وبلاگ

35 خاصیت شگفت انگیز کشک خشک طبیعی و تنقلاتی

کشک خشک طبیعی

کشک خشک چیست؟

کشک خشک طبیعی یکی از محصولات دامی است که از شیر بز، گوسفند، گاو و حتی شتر نیز تهیه می‌شود. این ماده غذایی و مغذی دارای مقداری نمک است که از فساد آن جلوگیری می‌کند. فرهنگ غذایی ایران، از کشک خشک طبیعی برای تهیه انواع غذا و همچنین به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های خشکبار و تنقلات طبیعی استفاده می‌کند. آش رشته که نماد آشپزی ایرانی است، به همراه کشک مصرف می‌شود.

چرا کشک خشک طبیعی؟

در زمان‌های قدیم برای جلوگیری از فساد مواد غذایی و استفاده از آن‌ها در فصول دیگر سال و حتی در زمان‌های کمبود مواد غذایی، بسیاری از مواد از جمله میوه‌ها و کشک را خشک می‌کردند. به این ترتیب می‌توانستند در فصول دیگر سال نیز بسیاری از مواد غذایی را مصرف کنند. این مواد هم به‌عنوان غذا و دارو و هم به‌عنوان تنقلات شب عید و دیگر مراسمات، مورد استفاده قرار می‌گرفت.

امروزه نیز با وجود صنعتی شدن و استفاده از سیستم‌های غذایی پاستوریزه و هموژنیزه، بسیاری از افراد از محصولات طبیعی و یا محلی نظیر کشک خشک طبیعی یا کشک محلی استفاده می‌کنند. دلیل این اعتماد و پایبندی، سالم بودن، عاری بودن از هر گونه مواد شیمیایی، نگه‌دارنده‌ها، مواد افزودنی و دیگر موادی است که باعث بیماری‌های زیادی از جمله شیوع انوع سرطان در چند دهه اخیر شده است. محصولات طبیعی با دور بودن از این مواد، سلامتی را افزایش می‌دهد و به درمان برخی از بیماری‌ها کمک می‌کند.

خواص کشک خشک

خواص کشک برای همه آشکار است. کشک علاوه بر افزودن طعم و مزه خوب به غذاهایی مانند آش رشته و کشک بادمجان، مواد مغذی و خواص زیادی دارد. هرچند همه افراد از این خواص آگاهی دارند اما بررسی دوباره آن می‌تواند اهمیت این ماده غذایی و مصرف به‌اندازه آن را یادآور شود. کشک خشک نیز که همان کشک است که آب آن به‌طور کامل خشک شده، همان خواص را دارد. این خواص عبارت‌اند از:

      1. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
      2. افزایش سلامت استخوان و دندان
      3. بهبود سلامت مغز
      4. تقویت پوست و مو
      5. ترمیم بافت‌ها و عضلات
      6. بهبود متابولیسم
      7. تقویت سیستم ایمنی بدن
      8. سرشار از پروبیوتیک
      9. پیشگیری از سوءهاضمه
      10. کاهش کلسترول
      11. بهبود فشار خون
      12. حفظ تراکم استخوان‌ها
      13. پیشگیری از بیماری‌های مزمن
      14. کمک به کاهش وزن و تناسب اندام
      15. تقویت درخشندگی و نرمی مو
      16. درمان شوره سر
      17. رفع مشکلات پوستی
      18. پیشگیری از عفونت واژه
      19. جلوگیری از آرتروز
      20. جلوگیری از پوکی استخوان
      21. کمک به پاک نگه‌داشتن شریان‌ها
      22. کاهش تأثیر عوامل بیماری‌زا بر سلامت بدن
      23. درخشندگی پوست (استفاده موضعی)
      24. کاهش استرس
      25. کاهش خطر ابتدا به دیابت نوع 1 و 2
      26. کنترل قند خون
      27. درمان ناراحتی معده
      28. بهبود اشتها
      29. جلوگیری از بروز عفونت‌ها
      30. کاهش افسردگی
      31. تقویت انرژی
      32. درمان بی خوابی
      33. جلوگیری از گرفتگی عضلات
      34. پیشگیری از کوفتگی ماهیچه
      35. جایگزین شیر برای کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند
      36. و…

ارزش غذایی کشک

یکی از موضوعات مهم در انتخاب هر مواد غذایی، ارزش غذایی آن است. کشک یکی از لبنیات مهم و با ارزش غذایی بالاست که اگر از سبد غذایی حذف شود، نمی‌توان چیزی را جایگزین آن نمود. جدول ارزش غذایی کشک به شرح زیر است:

      • انرژی: ۳۷۸ کیلوکالری
      • پروتئین: ۲۰ گرم
      • کربوهیدارت: ۰۷ گرم
      • چربی: ۱۰ گرم
      • آب: ۶ گرم
      • کلسیم: ۴۳۰ میلی گرم
      • آهن: ۲ میلی گرم
      • نیاسین:62 میلی گرم
      • ریبوفلاوین: 82 میلی گرم
      • تیامین: 37 میلی گرم

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در کشک خشک

      • کلسیم
      • آهن
      • نیاسین
      • ریبوفلاوین
      • تیامین
      • ویتامین C
      • ویتامین E
      • روی
      • آنتی اکسیدان

عوارض مصرف

هرچند کشک خواص بسیار زیادی دارد اما اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید باعث بروز چاقی، نفخ، یبوست و همچنین کاهش فشار خون می‌شود. از طرفی افرادی به بیماری آرتریت مبتلا هستند باید از مصرف کشک اجتناب کنند.

کشک خشک تنقلاتی

کشک خشک تنقلاتی یا کشک آجیلی طبیعی یکی از انواع کشک است که در شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی وجود دارد. مواردی نظیر کشک خشک رشته‌ای، کشک خشک دایره‌ای، کشک نیمه مرطوب، پودر کشک طبیعی و… همگی نمونه‌هایی از انواع کشک خشک طبیعی هستند. البته پودر کشک مخصوص آشپزی است و نمی‌توان از آن به عنوان تنقلات استفاده کرد.

طرز تهیه کشک خشک خانگی

ابتدا آب موجود در کشک طبیعی را با استفاده از یک کیسه پارچه‌ای تمیز جدا کنید و بگذارید کمی خشک شود. سپس دست‌هایتان را بشویید و کشک را با دست حالت دهید. می‌توانید اشکالی مثل رشته‌ای، دایره‌ای یا کره‌ای به آن بدهید و یا اصلاً با چاقو برش بزنید. حالا وقت آن است که کشک را در آفتاب یا سایه قرار دهید تا کاملاً خشک شود. به همین راحتی در خانه کشک خشک طبیعی درست کردید. توجه داشته باشد که برای تهیه کشک خشک طبیعی، باید از کشک طبیعی استفاده کنید.

قیمت کشک خشک

قیمت کشک خشک طبیعی به نوع شیر، کیفیت کشک و تازه بودن آن بستگی دارد. برای مثال کشک گاوی قیمت مناسب‌تری دارد اما قیمت کشک شتر و گوسفند کمی بالاتر است. برای خرید کشک خشک طبیعی می‌توانید به بخش تنقلات طبیعی در سایت سفره سلامت مراجعه نمایید.

خواص کشک برای بدنسازی

بدنسازی و پرورش اندام یکی از رشته‌های ورزشی است که کمک می‌کند ورزشکار بتواند اندام متناسبی داشته باشد. این ورزشکاران نیاز دارند تا چربی‌های اضافی بدن را از بین برده و عضلات محکمی برای خود بسازند. این کار تنها از عهده کشک برمی‌آید.

کشک با دارا بودن مقادیر زیاد کلسیم و پروتئین، به ساخت عضلات و افزایش انرژی ورزشی و همچنین تراکم استخوان‌ها کمک می‌کند. مصرف مقدار تعیین شده کشک در برنامه غذایی ورزشکاران رشته پرورش اندام برای ساخت عضله ضروری است.

طرز استفاده از کشک خشک

کشک خشک طبیعی را می‌توان به دو صورت مصرف نمود. اول اینکه آن را در آب بخیسانید تا از هم باز شود و آن را در غذا مصرف کنید. روش دوم این است که به‌عنوان یک آجیل آن را مصرف کنید که بسیار هم خوشمزه و مقوی است. نوش جان😊

جمع‌بندی و سخن پایانی

کشک خشک طبیعی یکی از انواع لبنیات است که پروتئین و کلسیم فراوانی دارد. این محصول خواص بسیار زیادی دارد و برای کسانی که از بی‌اشتهایی رنج می‌برند نیز مفید است. مصرف کشک خشک آجیلی یا همان کشک خشک تنقلاتی یکی از روش‌هایی است که می‌توان توسط آن از پوکی استخوان و خرابی دندان‌ها پیشگیری نمود. برای خرید کشک خشک طبیعی می‌توانید به فروشگاه محصولات طبیعی سفره سلامت مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *