وبلاگ

چای سرگل بهاره ارگانیک و ویژگی‌های آن

چای سرگل بهاره ارگانیک ایرانی اصل

چای سرگل بهاره ارگانیک چیست؟

کسانی که طرفدار چای ایرانی هستند حتماً می‌دانند که چای سرگل بهاره ارگانیک چه نوع چایی است و چقدر طعم و عطر آن بی‌نظیر است. چای سرگل نوعی چای است که از بالاترین برگ‌ها و غنچه‌های گیاه چای برداشت می‌شود. این برگ‌ها را معمولاً در بهار برداشت می‌کنند و به این ترتیب به آن چای سرگل بهاره میگویند. برگ‌های جوان و شاداب گیاه کاملیا سیننسیس یا همان چای، خواص و طعم منحصربه‌فردی دارند که برگ‌های بزرگ و درشت این خواص را ندارند. در این بخش از سلسله مقالات چای ارگانیک به بررسی چای سرگل می‌پردازیم.

محصولات ارگانیک به چه محصولاتی می‌گویند؟

شاید این سؤال به ذهنتان برسد که واژه ارگانیک در کنار چای چه معنایی دارد و چه ویژگی دیگری به آن می‌افزاید. در پاسخ باید گفت که ارگانیک، یک روش تولید محصول است که در آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی‌شود؛ برای مثال کشاورزی ارگانیک در تولید محصولات خود از هیچ‌یک از کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها و دیگر مواد شیمیایی استفاده نمی‌کند. همچنین برای فرآوری محصولات خود، موادی نظیر نگه‌دارنده‌ها، رنگ‌های خوراکی، هورمون‌ها و اسانس‌ها را به محصول اضافه نمی‌کند.

به این ترتیب محصولات ارگانیک دارای سلامت کامل هستند. در این میان اکوسیستم و محیط زیست نیز از آسیب مواد شیمیایی در امان می‌ماند؛ بنابراین محصولات ارگانیک نه‌تنها به مصرف‌کننده محصولی سالم و عاری از سموم شیمیایی تحویل می‌دهد، بلکه برای کارکنان خود، آبزیان، حیوانات و تمام کره زمین سلامتی را هدیه می‌کند؛ زیرا سموم شیمیایی برای تمامی کره زمین مضر است و محصولات ارگانیک از هیچ سمی برای تولید و فراوری استفاده نمی‌کند.

یکی از مزایای استفاده از محصولات ارگانیک، کاهش خطر ابتلا به سرطان است. این مواد خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارند که به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند.

مشخصات و ویژگی‌های چای سرگل بهاره ارگانیک

اگر تاکنون به چای مصرفی خود توجهی نداشتید و در هنگام خرید فقط به زیبایی بسته‌بندی آن دقت داشتید، وقت آن رسیده که در این انتخاب تجدید نظر کنید. از آنجایی که چای یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در ایران است، می‌تواند به‌طور مستقیم بر سلامتی افراد تأثیر بگذارد؛ بنابراین انتخاب یک چای خوب و سالم، جزو اولویت‌ها است. چای سرگل بهاره ارگانیک بهترین چای در سراسر ایران بلکه در جهان است؛ چراکه از بهترین برگ‌های چای گرفته می‌شود و علاوه بر آن، با روش ارگانیک نیز تهیه شده است.

برای خرید این چای باید در ابتدا مشخصات آن را بشناسید تا در هنگام خرید دچار اشتباه نشوید. مشخصات چای سرگل بهاره ارگانیک به‌صورت زیر است:

      1. با روش ارگانیک تولید شده و دارای گواهی ارگانیک است.
      2. دارای برگ‌های ظریف و جوان است.
      3. برگ‌ها پس از خشک شدن حالت پیچشی به خود می‌گیرند.
      4. طعم آن گس و کمی تلخ است.
      5. بسیار خوش‌رنگ و دارای رنگ شفاف است. همچنین رنگ آن قوی است.
      6. رایحه آن قوی است.
      7. هیچ اسانس و رنگی به آن اضافه نشده است.
      8. خالص و بدون ساقه‌های درشت است.
      9. مانند سایر انواع چای ایرانی، دیر دم است.

توجه به این ویژگی‌ها به شما کمک می‌کند تا در هنگام انتخاب چای، بهترین مورد را انتخاب کنید.

چای سیاه سرگل بهاره

پیشنهاد مطالعه: مقاله 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی

فواید چای سرگل بهاره ارگانیک

در مقالات پیشین به بررسی خواص چای سیاه ارگانیک و چای سبز ارگانیک پرداختیم و تمامی خواص این دو محصول را معرفی کردیم. علاوه بر این خواص، چای سرگل به دلیل جوان بودن برگ‌ها دارای برخی خواص دیگر نیز هست. این خواص عبارت است از:

      1. آنتی اکسیدان بالا
      2. رقیق نمودن غلظت خون
      3. استحکام استخوان‌ها
      4. کاهش دهنده کلسترول
      5. کالری پایین
      6. نشاط بخش و رفع کننده استرس
      7. دفع سموم بدن
      8. مراقبت از قلب
      9. عدم زوال مغز
      10. افزایش دهنده قدرت سیستم ایمنی بدن
      11. کمرنگ کردن برخی از لکه‌های پوستی در استفاده موضعی
      12. عدم ایجاد سوزش معده
      13. حاوی ویتامین‌های B کمپلکس، C و ویتامین E
      14. رفع خواب آلودگی
      15. و…

لازم به ذکر است چای سرگل چه سبز و چه سیاه دارای بالاترین خواص چای است.

