نان ارگانیک چیست و چه ویژگیهایی دارد؟

نان ارگانیک چیست؟
نان ارگانیک نوعی نان است که از گندم ارگانیک تهیه شده است. برای تهیه نان ابتدا گندم ارگانیک را که یکی از زیردستههای حبوبات و غلات ارگانیک است، آسیا کرده و آرد ارگانیک تهیه میکنند. سپس با استفاده از این آرد خمیر درست کرده و نان میپزند. نان ارگانیک هیچگونه نگهدارندهای ندارد و به همین دلیل نیازمند مراقبت و نگهداری در یخچال و یا فریزر است. از این رو ارسال آن به شهرهای دیگر از طریق پست وجود ندارد و هر فرد باید آن را از فروشگاه محصولات ارگانیک شهر خودش سفارش دهد تا بتواند از خواص و کیفیت آن استفاده نماید. در این مقاله از سفره سلامت به معرفی این محصول و بررسی خواص آن میپردازیم.
محصولات ارگانیک چه محصولاتی هستند؟
محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تولید آنها هیچگونه ماده شیمیایی نظیر کودهای شیمیایی، سموم دفع آفات، علفکشها و دیگر مواد شیمیایی استفاده نشده است. همچنین در فرآوری آنها هیچگونه مواد شیمیایی نظیر نگهدارندهها، رنگهای خوراکی، هورمونها، طعمدهندهها و دیگر مواد مصنوعی به کار نرفته است. به همین دلیل این محصولات عاری از هرگونه مواد شیمیایی بوده و کاملاً سالم هستند. یکی از ویژگیهای محصولات ارگانیک، میزان آنتی اکسیدان بالای آن است که به پیشگیری و مبارزه با سرطان کمک میکند. سایر خواص و ویژگیهای محصولات ارگانیک را میتوانید در مقاله مربوط به آن مطالعه نمایید. نان ارگانیک یکی از انواع محصولات ارگانیک است که در این متن به معرفی و بررسی خواص آن میپردازیم.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 19 خاصیت فوق العاده ماکارونی ارگانیک
فواید نان ارگانیک چیست؟
نان پرمصرفترین ماده غذایی است و در صورتی که سالم نباشد میتواند میزان بیماری را در بین افراد افزایش دهد. اهمیت نان سالم بر کسی پوشیده نیست اما کمتر کسی است که بین نان معمولی و نان عالی، نان عالی را انتخاب کنند. بلکه همه همان نان معمولی برایشان کفایت میکند و دیگر نگران وضعیت جسمانی خود نیستند. برخی از فواید و برتریهای نان ارگانیک نسبت به نان معمولی عبارت است از:
-
-
- محافظت از بدن در برابر سرطان سینه
- محافظت در برابر بیماریهای قلبی
- مانع بالا رفتن یکباره قند خون در افراد دیابتی
- محافظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد
- محافظت در برابر انواع سرطان
- پخت با حرارت کنترل شده (ویتامینها و مواد معدنی آن حفظ میشود.)
- بدون قند و جوش شیرین
- کمک به کاهش وزن
- عدم ابتلا به یبوست با استفاده از این نان
- کمک به درمان و کاهش کم خونی
- درمان ریزش مو
- تقویت موها
- افزایش سطح انرژی بدن
- جلوگیری از بروز اختلالات متابولیک
- کاهش تری گلیسیرید
- افزایش کلسترول خوب خون
- کاهش فشار خون
- جلوگیری از دیابت نوع 2
- جلوگیری از التهاب مزمن
- کاهش پوکی استخوان
- جلوگیری از ایجاد سنگهای صفراوی
-
قطعاً نانهای باکیفیت زیادی جود دارند اما هیچکدام از آنها دارای این همه خاصیت نیستند. وجود این خواص نان ارگانیک را به یک نان کامل و بیرقیب تبدیل کرده است.
طرز تهیه نان ارگانیک
برای تهیه نان ارگانیک ابتدا باید گندم ارگانیک تهیه کنیم. این گندم را آسیا کرده و آرد به دست میآوریم و خمیر درست میکنیم. خمیر به دست آمده را میتوان با مواد دیگری نظیر کنجد مخلوط کرده و با پهن کردن آن و گذاشتن آن در تنور، نان به دست آورد. نان ارگانیک را در تنور سفالی میپزند و از حرارت کنترل شده برای پخت آن استفاده میکنند. نان صنعتی به دلیل حرارت دیدن با دمای بالا مقداری از ویتامینها و مواد مفید خود را از دست میدهد؛ اما نان ارگانیک به این موضوع توجه دارد و با کنترل کردن حرارت، این ویتامینها را حفظ میکند.
پیشنهاد مطالعه: مقاله کنجد ارگانیک و 55 خاصیت باورنکردنی آن
ویژگیهای نان ارگانیک تازه
بسیاری از مردم تصور میکنند نان باکیفیت نانی است که دارای بافت سست و نرم باشد؛ اما حقیقت این است که نان دارای بافت سست، نشان دهنده این است که مقدار زیادی مواد افزودنی و نگهدارنده در آن وجود دارد. نان سالم و ارگانیک باید دارای بافتی محکم و باثبات باشد. اگر این ویژگی را در نان ندیدید، به ارگانیک بودن آن اطمینان نکنید.
از جمله نانهای ارگانیک میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-
-
- نان سفید یا همان نان لواش ارگانیک
- نان با آرد کامل. آرد کامل آردی است که از آسیا کردن گندم غیر دوروم به دست میآید و شامل تمام اجزای دانه گندم است. اعم از دانه گندم، مغر، جوانه پنهان و سبوس.
- نان مخلوط که پایه آن آرد گندم کامل است اما دارای دانههای کنجد و آفتابگردان در داخل خمیر و روی نان است.
- نان چاودار که از آرد چاودار ارگانیک تهیه میشود. چاودار یک غله شبیه به گندم است.
- نان زیتون که دارای پایه نان سفید به همراه زیتون است و در پخت آن از روغن زیتون مرغوب استفاده میشود. آرد سفید آردی است که از مغز دانه گندم به دست میآید.
- نان گردو که از آرد قهوهای تهیه میشود. آرد قهوهای به آردی میگویند که دارای مقدار زیادی سبوس باشد.
-
خرید نان ارگانیک
برای خرید نان ارگانیک ابتدا انواع آن را بشناسید و به ویژگیهای آن دقت نمایید تا در هنگام خرید، محصولات غیر ارگانیک و ترا ریخته را خریداری ننمایید. خرید از فروشگاه محصولات ارگانیک میتواند در انتخاب صحیح به شما کمک نماید. این فروشگاهها باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشند و نشان تجارت الکترونیک (اینماد) را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده باشند. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت یکی از این فروشگاهها است که نان ارگانیک را نیز عرضه میکند.
جمعبندی و سخن پایانی
نان یکی از اصلیترین مواد غذایی در سراسر جهان است که از آرد گندم، برنج، جو و سایر غلات سبوس دار تهیه میشود. سلامت نان بهطور مستقیم بر سلامت افراد تأثیر میگذارد و این مسئله از اهمیت بالای نان و همچنین اهمیت کیفیت آن خبر میدهد. به همین دلیل لازم است در خرید آن دقت نمایید و نانهایی خریداری کنید که کیفیت بالایی داشته باشند. یکی از این نانها، نان ارگانیک است که خواص و ویژگیهای منحصر به فردی دارد. یکی از خواص منحصر به فرد این محصول، جلوگیری از دیابت نوع 2 است که در زندگی امروز بسیار مهم است. برای خرید نان ارگانیک و سالم و باکیفیت میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید. البته توجه نمایید که هر سفارش باید از نزدیکترین شهر به شما باشد؛ زیرا این نان هیچگونه نگهدارندهای ندارد و در هنگام ارسال با پست ممکن است دچار فساد شود. پس از خرید این محصول، آن را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنید.