وبلاگ

سرکه انار طبیعی و 29 خاصیت آن

خواص سرکه انار طبیعی

سرکه انار طبیعی چیست؟

سرکه انار طبیعی یکی از انواع سرکه ارگانیک و طبیعی است که از آب انار به دست می‌آید. طبع این سرکه سرد است اما کالری بسیار کمی دارد. این چاشنی طبیعی را می‌توانید در فصل پاییز در خانه درست کنید و در تمام فصول سال از آن استفاده کنید. برای مثال می‌توانید در زمستان با استفاده از این سرکه، ترشی خانگی بیندازید. تهیه ترشی با سرکه طبیعی و خانگی بسیار خوشمزه‌تر از سرکه‌های دیگر می‌شود. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی سرکه انار و معرفی خواص آن می‌پردازیم؛ اما پیش از آن لازم است نکته مهمی را بیان کنیم.

چرا باید محصولات طبیعی را انتخاب کنیم؟

محصولات طبیعی محصولاتی هستند که در هنگام فرآوری آن‌ها از هیچ ماده شیمیایی نظیر رنگ‌های خوراکی، هورمون‌ها، طعم دهنده‌ها، آنتی بیوتیک‌ها و دیگر مواد مضر استفاده نمی‌شود. به همین دلیل این محصولات سالم بوده و با بدن انسان سازگاری بیشتری نشان می‌دهند. وجود مواد شیمیایی در محصولات خوراکی در طولانی مدت باعث بروز انواع بیماری از جمله سرطان می‌شود اما مصرف محصولات طبیعی با دارا بودن مواد طبیعی از بروز سرطان پیشگیری می‌کند. به همین دلیل لازم است به‌جای استفاده از محصولات صنعتی، از محصولات طبیعی و محصولات ارگانیک استفاده کنیم. این دو محصول تفاوت‌های مشخصی با یکدیگر دارند که پیش‌تر بیان کردیم. برای مشاهده تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

خواص سرکه انار طبیعی

سرکه انار خواص بسیار زیاد و شگفت انگیزی دارد که نشان می‌دهد بهتر است آن را به سبد غذایی خود بیفزایید. این خواص عبارت است از:

      1. کمک به کاهش کلسترول
      2. کنترل جوش‌های سرسیاه
      3. کنترل کننده خشکی مفرط زمستانی
      4. برطرف کننده فرسودگی و خستگی بدن
      5. به‌عنوان شوینده مو و برای زدودن شوره سر
      6. کاهش فشار خون
      7. کاهش بروز بیماری‌های قلبی و عروقی
      8. حفظ و تقویت حافظه در افراد مسن
      9. کاهش افسردگی در افراد مسن
      10. تقویت حافظه و بهبود خلق‌وخو
      11. کاهش رشد سرطان
      12. رفع چربی‌های شکم
      13. کاهش قند خون
      14. کمک به کاهش وزن
      15. کمک به هضم غذا
      16. بهبود عملکرد بدن
      17. جذب بهتر کلسیم
      18. تسکین درد و سموم ناشی از نیش زنبور
      19. تسکین پوست آفتاب سوخته
      20. سرشار از آنتی اکسیدان‌های قوی
      21. تقویت سیستم ایمنی بدن
      22. افزایش مقاومت بدن در برابر رادیکال‌های آزاد
      23. کمک به عملکرد منظم قلب
      24. پیشگیری از آسیب سلول‌های مغزی
      25. کمک به رشد مو
      26. جلوگیری از ریزش مو
      27. درمان شوره سر با ریختن آن در شامپو
      28. رفع حالت تهوع
      29. تسریع متابولیسم

 

طرز تهیه سرکه انار خانگی

پیشنهاد مطالعه: مقاله 24 خاصیت ناب سرکه توت طبیعی + روش تهیه آن

طرز تهیه سرکه انار خانگی

اگر دوست ندارید از سرکه‌های موجود در بازار استفاده کنید، می‌توانید هر نوع سرکه را در خانه تهیه کنید. برای تهیه سرکه انار خانگی بهتر است از انار فصلی و رسیده استفاده نمایید. ما در این مقاله تهیه سرکه انار به روش طب سنتی را ارائه می‌دهیم تا علاوه بر یک چاشنی خوشمزه، یک داروی خانگی مفید هم داشته باشید.

مواد لازم:

انار رسیده: 7 کیلوگرم
آب: 2 لیتر
عسل: 1 الی 2 قاشق غذاخوری
سرکه سیب: 1 استکان

روش تهیه:

انار را دانه کنید و آن‌ها را با دست له کرده داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید. آب و عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید. در ادامه سرکه سیب را به مخلوط اضافه کنید. درب ظرف را با یک پارچه بپوشانید و آن را دور از تابش آفتاب قرار دهید. هر روز به ظرف حاوی سرکه سر بزنید و با استفاده از یک قاشق چوبی مواد داخل شیشه را هم بزنید. این فرآیند را تا روزی انجام دهید که دیگر مواد ته‌نشین شوند و مایع سرکه روی آن قرار بگیرد.

پس از این اتفاق، چند روز به سرکه استراحت دهید و بعد آن را صاف کنید. سرکه شما آماده است.

از سرکه انار چه استفاده‌هایی می‌شود؟

مانند همه انواع سرکه، سرکه انار طبیعی را نیز می‌توان در انواع غذا، به‌عنوان سس سالاد، در پخت‌وپز، در ترشی، قبل از غذا به‌عنوان یک دارو و… مصرف نمایید. با مصرف سرکه انار طبیعی به‌جای سرکه صنعتی، کم‌کم متوجه خواص و ویژگی‌های آن خواهید شد. اگر از سرکه برای کاهش وزن و تناسب‌اندام استفاده می‌کنید، قبل از مصرف به پزشک طب سنتی مراجعه نموده و با توجه به طبع خود و سایر مشخصه‌های جسمی‌تان، نحوه مصرف مورد نیاز را دریافت کنید.

سرکه انار برای چه کسانی مضر است؟

به‌طورکلی سرکه انار دارای طبع سرد است و برای افراد مسن و کسانی که بیماری و مشکل استخوان درد دارند مفید نیست. این افراد باید در خوردن سرکه احتیاط کنند.

عوارض مصرف سرکه انار

پیشنهاد مطالعه: مقاله 22 خواص درمانی سرکه انجیر طبیعی که از آن بی‌خبرید!

مضرات و عوارض زیاده‌روی در مصرف سرکه انار

هر ماده غذایی هرچند هم که مفید باشد در صورتی که به حد افراط مصرف شود مشکلاتی را ایجاد می‌کند. به همین دلیل بهتر است در مصرف سرکه انار طبیعی نیز زیاده‌روی نکنید و در صورت بروز هرگونه مشکل و عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه آن، به پزشک مراجعه نمایید.

خرید سرکه انار طبیعی

بسیار دیده شده است که فروشندگان مختلف سرکه انار خانگی را به‌عنوان سرکه ارگانیک و یا طبیعی به فروش می‌رسانند. از آنجایی که محصولات این افراد، تحت نظارت سازمان‌های مرتبط با بهداشت تهیه نمی‌شوند، بهتر است از خرید و مصرف آن‌ها خودداری نمایید. برای خرید سرکه انار طبیعی می‌توانید به فروشگاه محصولات طبیعی و ارگانیک سفره سلامت مراجعه کنید. این فروشگاه دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران است و محصولات خود را از شرکت‌های معتبر و دارای مجوز تهیه می‌کند.

جمع‌بندی و سخن پایانی

سرکه انار طبیعی یکی از انواع چاشنی‌های ایرانی است که خواص زیادی دارد. این خواص از کمک به رفع حالت تهوع تا کاهش کلسترول خون را در برمی‌گیرد. به همراه این خواص، اگر در مصرف این سرکه زیاده‌روی شود، ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید؛ بنابراین در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنید. اگر به هر دلیل نمی‌خواهید سرکه‌های موجود در بازار را تهیه کنید می‌توانید آن را در فصل پاییز در خانه درست کنید. به هر حال برای خرید سرکه انار طبیعی می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *