عسل کرمی یا عسل خامهای چیست؟
عسل سفید ارگانیک که با نامهای عسل کرمی و عسل خامهای نیز شناخته میشود، نوعی عسل است که با تغییرات فیزیکی به حالت نیمه جامد درآمده است. این عسل از انواع عسلهای خام درست میشود و در حقیقت نوعی عسل حرارت ندیده است. برخلاف تصور عموم مردم، برای تهیه این عسل هیچ مادهای به آن اضافه نمیشود و فقط هم زدن و مجاورت با هوا است که عسل را به این شکل درمیآورد. استفاده از عسل کرمی در کشورهای اروپایی و آمریکا مرسوم است و مردم آن، غالباً از این نوع عسل استفاده میکنند. در این مقاله از سلسله مقالات عسل ارگانیک و طبیعی، به بررسی عسل کرمی میپردازیم.
عسل سفید ارگانیک چگونه تولید میشود؟
میدانید که یکی از ویژگیهای عسل طبیعی، شکرک زدن یا همان رس بستن است؛ یعنی چند ماه پس از تولید عسل، این ماده شروع به رس بستن میکند. عسل کرمی با تکیه بر این خاصیت عسل، درست میشود. به این صورت که تولیدکننده عسل را با تمرکز بر خاصیت کریستالیزاسیون در دمای سرد و هم زدن مداوم آن تولید میکند.
برای واضحتر شدن مطلب، آن را با ذکر یک مثال توضیح میدهیم. عسل آویشن را در نظر بگیرید. فرض کنیم تولیدکننده میخواهد از این عسل، عسل سفید ارگانیک بسازد. در این راستا، عسل آویشن را در دمای سرد قرار میدهند و آن را کریستالیزه میکند و همزمان نیز آن را با دستگاه مخصوص، هم میزند. عسل بلوره میشود و در عین حال، همزدن متوالی، قطر بلورهای آن را کم و کوچک میکند. در این شرایط رنگ عسل تغییر کرده و بهصورت نیمه جامد درمیآید. با این حال چیزی از کیفیت عسل کم نمیشود بلکه برخی از ویژگیهای ظاهری و فیزیکی آن دچار تغییر میشود.
بنابراین اگر تولیدکننده از عسل آویشن برای تولید عسل کرمی استفاده کرده باشد، این عسل تمامی خواص گفته شده درباره عسل آویشن را داراست.
پیشنهاد مطالعه: مقاله عسل طبیعی و بیش از 40 خاصیت شگفت انگیز آن
خواص عسل سفید ارگانیک چیست؟
عسل کرمی طی یک فرآیند فیزیکی از عسل معمولی تهیه میشود. در مقالات پیشین خواص انواع عسل از جمله عسل آویشن ارگانیک، عسل چهل گیاه ارگانیک و عسل گون ارگانیک را بهطور کامل بیان کردیم. عسل کرمی ارگانیک از هر یک از این عسلها تهیه شود، دقیقاً همان خواص را دارد؛ بنابراین نیاز به بازگویی خواص نیست. البته برخی از افراد خواص منحصربهفردی را برای عسل خامهای بیان کردهاند که به نظر من، کار درستی نیست. چراکه به مخاطب این مطلب را القا میکند که بهصرف سفید بودن عسل، این خواص امکانپذیر میشود؛ درحالیکه چنین نیست. برخی دیگر نیز ادعا میکنند این عسل از شهد گلهای خاصی است و به همین دلیل رنگ آن کرمی است. درحالیکه هیچ عسلی در ابتدا سفید یا کرم و خامهای نیست.
ویژگیها و خواص منحصربهفرد عسل کرمی ارگانیک
عسل سفید ارگانیک از انواع عسلهای ارگانیک تولید میشود؛ بنابراین خواص درمانی آن دقیقاً همان مواردی است که در مقالات مربوط به هر عسل ذکر کردیم؛ اما علاوه بر این خواص، ویژگیهای منحصربهفرد دیگری نیز دارد که به دلیل فرآوری خاص آن به وجود آمده است. این ویژگیها را در ادامه بازگو میکنیم.
- بسیار پیش میآید که در هنگام خوردن عسل، عسل از لقمه بیرون میریزد و همهجا را چسبناک میکند. عسل سفید ارگانیک به دلیل تغییرات فیزیکی دیگر این مشکل را ندارد و بهصورت خامه روی نان قرار میگیرد.
- از طرفی این عسل، حرارت ندیده و به همین دلیل تمامی خواص آن حفظ شده است.
- طعم عسل کرمی ارگانیک ملایمتر از سایر عسلها است و برای افرادی که خوراکیهای کم شیرین را میپسندند بسیار مناسب است.
- از آنجایی که عسل خامهای در فرآیند کریستالیزاسیون بلوره شده است، دیگر بهراحتی شکرک نمیزند و میتوانید آن را به مدت طولانیتری نگهداری کنید.
- عسلهای معمولی برای شیرین کردن انواع نوشیدنی ایدهآل هستند اما برای تزئین ساندویچ، بیسکویت و انواع دسر، عسل کرمی بسیار مناسبتر است.
- بافت عسل کرمی مورد پسند کودکان است و به این ترتیب میتوان این خوراکی مفید را بدون دردسر به کودکان خوراند.
شرایط نگهداری عسل کرمی ارگانیک
در مورد عسلها همیشه این نکته وجود دارد که نیازی نیست آنها را در یخچال نگهداری کنید. بلکه نگهداری از آنها در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید، بهترین روش نگهداری است؛ اما در مورد عسل خامهای این روش درست نیست و باید آن را در یخچال نگهداری کنید. خصوصاً در مناطق آب و هوایی گرم اگر بیرون از یخچال نگداری شود، به دو بخش تبدیل میشود. بخشی از آن ته نشین شده و بخشی دیگر به صورت رقیقتر در بالای ظرف قرار میگیرد.
پیشنهاد مطالعه: مقاله 17 مزیت استفاده از محصولات طبیعی
طرز تهیه عسل کرمی خانگی
اگر دوست دارید عسل کرمی را در خانه تهیه کنید، میتوانید از روش زیر کمک بگیرید.
دو فنجان عسل شهد را با نصف فنجان عسل رس دار در ظرفی بریزید و آن دو را با هم مخلوط کنید. این کار باید تا زمانی ادامه پیدا کند که عسل کاملاً یکدست شود و بلورهای عسل، کاملاً در عسل شهد حل شود. یکدست شدن عسل حدود 25 دقیقه به همزدن مداوم و سریع نیاز دارد. در این زمان عسل بافتی شبیه به کره پیدا میکند. عسل را در شیشه تمیز بریزید و آن را در یخچال قرار دهید. گرم شدن عسل دوباره آن را به حالت رقیق برمیگرداند.
انواع عسل کرمی در فروشگاه سفره سلامت
فروشگاه سفره سلامت انواع عسل کرمی با آرم معتبر را فراهم آورده است.
نکات مهم خرید عسل سفید ارگانیک
قبل از خرید عسل سفید ارگانیک به چند نکته توجه کنید.
- نحوه تولید عسل سفید ارگانیک در این متن بهطور کامل بیان شد؛ بنابراین ادعاهای خلاف واقع میتواند نشاندهنده عدم صداقت فروشنده باشد.
- عسل کرمی همان خواصی را دارد که عسل معمولی دارد؛ بنابراین نباید به تبلیغات خلاف واقع اعتماد کرد.
- تشخیص عسل طبیعی پیش از باز کردن درب ظرف امکانپذیر نیست. به همین دلیل بهتر است در هنگام خرید عسل از فروشنده بخواهید تا برگه آزمایش سلامت و ارگانیک و طبیعی بودن عسل را در اختیار شما قرار دهد. به این ترتیب شما میتوانید از سالم بودن محصول اطمینان حاصل کنید. عسل تقلبی برگه آزمایش ندارد.
جمعبندی و سخن پایانی
عسل سفید ارگانیک یکی از انواع عسلها است که با ایجاد تغییرات فیزیکی در عسل معمولی تهیه میشود؛ بنابراین خواص آن مشابه خواصی است که در مقالات پیشین به آن اشاره کردیم. این عسل ویژگیهایی دارد که مصرف آن را آسان میکند. در اروپا و آمریکا بیشتر مردم این عسل را مصرف میکند. فروشگاه محصولات ارگانیک سفره سلامت این عسل را از برندهای معتبر و معروف تهیه نموده و در اختیار مشتریان عزیز قرار میدهد.