وبلاگ

خواص ارده کنجد ارگانیک که نمی‌دانستید!

خواص ارده کنجد ارگانیک

ارده کنجد ارگانیک چیست؟

ارده کنجد ارگانیک یکی از انواع محصولات ارگانیک است که می‌توان از آن به‌عنوان یک صبحانه مغذی در کنار شیره انگور و یا عسل استفاده نمود. به‌طورکلی ارده کنجد از تفت دادن کنجد و سپس کوبیدن آن و افزودن روغن کنجد به دست می‌آید. از این ماده مغذی علاوه بر صبحانه در پخت‌وپز نیز می‌توان استفاده کرد. ارده مختص ایران نیست و بسیاری از کشورها در دستورات غذایی خود از آن استفاده می‌کنند. نظیر لبنان، ارمنستان، یونان، ترکیه، عراق، مغرب و بلغارستان. کلمه ارگانیک در انتهای عبارت، نشان از روش خاصی در کشاورزی است.

محصولات ارگانیک به چه محصولاتی می‌گویند؟

قطعاً کلمه ارگانیک را زیاد شنیده‌اید. محصولات ارگانیک به محصولاتی میگویند که به روش کشاورزی ارگانیک تولید شده‌اند. کشاورزی ارگانیک در تولید محصولات خود از هیچ سم و ماده شیمیایی استفاده نمی‌کند. کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها، سموم دفع آفات و… جایی در کشاورزی ارگانیک ندارند. از طرفی در فرآوری محصولات ارگانیک هیچ‌گونه ماده شیمیایی، رنگ خوراکی، هورمون و… به کار نمی‌رود. به این ترتیب محصول به دست آمده کاملاً طبیعی، سالم و بدون هیچ ماده شیمیایی است. این روش کمک می‌کند آنتی اکسیدان موجود در محصولات افزایش پیدا کند. آنتی اکسیدان از بروز انواع سرطان در انسان جلوگیری می‌کند.

خواص و فواید ارده کنجد

کنجد خواص فوق‌العاده‌ای دارد. حتماً برخی از خواص آن را شنیده و از آن بهره برده‌اید؛ برای مثال کنجد سرشار از کلسیم است و برای همه به‌ویژه بانوان بسیار مفید است. یک قاشق غذاخوری کنجد می‌تواند بیش از 70 درصد نیاز روزانه یک زن به کلسیم را برطرف کند و این فوق‌العاده است. به عبارتی دیگر کنجد سه برابر شیر کلسیم دارد. در این بخش به بررسی خواص ارده کنجد ارگانیک می‌پردازیم.

      1. دارای طبع گرم و خشک و مناسب برای افراد دارای طبع سرد
      2. دارای انرژی فوق‌العاده
      3. استحکام استخوان و دندان
      4. درمان درد استخوان و مفاصل
      5. کاهش خطر ابتلا به التهاب
      6. ضد سرطان
      7. بهبود عملکرد کبد و کلیه
      8. دفع سموم بدن
      9. رفع کم خونی
      10. جلوگیری از تشکیل لخته خون
      11. کاهش استرس
      12. کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی
      13. تقویت قوای جنسی
      14. افزایش کارایی جنسی
      15. تسکین دهنده درد
      16. تقویت حافظه
      17. رفع بیماری‌های رحم
      18. پیشگیری از بیماری‌های رحم
      19. جلوگیری از ایجاد کیست
      20. قاعده آور
      21. منضج دمل و تسکین دهنده درد آن
      22. کاهش کلسترول
      23. متعادل سازی هورمون‌ها
      24. سلامت پوست
      25. درمان سوختگی
      26. دارای امگا 3 و امگا 6
      27. کمک به کاهش فشار خون
      28. تقویت سیستم ایمنی بدن
      29. کاهش اشتها و کمک به لاغری در افراد سرد مزاج
      30. کمک به افزایش وزن در افراد لاغر در صورت استفاده به همراه شیره انگور یا عسل
      31. تسهیل کارکرد روده‌ها
      32. تأثیر مثبت بر چربی خون
      33. بهبود بینایی
      34. کاهش بی‌خوابی
      35. درمان یبوست
      36. رشد کودکان
      37. تقویت بنیه
      38. جلوگیری از ضعف جسمانی
      39. تقویت سیستم عصبی مرکزی
      40. جلوگیری از آلزایمر
      41. درمان آرتروز
      42. کمک به درمان زخم معده
      43. کاهش رفلاکس و سوزش معده
      44. جلوگیری از ریزش مو
      45. مانع سفید شده موها
      46. دارای خاصیت ضد باکتریایی
      47. دارای پروتئین بالا

وجود این خواص باعث شده ارده کنجد ارگانیک به یک ماده غذایی فوق‌العاده تبدیل شود.

مواد مغذی ارده کنجد ارگانیک چیست

پیشنهاد مطالعه: مقاله 41 خاصیت شگفت انگیز عسل ارگانیک + 9 روش تشخیص عسل تقلبی

ارزش غذایی، ویتامین‌ها و مواد معدنی ارده کنجد ارگانیک

ارده کنجد ارگانیک ویتامین‌ها و مواد مغذی زیادی دارد. در حقیقت این مواد معدنی و مغذی هستند که خواص ذکر شده را می‌سازند. برخی از این مواد عبارت است از:

      • پروتئین
      • ویتامین A
      • ویتامین‌های گروه B
      • ویتامین E
      • کلسیم فراوان
      • آهن
      • مس
      • منیزیم
      • منگنز
      • فسفر
      • پتاسیم
      • سدیم
      • روی
      • سلنیوم

انواع محصولات ارده کدام است؟

از آنجایی که ارده کنجد ارگانیک خواص بسیار زیادی دارد، فرآورده‌های ارگانیک زیادی با این محصول تهیه شده تا همه سلیقه‌ها و ذائقه‌ها را پوشش دهد. برخی از این محصولات عبارت است از:

رنگ و طبع ارده کنجد

پیش از این گفتیم که طبع ارده کنجد ارگانیک گرم و خشک است. این طبع بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌کند. چراکه بسیاری از بیماری‌ها به دلیل وجود و غلبه طبع سرد و تر بروز پیدا می‌کند.

از طرفی رنگ ارده کنجد ارگانیک به نحوه تولید آن بازمی‌گردد. اگر در تولید ارده کنجد از کنجد سفید خام استفاده کنیم، رنگ ارده سفید می‌شود. نظیر ارده کنجد شهر یزد؛ اما اگر ابتدا کنجد را تفت دهیم تا خامی آن برطرف شود، سپس آن را پودر کنیم، رنگ ارده قهوه‌ای مایل به زرد خواهد بود. نظیر ارده شهر بوشهر. از طرفی ایرانی یا خارجی بودن کنجد نیز بر طعم و عطر آن تأثیرگذار است. ارده‌ای که از کنجد ایرانی تهیه می‌شود رنگ و بوی دل‌نشین‌تری دارد و قیمت آن بالاتر است.

به‌طورکلی ارده دارای طعم تلخ، بافتی نرم و روغنی است.

طرز تهیه ارده کنجد ارگانیک

برای تهیه ارده کنجد ارگانیک، ابتدا کنجد را تفت می‌دهند تا خامی آن برطرف شود. سپس کنجدها را آسیا و پودر می‌کنند. در نهایت روغن کنجد را به آن می‌افزایند. از ارده کنجد در تهیه انواع غذا، سالاد و حتی غذای اصلی استفاده می‌شود؛ برای مثال ارده را با شیره انگور و یا عسل مخلوط و به‌عنوان یک صبحانه بسیار مقوی استفاده می‌کنند.

روغن ارده کنجد چیست و چه مصارفی دارد؟

روغن ارده کنجد ارگانیک از ارده کنجد به دست می‌آید و برای پخت‌وپز و سالاد مناسب است. به این ترتیب که ابتدا کنجدها را تفت می‌دهیم و در ادامه با آسیا کردن و دیگر روش‌های لازم، روغن کنجد را جدا می‌کنیم. اگر کنجد را بدون تفت دادن و فقط با پرس سرد روغن‌گیری کنیم، به آن روغن کنجد میگویند.

عوارض ارده کنجد

درست است که ارده کنجد ارگانیک خواص پرشماری دارد و برای بسیاری از بیماری‌ها یک راه درمان به‌حساب می‌آید اما ممکن است برای برخی مشکلاتی ایجاد کند. این مشکلات در صورت مصرف بیش از حد و یا حساسیت‌های موجود در فرد، به وجود می‌آید؛ برای مثال برخی افراد در کل به دانه کنجد حساسیت دارند و دچار خارش دهان و مشکلات تنفسی می‌شوند. واضح است که چنین افرادی نمی‌توانند ارده کنجد ارگانیک مصرف کنند. برخی دیگر از مشکلاتی که ارده کنجد به وجود می‌آورد عبارت است از:

      • مضر برای افراد دیابتی به دلیل کربوهیدرات بالا
      • چاقی و افزایش وزن در صورت استفاده زیاد و تحرک کم
      • ایجاد اختلال در هضم برای افراد سرد مزاج در صورت استفاده زیاد
      • گرفتگی رگ‌ها و اختلال در گوارش در صورت زیاده‌روی در مصرف
      • ایجاد جوش صورت و بدن در افراد گرم مزاج که باید با خوردن میوه‌های تازه با طبع سرد درمان شود.

برای پیشگیری از عوارض ارده می‌توان موادی نظیر سرکه، ترشیجات، آب لیموی ترش و شیرین که دارای طبع خنک هستند، مصرف نمود.

خرید ارده کنجد ارگانیک

ارده کنجد ارگانیک یکی از محصولات ارگانیک است؛ بنابراین بهتر است آن را از فروشگاه‌های محصولات ارگانیک خریداری نمایید. چراکه در غیر این صورت ممکن است دچار خرید محصولات تقلبی شوید. فروشگاه محصولات ارگانیک باید دارای گواهی ارگانیک از سازمان ارگانیک کشور باشد. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت یکی از این فروشگاه‌هاست.

جمع‌بندی و سخن پایانی

ارده کنجد ارگانیک یکی از محصولات بسیار پرخاصیت است که هم برای کودکان و هم بزرگ‌سالان خواص بسیاری دارد. از جلوگیری از بیماری‌ها گرفته تا درمان بیماری‌های ناشی از بروز سردی و همچنین تقویت استخوان و حافظه، از خواص این محصول ارگانیک و کنجدی است. برای استفاده از این خواص پیشنهاد می‌کنیم حتماً ارده کنجد ارگانیک را تهیه کنید و از خرید محصولات مشابه خودداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *