفلاتوکسین بوده و زمینه ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد.
- استفاده از آرد با ارزش غذایی بسیار پایین
- استفاده از مواد بهبوددهنده که در نهایت باعث سوزش معده و ترش کردن میشود.
- افزایش قند خون
- افزایش خطر چاقی
- مختل کردن جذب مواد پروتئینی
- اختلال در رشد کودکان
- سوءتغذیه
- ایجاد کپکهای غیرقابل رؤیت و مسمومیتزا در خریدهای عمده
آیا جایگزینی وجود دارد؟
همیشه یک راهحل بهتر وجود دارد! بهجای کلوچه صنعتی میتوان از کلوچه طبیعی استفاده نمود. این کلوچهها از مواد طبیعی و ارگانیک تهیه میشوند که خواص زیادی دارد و میتواند به رشد و تغذیه کمک کند. علاوه بر این افراد میتوانند انواع کلوچه را با استفاده از مواد طبیعی در منزل تهیه کنند تا خیالشان از سالم بودن آن راحت باشد.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت ارگانیک و طبیعی چیست؟
ترکیبات انواع کلوچه طبیعی
این خوراکی از آرد گندم در حال گذار به ارگانیک، شیره انگور ارگانیک و روغن ارده کنجد تهیه شده است.
همه مواد تشکیلدهنده، ارگانیک یا طبیعی هستند. از طرفی برای شیرین کردن این کلوچه، بهجای شکر از شیره انگور استفاده میکنند. این مواد در ترکیب با انواع خشکبار و سایر میوهها نظیر گردو، فندق، نارگیل، پرتقال، توت فرنگی، خرما و… باعث تولید انواع کلوچه طبیعی میشود که هر یک از آنها خواص مخصوص به خود را دارند. از طرفی کلوچه طبیعی هیچگونه ماده شیمیایی و نگهدارنده ندارد و به همین دلیل برای همه بهخصوص کودکان خوراکی مناسبی است.
در ادامه به برخی از خواص انواع کلوچه طبیعی میپردازیم.
خواص کلوچه طبیعی
خواص کلوچه طبیعی به خواص مواد اولیه آن برمیگردد. این مواد که در بالا به آنها اشاره شد، باعث ایجاد خواص زیر میشود:
- رفع کمخونی
- رفع کمبود مواد معدنی
- کاهش میزان چاقی
- رفع سستی و ضعف
- تقویت سیستم ایمنی
- کمک به هضم غذا
- کاهش استرس
- مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی
- دارای آنتیاکسیدان و اثر ضدالتهابی
- سلامت قلب و عروق
- سلامت استخوان
- کاهش کلسترول بد
- کمک به کاهش فشار خون بالا
- کمک به کاهش التهابات بدن
- کاهش اشتها و کمک به لاغری
- تقویت حافظه و افزایش انرژی کودکان
- افزایش سطح چربی خوب خون
- پیشگیری از انواع سرطانها
- و…
تمامی این خواص به دلیل عدم وجود شکر و نگهدارندهها و همچنین وجود ارده کنجد، شیره انگور و آرد در حال گذار به ارگانیک است که در کلوچه طبیعی وجود دارد.
انواع کلوچه طبیعی در سفره سلامت
سفره سلامت انواع کلوچه طبیعی را از تولیدکنندگان معتبر تهیه مینماید. این کلوچهها در طعمهای متنوع زیر وجود دارند:
خرید کلوچه طبیعی
سفره سلامت برای رفع دغدغه شما، انواع کلوچه طبیعی و سایر محصولات طبیعی را از بهترین و معتبرترین تولیدکنندگان محصولات طبیعی تهیه نموده و در مجموعهای به نام فروشگاه محصولات طبیعی و ارگانیک در دسترس شما قرار داده است. برای خرید کلوچه طبیعی و یا خرید محصولات طبیعی و ارگانیک دیگر میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک ما مراجعه کنید و بهصورت آنلاین و یا حضوری محصول موردنظر خود را تهیه کنید.
سخن پایانی
کلوچه یکی از خوراکیهای موردپسند همگان است اما به دلیل وجود مواد اولیه نامرغوب و اسانس و انواع نگهدارنده، یک خوراکی مضر برای همه بهخصوص کودکان محسوب میشود. برای جلوگیری از این مضرات، میتوان انواع کلوچه طبیعی را جایگزین کلوچه صنعتی نمود. این کلوچه خواص زیادی دارد که میتواند به رشد و تغذیه افراد کمک کند و یک منبع انرژی ایدهآل باشد.