وبلاگ

کشمش ارگانیک و خواص باورنکردنی آن

خواص کشمش ارگانیک

کشمش ارگانیک چیست؟

کشمش ارگانیک میوه رسیده و خشک شده انگور ارگانیک است که در سایه یا آفتاب خشک شده است. این میوه که در دسته خشکبار و تنقلات ارگانیک قرار می‌گیرد، کاربردهای زیادی در آشپزی و تغذیه دارد. مصرف کشمش به‌عنوان یک آجیل، یک میان وعده سالم، برای تزئین کیک و دسر و حتی به‌عنوان ماده اولیه برای پخت بسیاری از غذاها معمول و رایج است. شواهد نشان می‌دهد که مردم مصر و ایران حدود 2000 سال پیش از میلاد انگور را خشک می‌کردند. کشورهایی نظیر یونان و روم از آن به‌عنوان جایزه در مسابقات ورزشی و همچنین تزئین عبادتگاه‌ها استفاده می‌کردند. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی انواع کشمش ارگانیک و معرفی خواص آن می‌پردازیم.

چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟

پیش از بررسی خواص کشمش بهتر است ابتدا این مسئله را روشن کنیم که چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم. پاسخ به این سؤال به روش کشاورزی محصولات ارگانیک مرتبط است. در کشاورزی ارگانیک برای تولید محصولات از کودهای شیمیایی، سموم دفع آفات و علف‌کش‌ها استفاده نمی‌کنند و به‌جای آن روش‌های بدون سم را به کار می‌گیرند. همچنین در هنگام فرآوری محصولات به آن‌ها مواد شیمیایی نمی‌افزایند؛ یعنی محصولات ارگانیک عاری از هرگونه مواد شیمیایی، هورمون‌ها، رنگ‌های خوراکی، آنتی بیوتیک‌ها، طعم‌دهنده‌ها و حتی عاری از نگه‌دارنده هستند. به همین دلیل این محصولات کاملاً سالم بوده و سازگاری بیشتری با بدن انسان دارند. همچنین محصولات ارگانیک می‌توانند با برخی از بیماری‌ها مقابله یا از بروز آن‌ها پیشگیری کنند. برای مثال به دلیل وجود آنتی اکسیدان بالا در این محصولات، مصرف مداوم آن‌ها می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری و با آن مقابله نماید.

نکته دیگری که وجود دارد این است که نباید محصولات ارگانیک را با محصولات طبیعی اشتباه گرفت و یا خواص آن‌ها را با یکدیگر برابر دانست؛ زیرا این دو گروه از محصولات، به دو روش متفاوت به دست آمده و ویژگی‌های متفاوتی دارند. به‌طورکلی محصولات ارگانیک در رده بالاتری قرار می‌گیرند و در نتیجه محصولات طبیعی قیمت پایین‌تری دارند. برای دیدن تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

خواص کشمش ارگانیک

ارزشمندی کشمش ارگانیک در قرون پیش از میلاد مسیح (ع) و همچنین استفاده گسترده از آن در زندگی امروز، نشان از ارزش غذایی بالا و خواص مهم و بسیار زیاد آن دارد. در واقع بسیاری از میوه‌ها زمانی که خشک می‌شوند نسبت به زمانی که تازه هستند خواص بهتر و بیشتری دارند. به همین دلیل خشکبار و آجیل سالم در هرم تغذیه و سلامت انسان نقش مهمی دارد. برخی از خواص کشمش را در ادامه مرور می‌کنیم.

خواص
      1. جلوگیری از تخریب سلولی
      2. پیشگیری از رشد غیرمعمول سلول‌ها
      3. کنترل قند خون در بدن
      4. سم‌زدایی و پاک‌سازی خون
      5. کاهش کلسترول
      6. کاهش فشار خون
      7. کاهش خطر سکته قلبی
      8. کاهش خطر سکته مغزی
      9. درمان یبوست
      10. درمان نفخ
      11. بهبود عملکرد روده‌ها
      12. درمان التهابات معده
      13. جلوگیری از بروز سنگ کلیه
      14. جلوگیری از دفع مایعات بدن
      15. درمان مسمومیت غذایی
      16. رفع سستی و رخوت
      17. تقویت حافظه
      18. پیشگیری از آلزایمر
      19. جلوگیری از پوکی استخوان
      20. جلوگیری از پوسیدگی دندان
      21. پیشگیری از سایش مینای دندان
      22. محدود کننده باکتری‌های تشکیل دهنده پلاک دندان
      23. حفظ رنگ طبیعی مو
      24. شفاف و براق شدن پوست
      25. جلوگیری از چین‌وچروک
      26. درمان عوارض پوستی مانند جوش
      27. رشد بهتر سلول‌های پوست
      28. ضد آفتاب طبیعی
      29. جلوگیری از ریزش مو
      30. درمان شوره سر
      31. کاهش خطر ابتلا به سرطان
      32. درمان سرطان با مصرف کشمش ارگانیک
      33. تسکین درد
      34. کمک به درمان کبد چرب
      35. کمک به افزایش وزن در افراد لاغر
      36. کمک به کاهش وزن در صورت مصرف اصولی
      37. تقویت سیستم ایمنی
      38. کاهش خطر ابتلا به عفونت داخلی
      39. درمان کم خونی
      40. درمان آرتریت
      41. درمان بی‌خوابی و کمبود خواب
      42. بهبود متابولیسم
      43. پیشگیری از آب مروارید
      44. تقویت چشم
      45. برطرف کردن بلغم
      46. تقویت اعصاب
      47. از بین بردن خستگی
      48. بهبود خلق‌وخو
      49. کاهش استرس
      50. افزایش انرژی مادران در دوران شیردهی
      51. تقویت تخمدان‌ها
      52. درمان تنبلی تخمدان
      53. رشد ذهنی و جسمی کودکان
      54. درمان نعوظ
      55. افزایش تحریک اسپرم
      56. تقویت میل جنسی
      57. کاهش و درمان تب

وجود این همه خاصیت در کشمش ارگانیک واقعاً باورنکردنی است اما نکته این است که تمامی این خواص در پزشکی مدرن، طب سنتی و یا با تجربه افراد ثابت شده است.

انواع کشمش و کاربرد آن‌ها

پیشنهاد مطالعه: مقاله فندق ارگانیک و 46 خاصیت عجیب آن که نمی‌دانستید!

ارزش غذایی کشمش ارگانیک

شاید باورتان نشود اما کشمش ارگانیک سرشار از آهن است و به همین دلیل برای کم خونی مفید است. پتاسیم، کلسیم، مس و منیزیم از دیگر مواد معدنی موجود در کشمش است که باعث به وجود آمدن بسیاری از خواص در کشمش می‌شود. فیبر موجود در این میوه باعث بهبود اختلالات گوارشی و تقویت عملکرد معده و روده است. اگر با مصرف کشمش به زیبایی پوست و مو رسیدید، تعجب نکنید. این اتفاق به دلیل وجود ویتامین‌های گروه B در کشمش است و جای تعجب ندارد. همچنین وجود ویتامین A و بتاکاروتن به تقویت بینایی و برطرف سازی مشکلات چشمی کمک می‌کند. وجود ویتامین D در کشمش باعث ایجاد تراکم در استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان می‌شود. در آخر می‌توان گفت رفع چین‌وچروک و جوان‌سازی پوست از دیگر خواص کشمش است که به دلیل وجود ویتامین E اتفاق می‌افتد.

انواع کشمش و نحوه مصرف آن

انواع مختلفی از کشمش ارگانیک وجود دارد که کاربردهای آن متفاوت است. برای مثال کشمش سبز را در آجیل مصرف می‌کنیم اما مویز را به‌تنهایی. از طرفی کشمش پلویی را در انواع پلو می‌ریزیم و به‌عنوان یک غذا مصرف می‌کنیم. اگرچه خواص همه این موارد تقریباً یکسان است اما ممکن است برخی از آن‌ها خواص منحصربه‌فردی را نیز داشته باشند. به هر حال کشمش از هر نوعی که باشد برای بدن مفید و لازم است و می‌تواند نیاز بدن به مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری را برطرف نماید. در ادامه انواع کشمش را معرفی می‌کنیم.

کشمش سبز

کشمش ارگانیک سبز از نوعی انگور دانه‌دار بلند و کشیده به دست می‌آید که رنگ آن سبز است. روش خاص خشک کردن این کشمش باعث می‌شود رنگ آن تغییری نکند و پس از خشک شدن نیز سبز بماند. این کشمش معمولاً در آجیل مصرف می‌شود.

کشمش سرخ

کشمش سرخ بر روی خاک و با استفاده از نور مستقیم خورشید خشک می‌شود. از اصلی‌ترین خواص آن می‌توان به ملین بودن، درمان بی‌خوابی و تقویت مو اشاره کرد.

کشمش تیفی

این کشمش را از انواع انگور می‌توان تهیه کرد. تنها تفاوت آن با سایر انواع کشمش این است که به‌جای پهن کردن در آفتاب، در سایه خشک می‌شود. به عبارتی کشمش تیفی نوعی کشمش سایه خشک است.

کشمش آفتابی

کشمش آفتابی از نوع پیکانی و رسمی انگور تهیه می‌شود. این انگور را در محلی تمیز در مقابل نور خورشید خشک می‌کنند و به آن کشمش آفتاب خشک نیز میگویند.

کشمش مویز

مویز، خشک شده‌ی انگور سیاه مجلسی است و معمولاً دارای هسته است. این کشمش نسبت به سایر انواع آن گوشتی‌تر است و می‌تواند به تقویت حافظه کمک کند. از این خشکبار معمولاً به‌عنوان میان وعده و برای زنگ تفریح استفاده می‌کنند تا هم به تقویت انرژی کودکان کمک کند و هم موجب تقویت حافظه آنان شود.

تامپسون بدون دانه (کشمش پلویی)

نوعی انگور کوچک سبز رنگ است که پس از انجام مراحل خشک کردن، با رنگ طلایی درمی‌آیند. از این نوع کشمش در پخت‌وپز استفاده می‌شود که به آن کشمش پلویی می‌گویند. نام دیگر این انگور، انگور عسگری است؛ زیرا هسته ندارد.

شعله بدون دانه

این کشمش از انگور قرمز به دست می‌آید و دانه‌های آن از کشمش تامپسون کمی بزرگ‌تر و آبدارتر است. کشمش شعله بدون دانه به‌عنوان میان وعده مناسب است.

طرز تهیه کشمش خانگی

برای تهیه کشمش ارگانیک خانگی شما به یک پارچه تمیز و مقداری کشمش و البته نور خورشید نیاز دارید. انگورهای مورد نظرتان را بشویید. یک پارچه تمیز نخی تهیه کنید و آن را مقابل آفتاب پهن کنید. حالا انگورها را به‌صورت خوشه‌ای یا دانه‌دانه روی پارچه پهن کنید و بگذارید خشک شوند. هر روز یا هر چند روز یک‌بار انگورها را جابه‌جا کنید تا همه قسمت‌های آن خشک شوند. پس از 15 الی 20 روز انگورهای شما به کشمش تبدیل شده‌اند. می‌توانید آن‌ها را جمع‌آوری کرده و مصرف نمایید.

طرز تهیه کشمش خانگی

پیشنهاد مطالعه: مقاله خرما ارگانیک و 62 خاصیت منحصر به فرد آن + 10 غذا با خرما

مضرات زیاده‌روی در مصرف کشمش

هر ماده غذایی هر چند مفید باشد در صورت زیاده‌روی در مصرف، مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد. کشمش ارگانیک نیز از این اتفاق مستثنا نیست و چنانچه در مصرف آن افراط صورت بگیرد فرد را با مشکلاتی نظیر ناراحتی معده، نفخ و مشکلات گوارشی مواجه می‌کند. علاوه بر این در موارد شدیدتر می‌تواند منجر به ضعف جذب مواد مغذی در بدن و حتی انسداد روده شود. از طرفی ممکن است برخی افراد نسبت به کشمش آلرژی داشته باشند. اگر پس از مصرف کشمش با مشکلاتی نظیر حالت تهوع، استفراغ، اسهال، خس‌خس سینه، آبریزش بینی، خارش پوست و مشکلاتی از این دست روبه‌رو شدید، ممکن است بیانگر این مطلب باشد که شما نسبت به آن آلرژی دارید؛ بنابراین در مصرف این خوراکی خوشمزه زیاده‌روی نکنید.

خرید کشمش ارگانیک

پیشنهاد ما این است که برای خرید کشمش ارگانیک به فروشگاه محصولات ارگانیک مراجعه کنید؛ زیرا در غیر این صورت ممکن است افراد سودجو محصولات غیر ارگانیک و ترا ریخته را به‌جای محصولات ارگانیک و سالم به شما بفروشند. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت با دارا بودن مجوزهای لازم از جمله نشان ارگانیک، کشمش ارگانیک را در اختیار شما قرار می‌دهد.

جمع‌بندی و سخن پایانی

کشمش ارگانیک یکی از خشکبار و تنقلات ارگانیک است که از انواع مختلف انگور به دست می‌آید. این میوه خشک خواص زیادی دارد. از تقویت حافظه کودکان تا پیشگیری از پوکی استخوان؛ اما توجه داشته باشید که نباید در مصرف کشمش زیاده‌روی کنید؛ زیرا عوارض مصرف بیش از حد آن دامن‌گیرتان خواهد شد. برای خرید محصولات ارگانیک از جمله کشمش ارگانیک می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *