وبلاگ

جو ارگانیک و 40 خاصیت عجیب آن

خواص جو ارگانیک

جو ارگانیک چیست؟

جو ارگانیک یکی از مفیدترین و پرکاربردترین غله در خانواده حبوبات و غلات ارگانیک است. محصولی که همیشه برای رژیم‌های لاغری مورد تائید و تأکید است و علاوه بر آن، خواص بسیار زیادی دارد. از کاهش کلسترول خون گرفته تا کاهش خطر ابتلا به سرطان، همگی از خواص منحصر به فرد جو است. در این مقاله از سفره سلامت به معرفی انواع جو و خواص آن خواهیم پرداخت.

چرا باید محصولات ارگانیک را انتخاب کنیم؟

پیش از بررسی جو ارگانیک و خواص آن لازم است به این نکته بپردازیم که چرا استفاده از محصولات ارگانیک مهم است. پس از انقلاب صنعتی و ورود ابزارآلات کشاورزی به عرصه تولید محصولات و سپس افزایش جمعیت کره زمین، استفاده از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات به‌منظور تولید محصول بیشتر و تسریع در فرآیند کشاورزی در دستور کار صنعت کشاورزی قرار گرفت.

برداشت محصولات بیشتر در مدت زمان کمتر، تشویقی برای صنعت کشاورزی به وجود آورد تا در استفاده هر چه بیشتر از کودهای شیمیایی همت گذارد. غافل از اینکه کودهای شیمیایی آینده کره زمین با تمام زیست بوم‌هایش را به خطر خواهد انداخت. این سموم به خاک کشاورزی و سپس به گیاهان نفوذ کرده و رشد آن‌ها را افزایش می‌داد. علاوه بر این، مواد شیمیایی وارد محصولات و میوه‌ها شده و در بافت آن‌ها نفوذ می‌کرد. در نتیجه سموم از طریق مصرف این محصولات وارد بدن انسان شده و او را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو ساخت.

بروز انواع سرطان یکی از دستاوردهای کشاورزی صنعتی و استفاده از کودهای شیمیایی بود که امروزه نیز در حال افزایش است. از بین رفتن پوشش گیاهی، مرگ‌ومیر جانداران، آلودگی آب‌ها و مرگ‌ومیر آبزیان دیگر دستاوردهای استفاده از کودهای شیمیایی است. جهان امروز بیش از پیش با این مضرات روبه‌رو است و وقت آن رسیده که راه‌حلی برای رهایی از این وضعیت پیدا کنیم.

راه‌حل چیست؟

راه رهایی از این مشکلات به اصلاح روش‌های کشاورزی و بازگشت به محصولات سالم مرتبط است. کاری که کشاورزی ارگانیک در حال انجام آن است. این روش کشاورزی که به‌نوعی نوین شمرده می‌شود و از طرفی سنتی است، محصولات ارگانیک را به ارمغان می‌آورد. این محصولات عاری از هرگونه سموم شیمیایی بوده و به رفع و مبارزه با بیماری‌ها کمک می‌کند. جو ارگانیک یکی از این محصولات است که به دلیل عدم وجود مواد شیمیایی در آن، خواص فراوانی دارد.

خواص جو ارگانیک

جو ارگانیک خواص بسیار زیادی دارد. این محصول می‌تواند برای کسانی که تصمیم به کاهش وزن گرفته‌اند، کمک شایانی به‌حساب بیاید. همچنین وجود آن در انواع غذاها می‌تواند طعم بهتری به آن‌ها بدهد. برخی از خواص جو عبارت است از:

      1. بهبود هضم
      2. کاهش سطح کلسترول
      3. کاهش خطر ابتلا به سرطان
      4. کاهش بیماری‌های قلبی
      5. تقویت احساس سیری و کمک به کاهش وزن
      6. کاهش یبوست
      7. کاهش التهاب
      8. بهبود علائم اختلالات روده
      9. بهبود سلامت دستگاه گوارش
      10. جلوگیری از تشکیل سنگ‌های صفراوی
      11. کاهش قند خون
      12. درمان بیماری نقرس
      13. درمان رفلاکس معده
      14. حفظ سلامت روده
      15. درمان خشکی و خارش پوست
      16. درمان سنگ کلیه
      17. کمک به درمان ریزش مو و شوره سر
      18. کمک به درمان بواسیر
      19. تقویت حافظه
      20. کاهش فشار خون
      21. کاهش علائم آرتریت
      22. استحکام استخوان و دندان
      23. کاهش خطر ابتلا به آسم در کودکان
      24. تقویت سیستم ایمنی بدن
      25. تسکین حالت تهوع صبحگاهی در زنان باردار
      26. جلوگیری از دیابت بارداری
      27. درمان کم خونی
      28. جلوگیری از تصلب شرایین
      29. پیشگیری از عفونت‌های دستگاه ادراری
      30. کمک به ترمیم زخم‌ها
      31. بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
      32. روشن کننده پوست
      33. آب‌رسان به پوست
      34. افزایش سرعت سوخت‌وساز بدن
      35. مقاومت در برابر آنفولانزا و سرماخوردگی
      36. پیشگیری و درمان علائم پوکی استخوان
      37. مفید برای دوره نقاهت و ضعف
      38. تقویت سلول‌های عصبی
      39. برطرف کننده تب
      40. رفع عطش

برای بهره‌مندی از خواص جو ارگانیک بهتر است آن را به‌عنوان یک ماده غذایی عالی به سبد خرید خود اضافه نمایید؛ اما توجه داشته باشید که نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید.

انواع جو ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله گندم ارگانیک و 38 مورد از خواص آن + 25 غذا با گندم

ارزش غذایی جو

همان‌طور که می‌دانید جو ارزش غذایی بالایی دارد. این به دلیل وجود مواد معدنی و ویتامین‌های آن است. این مواد معدنی عبارت‌اند از:

      • منبع غنی از فیبر
      • مولیبدن (یک ماده معدنی برای پردازش پروتئین‌ها)
      • منگنز
      • سلنیوم
      • مقادیر بالایی مس
      • ویتامین B
      • کروم
      • فسفر
      • منیزیم
      • نیاسین
      • پتاسیم
      • کلسیم

انواع غذا با جو ارگانیک

برای بهره‌مندی از خواص جو، بهتر است آن را در غذاهای روزانه مصرف کنیم. غذاهای زیادی هستند که در آن‌ها از جو استفاده شده است. از غذاهای قدیمی و اصیل ایرانی گرفته تا غذاهای جدید و خارجی. برخی از این غذاها عبارت‌اند از:

      • انواع سالاد
      • اسموتی
      • کیک
      • کتلت
      • انواع سوپ
      • پلو
      • انواع آش
      • خوراک گوشت
      • و…

هر یک از این غذاها به همراه جو ارگانیک خواص بهتر و بیشتری را خواهند داشت و حتماً از خوردن آن لذت خواهید برد.

انواع جو

شاید تا به حال فکر می‌کردید تنها یک نوع جو وجود دارد؛ اما بهتر است بدانید جو ارگانیک انواع مختلفی دارد که هر یک از آن‌ها را می‌توان در وعده مناسب استفاده نمود. همچنین جو را طی فرآیندهای مختلفی نظیر پرس کردن یا شکستن به شکل‌های دیگری تبدیل می‌کنند تا برای پخت نیاز به زمان کمتری داشته باشد. به‌عنوان مثالی از انواع جو و کاربرد آن می‌توان به جو دوسر اشاره کرد. از جو دوسر برای تهیه صبحانه استفاده می‌کنند. همچنین جو پرک برای سوپ مناسب است. در ادامه انواع جو و مشتقات آن را معرفی می‌کنیم.

      1. جو سبوس دار (همراه با پوست)
      2. جو پوست کنده
      3. جو پرک
      4. بلغور جو
      5. جو دوسر
      6. جو دوسر پرک
      7. آرد جو
      8. آرد جو سبوس دار

جو پرک همان جو معمولی است که پرس شده و برای سوپ مناسب است. این محصول به سوپ کمک می‌کند تا به‌خوبی غلیظ شود.

فرق جو و جو دوسر

بهتر است بگوییم این دو از همه نظر با هم فرق دارند. جو یک گیاه خوشه‌ای است و شباهت زیادی به گندم دارد؛ اما جو دوسر دارای گل‌های کوچکی است و اصلاً خوشه‌ای نیست. این گیاه به‌صورت دو جهته رشد می‌کند و به همین دلیل به آن جو دوسر میگویند. از نظر ظاهری نیز، تفاوت جو و جو دوسر کاملاً مشهود است. جو دوسر نسبت به جو معمولی کشیده‌تر و باریک‌تر است. از جو بیشتر برای تهیه آرد و نان استفاده می‌کنند اما جو دوسر برای تهیه صبحانه مناسب است.

مضرات جو

پیشنهاد مطالعه: مقاله 22 خاصیت باورنکردنی ماش ارگانیک

طرز تهیه صبحانه با جو دوسر پرک

اگر می‌خواهید یک صبحانه مقوی و مفید داشته باشید، پیشنهاد می‌کنم جو دو سر را به سبد خرید خود اضافه کنید. شما به‌راحتی می‌توانید در 10 دقیقه یک صبحانه مقوی با جو دوسر آماده کنید.
برای تهیه صبحانه با جو دوسر به مواد زیادی نیاز ندارید!

      • نصف فنجان جو دوسر ارگانیک
      • یک فنجان شیر
      • یک افزودنی دلخواه نظیر کره، آجیل، میوه، عسل، کره بادام زمینی یا شکر

یک قابلمه کم‌عمق بردارید و شیر را درون آن گرم کنید. قبل از اینکه شیر به جوش بیاید، جو دوسر ارگانیک را به آن بیفزایید و 10 دقیقه با حرارت متوسط بجوشانید تا نرم شود. مواد را داخل قابلمه هم نزنید؛ زیرا طعم طبیعی آن را از بین می‌برد. مواد را داخل یک کاسه بریزید و افزودنی دلخواهتان را به آن اضافه کنید.

می‌توانید از ادویه‌هایی نظیر دارچین و جوز هندی هم استفاده کنید. صبحانه مقوی شما آماده است. نوش جان!

مضرات جو

به‌طورکلی مصرف جو برای کسی ضرری ندارد اما برخی افراد ممکن است نسبت به آن حساسیت داشته باشند. علائم حساسیت به جو عبارت است از خارش، تورم، مشکل در تنفس و واکنش‌های آنافیلاکتیک. البته اگر فردی دچار بیماری سلیاک باشد نباید از جو استفاده کند؛ زیرا جو دارای گلوتن است.

همچنین زیاده‌روی در مصرف جو می‌تواند باعث بروز بیماری‌های گوارشی نظیر نفخ شود؛ بنابراین بهتر است در مصرف این غله پرخاصیت حد اعتدال را رعایت کنید تا علاوه بر بهره‌مندی از خواص آن، از عوارض یاد شده نیز در امان بمانید.

خرید جو ارگانیک

اگر اهل آشپزی و اهمیت به تغذیه سالم باشید، خرید جو ارگانیک می‌تواند به شما در این راستا کمک کند. به‌طورکلی محصولات ارگانیک طعم بهتری دارند و از سلامت بالاتری برخوردارند. این حقیقت را می‌توانید در میوه‌ها و سبزیجات تازه ارگانیک به‌طور واضح‌تری حس کنید. برای خرید محصولات ارگانیک و سالم می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید. این فروشگاه دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران است و محصولات خود را از شرکت‌های معتبر تهیه می‌کند.

جمع‌بندی و سخن پایانی

جو ارگانیک یکی از غلات مهم و پرکاربرد است که خواص بسیار زیادی دارد؛ اما اولین نکته‌ای که در هنگام شنیدن نام آن به ذهن افراد می‌رسد، لاغری و تناسب اندام است. این موضوع نشان از کارایی بالای این محصول در کمک به لاغری و کاهش وزن دارد. جو خواص دیگری نیز دارد که آن را در بین همه افراد محبوب کرده است؛ اما نکته این است که خواص زیاد جو نباید باعث شود فرد در مصرف آن زیاده‌روی کند؛ زیرا این محصول فیبر بالایی دارد و در صورت استفاده بیش از حد می‌تواند منجر به نفخ معده شود. برای خرید جو ارگانیک و بهره‌مندی از خواص ناب آن می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *