تخمه کدو ارگانیک چیست؟
تخمه کدو ارگانیک در واقع تخمهای موجود در دل کدو تنبل است. وقتی کدو را برش میزنیم میتوانیم تخمها را از آن خارج کنیم. این تخمها را میتوان بهصورت خام و یا بوداده استفاده کرد. تخمه کدو یکی از محصولاتی است که در دسته خشکبار و تنقلات ارگانیک قرار میگیرد. این تخمه خواص بسیار زیادی دارد و از آنجایی که مردم ایران علاقه زیادی به تخمه شکستن دارند، میتواند مواد ضروری را به بدن فرد برساند. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی خواص و ویژگیهای مغز تخمه کدو ارگانیک میپردازیم؛ اما پیش از آن لازم است به یک نکته مهم بپردازیم.
چرا محصولات ارگانیک؟
کشاورزی صنعتی با استفاده از کودها و سایر مواد شیمیایی باعث تولید انبوه مواد غذایی شده است؛ اما در مقابل، ورود مواد شیمیایی به آب، خاک و محصولات کشاورزی مشکلات زیادی را برای انسان و محیط زیست به وجود آورده است. مشکلاتی نظیر از دست رفتن طعم و مزه مواد غذایی، بروز انواع بیماری از جمله سرطان، از بین رفتن پوشش گیاهی و زیست جانوری، آلودگی آبها و مرگومیر جانداران، دستاوردی است که کودهای شیمیایی به طبیعت تحمیل کرده است.
برای رهایی از این مشکلات و مقابله با آن، کشاورزی ارگانیک وارد عمل شده و با استفاده از شیوههای مفید، محصولاتی سالم و عاری از هرگونه مواد شیمیایی تولید کرده است. یکی از خواص محصولات ارگانیک، مبارزه با سرطان است. بیماری دردناکی که امروزه بسیار شایع شده و پزشکان و بیماران زیادی را به دردسر انداخته است. تخمه کدو ارگانیک یکی از این محصولات ارگانیک است و میتواند به درمان برخی از بیماریها نظیر سرطان کمک کند.
خواص تخمه کدو
تخمه کدو ارگانیک فقط یک تنقلات سرگرم کننده نیست که در جمعهای دوستانه مصرف شود و دیگر هیچ. این دانه خوشمزه، خواص بسیار زیادی دارد که قطعاً تا به حال از آنها اطلاعی نداشتهاید. این خواص عبارت است از:
- تعدیل حرارت بدن
- تسکین خلط گلو
- رفع خشکی مغز
- رفع بیخوابی
- درمان تب
- درمان سل
- کاهش وزن
- درمان عفونتهای مجاری ادراری
- درمان فشار خون بالا
- درمان قند خون
- درمان انگل
- کاهش خطر سرطان
- کاهش دهنده التهابات بدن
- عامل تشکیل سلولهای استخوانی سالم
- تقویت استخوانها
- کنترل فشار خون
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
- بهبود جریان خون
- کاهش خطر رشد پلاک در شریانها
- بهبود سلامت دستگاه گوارش
- درمان ناباروری مردان
- درمان کبد چرب
- درمان سنگ کلیه
- افزایش توان سیستم ایمنی بدن در زمان بارداری
- کاهش علائم بیماری پروستات
- محافظت از پوست در برابر اشعهی ماوراءبنفش
- درمان جوش و آکنه
- افزایش انعطاف پذیری پوست
- جلوگیری از چینوچروک
- محافظت از چشم
- افزایش رشد مو
- جلوگیری از ریزش مو
- ضخیم شدن و درخشان شدن مو
- رفع شوره سر
- جلوگیری از خارش، سوزش و تحریک پوست سر
- کاهش کلسترول
- کاهش علائم یائسگی
- جلوگیری از سکته مغزی
- رفع کمبودهای غذایی
- بهبود خلقوخو
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به تسریع بهبود زخمها
- ضد افسردگی
- تقویت حافظه
- مرطوب کننده پوست
- کاهش گرفتگیهای شکم در دوران بارداری
- بهبود عملکرد رودهها و جلوگیری از اسهال و یبوست در بارداری
- بهبود تولید گلبولهای قرمز برای رساندن اکسیژن به جنین
- بهبود فرایند به وجود آمدن مغز و نخاع جنین
- کم کردن ریسک دیابت هنگام بارداری
- کاهش استرس
- مانع بروز ورم مفاصل
- تقویت قوای جنسی مردان
- درمان گرفتگی سینه در سرماخوردگی
بنابراین میتوانید از این پس به این خوراکی به چشم یک ماده بسیار قوی و مغذی نگاه کنید و با مصرف بهاندازه آن از خواص آن بهرهمند شوید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 60 خاصیت بادام ارگانیک که اصلاً نمیدانستید!
ارزش غذایی و مواد معدنی تخمه کدو
تخمه کدو ارگانیک خواص چشمگیری دارد؛ زیرا سرشار از مواد معدنی، ویتامینها و مواد مغذی است. این مواد مهم عبارتاند از:
- منیزیم
- پتاسیم
- فیبر
- آهن
- فسفر
- منگنز
- روی
- مس
- فیبر
- پروتئین
- امگا 6
- ویتامین K
- ویتامین B
- ویتامین E
- ویتامین A
- ویتامین C
روشهای مصرف تخمه کدو
تخمه کدو ارگانیک را به روشهای مختلفی میتوان مصرف نمود. یکی از روشها، شکستن آن بهتنهایی و یا همراه با آجیل است. علاوه بر آن میتوانید از مغز تخمه کدو در انواع دسر، سالاد و شیرینی استفاده کنید و آن را در تزئینات این خوراکیها نیز به کار ببرید؛ بنابراین بهراحتی میتوانید این خشکبار مفید را در سبد خرید خود جای دهید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 52 مورد از خواص پسته ارگانیک برای مردان و زنان
انواع محصولات و فراوردههای تخم کدو
تخمه کدو ارگانیک را به روشهای مختلفی آماده میکنند. همچنین از آن در تهیه انواع شیرینی و شکلات استفاده مینمایند. برخی از این محصولات عبارت است از:
مضرات و عوارض زیادهروی در مصرف تخمه کدو
هرچند تخمه کدو ارگانیک دارای خواص بسیار زیادی است اما نباید در مصرف آن زیادهروی کرد. چراکه بیش از آنچه بدن نیاز دارد، به آن مواد مغذی میرساند و باعث بروز مشکلات عدیدهای میشود. علاوه بر این تخمه کدو ممکن است برای برخی از افراد ایجاد آلرژی نماید. برخی از مشکلات ناشی از مصرف تخمه کدو عبارت است از:
- ایجاد آلرژی
- ورم و خارش پوست
- گرفتگی بینی یا مشکلات تنفسی
- بروز سوءهاضمه و معده درد
- اسهال
- گرفتگی گلو، سرفه و سردرد
- پایین آمدن فشار خون
- تداخل با برخی داروها
برای دور ماندن از این عوارض، کافی است تخمه کدو را روزانه به میزان 30 گرم استفاده کنیم و نه بیشتر؛ یعنی حدود یک چهارم فنجان. مصرف بیشتر از این مقدار در روز باعث مشکلاتی میشود که در بالا به آن اشاره نمودیم.
توجه: افرادی که سردردهای میگرنی دارند بهتر است تخمه کدو مصرف نکنند؛ زیرا ممکن است محرک میگرن باشد.
خرید تخمه کدو ارگانیک
برای خرید تخمه کدو ارگانیک مانند سایر محصولات ارگانیک بهتر است به فروشگاههای اینترنتی و حضوری محصولات ارگانیک مراجعه نمایید. این فروشگاهها باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشد. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت این محصول مفید و پرخاصیت را به مشتریان عزیز عرضه میکند.
جمعبندی و سخن پایانی
تخمه کدو ارگانیک یک محصول پرخاصیت است که از دل کدو تنبل بیرون میآید. این تخمه مفید و مغذی خواص بسیار زیادی دارد و لازم است هر فردی روزانه به میزان یک چهارم فنجان از این تخمه مصرف کند. در عین حال زیادهروی و افراط در مصرف این تخمه میتواند منجر به بروز مشکلات عدیدهای شود؛ زیرا مواد مغذی آن بسیار زیاد و بیشتر از نیاز بدن میشود. برای خرید تخمه کدو ارگانیک به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.