وبلاگ

انواع فلفل طبیعی و خواص و ویژگی‌های آن

انواع فلفل طبیعی و تند

فلفل طبیعی چیست؟

فلفل طبیعی یکی از اصلی‌ترین و پرکاربردترین ادویه‌جات طبیعی در سراسر دنیا است. این چاشنی طبیعی دارای طعم تند و خواص بسیار زیادی از جمله کاهش چربی خون است. علی‌رغم اینکه ما همیشه فلفل را با طعم تند آن می‌شناسیم، نمونه‌هایی از فلفل شیرین وجود دارد که به‌صورت تازه به فروش می‌رسد. ما در این مقاله از سفره سلامت به بررسی فلفل طبیعی و خواص آن می‌پردازیم و منظور ما از فلفل در این متن، فلفل تند است. البته ممکن است خواص و ویژگی‌هایی که ذکر می‌کنیم مربوط به فلفل شیرین نیز باشد.

چرا باید از محصولات طبیعی استفاده کنیم؟

هرچند بارها به این سؤال پاسخ داده‌ایم اما بیان دوباره آن برای مخاطبینی که اولین بار است مقالات ما را مطالعه می‌کنند مفید خواهد بود. محصولات طبیعی محصولاتی هستند که در هنگام فرآوری آن‌ها از هیچ ماده مصنوعی و شیمیایی استفاده نمی‌شود؛ یعنی این مواد دارای طعم‌دهنده‌های مصنوعی، نگه‌دارنده‌های شیمیایی، رنگ‌های خوراکی، آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌ها نیستند؛ بنابراین سالم هستند و سازگاری بیشتری با بدن انسان دارند. فلفل طبیعی یکی از این محصولات است.

نکته مهم‌تر این است که نباید محصولات طبیعی را با محصولات ارگانیک اشتباه گرفت. این دو محصول با یکدیگر تفاوت‌های عمده‌ای دارند. به‌طورکلی می‌توان گفت که محصولات ارگانیک در جایگاه بالاتری از سطح سلامت قرار دارند و به همین دلیل قیمت آن‌ها نیز بالاتر است؛ بنابراین در هنگام خرید توجه نمایید تا مبادا محصولات طبیعی را به قیمت محصولات ارگانیک به شما بفروشند. برای اطلاع بیشتر از تفاوت ارگانیک و طبیعی می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

انواع فلفل طبیعی و مشخصات آن‌ها

اگر اهل آشپزی و خرید باشید حتماً تا به حال نمونه‌های مختلفی از فلفل را خریداری و از آن‌ها استفاده کرده‌اید. برای پخت انواع خوراک سبزیجات فلفل تازه و برای مزه دار کردن انواع خورش پودر فلفل را به کار برده‌اید؛ اما آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که چند نوع فلفل طبیعی در جهان وجود دارد؟

نتایج حاصل از بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از 50 نوع فلفل در جهان وجود دارد که تقریباً همه آن‌ها تند هستند؛ اما آنچه ما در ایران از آن‌ها استفاده می‌کنیم، معمولاً یکی از نمونه‌های زیر است؟

      1. فلفل سیاه طبیعی که دارای دانه‌های کوچک و رنگ سیاه است.
      2. فلفل سبز که از خانواده بادمجانیان و دارای اندازه‌های مختلف است و معمولاً 5 سانتی‌متر طول دارد.
      3. فلفل قرمز طبیعی که شبیه به فلفل سبز است ولی رنگ آن قرمز و طعم آن تندتر است.
      4. فلفل سفید که مانند فلفل سیاه دانه‌های ریز دارد ولی رنگ آن سفید است.
      5. فلفل دلمه‌ای در رنگ‌های مختلف. البته این فلفل طعم شیرین و اندازه‌ای بزرگ دارد و از خانواده سیب‌زمینیان است.
      6. فلفل موزی که به آن فلفل شیرین نیز میگویند.
      7. فلفل گیلاسی که اندازه آن بسیار کوچک و به اندازه یک گیلاس است.

فلفل طبیعی بومی کشور هند و جنوب آن است اما امروزه همه کشورها از آن استفاده می‌کنند. اکثر افراد این محصول تند را به خاطر هیجان بعد از آن و یا طعم دار کردن غذا استفاده می‌کنند؛ اما جالب است بدانید این محصول خواص بسیار زیادی دارد که برخی از آن‌ها به دلیل همان ماده‌ای است که تندی فلفل را ایجاد می‌کنند.

طبع و خواص فلفل تند

فلفل طبیعی تند دارای ماده‌ای به نام کپسیسین است که باعث تندی طعم آن می‌شود و طبع آن گرم و خشک است. این محصول خواص زیادی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

      1. تسکین دهنده درد
      2. بهبود متابولیسم بدن
      3. مبازره با سرطان
      4. کمک به کاهش وزن
      5. کاهش اشتها
      6. دارای ویتامین‌های A و C
      7. دارای مواد معدنی نظیر پتاسیم و منیزیم
      8. بهبود گردش خون
      9. کاهش فشار خون
      10. کاهش سطح کلسترول
      11. کاهش دردهای قاعدگی
      12. تسکین علائم سرماخوردگی
      13. کمک به هضم غذا
      14. محافظت از بدن در برابر مسمومیت‌های غذایی
      15. کاهش گاز روده
      16. درمان اسهال
      17. درمان گرفتگی عضلات و اسپاسم عضلانی
      18. از بین بردن بوی بد دهان
      19. تقویت و افزایش رشد مو
      20. پیشگیری از افزایش قند خون
      21. درمان دیابت نوع 2
      22. و…

بنابراین بسیار خوب است که این ماده غذایی را به‌صورت متعادل در غذاها استفاده کنید تا بتوانید از خواص آن بهره ببرید.

خواص انواع فلفل

پیشنهاد مطالعه: مقاله 28 خاصیت زردچوبه طبیعی + روش تشخیص زردچوبه تقلبی

خواص فلفل سیاه

فلفل سیاه یکی از پرمصرف‌ترین انواع فلفل طبیعی است. این فلفل به شکل دانه‌های توپی کوچکی است که پس از آسیا شدن به شکل پودری درمی‌آید. از پودر فلفل سیاه طبیعی می‌توان برای انواع خورش، پلو، خوراک، آش، آبگوشت و سایر غذاها استفاده نمود. این فلفل خواص زیادی دارد که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

      1. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
      2. پیشگیری از سرطان
      3. کاهش فشار خون
      4. کمک به درمان دیابت
      5. تقویت سلامت مغز
      6. کاهش وزن
      7. بهبود سرماخوردگی و سرفه
      8. مبارزه با عفونت
      9. درمان شوره سر
      10. کمک به ترک سیگار
      11. بهبود باروری مردان
      12. و…

ارزش غذایی فلفل سیاه

فلفل سیاه دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان است. برخی از این مواد عبارت‌اند از:

      • ویتامین A
      • ویتامین C
      • ویتامین K
      • پروتئین
      • کلسیم
      • پتاسیم
      • منیزیم
      • سدیم
      • منگنز
      • آهن
      • روی

بنابراین اگر به‌طور دائم و به میزان متعادل از فلفل سیاه استفاده کنید، می‌توانید بخشی از نیاز بدن به انواع مواد مغذی را تأمین کنید.

خواص فلفل قرمز

فلفل قرمز طبیعی طعم تندتری نسبت به فلفل سیاه دارد و به قول معروف آتشین است؛ اما همین آتشین بودن خواص فوق‌العاده‌ای را به این فلفل اضافه می‌کند که در ادامه برخی از آن‌ها را مشاهده می‌کنید.

      1. افزایش سوخت‌وساز بدن
      2. کمک به کاهش وزن
      3. بهبود گردش خون
      4. کاهش فشار خون
      5. بهبود گرفتگی عضلات
      6. کمک به پاک‌سازی بدن
      7. کمک به سلامت روده
      8. کاهش گاز روده
      9. درمان اسهال
      10. درمان گلودرد
      11. پیشگیری از سرطان
      12. و…

مضرات مصرف فلفل تند

پیشنهاد مطالعه: مقاله 30 مورد از خواص زنجبیل طبیعی + بهترین زمان مصرف

ارزش غذایی فلفل قرمز

فلفل قرمز طبیعی نیز علاوه بر طعم تند دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی و معدنی فراوانی است که شاید پیش از این کسی به شما نگفته باشد. این مواد مغذی عبارت است از:

      • پروتئین
      • فیبر
      • فولات
      • ریبوفلاوین
      • ویتامین A
      • ویتامین C
      • ویتامین E
      • ویتامین K
      • پتاسیم
      • کلسیم
      • سدیم
      • سلنیوم
      • منیزیم
      • مس
      • آهن
      • منگنز
      • فسفر
      • روی

چرا فلفل طبیعی تند است؟ علت تندی فلفل

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، تندی فلفل به دلیل وجود ماده‌ای به نام کپسیسین (Capsaicin) در آن است. این ماده یک ضد درد طبیعی است. به همین دلیل ممکن است در مواقعی، پس از خوردن فلفل احساس کنید که دردهای قبلی نظیر سردرد شما متوقف شده است. وقتی این ماده با بزاق دهان برخورد می‌کند، مغز به اشتباه آن بخش را داغ احساس می‌کند. به همین دلیل وقتی فلفل می‌خوریم در دهان خود احساس سوزش می‌کنیم.

عوارض خوردن فلفل تند

درست است که فلفل طبیعی خواص بسیار زیادی دارد و برای برخی از مشکلات جسمی توصیه می‌شود، اما بهتر است در مصرف آن افراط نکنید؛ زیرا باعث بروز مشکلات زیادی در فرد می‌شود. از جمله این مشکلات می‌توان به آسیب عصبی، ناراحتی‌های گوارشی نظیر سوزش سر دل و زخم معده، افزایش موقت فشار خون، تحریک پوست و مشکلات تنفسی اشاره کرد.

علاوه بر این موارد، فلفل سبز تند می‌تواند اسهال را بدتر کند یا باعث آسیب کبدی شود. از طرفی چون طبع فلفل گرم و خشک است می‌تواند در زنان باردار موجب انقباضات رحمی شود؛ بنابراین بهتر است در مصرف آن اعتدال را رعایت نمایید و اگر حساسیت دارید، از مصرف فلفل تند خودداری کنید.

آیا خوردن فلفل تند باعث سقط جنین می‌شود؟

بسیاری از افراد معتقدند فلفل تند برای زنان باردار خواص زیادی را به همراه دارد و بهتر است برای تسکین دردهای بارداری و دیگر مشکلات، فلفل قرمز یا فلفل تند استفاده کرد. با این حال برخی از پزشکان معتقدند خانم‌های باردار نباید حتی تا چند ماه پس از زایمان فلفل تند بخورند. از آنجایی که تغذیه زنان باردار بسیار مهم و حساس است، این بانوان باید پیش از مصرف هر ماده غذایی ابتدا با پزشک مشورت کنند تا مبادا برایشان مشکلی پیش بیاید.
بنابراین اگر برای دیدن مضرات فلفل طبیعی و تند برای زنان باردار دست به سرچ زده‌اید، بهتر است این کار را متوقف نموده و با یک پزشک مشورت کنید تا خیالتان راحت باشد.

روغن فلفل طبیعی

شاید بگویید مگر فلفل طبیعی هم روغن دارد؟ باید بگوییم بله! این روغن برای تسکین دردهای مفصلی و ماساژ عضلات است و بنابراین دارای خواص دارویی است. البته نمونه‌های خوراکی آن هم موجود است اما قیمت آن بسیار بالا است.

خرید انواع فلفل طبیعی

وقتی فلفل طبیعی را به‌صورت سالم و نکوبیده می‌خرید، خیالتان راحت است که دارای مواد شیمیایی و مضر و مصنوعی نیست؛ اما وقتی پودر فلفل می‌خرید نمی‌توانید مطمئن باشید که واقعاً سالم و طبیعی هست یا خیر. به همین دلیل لازم است از فروشگاه‌های معتبر و برندهای معتبر خریداری کنید. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت بهترین تولیدکنندگان محصولات ارگانیک و طبیعی را شناسایی و محصولات خود را از آن‌ها تهیه می‌کند.

جمع‌بندی و سخن پایانی

فلفل طبیعی یکی از انواع چاشنی طبیعی است که دارای انواع مختلف و خواص بسیار زیاد است. از فلفل می‌توان به‌عنوان مواد اولیه پمادهای تسکین دهنده دردهای مفصلی استفاده کرد. پرمصرف‌ترین نوع فلفل در ایران، فلفل سیاه و فلفل قرمز است که دومی تندتر از اولی است. علی‌رغم وجود خواص بسیار زیاد، استفاده بیش از حد فلفل می‌تواند موجب بروز مشکلات گوارشی و مشکلات عدیده دیگر شود. برای پیشگیری از این مشکلات بهتر است فلفل طبیعی را در حد اعتدال مصرف کنید. برای خرید محصولات ارگانیک و طبیعی از جمله فلفل طبیعی می‌توانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *