شیره خرما ارگانیک چیست؟
شیره خرما ارگانیک محصولی از خرما ارگانیک است که خواص اصلی خرما در آن موجود است. این محصول خواص بسیار زیادی بهخصوص برای درمان کم خونی دارد و میتواند برای رفع بسیاری از مشکلات جسمی، یک راهحل فوقالعاده و بیخطر بهحساب بیاید. در این مقاله از سفره سلامت به معرفی خواص درمانی و بررسی ویژگیهای این محصول و البته طرز تهیه خانگی آن خواهیم پرداخت.
چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
محصولات ارگانیک عاری از هرگونه سم و کود شیمیایی هستند و به همین دلیل کیفیت بالا و خواص آنتی اکسیدانی فراوانی دارند. همانطور که میدانید آنتی کسیدانها موادی هستند که در پیشگیری و درمان سرطان نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند؛ بنابراین میتوان گفت محصولات ارگانیک در پیشگیری و درمان سرطان بسیار مؤثر عمل میکنند. البته این تنها ویژگی محصولات ارگانیک نیست. بلکه خواص بسیار زیاد دیگری نیز دارند که در مقالهای جداگانه بهطور مفصل به آن پرداختهایم. شیره خرما ارگانیک یکی از این محصولات است.
نکته مهم و حائز اهمیت این است که نباید محصولات ارگانیک را با محصولات طبیعی اشتباه بگیریم. این دو محصول با دو روش متفاوت تولید میشوند و به همین دلیل خواص آنها نیز متفاوت است. بهطورکلی محصولات ارگانیک در جایگاه بالاتری از نظر کیفیت قرار دارند و به همین جهت قیمت آنها نیز کمی بالاتر است؛ اما محصولات طبیعی قیمت مناسبتری دارند. برای دیدن تفاوت ارگانیک و طبیعی میتوانید روی عنوان آن کلیک کنید تا سایر ویژگیهای آن را بدانید.
ارزش غذایی شیره خرما ارگانیک
خرما سرشار از پروتئین و ویتامین است و ارزش غذایی بالایی دارد. به همین دلیل است که در ماه رمضان، برای افطار مورد استفاده قرار میگیرد. خرما میتواند انرژی و قند از دست رفته در طول روز را در هنگام افطار به روزهدار برگرداند و از آنجایی که طبع آن گرم است، برای معده نیز مفید است. شاید شما هم با چنین افرادی برخورد کرده باشید که در هنگام افطار بهجای خرما و آب جوش، شیر یا چای، با آب سرد افطار میکنند و در نهایت با معده درد مواجه میشوند. برای جلوگیری از این اتفاق، بهترین کار افطار با خرما و یک نوشیدنی گرم است.
شیره خرما ارگانیک نیز دارای طبع گرم است و این خواص را دارد؛ بنابراین میتوانید از آن بهعنوان یک شیرین کننده طبیعی و یا یک صبحانه مقوی استفاده کنید. برخی از ویتامینها و مواد معدنی شیره خرما ارگانیک عبارت است از:
- ویتامین A
- ویتامینهای گروه B
- ویتامین C
- ویتامین D
- فیبر
- فسفر
- مس
- آهن
- روی
- منیزیم
- کلسیم
- پتاسیم
- سلنیم
- منگنز
طبع شیره خرما و مصلح آن
طبع شیره خرما ارگانیک مانند خرما گرم و خشک است و به همین دلیل برای افرادی که غلبه سردی دارند میتواند تعدیل کننده خوب مزاج باشد. اگر طبع شما گرم و خشک است، مصرف شیره خرما میتواند باعث ایجاد جوش و غلبه صفرا شود. مصلحات این شیره شامل گلاب، کاهو، بادام شیرین، سرکه، آب انار و سکنجبین است.
پیشنهاد مطالعه: مقاله کینوا ارگانیک چیست و چگونه مصرف میشود؟ + معرفی 30 غذا با کینوا
خواص شیره خرما
همانطور که میدانید شیره خرما ارگانیک مواد معدنی و ویتامینهای بسیار زیادی دارد و طبع آن گرم و خشک است. مجموع این عوامل باعث میشود خواص شیره خرما بسیار زیاد باشد و برای بسیاری از مشکلات جسمی مفید و مؤثر واقع شود. برخی از خواص شیره خرما ارگانیک عبارت است از:
- رفع کم خونی
- برطرف کردن خستگی و ضعف
- استحکام و تقویت استخوانها
- افزایش قوای جنسی
- افزایش قدرت بدنی
- کاهش التهاب و دردهای مفصلی
- کمک به درمان آرتروز
- تقویت بینایی و جلوگیری از شب کوری
- زایمان آسان
- کمک به افزایش وزن
- کمک به کاهش کلسترول خون
- تأمین انرژی بدن
- بهبود خلقوخو
- تقویت کننده قلب
- سم زدایی از کبد
- درمان گلودرد
- جلوگیری از پیری پوست
- جلوگیری از افتادگی پوست
- افزایش رشد مو
- فعال کردن سلولهای عصبی
- سلامت دستگاه گوارش
- آسان شدن هضم غذا
- کمک به درمان سرطان روده
- رفع یبوست
- درمان زخم معده
- افزایش توانایی یادگیری
- کاهش خطر سکته قلبی
- درمان ناباروری مردان
- پیشگیری از آلزایمر
- کاهش استرس
با وجود این خواص، اگر تاکنون از شیره خرما ارگانیک استفاده نمیکردید، بهتر است آن را به سبد خرید خود اضافه کنید.
طرز تهیه شیره خرما در خانه به روش سنتی
بسیاری از افراد دوست دارند مواد غذایی را در خانه تهیه کنند تا از طبیعی بودن آن اطمینان داشته باشند. اگر شما هم دوست دارید طرز تهیه شیره خرما خانگی را یاد بگیرید، مطالعه این بخش را از دست ندهید.
مواد لازم:
خرما شیره دار پاک شده و بدون هسته: 1 کیلوگرم
آب جوش: یک لیتر
روش تهیه:
خرماها را شسته و از وسط نصف کنید و هسته آنها را بردارید. میتوانید با استفاده از این هستهها، قهوه خرما درست کنید. خرماهای پاک شده را درون یک قابلمه بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت بیست دقیقه به همان حالت بمانند.
حالا قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید خرماها کاملاً نرم شوند. این کار ممکن است 45 دقیقه طول بکشد. وقتی خرما کاملاً نرم شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید ولی مواد را خارج نکنید و اجازه دهید دوباره نیم ساعت به همان حالت بمانند.
پس از این مرحله، خرماها را درون یک صافی بریزید و با دست آرامآرام فشار دهید تا شیره از صافی خارج شود و گوشت و پوست خرما در صافی بماند. سپس دوباره خرما را روی حرارت بگذارید تا کمکم غلیظ شود. در این حین مدام شیره را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی شیره غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید.
نکته 1: توجه کنید که پس از خنک شدن شیره، غلظت آن افزایش مییابد؛ بنابراین نگذارید روی حرارت سفت شود.
نکته 2: خرمایی که استفاده میکنید باید حتماً شیره دار باشد؛ زیرا خرمای بدون شیره برای این کار مناسب نیست. اگر میخواهید شیره خرما ارگانیک تهیه کنید، از خرما ارگانیک استفاده کنید.
نکته 3: اگر غلظت شیره کم باشد زود کپک میزند. پس سعی کنید غلظت شیره را به حد متعادل برسانید و بعد آن را از روی حرارت بردارید.
نکته 4: شیره خرما خانگی را در ظرف دربسته بریزید و در جای خشک و خنک قرار دهید تا زمان ماندگاری آن طولانی شود. در این صورت میتوانید تا یک سال آن را نگهدارید.
پیشنهاد مطالعه: مقاله عسل وحشی ارگانیک چیست و چه تفاوتی با عسل کندو دارد؟
شیره خرما را چگونه مصرف کنیم؟
شیره خرما ارگانیک یک شیرین کننده مقوی و طبیعی است که میتوان آن را در انواع نوشیدنی گرم به کار برد. علاوه بر این، شیره خرما همراه با ارده کنجد ارگانیک و یا کره، بهعنوان یک صبحانه بسیار مقوی و انرژیزا استفاده میشود که طعم بسیار خوبی نیز دارد. از شیره خرما در تهیه حلوا و میان وعدهای مختلف میتوان استفاده نمود. مردم شهرهای مختلف ایران شیره را همراه با برف، شیر، شیر برنج و یا ارده مصرف میکنند.
مضرات زیادهروی در مصرف شیره خرما
هر ماده غذایی هرچند مفید و مقوی باشد، در صورتی که در مصرف آن زیادهروی شود مشکلاتی را برای فرد به وجود میآورد. شیره خرما ارگانیک نیز همینطور است و نباید در مصرف آن افراط نمود. بهخصوص افرادی که دیابت دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند. از آنجا که طبع شیره خرما گرم و خشک است، افراد گرممزاج نباید آن را با خوراکی دیگری که آن هم طبع گرم دارد همراه کنند؛ زیرا باعث غلبه صفرا میشود. یکی از نشانههای غلبه صفرا، بروز جوش در صورت و بدن است.
همچنین افرادی که تحرک کمی دارند و وزن آنها بالاست با خوردن این ماده غذایی مشکلاتی برایشان به وجود خواهد آمد.
خرید شیره خرما ارگانیک
برای خرید شیره خرما ارگانیک بهتر است از طریق فروشگاه محصولات ارگانیک اقدام نمایید. فروشگاه مورد نظر باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشد و همچنین محصولات آن از شرکتها و تولیدکنندگان معتبر تهیه شده باشند. در غیر این صورت از خرید محصول خودداری نمایید. همچنین اگر از فروشگاههای اینترنتی خرید میکنید، به نشان اینماد آنها و تاریخ انقضای آن توجه نمایید. این اقدامات برای این است که مبادا محصولات تقلبی را بهعنوان محصولات ارگانیک خریداری نمایید.
جمعبندی و سخن پایانی
شیره خرما ارگانیک یک شیرین کننده طبیعی و سالم است که میتواند برای شیرین کردن انواع نوشیدنی، دسر، حلوا و میان وعده مورد استفاده قرار بگیرد. این ماده غذایی مفید در کنار ارده کنجد ارگانیک یک صبحانه مقوی و سالم را ارائه میدهد که برای همه از جمله کودکان و بانوان بسیار مفید است. از خواص بینظیر شیره خرما ارگانیک به تقویت استخوان و درمان کم خونی میتوان اشاره کرد. برای خرید محصولات ارگانیک میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید. این فروشگاه از آغاز فعالیت خود تمامی مجوزهای لازم را دریافت نموده است.