انواع چای سرگل

چای سرگل بهاره ارگانیک نیز دارای انواع مختلفی است که طعم و عطر آن‌ها را متفاوت می‌کند. انواع چای سرگل عبارت است از:

      • چای سرگلی که در ارتفاعات کوهستانی رشد می‌کند.
      • چای سرگلی که در دامنه کوه رشد می‌کند
      • چای سرگل سبز
      • چای سرگل سیاه

درست است که معمولاً نام سرگل را با بهاره می‌شناسیم اما زمان‌های دیگری هم برای برداشت چای سرگل وجود دارد. تابستان و پاییز. به این ترتیب به آن‌ها چای سرگل تابستانه و چای سرگل پاییزه میگویند.

چای سرگل ارتفاعات اصلاً تلخ نیست و مقدار گس بودن آن کمی بالاست و از طرفی کمی طعم آجیلی دارد. در عوض چای سرگل دامنه کمی تلخ است و میزان گس بودن آن پایین‌تر است و کمی طعم مرکبات می‌دهد.

روش دم کردن چای سرگل

حتماً همه شما روش دم کردن چای سرگل بهاره ارگانیک را می‌دانید اما برای ذکر چند نکته روش دم کردن آن را در این بخش بازگو می‌کنیم.

      1. قبل از دم کردن چای ایرانی، بهتر است آن را بشویید. برای این کار چای را در قوری بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. سپس آب سرد را خالی کنید.
      2. از آبی که چند بار جوشیده و سرد شده استفاده نکنید؛ زیرا اکسیژن خود را از دست داده و از کیفیت چای شما کم می‌کند.
      3. چای را درون قوری چینی دم کنید تا تمام خواص آن را حس کنید. استفاده از قوری فلزی توصیه نمی‌شود.
      4. بهتر است از کتری یا سماور برای دم کردن چای استفاده کنید و نه چای‌ساز.
      5. اجازه ندهید چای بجوشد. چای جوشیده برای بدن مضر است.
      6. برای تهیه چای ایرانی باید صبر داشته باشید. این چای اسانس ندارد و برای همین دیر دم است.
      7. برای هر استکان چای، باید یک قاشق چای‌خوری چای خشک در قوری بریزید.

حالا وقت دم کردن چای سرگل بهاره ارگانیک ایرانی است. مقداری آب را درون کتری یا سماور بجوشانید. چای خشک را بشویید و قوری حاوی چای خشک شسته شده را روی بخار سماور بگذارید تا چای خشک شود؛ یعنی حدود 2 دقیقه. حالا آب جوش را به چای اضافه کنید و بگذارید حدود 15 دقیقه دم بکشد. چای شما آماده است.

توجه کنید که اگر چای سبز دم می‌کنید نباید آب جوش 100 درجه را به چای اضافه کنید. بلکه اجازه دهید دمای آب کمی پایین بیاید و از جوش بیفتد (حدود 85 درجه سانتی گراد). همچنین قوری حاوی چای سبز را روی بخار مستقیم کتری یا سماور قرار ندهید و بگذارید دور از حرارت دم بکشد. بهتر است روی آن را با یک پارچه بپوشانید تا طعم و عطر آن بهتر باز شود.

خواص چای سرگل بهاره ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی

مضرات مصرف زیاد چای

همان‌طور که می‌دانید مصرف بیش از اندازه چای مضرات و عوارض زیادی دارد. برخی از این عوارض عبارت است از:

      • کاهش جذب آهن در بدن و ایجاد کم خونی
      • افزایش خونریزی
      • شکنندگی استخوان و دندان
      • مضر برای بیماران کلیوی
      • افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات
      • احتمال سرطان مری با نوشیدن چای بسیار داغ
      • بی‌خوابی
      • افزایش ادرار
      • تنفس سریع
      • ضربان نامنظم قلب
      • تهوع
      • عصبی بودن و بی‌قراری
      • صدای زنگ در گوش

بنابراین بهتر است در مصرف چای زیاده‌روی نکنید. همچنین می‌توانید چای را با انواع مصلح آن استفاده کنید. خوراکی‌هایی مانند شیر، لیموترش، نعناع، زنجبیل، دارچین، خرما، زیره، پونه کوهی و آویشن مصلح چای سیاه هستند.

پیشنهاد مطالعه: مقاله چای ممتاز ارگانیک و خواص آن + مضرات نوشیدن بیش از حد چای

خرید چای سرگل بهاره

اگر تصمیم به خرید چای سرگل بهاره ارگانیک گرفته‌اید، حتماً به مشخصات چای در هنگام خرید توجه کنید تا بتوانید بهترین چای را خریداری نمایید. خرید چای از فروشگاه‌های معتبر محصولات ارگانیک به شما کمک می‌کند از سلامت محصول اطمینان حاصل کنید. یکی از این فروشگاه‌ها، فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

چای سرگل بهاره ارگانیک چه از نوع سبز باشد و چه سیاه، بهترین نوع چای ایرانی است و تمام خواصی که برای انواع چای در این مقاله و مقالات پیشین بیان کردیم در آن موجود است. این چای از جوان‌ترین برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس به دست می‌آید و دارای طعم گس و کمی تلخ است. ویژگی‌های منحصربه‌فرد چای سرگل آن را از سایر انواع چای جدا می‌کند و به خریدار قدرت تشخیص تفاوت آن از سایر انواع چای را می‌دهد؛ اما به یاد داشته باشید که نباید در مصرف چای زیاده‌روی کنید؛ زیرا عوارض آن دامن‌گیرتان خواهد شد. البته استفاده از مصلح در رد عوارض بی‌تأثیر نیست. برای خرید چای سرگل بهاره ارگانیک زوبین کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *