سرکه خرما ارگانیک چیست؟
سرکه خرما ارگانیک قدیمیترین سرکه ثبت شده در تاریخ است. از حدود 5000 سال پیش مردم از این سرکه بهعنوان غذا و دارو استفاده میکردهاند. این سرکه ارگانیک خواص بسیار زیادی دارد و طعم نیمه شیرین آن بر محبوبیت آن افزوده است. در این مقاله از سفره سلامت به بررسی سرکه خرما و خواص و ویژگیهای آن میپردازیم.
چرا باید محصولات ارگانیک را انتخاب کنیم؟
پیش از پرداختن به سرکه خرما ارگانیک ابتدا به این مسئله میپردازیم که چرا محصولات ارگانیک مهم هستند. در یک توصیف کلی، محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در هیچیک از مراحل تولید و فرآوری آنها از مواد شیمیایی استفاده نشده باشد. کودهای شیمیایی، آفتکشها، علفکشها، مواد نگهدارنده، طعم دهنده، رنگهای خوراکی و… در تولید محصولات ارگانیک وجود ندارد. به همین دلیل این محصولات سالم و عاری از هرگونه مواد شیمیایی بوده و خواص زیادی دارند. یکی از مهمترین خواص محصولات ارگانیک این است که این محصولات دارای آنتی اکسیدان فراوان هستند و در پیشگیری و مبارزه با سرطان نقش اساسی دارند.
خواص سرکه خرما ارگانیک
سرکه خرما ارگانیک خواص شگفت انگیزی دارد که آن را از سایر انواع سرکه متمایز میکند. برخلاف اکثر سرکهها که دارای طبع سرد و خشک هستند، سرکه خرما دارای طبیعت گرم است که باعث تقویت ذهن میشود. سایر خواص سرکه خرما ارگانیک را در این بخش معرفی میکنیم.
- کمک به کاهش وزن
- کاهش کلسترول بد خون
- تقویت قلب
- بهبود سرفههای شدید
- دارای خواص ضد سرطانی
- کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
- ضد دیابت
- کمک به عملکرد بهتر سیستم گوارش
- کاهش التهاب معده
- درمان یبوست
- کاهش میزان خونریزی دوران قاعدگی
- کاهش گرفتگی عضلات رحم
- بهبود اختلالات قاعدگی
- درمان کم خونی
- تقویت سیستم ایمنی
- رفع خستگی
- تسکین گلودرد
- رفع بلغم
- رفع سردرد
- التیام سوختگی و التهابات پوستی
- کاهش درد زایمان در صورت استفاده منظم و بهاندازه در دوران بارداری
- درمان پوسیدگی لثه
- سلامت دندانها
- کاهش فشار خون
- کاهش چربی خون
- پیشگیری از پوکی استخوان
- کمک به باروری
- تقویت ذهن
- درمان جوش و لک پوستی
- مفید برای کسانی که دچار ترش کردن معده میشوند
- رفع تنبلی روده
- درمان کبد چرب
- کاهش غلظت خون
- شست و شوی معده
- افزایش قدرت بینایی
- پاکسازی پوست
علاوه بر این خواص و ویژگیها، سرکه خرما ارگانیک برای کسانی که دچار زخم معده هستند نیز قابل استفاده است. زیرا میزان ترش بودن آن کمتر از سایر انواع سرکه است.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 11 مورد از خواص سرکه به طبیعی که لازم است بدانید
ارزش غذایی سرکه خرما
سرکه خرما ارگانیک مواد معدنی و ویتامینهای زیادی دارد و به همین دلیل است که دارای خواص فوقالعادهای است. این مواد معدنی و مغذی عبارت است از:
- سرشار از پتاسیم
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- ویتامینهای B1 ، B2 و B3
مشاهده میکنید که این مواد از مواد ضروری و مورد نیاز بدن هستند و به همین دلیل میتوانند بسیاری از مشکلات بدن را رفع نمایند.
انواع سرکه خرما
سرکه خرما ارگانیک را هر مقدار بیشتر نگهداری کنید طعم بهتری خواهد داشت. دو نوع سرکه خرما موجود در سایت سفره سلامت عبارت است سرکه خرما 4 ساله و سرکه خرما 7 ساله. قیمت سرکه خرما 7 ساله کمی بالاتر است. همچنین از شیره خرما نیز سرکه تهیه میکنند که به آن سرکه شیره خرما میگویند. پیشنهاد میکنیم این محصولات را امتحان کنید.
طرز تهیه سرکه خرما خانگی
تهیه سرکه خانگی برخلاف تصور عموم اصلاً کار سختی نیست. شما میتوانید با تهیه مواد اولیه آن بهراحتی انواع سرکه را تهیه کنید. برای تهیه سرکه خرما خانگی میتوانید مواد اولیه زیر را تهیه کنید و با استفاده از روشی که توضیح خواهیم داد، بهراحتی سرکه خانگی خود را آماده کنید.
مواد لازم:
- خرما: 2 کیلوگرم
- آب جوشیده: 4 لیتر
- نمک: 1 قاشق غذاخوری
- سرکه: نیم لیتر
- مایه خمیر: 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
هسته خرماها را جدا کنید و خرما را چرخ کنید. یک ظرف غیرفلزی با دهانه بزرگ انتخاب کنید. بهتر است ظرف شیشهای برای این کار در نظر بگیرید. خرمای چرخ شده و دیگر مواد اولیه را با هم درون ظرف بریزید و درب آن را ببندید. ظرف را به مدت 25 تا 50 روز در محیطی تاریک و گرم قرار دهید.
هر هفته یک بار درب ظرف را باز کرده و محتویات را با هم مخلوط کنید. پس از اتمام مدت زمان لازم، سرکه به دست آمده را با پارچه صاف کنید. سرکه خرما خانگی شما آماده است.
هرچه خرمای انتخاب شده شیرینتر باشد، مقدار آب بیشتری نیاز است تا به محتویات درون شیشه اضافه شود. توجه کنید که ظرفی را انتخاب کنید که پس از تخمیر، مواد از داخل آن سرریز نکند. یعنی ظرف باید دارای مقداری فضای خالی باشد و نباید آن را تا آخر پر کرد.
از سرکه خرما چه استفادههایی میشود؟
سرکه خرما در آشپزی بهعنوان سس سالاد و یا طعم دهنده غذاها کاربرد دارد. همچنین میتوانید با استفاده از آن ترشی درست کنید. این سرکه بر طبع ترشی تأثیر میگذارد. تهیه شربت سکنجبین عسلی یکی دیگر از موارد مصرف این سرکه است که در تابستان بسیار کاربردی است.
سرکه خرما برای چه کسانی مضر است؟
هرچند سرکه خرما خواص درمانی زیادی دارد اما برای برخی افراد مضر است و نباید از این سرکه استفاده کنند. کسانی که سنگ کلیه دارند و یا دچار دردهای استخوانی هستند بهتر است از مصرف این محصول صرف نظر و در خوردن آن یا احتیاط کنند تا مبادا مشکلاتشان تشدید شود.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 59 خاصیت باورنکردنی سرکه انگور طبیعی
مضرات و عوارض زیادهروی در مصرف سرکه خرما
زیادهروی در مصرف هر ماده غذایی هرچند مفید، باعث بروز مشکلات و اختلالاتی برای فرد میشود. مصرف بیش از اندازه سرکه خرما ارگانیک باعث ضعف بینایی و اختلال نعوظ میشود.
از طرفی مصرف نادرست این سرکه به مینای دندان، دهان و مری آسیب میرساند. برای جلوگیری از این آسیبها بهتر است سرکه را رقیق و سپس مصرف نمایید. همچنین از مصرف زیاد آن بپرهیزید. علاوه بر آن افراد دارای مزاج سرد نباید در دوران قاعدگی سرکه خرما بخورند. زیرا دردهای دوران قاعدگی آنها و اسپاسم عضلات رحمشان بیشتر میشود.
اختلال حافظه، بیحسی در اندامهای بدن و بروز سرفههای مزمن از دیگر عوارضی است که سرکه خرما برای سرد مزاجان به همراه دارد.
خرید سرکه خرما ارگانیک
اگر نگاهی به سایتهای مختلف بیندازید میبینید بسیاری از آنها سرکه خانگی را بهعنوان سرکه ارگانیک میفروشند. در حالی که سرکه ارگانیک دارای ویژگیهای دیگری است که در ابتدای این مقاله به آن اشاره کردیم. برای اینکه محصول سالم و درست را خریداری کنید بهتر است محصولات ارگانیک مورد نظر خود را فقط از فروشگاه محصولات ارگانیک خریداری نمایید. این فروشگاهها باید دارای نشان ارگانیک از انجمن ارگانیک ایران باشند. برای خرید سرکه خرما ارگانیک به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.
جمعبندی و سخن پایانی
سرکه خرما ارگانیک یک سرکه با قدمت چند هزار ساله و خواص منحصر به فرد و فراوان است. این سرکه کمی طعم شیرین دارد و برای افرادی که زخم معده دارند نیز قابل استفاده است. هرچند این سرکه خواص بسیاری دارد اما نباید در مصرف آن افراط و زیادهروی شود. زیرا باعث بروز برخی مشکلات میشود. برای خرید سرکه خرما ارگانیک و بهرهمندی از خواص آن میتوانید به فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت مراجعه نمایید.