وبلاگ

خواص باورنکردنی چای سیاه ارگانیک

چای سیاه ارگانیک و مدیریت دیابت

چای سیاه ارگانیک چیست؟

چای سیاه ارگانیک یکی از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است. این نوشیدنی از دم کردن برگ‌های اکسید شده گیاه کاملیا سیننسیس به دست می‌آید. گیاه چای برای اولین بار 5000 سال پیش توسط یک امپراتور چینی که پدر طب سنتی چینی نیز هست، کشف و استفاده شد. پس از آن به سایر نقاط جهان صادر گردید و امروزه تمامی مردم جهان آن را به‌عنوان یک نوشیدنی گرم در تمام فصول سال استفاده می‌کنند. یکی از ویژگی‌های مردم ایران این است که حتی در گرم‌ترین روزهای سال نیز با نوشیدن چای آرامش پیدا می‌کنند.

در مهمانی‌های رسمی، دور همی‌های دوستانه، قرارهای کاری، پس از یک روز سخت و پرمشغله، صبح اول وقت، سرمای زمستان در یک روز برفی و بسیاری از موقعیت‌های دیگر، نوشیدن چای می‌تواند به داشتن حس بهتر کمک کند. این یعنی اگر چای ناسالم باشد می‌تواند به‌راحتی سلامتی را تحت تأثیر قرار دهد؛ بنابراین بهتر است این نوشیدنی پراستفاده و محبوب را از میان انواع چای ارگانیک انتخاب کنید تا به سلامتی خود و اطرافیانتان کمک نمایید.

محصولات ارگانیک چه محصولاتی هستند؟

هرچند استفاده از محصولات ارگانیک تا حدودی بین مردم رایج شده است و بسیاری از افراد این محصولات را می‌شناسند، اما بسیاری از افراد نیز هستند که تفاوت محصولات ارگانیک و غیر ارگانیک را نمی‌دانند؛ بنابراین بهتر است کمی به توضیح این محصولات بپردازیم.

محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تهیه آن‌ها از مواد شیمیایی استفاده نشده است. به این معنی که در کاشت محصولات هیچ یک از مواد شیمیایی نظیر کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها، سموم کشاورزی، علف‌کش‌ها و… به کار نرفته است. از طرفی در فرآوری محصول نهایی نیز این نکته رعایت شده و موادی نظیر هورمون‌ها، رنگ‌های خوراکی و نگه‌دارنده‌ها به آن اضافه نشده و محصولی کاملاً سالم به مشتری تحویل می‌شود. این ویژگی‌ها باعث شده محصول نهایی فاقد هرگونه مواد مضر و شیمیایی صنعتی باشد؛ بنابراین محصول سالم به ارتقاء سلامت افراد کمک می‌کند و در نتیجه بیماری‌های کمتری در بین افراد جامعه خواهیم داشت. چای سیاه ارگانیک یکی از این محصولات است.

مشخصات و ویژگی‌های بهترین چای سیاه

اگر شما هم چای سیاه ارگانیک را به‌عنوان یک نوشیدنی همیشگی انتخاب کرده باشید بهتر است ویژگی‌های آن را بشناسید تا در هنگام خرید دچار اشتباه نشوید. چای سیاه خوب داری ویژگی‌های منحصربه‌فردی است که با اندکی دقت می‌توانید آن را تشخیص دهید. برخی از این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

      • یکدست بودن چای خشک
      • دارای برگ‌های ریز
      • عدم وجود چوب و ساقه‌های پایینی برگ چای
      • پی بردن به زبری برگ‌ها در صورت لمس کردن
      • نیاز به دم کشیدن و رنگ دهی آرام
      • عدم رنگ دادن با آب سرد (چای واقعی با آب سرد رنگ نمی‌دهد و چای تقلبی با آب سرد هم رنگ می‌دهد)
      • دارای طعم تلخ و گس
      • دارای رنگ زلال و شفاف و آلبالویی پس از دم کشیدن
      • استشمام بوی حنا از آن پس از دم کشیدن
      • برگشت به رنگ اولیه پس از گردم کردن دوباره آن (یعنی اگر چای سرد شد و دوباره آن را گرم کردید به رنگ خوش اولیه برمی‌گردد.)
      • رنگ آن بر جدار فنجان نمی‌نشیند.

برخی از این ویژگی‌ها در هنگام خرید و برخی دیگر پس از دم کشیدن مشخص خواهد شد.

کاهش وزن با مصرف چای سیاه ارگانیک

پیشنهاد مطالعه: مقاله 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی

خواص چای سیاه ارگانیک

اگر موفق به خرید چای سیاه ارگانیک شده باشید، می‌توانید خواص زیر را از این محصول دریافت کنید:

      1. دارای آنتی اکسیدان بالا
      2. ضد سرطان
      3. کمک به لاغری و تناسب اندام
      4. ضد دیابت
      5. ضد تبخال
      6. کمک به هضم غذا
      7. کاهش خطر سکته مغزی و قلبی
      8. جلوگیری از بیماری‌های قلبی
      9. تسکین دردهای آرتروز
      10. پیشگیری از عفونت‌های پوستی
      11. جلوگیری از اسهال
      12. تقویت حافظه
      13. محافظت در برابر آلزایمر
      14. دارای خواص آبرسانی
      15. رفع بوی بد دهان
      16. کاهش عوامل حساسیت‌زا
      17. حاوی برخی ویتامین‌ها نظیر ویتامین D
      18. کمک به استخوان و دندان
      19. پیشگیری از پوکی استخوان
      20. تقویت سیستم ایمنی بدن
      21. رشد مو
      22. جلوگیری از ریزش مو
      23. بازسازی پوست
      24. کمک به افزایش قدرت مبارزه با ویروس‌ها و قارچ‌ها
      25. کاهش التهاب
      26. کاهش خطر ابتلا به آرتریت
      27. جلوگیری از آب مروارید
      28. پیشگیری از سنگ مثانه
      29. بهبود عملکرد مغز
      30. ایجاد آرامش و رفع استرس
      31. افزایش تمرکز
      32. افزایش انرژی و شادی
      33. برطرف کننده خستگی
      34. کاهش التهاب روده
      35. هیدراته کردن بدن
      36. پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه
      37. دارای طبع گرم و خشک
      38. جلوگیری از آسیب DNA ناشی از دخانیات یا سایر مواد شیمیایی
      39. کاهش فشار خون
      40. کاهش کلسترول
      41. کاهش تری گلیسیرید
      42. کاهش رشد سلول‌های سرطانی جدید
      43. دفع کننده مواد زائد بدن به همراه عرق و ادرار
      44. پیشگیری و بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا
      45. کاهش علائم پارکینسون
      46. حفظ تعادل آب و الکترولیت‌های بدن
      47. کند کننده روند پیری
      48. جلوگیری از لخته شدن خون
      49. تصفیه خون
      50. درمان آسم
      51. بهبود گردش خون
      52. جلوگیری از تصلب شرایین
      53. کاهش پف چشم با قرار دادن چای کیسه‌ای روی آن
      54. مبارزه با رادیکال‌های آزاد
      55. بهبود خلق‌وخو

انواع چای سیاه ایرانی

همان‌طور که می‌دانید چای سیاه ارگانیک انواع مختلفی دارد. این تنوع به دلیل وجود برگ‌ها در قسمت‌های مختلف گیاه چای و همچنین زمان برداشت چای اتفاق می‌افتد. برای مثال اولین برداشت چای در بهار صورت می‌گیرد. به این چای، بهاره میگویند. در ادامه انواع چای سیاه ایرانی را معرفی می‌کنیم.

چای سرگل، در حقیقت غنچه‌های بالایی چای است که خواص و طعم آن بی‌نظیر است. اگر این سرگل‌ها در بهار برداشت شوند، به آن سرگل بهاره میگویند. چای ممتاز برگرفته از برگ‌های پایین‌تر است و درجه کیفیت آن کمتر از چای سرگل بهاره است؛ اما همچنان کیفیت بالایی دارد. این سه نمونه، بهترین چای سیاه ارگانیک ایرانی است.

خرید چای سیاه ارگانیک ایرانی

پیشنهاد مطالعه: 47 خاصیت شگفت انگیز چای سبز ارگانیک

روش دم کردن چای سیاه

برای دم کردن چای سیاه ارگانیک ایرانی اصل و بدون اسانس، لازم است ابتدا نکاتی را مدنظر قرار دهید:

      • برای دم کردن این چای حتماً از قوری چینی استفاده کنید تا تمام رنگ و طعم چای را حس کنید.
      • از آبی که چندین مرتبه جوشیده و سپس سرد شده استفاده نکنید. چراکه اکسیژن خود را از دست داده و بر کیفیت چای شما تأثیر می‌گذارد.
      • دقت کنید که آب جوش کاملاً شفاف و تمیز باشد.
      • درست است که چای‌ساز به‌راحتی چای را برای شما آماده می‌کند، اما برای حس طعم واقعی چای، از سماور یا کتری استفاده کنید.
      • برخی از انواع چای ایرانی قبل از دم کردن نیاز به آبکشی دارند؛ بنابراین ابتدا آن را با آب سرد بشویید و آب آن را خالی کنید.
      • بهتر است قبل از ریختن آب جوش در قوری، آن را به مدت 2 دقیقه روی بخار کتری یا سماور گرم کنید.

برای دم کردن چای سیاه ارگانیک، ابتدا آب جوش را آماده کنید. سپس به ازای هر فنجان چای، یک قاشق چای‌خوری چای خشک در قوری بریزید. آب جوش را به چای خشک اضافه کنید و قوری را روی سماور یا کتری قرار دهید. به مدت 10 الی 15 دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد و عطر و رنگ آن باز شود. حالا می‌توانید چای را در لیوان، فنجان یا استکان بریزید و بنوشید.

مضرات نوشیدن بیش از حد چای

مانند هر ماده غذایی دیگر، نوشیدن بیش از حد چای نیز می‌تواند مضراتی داشته باشد. عوارض نوشیدن زیاد چای سیاه شامل موارد زیر است:

      • کاهش جذب آهن در بدن و ایجاد کم خونی
      • افزایش خونریزی
      • مستعد کردن بدن به کبودی
      • تداخل با داروهای فشار خون و قلب
      • شکنندگی استخوان و دندان
      • مضر برای بیماران کلیوی
      • افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات
      • احتمال سرطان مری با نوشیدن چای بسیار داغ
      • ایجاد درد و سفتی در رباط‌ها
      • ایجاد اختلال در آزمایش خون
      • بی‌خوابی
      • افزایش ادرار
      • تنفس سریع
      • ضربان نامنظم قلب
      • تهوع
      • عصبی بودن و بی‌قراری
      • صدای زنگ در گوش
      • لرزش
      • ایجاد نفخ، اسیدیته، رفلاکس معده و حالت تهوع در زنان باردار
      • تولد زودرس، نقص مادرزادی و وزن کم در هنگام تولد برای جنین
      • ایجاد خطر سقط جنین
      • سردرد
      • فشار خون بالا
      • تغییر رنگ دندان کودکان

بنابراین باید از مصرف بیش از حد چای سیاه خودداری کنید تا علاوه بر پیشگیری از مضرات و عوارض موجود، به خواص بی‌نظیر آن نیز دست پیدا کنید. توجه کنید که این عوارض درصورت مصرف بیش از حد و زیاده‌روی در مصرف چای سیاه اتفاق می‌افتند و نه با روزی یکی دو فنجان. در نتیجه خود را محدود نکنید. می‌توانید از مصلح نیز استفاده کنید. شیر مصلح چای سیاه ارگانیک است. دیگر مواد غذایی مصلح چای عبارت‌اند از:

      • لیموترش
      • نعناع
      • زنجبیل
      • دارچین
      • خرما
      • شکلات تلخ
      • زیره
      • پونه کوهی
      • آویشن

چای بعد از غذا، آری یا خیر؟

بسیاری از افراد عقیده دارند که بلافاصله بعد از غذا نباید چای نوشید اما برخی عادت دارند این کار را انجام دهند. انجام این کار مزایا و معایبی دارد که به‌طور خلاصه در این بخش به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

چای سیاه جذب آهن و مواد مغذی غذا را کم می‌کند. در نتیجه مواد کمتری به بدن می‌رسد و ممکن است فرد را با مشکلات ناشی از کمبود این مواد روبه‌رو کند. از طرفی نوشیدن چای پس از غذا باعث می‌شود جذب چربی در دستگاه گوارش صورت نگیرد که در نتیجه، منجر به لاغری می‌شود. علاوه بر این چربی موجود در غذا را از بین می‌برد و دفع می‌کند. از آنجایی که نوشیدن چای در هر ساعت از روز می‌تواند به لاغری کمک کند، پیشنهاد می‌شود مصرف چای پس از غذا را تا دو ساعت به تأخیر بیندازید تا هم از مواد مغذی موجود در غذا استفاده کنید و هم به لاغری و کاهش وزن برسید.

نکات مهم جهت خرید چای سیاه

پیش از این مشخصات چای سیاه را بررسی کردیم و نکاتی را برای شناخت چای ذکر نمودیم. خوب است این نکات را در هنگام خرید به یاد داشته باشیم:

      • چای خشک باید یکدست باشد و از وجود انواع برگ‌های دیگر گیاهان و ساقه‌ها در آن خبری نباشد.
      • چای خوب دارای برگ‌های ریز است نه درشت.
      • وقتی چای را بین انگشتان خود لمس می‌کنید، باید بتوانید زبری برگ‌ها را حس کنید.
      • برای تهیه چای ارگانیک به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید و برندهای معتبر را خریداری نمایید.

فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت بهترین چای سیاه ارگانیک را از بهترین مزارع و تولیدکنندگان تهیه نموده و در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

جمع‌بندی و سخن پایانی در باب چای سیاه ارگانیک

چای سیاه ارگانیک یکی از انواع چای است که بدون هیچ ماده شیمیایی رشد می‌کند و در نهایت به‌صورت کاملاً طبیعی و بدون مواد شیمیایی فرآوری می‌شود. این محصول خواص زیادی دارد که یکی از آن‌ها وجود آنتی اکسیدان است. این ماده به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند. با همه خواص کاربردی موجود در چای سیاه، درصورت استفاده بیش از حد آن خطرات زیادی ممکن است دامن‌گیر فرد شود؛ بنابراین باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمود. همچنین در هنگام استفاده می‌توانید از انواع مصلح استفاده کنید تا دچار عوارض نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *