وبلاگ

خواص انجیر خشک ارگانیک که لازم است بدانید

خواص انجیر خشک ارگانیک

انجیر خشک ارگانیک چیست؟

انجیر خشک ارگانیک گیاهی گل‌دار و بومی آسیای غربی و خاورمیانه است. از میوه تازه این گیاه در تهیه انواع بستنی، مربا، دسر و مارمالاد استفاده می‌شود. شکل خشک شده این میوه برای ذخیره سازی و بهره‌مندی از خواص آن در فصول دیگر سال مورد استفاده است. زیرا انجیر تازه عمر کوتاهی دارد و برای ذخیره سازی مناسب نیست. در مقالات پیشین سرکه انجیر را معرفی و خواص آن را بررسی نمودیم. در این مقاله به معرفی و بررسی خواص انجیر خشک که در دسته خشکبار و تنقلات ارگانیک قرار می‌گیرد خواهیم پرداخت.

چرا از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟

محصولات ارگانیک به دلیل شیوه خاصی که در روش کاشت خود دارند، عاری از هرگونه مواد شیمیایی و عاری از باقی مانده سموم هستند. به همین جهت خواص بهتری دارند و برای پیشگیری از برخی بیماری‌ها نظیر سرطان بسیار مفید هستند. از ویژگی‌های این محصولات می‌توان به بالا بودن میزان آنتی اکسیدان در آن‌ها اشاره کرد؛ ماده‌ای که در پیشگیری و مبارزه با سرطان بسیار مؤثر عمل می‌کند.

نکته مهم این است که نباید محصولات ارگانیک را با محصولات طبیعی اشتباه گرفت و آن‌ها را به‌جای یکدیگر خریداری نمود. زیرا روش تولید این دو محصول با یکدیگر متفاوت بوده و ویژگی‌های آن‌ها نیز متفاوت است. برای درک تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید با کلیک بر روی عنوان آن، مقاله مربوط به آن را مطالعه نمایید.

ارزش غذایی انجیر خشک

انجیر خشک ارگانیک خواص بسیار زیادی دارد و می‌توان با مصرف آن در شرایط و زمان خاص، به درمان برخی از بیماری‌ها کمک کرد. این خواص به دلیل وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری در انجیر خشک است. برخی از این مواد عبارت است از:

      • فیبر
      • پروتئین
      • سدیم
      • پتاسیم
      • کلسیم
      • منگنز
      • منیزیم
      • مس
      • آهن
      • فسفر
      • ویتامین A
      • ویتامین‌های گروه B
      • ویتامین C
      • ویتامین E
      • ویتامین K

عوارض زیاده‌روی در مصرف انجیر خشک

پیشنهاد مطالعه: مقاله 57 خاصیت شگفت آور کشمش ارگانیک

خواص درمانی انجیر خشک

وجود این مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری در انجیر خشک باعث شده است تا این میوه خواص زیادی داشته باشد. از جمله خواص انجیر خشک ارگانیک عبارت است از:

      1. تقویت سیستم ایمنی بدن
      2. کمک به کاهش وزن و تناسب اندام
      3. افزایش وزن افراد لاغر در صورت استفاده اصولی
      4. کاهش خطر ابتلا به دیابت
      5. افزایش استحکام استخوان‌ها
      6. کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان
      7. جلوگیری از پیری پوست
      8. درمان اگزما
      9. کاهش جوش و آکنه
      10. پیشگیری از ریزش مو
      11. تقویت حافظه
      12. کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
      13. بهبود فرآیند هضم
      14. پاک‌سازی معده از عفونت و قارچ
      15. مؤثر برای درمان زخم معده
      16. کمک به جذب مواد مفید در بدن و دفع آسان مواد مضر
      17. درمان یبوست
      18. رفع سوءهاضمه
      19. درمان نفخ و باد معده
      20. بهبود عفونت ریه
      21. بهبود تب و سرفه
      22. بهبود کیفیت سوخت‌وساز بدن
      23. جلوگیری از ضعف عضلات
      24. بهبود انقباضات رحم
      25. پاک‌سازی رحم قبل و بعد از دوره قاعدگی
      26. کاهش درد در دوران قاعدگی
      27. تنظیم هورمون‌ها
      28. بهبود عملکرد تخمدان
      29. تقویت حافظه جنین در صورت استفاده مادر باردار از انجیر خشک ارگانیک
      30. افزایش میزان شیر مادران
      31. ایمن سازی بدن در برابر سرطان سینه
      32. پیشگیری از دیابت بارداری
      33. رفع مشکلات ناباروری مردان
      34. تقویت قوای جنسی آقایان
      35. افزایش میل جنسی آقایان
      36. بهبود دردهای ناشی از ضعف یا عفونت پروستات
      37. تنظیم ضربان قلب
      38. جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی
      39. کاهش کلسترول
      40. کاهش فشار خون
      41. درمان غلظت خون
      42. درمان کم خونی
      43. درمان گلودرد
      44. جلوگیری از سرطان روده و دیگر سرطان‌ها
      45. رفع تشنگی
      46. بهبود سردرد
      47. بهبود درد دندان
      48. رفع حالت تهوع

برای بهره‌مندی از این خواص، پزشکان طب سنتی توصیه می‌کنند انجیر خشک ارگانیک را به‌صورت خیس شده در آب و یا گلاب در حالت ناشتا میل کنید.

ارزش غذایی انجیر خشک ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله خرما ارگانیک و 62 خاصیت منحصر به فرد آن + 10 غذا با خرما

عوارض و مضرات زیاده‌روی در مصرف انجیر خشک

هر ماده غذایی هرچند دارای خواص بی‌شماری باشد نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد. زیرا باعث بروز مشکلات عدیده‌ای می‌شود. افراط در مصرف انجیر خشک نیز مشکلاتی نظیر معده درد، نفخ، اخلال در جذب کلسیم، خونریزی مقعد و شبکیه و همچنین خونریزی جزئی واژن را برای افراد به وجود می‌آورد. از طرفی کسانی که مشکلات کلیوی یا کیسه صفرا دارند بهتر است برای جلوگیری از وخیم‌تر شدن وضعیتشان از مصرف انجیر خشک خودداری کنند.

افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند بهتر است کمتر انجیر خشک بخورند. زیرا انجیر دارای ویتامین K است که خاصیت رقیق کنندگی خون دارد و می‌تواند اثر داروهای رقیق کننده را تشدید کند. همچنین کسانی که کبدشان ضعیف است باید انجیر را با گردو مصرف کنند. از آنجایی که دانه‌های انجیر دیرهضم است، می‌تواند موجب انسداد روده یا دیگر مشکلات روده شود. بنابراین در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

خرید انجیر خشک

در صورتی که قصد خرید انجیر خشک ارگانیک را دارید بهتر است ابتدا ویژگی‌های انجیر خشک را بشناسید. اگر انجیر مورد نظر شما به‌تازگی خشک شده باشد باید دارای بافتی نرم و طعم شیرین باشد. در غیر این صورت سفت هستند و مستعد انواع کرم پروانه و به این ترتیب خیلی زود خراب می‌شود. برای خرید انجیر خشک ارگانیک و همچنین انجیر مرطوب ارگانیک به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

انجیر خشک ارگانیک یکی از انواع خشکبار است که خواص بسیار زیادی دارد. از درمان یبوست و سوءهاضمه گرفته تا تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر. همین امر موجب می‌شود تا افرادی در خوردن انجیر خشک زیاده‌روی کنند و از بد ماجرا، دچار عوارض و مضرات آن شوند. از این رو پیشنهاد می‌شود برای بهره‌مندی بهتر از خواص انجیر خشک، آن را به‌صورت ناشتا و خیس خورده در آب یا گلاب مصرف نمایید. برای خرید محصولات ارگانیک می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *