وبلاگ

28 خاصیت شگفت انگیز دانه چیا ارگانیک + طریقه مصرف

طریقه مصرف دانه چیا

دانه چیا ارگانیک چیست؟

دانه چیا ارگانیک یک دانه کوچک و شبه غله است که می‌توان از آن مانند یکی از خانواده حبوبات و غلات ارگانیک استفاده کرد. این گیاه از تیره نعناییان و سرده مریم گلی است و علی‌رغم کوچکی، خواص بسیار زیادی دارد. چیا بومی آمریکای لاتین و دارای 30 درصد روغن است و به‌عنوان یک جایگزین بدون گلوتن در دستورالعمل‌های غذایی مختلف، به شکل عجیبی محبوبیت یافته است. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی دانه چیا و معرفی خواص آن خواهیم پرداخت.

چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟

محصولات ارگانیک عاری از هرگونه سم و کود شیمیایی و دیگر مواد مضر نظیر طعم‌دهنده‌ها و نگه‌دارنده‌های شیمیایی هستند و به همین دلیل از سلامت بالایی برخوردارند. عدم وجود سموم شیمیایی در مراحل کاشت این محصولات، به آن‌ها ویژگی‌های زیادی از جمله خواص ضد سرطانی داده است. محصولات ارگانیک آنتی اکسیدان بالایی دارند و می‌توانند در پیشگیری و مقابله با سرطان نقش بسیار مؤثری را ایفا کنند. دانه چیا ارگانیک یکی از این محصولات است.

نکته مهم این است که نباید محصولات ارگانیک را با محصولات طبیعی اشتباه گرفت. این دو محصول با دو روش متفاوت تولید می‌شوند و در نتیجه دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. به‌طورکلی محصولات ارگانیک در جایگاه بالاتری قرار دارند و از کیفیت بالاتری برخوردارند. برای دانستن تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

ارزش غذایی دانه چیا

دانه چیا ارگانیک خواص ویژه و منحصربه‌فردی دارد که آن را به یک ماده غذایی محبوب برای تمامی افراد به‌خصوص طرفداران رژیم‌های لاغری تبدیل کرده است. این خواص به دلیل وجود انواع مواد معدنی مهم و ویتامین‌های ضروری در این گیاه است. برخی از این مواد مفید عبارت است از:

      • پروتئین
      • فیبر
      • امگا 3
      • امگا 6
      • ویتامین A
      • ویتامین‌های گروه B
      • ویتامین C
      • ویتامینE
      • ویتامین K
      • فسفر
      • آهن
      • روی
      • کلسیم
      • پتاسیم
      • منگنز
      • منیزیم

وجود این مواد باعث شده دانه چیا ارگانیک خواص بسیاری داشته باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

عوارض دانه چیا

پیشنهاد مطالعه: مقاله برنج ارگانیک، اصلی‌ترین ماده غذایی سفره‌های ایرانی

خواص دانه چیا

دانه چیا یک شبه غله است اما در ایران با تخم شربتی و تخم ریحان اشتباه گرفته می‌شود. درحالی که این سه با یکدیگر متفاوت هستند و هر یک خواص منحصربه‌فردی را دارند. البته از نظر ظاهری شباهت‌هایی با هم دارند که در نگاه اول ممکن است فرد را به اشتباه بیندازند. خواص دانه چیا ارگانیک عبارت است از:

      1. تقویت سیستم ایمنی
      2. جلوگیری از پوکی استخوان
      3. کنترل قند خون
      4. کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی
      5. کاهش کلسترول
      6. کاهش فشار خون
      7. کمک به کاهش وزن و لاغری شکم و پهلو
      8. جلوگیری از سرطان
      9. پیشگیری از پیری زودرس
      10. افزایش رشد ناخن‌ها
      11. سلامت پوست و مو
      12. سلامت سیستم عصبی
      13. جلوگیری از یبوست
      14. کمک به هضم غذا
      15. تقویت استخوان‌ها
      16. تقویت و سلامت دندان
      17. کاهش استرس
      18. کمک به رفع بی‌خوابی
      19. افزایش انرژی و نشاط
      20. کاهش التهابات بیماری تیروئید
      21. کاهش التهاب مزمن
      22. تنظیم نوسانات هورمونی در زنان
      23. تنظیم چرخه قاعدگی
      24. حفظ سلامت زنان در دوران بارداری و شیردهی
      25. کاهش آکنه
      26. کاهش التهابات پوستی زنان
      27. حفظ سلامت رحم
      28. کاهش افکار وسواس گونه درباره غذا

خواص دانه چیا برای بدنسازی

ورزشکاران رشته‌های بدنسازی و پرورش اندام به‌طور مداوم در حال تمرین برای ساخت عضله و کاهش چربی‌های اضافی بدن هستند. دانه چیا ارگانیک با دارا بودن میزان مناسبی از پروتئین به عضله سازی کمک می‌کند. از طرفی تأمین انرژی، تنظیم سطح قند خون، مواد مغذی موجود برای ریکاوری عضلانی و… از فواید این دانه برای بدنسازی است.

طریقه مصرف دانه چیا (طرز تهیه)

اگر دانه چیا ارگانیک را برای رسیدن به تناسب اندام مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از غذا و همراه با عسل طبیعی میل کنید. این کار باعث کاهش اشتها و لاغری شکم و پهلو می‌شود. برای این کار یک قاشق غذاخوری دانه چیا را با یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی در یک لیوان آب بریزید و صبر کنید تا حجم دانه‌ها به حداکثر برسد. این معجون را نیم ساعت پیش از هر وعده غذایی تهیه و میل نمایید.

اگر دانه چیا را برای مصارفی غیر از لاغری می‌خواهید، می‌توانید آن را به‌صورت خام همراه با بلغور جو دوسر به ماست یا دیگر غذاهای مرطوب نظیر ساندویچ مرطوب و انواع سالاد اضافه نموده و میل کنید. علاوه بر این می‌توانید آن را با شیر گرم مخلوط کنید و پس از 10 الی 15 دقیقه میل نمایید. غذاهایی مانند فرنی چیا از مواد مغذی و خوشمزه‌ای است که با این دانه می‌توانید درست کنید.

دانه چیا ارگانیک در صورتی که داخل آب خیس بخورد حجیم و لغزنده می‌شود. زیرا آب زیادی با خود جذب می‌کند. این دانه نیازی به شستن ندارد اما اگر تمایل دارید آن را بشویید می‌توانید در یک ظرف آب آن‌ها را خیس کنید و پس از 5 دقیقه آبکش نمایید.

خواص دانه چیا ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله 26 خاصیت لوبیا ارگانیک که فکرش را هم نمی‌کردید!

نکته بسیار مهم قبل از مصرف دانه چیا

همان‌طور که گفتیم دانه چیا آب را به خود جذب می‌کند. به‌طور دقیق می‌توان گفت دانه چیا به میزان 12 برابر خود آب جذب می‌کند. بنابراین نباید میزان زیادی از آن را به‌صورت خشک مصرف نمود. بسیار دیده شده که افرادی دانه‌های خشک چیا را با یک لیوان آب مصرف کرده‌اند. این دانه‌ها در مری فرد باز شده و باعث انسداد مری می‌شود. نتیجه اینکه نباید دانه خشک چیا را به‌تنهایی مصرف کنید بلکه حتماً قبل از مصرف در آب و یا شیر بخیسانید.

عوارض دانه چیا

هر ماده غذایی هرچند مفید و پرخاصیت باشد، در صورتی که به میزان افراطی مصرف شود می‌تواند عوارض و مضراتی را به همراه داشته باشد. مصرف بیش از اندازه دانه چیا می‌تواند باعث بروز مشکلات گوارشی نظیر اسهال شود. علاوه بر این می‌تواند خطر ابتلا به بدخیمی پروستات را افزایش دهد و یا اینکه به‌جای کمک به لاغری و کاهش وزن، موجب چاقی و افزایش وزن شود. واکنش‌های آلرژیک و حساسیتی نیز از دیگر عوارض مصرف بی‌رویه دانه چیا است.

اگر از داروهای فشار خون استفاده می‌کنید و یا به‌طورکلی فشار خون شما پایین است، مصرف دانه چیا می‌تواند باعث رقیق شدن خون و یا خونریزی در شما شود.

تداخل دارویی یکی دیگر از عوارض مصرف بیش از حد دانه چیا است. نظیر تداخل با داروهای ضد فشار خون و ضد انعقاد خون.

دانه چیا برای چه کسانی مضر است؟

افراد داری مشکل گوارشی نظیر افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر، افراد دارای فشار خون پایین، زنان باردار و شیرده، افرادی که خونشان رقیق است، افراد مبتلا به آلرژی و بیمارانی که به‌زودی عمل جراحی خواهند داشت نباید دانه چیا مصرف کنند و یا پیش از مصرف حتماً با پزشک مشورت نمایند.

خرید دانه چیا ارگانیک

برای خرید دانه چیا ارگانیک بهتر است به فروشگاه محصولات ارگانیک مراجعه کنید و اطمینان حاصل کنید که فروشگاه و محصولات آن، دارای مجوز ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران هستند. در غیر این صورت نباید از آن مجموعه یا فروشگاه خرید کنید. زیرا ممکن است اجناس تقلبی و ترا ریخته و صنعتی را به‌جای محصولات ارگانیک به شما بفروشند. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت از ابتدای فعالیت خود مجوزهای لازم را دریافت نموده است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

دانه چیا ارگانیک یک شبه غله مفید و پرخاصیت است که بیشترین محبوبیت آن به دلیل کمک به لاغری و تناسب اندام است. البته این دانه خواص بسیار زیاد دیگری نیز دارد. این خواص نباید باعث شود تا فرد در مصرف دانه چیا زیاده‌روی کند. زیرا مشکلات جدی را به وجود خواهد آورد. برای خرید محصولات ارگانیک به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *