چای و دمنوش ارگانیک را جایگزین چای سیاه اسانس دار کنیم!
چرا چای و دمنوش ارگانیک؟
وقتی صحبت از چای و دمنوش ارگانیک به میان میآید، اولین سؤال این است که این محصولات چه تفاوتی با چای و دمنوشهای معمولی دارند. برای پاسخ به این سؤال باید ابتدا به تعریف ارگانیک و غیر ارگانیک مراجعه کنیم. بسیاری از مردم چای سیاه را بهعنوان نوشیدنی گرم انتخاب میکنند و در مصرف این نوشیدنی مداومت دارند؛ ازاینرو چای ارگانیک میتواند بهطور روزانه مورد مصرف قرار گیرد و در سلامت فرد مؤثر باشد.
بهطور خلاصه میتوان گفت برای تولید محصولات ارگانیک در فرآیند کشاورزی ارگانیک، نظیر چای ارگانیک، از هیچگونه کود شیمیایی، آفتکش، علفکش و … استفاده نمیشود و بهاینترتیب، محصول پیش روی شما، یک محصول کاملاً سالم است.
چای یکی از پرمصرفترین نوشیدنیهای جهان است و به همین دلیل، سالم بودن آن میتواند بهطور مستقیم بر سلامت افراد تأثیر بگذارد. این گیاه امروزه در سراسر جهان کشت میشود و کشورهای مختلف، استاندارهای متفاوتی برای ارگانیک بودن آن تعریف میکنند. بااینحال میتوان گفت برای کشت چای ارگانیک، باید تمرکز را بر روی استفاده از مواد معدنی و مغذی طبیعی در رشد درخت چای و همچنین استفاده از روشهای طبیعی برای از بین بردن آفتها و علفهای هرز گذاشت. بهاینترتیب میتوان اطمینان داشت که چای حاصلشده، دارای هیچگونه مواد شیمیایی نخواهد بود و مصرفکننده میتواند از خواص واقعی یک چای ارگانیک بهرهمند شود.
انواع دمنوش ارگانیک
چای و دمنوش ارگانیک انواع مختلفی دارد. از دمنوشهای گیاهی گرفته تا دمنوش میوهای و دمنوشهای ترکیبی. این دمنوشها دارای طبعهای مختلفی هستند که برای بهرهگیری از خواص آنها، در هنگام مصرف باید موردتوجه مصرفکننده قرار بگیرد.
1.دمنوش گیاهی ارگانیک
انواع دمنوش گیاهی شامل انواع چای ارگانیک و گیاهان معطر با خاصیت دارویی است که با هیچ گیاه دیگری ترکیب نشدهاند؛ نظیر:
- چای سبز
- چای سیاه
- بابونه
- آویشن
- بهار نارنج
- بهلیمو
- نعناع
- زنجبیل
- قهوه سبز
- دارچین
- و…
2.چای ارگانیک
چای سیاه و چای سبز انواع بسیار زیادی دارد. هر یک از این چابها را میتوان با ترکیب دیگر میوهها و گیاهان، طعمدار نموده و محصول تازهای به دست آورد. در ادامه به برخی از انواع ساده و طعمدار چای ارگانیک اشاره میکنیم:
- چای سیاه
- چای پرتقالی
- چای گل محمدی
- چای سبز
- چای سبز پرتقالی
- چای سرگل بهاره
- چای ممتاز
- چای ترش و شیرین
- و…
پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی
3.دمنوش ترکیبی ارگانیک
دمنوش ترکیبی نوعی از دمنوش ارگانیک است که از ترکیب چند گیاه یا میوه تهیه شده است. این دمنوشها بیشتر خاصیت درمانی داشته و برای مواردی مثل آرامش، لاغری، چاقی، تقویت اعصاب و… مورد استفاده قرار میگیرند. موارد زیر نمونههایی از دمنوشهای ترکیبی هستند:
- دمنوش ترکیبی فراسیون
- دمنوش ترکیبی لاغری
- دمنوش ترکیبی آرامبخش
- و…
4.دمنوش میوهای ارگانیک
میوههای خشک شده در فصب تابستان، میتوانند دمکردهی خوبی در فصول دیگر سال باشند. این میوههای خشک ویتامین زیادی در خود دارند که میتوانند در زمستان از بروز بیماریهایی نظیر سرکاخوردگی جلوگیری کنند. از جمله دمنوشهای میوهای خوشطعم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- زرشک
- عناب
- لیمو
- سیب
- پرتقال
- توت
- زنجبیل
- کیوی
- گلابی
- هلو
- و…
خواص چای ارگانیک
گیاهان علاوه بر اینکه بخش مهمی از سبد غذایی انسانها را تأمین میکنند، مهمترین بخش درمان نیز بهحساب میآیند. در گذشته بسیاری از بیماریها را با استفاده از جوشانده و دمکرده گیاهان درمان میکردند و این یعنی غذای انسان، داروی انسان نیز به شمار میرفت؛ اما با پیشرفت فنّاوری و افزایش جمعیت و بهتبع آن، تقاضای بیشتر برای غذا، کشاورزی به سمت صنعتی شدن و استفاده از کودهای شیمیایی برای برداشت محصول بیشتر سوق پیدا کرد. بهاینترتیب با وارد شدن کودهای شیمیایی به عرصه کشاورزی، محصولات کمکم خواص، عطر و طعم خود را از دست دادند و در نتیجه، درمان گیاهی به حاشیه رفت.
بااینحال کشاورزی ارگانیک با تأمین زیرساختهای لازم هرچند در مقیاس کوچک، توانسته است این خواص را به محصولات بازگرداند. برای مثال میتوان به خواص درمانی چای و دمنوش ارگانیک اشاره کرد.
چای چه از نوع چای سبز ارگانیک باشد و چه چای سیاه، خواص درمانی متنوعی دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
خواص چای سیاه ارگانیک
چای سیاه ارگانیک خواص زیادی دارد که مصرف مداوم آن نهتنها باعث بروز مشکل نمیشود، بلکه در پیشگیری و درمان برخی از بیماریها مؤثر است. در ادامه این خواص را بررسی میکنیم.
- بهبود سلامت قلب
- کاهش ابتلا به سرطان رحم
- کاهش ابتلا به دیابت
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش فشارخون
- بهبود هشیاری ذهن
- بهبود سلامت استخوانها
- کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون
- بهبود سلامت دستگاه گوارش
- کاهش سطح کلسترول خون
- کاهش وزن
- کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه
- تسکین علائم آسم
- مبارزه با رادیکالهای آزاد
- از بین بردن باکتریها به دلیل وجود آنتیاکسیدان سرشار
- کاهش استرس
- کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
- بهبود سلامت دندانها
- درمان اسهال
- بهبود خلقوخو
- پیشگیری از عفونتهای پوستی
- کاهش پف زیر چشم
- تأخیر در پیری زودرس
- کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست
- محافظت از پوست در برابر اشعههای فرابنفش
- تسریع در بهبود زخمها
- کاهش جوش پوستی
- جلوگیری از ریزش مو
- درخشان کردن موها
- یک رنگ موی طبیعی در ترکیب با حنا
خواص چای سبز ارگانیک
چای سبز ارگانیک نیز مانند چای سیاه ارگانیک داری خواص بسیاری است که در ادامه به آن میپردازیم:
- کمک به بهبود عملکرد مغز
- کالری سوزی
- محافظت از بدن در برابر سرطان
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- یک نوشیدنی آبرسان
- کاهش خطر بیماری قلبی
- کاهش بوی بد دهان
- پیشگیری از دیابت
- کمک به کاهش وزن
- کاهش خطر مرگومیر
- مفید در سلامت پوست
- امکان بهبود عملکرد ورزشی و ریکاوری بدن
- بهبود بیماریهای معده
- کمک به کنترل غلظت خون
- تأمین سلامت ریه
احتمالاً شما هم از دیدن این همه خاصیت در چای ارگانیک تعجب کردهاید! این خواص در محصولات ارگانیک بهوفور دیده میشود.
این موارد تنها بخشی از خواص بیشمار چای و دمنوش ارگانیک است. پرداختن به تکتک دمنوشهای ارگانیک در یک مقاله نمیگنجد و فرصت بیشتری میطلبد؛ اما آنچه واضح است این است که هر دمنوش ارگانیک دارای خواص منحصربهفرد خود است.
جمعبندی
در این مقاله به انواع چای و دمنوش ارگانیک و خواص برخی از آنها پرداخته شد. استفاده از انواع چای ارگانیک به دلیل محبوبیت سراسری چای، میتواند بر سلامت افراد تأثیر مثبت و مؤثری داشته باشد. این در حالی است که کشاورزی صنعتی با تغییر زیست کشاورزی و سپس فراوری محصولات، سعی در بهتر جلوه دادن استفاده از محصولات خود دارد و در این مسیر، استفاده هر چه بیشتر از مواد افزودنی در این محصولات را در دستور کار خود قرار داده است. در این میان استفاده از چای ایرانی میتواند رضایت بیشتری را به مصرفکننده منتقل کند و اعتماد و اطمینان خاطر وی را به این محصول ارگانیک برانگیزد. برای خرید محصولات ارگانیک میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.