وبلاگ

نان ارگانیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

خواص نان ارگانیک

نان ارگانیک چیست؟

نان ارگانیک نوعی نان است که از گندم ارگانیک تهیه شده است. برای تهیه نان ابتدا گندم ارگانیک را که یکی از زیردسته‌های حبوبات و غلات ارگانیک است، آسیا کرده و آرد ارگانیک تهیه می‌کنند. سپس با استفاده از این آرد خمیر درست کرده و نان می‌پزند. نان ارگانیک هیچ‌گونه نگه‌دارنده‌ای ندارد و به همین دلیل نیازمند مراقبت و نگهداری در یخچال و یا فریزر است. از این رو ارسال آن به شهرهای دیگر از طریق پست وجود ندارد و هر فرد باید آن را از فروشگاه محصولات ارگانیک شهر خودش سفارش دهد تا بتواند از خواص و کیفیت آن استفاده نماید. در این مقاله از سفره سلامت به معرفی این محصول و بررسی خواص آن می‌پردازیم.

محصولات ارگانیک چه محصولاتی هستند؟

محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تولید آن‌ها هیچ‌گونه ماده شیمیایی نظیر کودهای شیمیایی، سموم دفع آفات، علف‌کش‌ها و دیگر مواد شیمیایی استفاده نشده است. همچنین در فرآوری آن‌ها هیچ‌گونه مواد شیمیایی نظیر نگه‌دارنده‌ها، رنگ‌های خوراکی، هورمون‌ها، طعم‌دهنده‌ها و دیگر مواد مصنوعی به کار نرفته است. به همین دلیل این محصولات عاری از هرگونه مواد شیمیایی بوده و کاملاً سالم هستند. یکی از ویژگی‌های محصولات ارگانیک، میزان آنتی اکسیدان بالای آن است که به پیشگیری و مبارزه با سرطان کمک می‌کند. سایر خواص و ویژگی‌های محصولات ارگانیک را می‌توانید در مقاله مربوط به آن مطالعه نمایید. نان ارگانیک یکی از انواع محصولات ارگانیک است که در این متن به معرفی و بررسی خواص آن می‌پردازیم.

ویژگی‌های نان ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله 19 خاصیت فوق العاده ماکارونی ارگانیک

فواید نان ارگانیک چیست؟

نان پرمصرف‌ترین ماده غذایی است و در صورتی که سالم نباشد می‌تواند میزان بیماری را در بین افراد افزایش دهد. اهمیت نان سالم بر کسی پوشیده نیست اما کمتر کسی است که بین نان معمولی و نان عالی، نان عالی را انتخاب کنند. بلکه همه همان نان معمولی برایشان کفایت می‌کند و دیگر نگران وضعیت جسمانی خود نیستند. برخی از فواید و برتری‌های نان ارگانیک نسبت به نان معمولی عبارت است از:

      1. محافظت از بدن در برابر سرطان سینه
      2. محافظت در برابر بیماری‌های قلبی
      3. مانع بالا رفتن یک‌باره قند خون در افراد دیابتی
      4. محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد
      5. محافظت در برابر انواع سرطان
      6. پخت با حرارت کنترل شده (ویتامین‌ها و مواد معدنی آن حفظ می‌شود.)
      7. بدون قند و جوش شیرین
      8. کمک به کاهش وزن
      9. عدم ابتلا به یبوست با استفاده از این نان
      10. کمک به درمان و کاهش کم خونی
      11. درمان ریزش مو
      12. تقویت موها
      13. افزایش سطح انرژی بدن
      14. جلوگیری از بروز اختلالات متابولیک
      15. کاهش تری گلیسیرید
      16. افزایش کلسترول خوب خون
      17. کاهش فشار خون
      18. جلوگیری از دیابت نوع 2
      19. جلوگیری از التهاب مزمن
      20. کاهش پوکی استخوان
      21. جلوگیری از ایجاد سنگ‌های صفراوی

قطعاً نان‌های باکیفیت زیادی جود دارند اما هیچ‌کدام از آن‌ها دارای این همه خاصیت نیستند. وجود این خواص نان ارگانیک را به یک نان کامل و بی‌رقیب تبدیل کرده است.

 

طرز تهیه نان ارگانیک

برای تهیه نان ارگانیک ابتدا باید گندم ارگانیک تهیه کنیم. این گندم را آسیا کرده و آرد به دست می‌آوریم و خمیر درست می‌کنیم. خمیر به دست آمده را می‌توان با مواد دیگری نظیر کنجد مخلوط کرده و با پهن کردن آن و گذاشتن آن در تنور، نان به دست آورد. نان ارگانیک را در تنور سفالی می‌پزند و از حرارت کنترل شده برای پخت آن استفاده می‌کنند. نان صنعتی به دلیل حرارت دیدن با دمای بالا مقداری از ویتامین‌ها و مواد مفید خود را از دست می‌دهد؛ اما نان ارگانیک به این موضوع توجه دارد و با کنترل کردن حرارت، این ویتامین‌ها را حفظ می‌کند.

انواع نان ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله کنجد ارگانیک و 55 خاصیت باورنکردنی آن

ویژگی‌های نان ارگانیک تازه

بسیاری از مردم تصور می‌کنند نان باکیفیت نانی است که دارای بافت سست و نرم باشد؛ اما حقیقت این است که نان دارای بافت سست، نشان دهنده این است که مقدار زیادی مواد افزودنی و نگه‌دارنده در آن وجود دارد. نان سالم و ارگانیک باید دارای بافتی محکم و باثبات باشد. اگر این ویژگی را در نان ندیدید، به ارگانیک بودن آن اطمینان نکنید.

از جمله نان‌های ارگانیک می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

      1. نان سفید یا همان نان لواش ارگانیک
      2. نان با آرد کامل. آرد کامل آردی است که از آسیا کردن گندم غیر دوروم به دست می‌آید و شامل تمام اجزای دانه گندم است. اعم از دانه گندم، مغر، جوانه پنهان و سبوس.
      3. نان مخلوط که پایه آن آرد گندم کامل است اما دارای دانه‌های کنجد و آفتابگردان در داخل خمیر و روی نان است.
      4. نان چاودار که از آرد چاودار ارگانیک تهیه می‌شود. چاودار یک غله شبیه به گندم است.
      5. نان زیتون که دارای پایه نان سفید به همراه زیتون است و در پخت آن از روغن زیتون مرغوب استفاده می‌شود. آرد سفید آردی است که از مغز دانه گندم به دست می‌آید.
      6. نان گردو که از آرد قهوه‌ای تهیه می‌شود. آرد قهوه‌ای به آردی می‌گویند که دارای مقدار زیادی سبوس باشد.

خرید نان ارگانیک

برای خرید نان ارگانیک ابتدا انواع آن را بشناسید و به ویژگی‌های آن دقت نمایید تا در هنگام خرید، محصولات غیر ارگانیک و ترا ریخته را خریداری ننمایید. خرید از فروشگاه محصولات ارگانیک می‌تواند در انتخاب صحیح به شما کمک نماید. این فروشگاه‌ها باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشند و نشان تجارت الکترونیک (اینماد) را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده باشند. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت یکی از این فروشگاه‌ها است که نان ارگانیک را نیز عرضه می‌کند.

جمع‌بندی و سخن پایانی

نان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی در سراسر جهان است که از آرد گندم، برنج، جو و سایر غلات سبوس دار تهیه می‌شود. سلامت نان به‌طور مستقیم بر سلامت افراد تأثیر می‌گذارد و این مسئله از اهمیت بالای نان و همچنین اهمیت کیفیت آن خبر می‌دهد. به همین دلیل لازم است در خرید آن دقت نمایید و نان‌هایی خریداری کنید که کیفیت بالایی داشته باشند. یکی از این نان‌ها، نان ارگانیک است که خواص و ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. یکی از خواص منحصر به فرد این محصول، جلوگیری از دیابت نوع 2 است که در زندگی امروز بسیار مهم است. برای خرید نان ارگانیک و سالم و باکیفیت می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید. البته توجه نمایید که هر سفارش باید از نزدیک‌ترین شهر به شما باشد؛ زیرا این نان هیچ‌گونه نگه‌دارنده‌ای ندارد و در هنگام ارسال با پست ممکن است دچار فساد شود. پس از خرید این محصول، آن را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *