چای سبز ارگانیک چیست؟
چای سبز ارگانیک یکی محبوبترین نوشیدنیها در سراسر جهان است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. برگهای چای از گیاه کاملیا سیننسیس به دست میآید. این گیاه، یک گیاه همیشه سبز و بومی آسیای شرقی است. این نوشیدنی گرم از ریختن آب داغ یا آب جوش بر روی برگهای خشک شده چای به دست میآید که اصطلاحاً به آن «دم کردن» میگویند. نوشیدن چای در ابتدا از چین سرچشمه گرفت و پس از توزیع آن در سراسر جهان، تبدیل به یک نوشیدنی جهانی گردید. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی چای ارگانیک و پرخاصیت سبز میپردازیم.
مشخصات و ویژگیهای بهترین چای سبز
همه مردم در سراسر جهان چای مینوشند اما کسانی که عاشق این نوشیدنی هستند، بهتر از هرکسی میتوانند ویژگیهای انواع آن را تشخیص دهند و بهترینها را خریداری کنند. از آنجایی که چای یکی از پراستفادهترین نوشیدنیها در جهان و بهخصوص ایران است، دانستن ویژگیهای آن بسیار لازم و حتی ضروری است. چراکه یکی از ملزومات هر خانه و اولین نوشیدنی برای تمامی پذیراییها اعم از رسمی و غیررسمی است. از یک دور همی دوستانه تا مراسم خواستگاری و یا قرارهای مهم کاری در شرکتها، در مقدمه پذیرایی از چای استفاده میکنند.
در این راستا مشخصات چای سبز ارگانیک را بیان میکنیم تا در خرید آن، با مشکل مواجه نشوید. این مشخصات شامل موارد زیر است:
- ظاهر شدن رنگ سبز کمرنگ بلافاصله پس از دم کشیدن
- شفافیت
- طعم ملایم و در عین حال کمی تلخ و گس
- بدون استفاده از کود شیمیایی
- بدون سم پاشی شیمیایی
- بدون استفاده از آفتکشهای شیمیایی
چای سبز ارگانیک برخلاف چای سیاه فرآیند اکسیداسیون یا تخمیر را طی نمیکند. به همین دلیل رنگ سبز برگهای آن حفظ میشود و در هنگام دم کشیدن، این رنگ سبز نمایان میشود؛ بنابراین برگهای خشک چای سبز نباید رنگ قهوهای داشته باشد. علاوه بر این، پس از اینکه چای دم کشید، نباید رنگ طلایی یا قهوهای داشته باشد بلکه رنگ آن باید طیفی از سبز باشد. روشن یا تیره بودن رنگ سبز چای، بسته به میزان دم کشیدن و مقدار چای خشکی است که در قوری ریختهاید؛ اما مهم این است که حتماً سبز باشد. چراکه رنگ قهوهای و طلایی نشان دهنده این است که گیاه خوب فرآوری نشده است.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی
خواص بینظیر چای سبز ارگانیک
چای سبز ارگانیک یکی از پرخاصیتترین چایهاست. ما در این بخش برخی از خواص آن را بیان میکنیم اما ممکن است برخی از خواص از قلم بیفتد. چراکه این چای از خواص درمانی و غذایی بسیاری برخوردار است.
- کاهش میزان کلسترول
- رفع مشکلات دهان و دندان
- پیشگیری از آلزایمر
- جلوگیری از بیماریهای کبد
- کاهنده قند خون و پیشگیری از دیابت
- سرشار از ویتامین C
- رفع استرس
- آرامش بخش
- دارای کافئین کمتر نسبت به سایر انواع چای
- حاوی آنتی اکسیدان
- پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ
- ضد جوش و آکنه
- متعادل ساختن چربی پوست
- بهبود زخم
- پیشگیری از انواع بیماری پوستی
- برطرف کردن سیاهی دور چشم
- کاهش آسیبهای پوستی ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید با استفاده موضعی از آن
- کاهش فشار خون
- پیشگیری مؤثر از بیماریهای مزمن
- بهبود خواب
- افزایش انرژی
- بهبود عملکرد مغز
- پیشگیری از بیماریهای قلبی
- افزایش سوختوساز بدن
- کمک به کاهش وزن
- دفع سموم و آفات
- استحکام استخوانها
- رفع التهابات پوستی
- کاهش غلظت خون
- جوان نگهداشتن پوست و جلوگیری از چینوچروکهای ریز
- جوانسازی پوست و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
- کاهش چربی شکمی
- ایجاد حس سیری
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- یک نوشیدنی آبرسان
- امکان بهبود عملکرد ورزشی و ریکاوری بدن
- بهبود بیماریهای معده
- بهبود بیماریهای گوارشی نظیر حالت تهوع، نفخ و اسهال
- تأمین سلامت ریه
- کاهش خطر مرگومیر
- محافظت از ریهها در برابر آلایندهها
- ترمیم DNA آسیبدیده در مردان
- پیشگیری از سرطان رحم در زنان
- کاهش وزن پس از بارداری
- درمان سرفه و اختلالات ریوی در کودکان
- درمان یبوست کودکان
- ادرارآور
توجه کنید که این خواص مربوط به چای ارگانیک و سالم است؛ بنابراین از نباید از چای غیر ارگانیک توقع چنین خواصی را داشت.
آموزش دم کردن چای سبز
برای دم کردن چای سبز ارگانیک نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. به ازای هر فنجان چای، 3 گرم چای خشک را که معادل یک قاشق چایخوری است، در قوری بریزید. آب جوش را آماده کنید و اجازه دهید آب از جوشیدن بایستد. نباید آب 100 درجه باشد بلکه دمای 85 درجه کافی است. آب داغ را روی چای خشک بریزید و اجازه دهید دم بکشد. برای این کار میتوانید قوری را با پارچه بپوشانید تا بهتر دم بکشد. توجه کنید که نباید قوری را روی حرارت مستقیم و یا کتری قرار دهید.
پس از 8 الی 10 دقیقه، چای آماده شده و میتوانید آن را همراه با شیرینی دلخواه میل کنید.
انواع چای سبز موجود در فروشگاه محصولات ارگانیک
فروشگاه محصولات طبیعی و ارگانیک سفره سلامت انواع چای سبز ارگانیک را فراهم آورده تا مشتری بتواند بهترینها را خریداری نماید. این محصولات ارگانیک عبارتاند از:
آیا چای سبز لاغر میکند؟
چای سبز ارگانیک با افزایش متابولیسم یا همان سوختوساز بدن، باعث کاهش وزن میشود. این چای به فرد حس سیری میدهد و کمک میکند فرد کمتر غذا بخورد. علاوه بر این، چای سبز با کاهش جذب چربی در سیستم گوارش، مانع جذب چربی بدن میشود. از طرفی این نوشیدنی باعث کاهش چربی شکمی و در نتیجه لاغری میگردد.
بهتری زمان برای مصرف این چای، دو ساعت پس از غذاست. زودتر نوشیدن آن باعث میشود آهن موجود در غذا از بین برود.
پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت ارگانیک و طبیعی
بهترین زمان مصرف چای سبز برای ورزشکاران
اگر ورزشکار هستید و میخواهید از خواص چای سبز ارگانیک در جهت بهبود عملکرد ورزشی و بهبود سلامتی استفاده کنید، میتوانید آن را قبل و بعد از انجام تمرینات ورزشی بنوشید. نوشیدن چای سبز قبل از تمرینات ورزشی به کاهش وزن، افزایش استقامت و تمرکز کمک میکند. در طی یک تحقیق نشان داده شد ورزشکارانی که چای سبز مینوشند نسبت به کسانی که از این نوشیدنی استفاده نمیکنند، میتوانند مسافت بیشتری را بدوند. همچنین نوشیدن این چای بعد از انجام تمرینات ورزشی باعث ترمیم و پر شدن بدن خواهد شد.
مضرات و عوارض نوشیدن بیشازحد چای
همانطور که میدانید در مصرف هیچ ماده غذایی نباید حد اعتدال را گذراند. هرچند که آن ماده غذایی خواص بسیار زیادی داشته باشد. چای سبز ارگانیک نیز از این مطلب مستثنا نیست و زیادهروی در مصرف آن میتواند مشکلاتی را به وجود بیاورد. برخی از این مشکلات عبارتاند از:
- جلوگیری از جذب آهن به دلیل وجود کافئین
- کاهش جذب کلسیم و روی
- بیخوابی، عصبانیت و بیقراری به دلیل وجود کافئین
- از دست رفتن آب بدن و اختلال در عملکرد الکترولیتها
در نتیجه از مصرف بیشازحد این چای خودداری نمایید. همچنین این نوشیدنی برای افراد زیر مضر است:
- کسانی که کم خونی دارند.
- کسانی که آب بدنشان کم است.
- افراد دارای طبع سرد؛ چراکه طبع چای سبز سرد و خشک است.
- خانمهای باردار و شیرده
- کودکان
بنابراین اگر در یکی از گروههای بالا قرار میگیرید نباید از چای سبز استفاده کنید.
خرید چای سبز ارگانیک
با توجه به نکاتی که در بخش مشخصات چای سبز ارگانیک بیان کردیم، بهتر است در هنگام خرید این چای به نکات زیر توجه کنید.
- چای ارگانیک را از فروشگاههای معتبر و برندهای شناخته شده و صادق خریداری نمایید.
- در هنگام خرید چای سبز ارگانیک به برگهای آن توجه کنید. برگها نباید قهوهای و یا طلایی رنگ باشند.
- به تاریخ تولید آن توجه نمایید. درست است که چای هرگز خراب نمیشود اما کهنه میشود. چای کهنه طعم و رنگ چای تازه را ندارد. بهترین زمان مصرف چای خشک 12 ماه است.
- چای باید در مکان خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید قرار گیرد؛ بنابراین اگر فروشنده چای را در چنین مکانی نگهداری نکرده باشد، بهتر است از خرید آن خودداری کنید.
امیدواریم این نکات برای شما مفید باشد و با استفاده از آن بتوانید بهترین چای را انتخاب کنید. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت چای سبز ارگانیک را از برندهای معتبر و با بستهبندی مناسب تهیه و آن را عرضه مینماید.
جمعبندی و سخن پایانی در باب چای سبز ارگانیک
چای سبز ارگانیک یکی از بهترین و پرطرفدارترین نوشیدنیها در جهان است. کاشت و مصرف این نوشیدنی از چین نشئت گرفته و امروزه در تمام دنیا رایج است. این نوشیدنی خواص بسیار زیادی دارد اما نباید در مصرف آن زیادهروی نمود. چراکه عوارض آن بروز پیدا میکند و فرد را با مشکلاتی مواجه میکند. برای خرید این چای و تمامی محصولات ارگانیک و محصولات طبیعی نیاز است نکاتی را مدنظر قرار دهید. نکات خرید چای شامل توجه به تاریخ تولید و فرآوری، رنگ برگهای چای و مکان نگهداری آن توسط فروشنده است. البته خرید چای از فروشگاههای معتبر نیز از نکات مهم و قابلتوجه است. برای خرید چای سبز ارگانیک میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.